Равносметка за 2012 година, цели и мечти за 2013 година!

Свобода на словото
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Равносметка за 2012 година, цели и мечти за 2013 година!

Мнение от Kleo »

Животът ми е така ДИНАМИЧЕН, раздвижен и променен напоследък, че е нормално да ИЗРАСТВАМ с бурни темпове сега, както е и съвсем естествено у мен да избликват НОВИ цели, мечти и желания за новопристигналата година :1216 Усещам се в мощен личен ПОДЕМ :1216 Чувствам се ОКРИЛЕНА и ПАЗЕНА от Провидението, Съдбата, Бог, Съществуванието или както там сметнете да наречете Висшия Разум и Хармония, управляващи света :1216

Та най-новата ми съкровена мечта е ДА НАПРАВЯ ПРАВИЛНИЯ ОКОНЧАТЕЛЕН ИЗБОР :222 , когато дойде времето за това, също така ДА НЕ ВЗЕМАМ ПРИБЪРЗАНИ РЕШЕНИЯ, след които нищо не може да бъде върнато назад!!! :524 Сама на себе си стискам палци, желая успех и късмет!!!

При мен 2013-та започна с ГРЪМ и ТРЯСЪК, с едно мощно БУМ, което разцепи на ДВЕ цялата ми душевност, целия ми вътрешен свят и раздели на две сърцето ми - в момента буквално съм РАЗКЪСАНА между две вселени, между два космоса, между две различности, всяка от тях уникална и красива сама по себе си, но така противоречащи си и невъзможно да съществуват паралелно, едновременно, поне НЕ И ЗА ДЪЛГО :1215

Всяка от тези две вселени мощно ме тегли и привлича към себе си... и аз стоя ето така :plezya se , почти напълно изтормозена, изгубена, парализирана, невярваща, че това са ФАКТИТЕ, по дяволите!!! :328 и че трябва да ДЕЙСТВАМ, МИСЛЯ, ЧУВСТВАМ и ЖИВЕЯ в съответствие с новата РЕАЛНОСТ около мен :1044 а не зная как да действам, изплъзва ми се разумността и центрираното поведение, залята съм от непознати чувства, нестандартни емоции, свръх-преживявания и съвсем нови страсти, моите почти 35 години житейски опит определено НЕ ми е достатъчен, за да смеля информацията и промените, да интегрирам новото, с което ме наказа, с което ме награди, с което ме изпепели съдбата ми :423 и ми е страшно ТРУДНО, непосилно ТЕЖКО на моменти, нищо вече не е лесно, ясно и просто :1044 тотално съм изпаднала в :fan

Хубавото е, че съм ЗДРАВА, че не съм в депресия и имам силен потенциал вътре в себе си, да достигна отново вътрешния си център, да се вслушам в самата себе си и да мисля с 1000 оборота в минута :222 Пожелайте ми УМ и РАЗУМ, и ТВОРЧЕСКА стратегия да действам хем със замах, хем импулсивно и в унисон със самата ми същност, хем да има най-малко наранени, обидени, тежко ранени... защото болката и страданието в така създалата се ситуация са неизбежни... нека просто бъдат по-малко, по-леки, по-нежно изказани, по-добре възприети... Бог да ми е на помощ! :524 Също така хубавото е, че през последния един месец виждам, чувам и усещам, че съм СТРАШНО ОБИЧАНА :222 от семейството си, от близките си приятели и роднини, от много хора, от вас, от широкия ми кръг от колеги, бивши колеги, познати, добри познати, клиенти, непознати дори :954 Не зная как се получава, но от месец насам се чувствам заобиколена от ЛЮБОВ, океан от ОПРОЩАВАЩО РАЗБИРАНЕ, от обич и нежност, струящи на талази към мен, от много и истински ПРИЯТЕЛИ и ПРИЯТЕЛКИ :1216 и аз освен да съм невероятно БЛАГОДАРНА за всичкото това благотворно присъствие в живота си, няма какво друго да изпитвам :922 :922 :922 Признателна съм на всички ви, че не ме ИЗОСТАВЯТЕ в най-уязвимите ми моменти, че не се ОТРИЧАТЕ от мен в най-слабите ми мигове, че сте напълно С МЕН в най-хвъркатите ми и еуфорични периоди, че МЕ ПРИЕМАТЕ цялата, такава, каквато съм аз самата - Деси, Вихър, Вихрогонче - с всичките ми ярки недостатъци и добри качества, които притежавам, с всичките ми неравнотии, лошотии и лудории, с цялата ми щуротия и лудост, с която от малка съм свикнала да съжителствам, че ме приемате така, гола, незащитена, наивна, невинно споделяща себе си, разголила душа, нерви и сетива пред вас... понякога сама на себе си неясна и замъглена, друг път бясна и тревожна, трети път бяла и добра :923 Ами това е. Излях се. Олекна ми. Ураганът е заменен от топъл бриз. Подслоних се. Отново. Тук. И в мечешката ви компания. Сред дъх на дружба и аромат на приятелство. Благодаря ви :922 Пожелайте ми късмет, ще ми е необходим. Пожелайте ми равновесие, ще ми е нужно. Пожелайте ми баланс, така го искам в живота си :oops: Пожелайте ми ясен поглед върху цялата гора, а не само някакви еднокъслечни наблюдения върху отделни дървета :328 Много ми е трудно, много ми е тежко, но приемам, че всичко това се стоварва отгоре ми с някакъв дълбок СМИСЪЛ, който още не мога да прозра, затова СМИРЕНО се оставям в ръцете на любящия жив Бог и го МОЛЯ за прошка, за всички грешки, които волно или неволно съм извършила досега, и го МОЛЯ да ми даде сили да мина с достойнство през този непознат за мен, твърде нов и рискован ЖИТЕЙСКИ УРОК, да го науча и да изляза след него още по-човечна, мъдра, добра, спокойна и разбираща, амин, Боже! :524
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Деси,поста ти е изпълнени с толкова сила,емоции,предполгам с всичко онова,което изпитва и изпълва сърцето ти,незнам какво се случва с теб,но ти желая да го изживееш по най-прекрасния начин и никой да не страда,дано си щастлива,тук няма да намериш хора,които биха те осъдили за нещо,според мен приятелството е да приемаш човека с всичките му недостатъци и да продължаваш да го обичаш и подкрепяш,нещо като в любовта,всички тук сме някак преминали "ситото"на приятелството и се приемаме такива,каквито сме,с всичките си недостатъци и това е хубавото,от мен имаш голяма прегръдка и през каквото и да минеш-с теб съм...успех,ВИхърче
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Благодаря ти от цялото си сърце, Елисче :922
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

