Необходими продукти:
ким - 1 ч.л.
къри - 1 с.л.
куркума - 1-2 с.л.
кориандър семена или смлян - 1 с.л.
червен пипер - 1 с.л.
чесън - всичките скилидки от 1 малка глава
стар лук - 1 глава
домати от консерва - 1 буркан
пилешко месо - на късчета най-добре - 700-800 г
сол на вкус - може да се сложи в процеса на готвене, може и след това да се овкуси
mdh kitchen king masala - : кориандър, кимион, чили, куркума, черен пипер, карамфил, листа от сминдух, сол, иднийско орехче, джинджифил, семена от кардамон, канела, дафинов лист, нахут, копър, горчица, синап, чесън и лук на стърготини, зелен кардамон, смлян корен от див копър
Начин на приготовление:
Смесете олио или зехтин с вода и загрейте на котлона докато заври. След като мазнината вече е гореща, задушавайте в продължение на 5 минути нея кима, кърито, куркумата, червения пипер и кориандъра. Добавете нарязаните скилидки чесън и лук - при необходимост долейте с вода. След като са поомекнали наръсете от готовата подправка китчън кинг масала и сложете пилешкото месо - долейте с вода така че почти да покрива пилешкото и гответе до почти пълна готовност - 20-25 минути (разбърквайте често и при необходимост редувайте да доливате с вода и мазнина). След това изсипете доматите от буркана и задушавайте в продължение на 10 минути или докато ви допадне на вкус.
Такаааааа

Този готовия микс от подправки, към който има линк по-горе също ми е наследствен от индийския младеж. Даже не знам дали го има на българския пазар - затова преведох всичките му съставки. Когато го добавях към ястието най-силно отличих аромата на канела (тогава още не бях прочела съдържанието). А след като вече консумирахме се убедих, че и от чилито не е пестено