Тичането и аеробните занимания на открито :)

Подфорум за поддържане на тялото чрез спорт
Публикувай отговор
Ver

Re: Тичането и аеробните занимания на открито :)

Мнение от Ver »

Честита годишнина, Чери!
Само така още дълги години!
Като прочетох поста ти, се сетих и за моето първо тичане - нямаше и километър, аз се бях запъхтяла,пред припадък и цялото тяло ме болеше. Имах още подобни "начала" след двете раждания ... , но важното е човек да не спира :)
Трудно, трудно ... колко да е трудно :221
олеся

Мнение от олеся »

Миналото лято толкова бях изпълнена с енергия от детоксите, че не се спирах - тичане по 30 мин. на стадиона редовно през ден, каране на колело, походи по планината. Приятели ме бъзикаха, че съм готова за многобой.
Сега като знам, че лятото ще съм по-статична от всякога и ми става много тъжно. Дори в момента съм изпратила мъжа ми и детето на басейн, а аз пазя хотелската стая. Вчера ги гледах как играха тенис на корт. Може би разсъждавам егоистично, но ми е много криво.
Четох в едно списание, че е препоръчително да се захванеш отново с бягане и по-интензивно натоварване чак след 10 мес. след раждането. Така че следващото лято отново ще съм на линия, поне няма да изпусна лятото, защото обичам да спортувам навън, а не в затворено пространство.
Ver

Мнение от Ver »

олеся написа:Четох в едно списание, че е препоръчително да се захванеш отново с бягане и по-интензивно натоварване чак след 10 мес. след раждането. .
Мисля, че малко са попреувеличили в това списание.
Ти ще разбереш най-добре кога ти е време.
Аз можех да тичам и месец след второто секцио, но не го правех защото бях ТОТАЛНО изморена от 2-те хлапета с 2 г и 1/2 разлика ....
Пожелавам ти лека бременост, пък за тичнето и другите спортове само Здраве :524 Ще им дойде времето :)
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Дойде и моето време да се разпиша в тази темичка :1133 Тъй като няма пари за фитнес стартирах тази сутрин с каране на колело сутрин от 6 до 7 часа :935 Карах на колодрума, който се намира в парка.Ех.... тишина, спокойствие, чист въздух, птичките пеят....и аз сама :1062 Определено имам нужда отнещо такова.Сега ми е едно енергично взех си душ, изпратих тати и кака, малчовците още спят...абе идилийка.Дълго време умувах какво да спортувам, тъй като имам нужда и заради здравето и заради килограмите и заради по добрия тонус.Спрях се на колоезденето, защото имам проблеми с коляното на десния крак и тия дни правих упражнения в къщи и познайте :126 направо се подредих.С колелото не го натоварвам толкова много.Като посмъкна още малко килцата ще се опитам да включа и бягане, но за сега не смея, че да не подредя и другото коляно :plezya se
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Ver

Мнение от Ver »

:326 Цвети! Поздравления за ентусиазма!
Аз не мога да се вдигна в 6 часа да спортувам ,то к'во ще да става,,, :plezya se
Първо трябва да се разсъня, да се поразтегна, да се настроя :1062
Много ти е правилно решението за тичането!
Повечкото килограми разказват играта на ставите (за съжаление го знам от собствен опит, :1028 )
Другите подходящи спортове за които се сещам сега са плуването и карането на ролери.
Йогата също.
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

За софиянци - една възможност за спорт и забавление в почивните дни!

"Фамилатлон" в Южния парк за трета поредна година

[img]http://teacher.bg/Documents/000000646/B ... ilaton.jpg[/img]

На 14 май 2011г. (събота)
от 10:30 до 16:00 часа на Поляната с гълъбите в Южния парк всички деца ще имат възможността да прекарат почивния ден заедно с родителите си, участвайки във "Фамилатлон" – игри и забавления за цялото семейство.

Празникът на цялото семейство, спорта и здравословния живот се организира от Асоциация "Родители".