ДроиД, кредото на Оптимиста страшно ми хареса, благодарности отново от мен! :922

... Една от моите мечти за 2013 година е следната: да придобия вътре в себе си положителен образ, касаещ "второто ми дете" (тоест да изтрия страховете си, от депресия, от "провал" през първата година", от "трудно и ревящо бебе", безпаричие и т.н.);

Е, и това се случи вече, ФАКТ е, не изпитвам страх при мисълта за второ дете! :222 Страшно щастлива съм, че изградих вътрешна ПОЗИТИВНА представа за живота ми с ново бебе на ръце :1216 Това нещо го БОРЯ повече от 8 години и не се справях досега, а сега... в рамките само на около месец и половина, следствие интензивните промени, които се случиха в живота ми, мога смело и отговорно да заявя, с огромна радост в сърцето си - вече не ме е страх да имам второ дете, вече ЖЕЛАЯ да се СДОБИЯ с ВТОРА рожба, и то в рамките на настоящата година!!! Е това ако не е сбъдване на мечта, здраве му кажи!!!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Имам още две конкретни желания за 2013 година, но още не мога да ги споделя, не още! :423
Когато станат факт, ще споделя направо, че са се превърнали в реалност! Че вече не са само мои мечти, а са пресътворени в действителност :222 Дай, Боже! :1216 Просто са прекалено лични и интимни, за да ги съобщавам във вседостъпното виртуално пространство... не сега, не все още... не... БЛАГОДАРЯ ВИ, ЧЕ СТЕ С МЕН, МАКАР И ЗАБУЛЕНА В ТАЙНИ ... :1211 :329
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Започнах отново да пиша в личния си дневник, това ми дава и ми носи страшно много!
Така че това отбелязвам също като важна своя цел за 2013 година - да пиша редовно в личния си дневник!
Както и след житния режим на Петър Дънов, да отида на изповед и свето причастие!
Наистина ще се радвам тази тема да бъде своеобразен пътеводител за всички нас, нещо като напомнител!
Какво сме постигнали като равносметка и какво желаем като планировка за тази година!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

vihrogonche написа: ... Да си припомня желанията, целите и мечтите ми за отиващата си вече 2012 година:
- любов, пълноценно общуване и разбирателство в семейството ми;
- здраве на мен и близките ми, да нямам депресивни епизоди;
- да достигна с лекота оптимално за мен тегло и да го поддържам (с детокси, лунна диета, 90-дневна диета, повече движение, спорт, правилно мислене, разумно хранене);
- да продължа да се занимавам с астрология и психология, както и да помагам на хора, които имат нужда от мен;
- да продължим с ремонта вкъщи (нови мебели, щори, спалня, гардероб, секция и т.н.);
- да придобия вътре в себе си положителен образ, касаещ "второто ми дете" (тоест да изтрия страховете си, от депресия, от "провал" през първата година", от "трудно и ревящо бебе", безпаричие и т.н.);
- да вдъхна тази позитивна представа у съпруга си (в противовес на неговото нежелание да имаме второ дете главно поради страх от финансови проблеми);
- да продължа да вървя в посока на по-голяма осъзнатост, будност и духовност (чрез книги, разговори с интелигентни хора, форуми, обучения и др.);
- да продължа да творя и да пиша, да си водя по-стриктно личния дневник;
- да посрещна достойно промените, които ме очакват (визирам енергийните планетни промени, които очакват всички ни);
- да си намеря по-добре платена работа от една страна, а от друга - да засиля дейността си с хороскопите;
- да стана по-търпелива и спокойна, особено с детето си;
- да се виждам по-често с приятелите си.
- да се чувствам добра и красива, да обичам истински, да бъда щастлива и силна.

...

Мечти и желания за идващата съвсем скоро 2013 година (ако не дойде свършекът на света преди това де!):
- всички цели, които бях изброила за 2011 и 2012 години, виж по-горе!, важат и за 2013-та година;
- да нямам повече депресия, нито хипомания, да успея да се преборя с кризите и епизодите си ДЪЛГОТРАЙНО; за целта се записах на психотерапия, а не само да пия хапчета и пак хапчета;
- да обръщам повече качествено внимание на детето си, на съпруга си и на дома ни;
- да бъда по-мила дъщеря и по-добра сестра;
- да започна с писането на КНИГА; да й избера заглавие, тема, всичко необходимо за написването и публикуването й;
- искам мъжът ми да се чувства щастлив;
- искам Алекс да се чувства щастлив.

Вие сте на ред! :524
Понеже наближава краят на 2013 година, реших да си направя ретроспекция и равносметка, лична. За целта се поразрових в темите назад и открих една от любимите ми теми във форума, а именно точно тази :222 Интересно ми е да проверя какви ги свърших и какво още предстои за предстоящата 2014 година.
Публикувай отговор