Събитието се организира за трета поредна година с основната идея, че спортът е много важен инструмент за укрепване на здравето и семейните връзки. Именно затова "Фамилатлон" ще даде шанс на малчуганите да изпробват възможностите си в спортове и занимания за свободното време като: бадминтон, софтбол, капоейра, айкидо, паневритмия, ролери, карате, семейни игри, роботика, бокс, художествени ателиета, верижно четене, катерене, петанк, ръгби, акробатичен рокендрол, таекуондо и още много екзотични и динамични игри.

Маршрутът по спортно ориентиране по традиция ще носи името "Малката Европа" - най-необичайният и интригуващ начин да опознаеш 27-те столици на стария континент. Под формата на игра всички деца ще могат да пресичат границите на държавите само с няколко крачки и по този начин да обогатяват знанията си за различните култури и света.

Родителите могат да доведат децата си заедно с техните велосипеди, с които да участват в малък велопоход за колоездачи до 6-годишна възраст. Ако имате дете на възраст между 3 и 6 години, можете да го включите в приключението. Така малчуганите ще могат да се забавляват заедно, да научат правилата на движение и да получат награди. Велопоходът няма състезателен характер. Добре дошли са всички млади колоездачи, независимо дали велосипедите им имат 2, 3 или 4 колела. Маршрутът е по алеите около Английските ливади в Южния парк и е съобразен с възможностите на децата. Ще има два старта – за деца на 3-4 и за деца на 5-6 години.

Получаването на стартови номера ще започне в 11:30, а стартът на велопохода е в 12:00 ч.

За да се включите във велопохода, изпратете заявка за участие до 12 май (четвъртък) на електронната поща: office@roditeli.org и ще ви бъде изпратена обратна връзка. Всеки участник ще получи награда.

"Фамилатлон" ще бъде съпътстван от героя Флашко, който знае всичко за безопасната интернет мрежа и мобилните комуникации.

Цялата веселба ще приключи в 16:00 ч. с почистване на Поляната с гълъбите и окoлните паркови пространства.

Интереса ще подгряват Супер Любо и Василена Матакева, които ще представят изпълненията и демонстрациите на сцената и около нея.

Повече информация ТУК
Ver

Мнение от Ver »

Добро предложение за който е в града :), Сиренце.
Само малко блъсканицата пречи в подобни моменти, но какво да се прави няма пълно щастие ;)
На мен много ми допадат семейните състезания. Голям купон се получава, когато малки и големи се състезават рамо до рамо!
Който отиде, да пише как е изкарал :524
олеся

Мнение от олеся »

Южния парк стана отвратителен - не можеш да се разминеш от народ. Едно време като бях ученичка си беше екстра. Това си е моя парк и много си го харесвах, но сега е отврат. То цяла София заприлича на нищо, ама стискаме зъби. Дъщеря ми като беше бебе все там си я водех, а сега ще търся тиха градинка между блоковете за второто живот и здраве.
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Коляното вече ми е добре и си тичкам всяка сутрин от 6,30 :plezya se Много ми е хубаво, но от утре сме на село и ще ми е малко по трудно, защото ще трябва да слизам с колелото до града.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Ver

Мнение от Ver »

Този път няма да е мой пътеписът. Събитието е видяно през очите на спътника ми:
Едно истинско крос-кънтри
djiq

Мнение от djiq »

Вер, поздравления :326 :326 :326

Не можах по разказа да сметна колко километра сте минали? :1062 Имам и още един въпрос: за такова нещо не е ли нужна предварителна подготовка?
Аз да си призная честно миналата година карах около 5-6 км :221 , знам че на фона на вашето каране, моето е нищо и не ми се смейте....
Би ли дала малко инфо за това как точно се управлява такова колело и по точно кога са ниските скорости, кога високите ииииии кога точно ще спра да се отказвам по нанагорнището :oops:
Публикувай отговор