Страница 4 от 102
Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 25 Май 2011, 15:33
от Сиренце
Лека майонеза без яйца
1 част прясно, подварено мляко
2 части олио ( за сега само с олио пробвах)
щипка лимонтозу ( може и с прясно изцеден лимонов сок)
слагате малко и после добавяте, ако не ви е кисело достатъчно
сол на вкус
Сипвате съставките в дълбок съд и с пасатор издърпвате от дъното нагоре.
Готово!
Преди малко я направих - стана перфектно! Смятам да я използвам като дресинг за зелева салата.
Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 27 Май 2011, 13:38
от bobichan
Като каза зелева салата. Да ви пусна една рецепта. Доста е калорична, затова може спокойно да си мине като основно ястие за вечеря. Според зависи колко са ви гладни половинките де
ЗЕЛЕВА САЛАТА С МАЙОНЕЗА И МЕСО
1/2 глава червено зеле
1/2 глава бяло зеле
1 консерва сладка царевица
200-300 гр. пушено месо
1/2 връзка магданоз
до сега я правих със сос от майонеза и кисело мляко 1:1, но може да се пробва с майонезата на Чева.
Режете зелето и магданоза на ситно, месото на кубчета и смесвате с останалите съставки.
Рецептата е на моя много добра приятелка и ми е сред любимите!
Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 05 Юни 2011, 12:25
от Cheva
Едно сезонно ястие:
Млади картофки със зехтин, чесън и самардала
Сезонът на пресните картофки.
За рецептата ви трябват най-най-малките пресни картофки.
Аз имах късмета, в магазина да бъдат обособени в цял чувал.
Иначе пада ровене и е важно продавачът да е в добро настроение.
Беленето им, всъщност, отнема по-голямото време от приготвянето, но си струва.
За да запазите ръцете си красиви и не оцветени, може
да ползвате ръкавици.
Аз ги сварих на пара в една тенджера, с помощта на ей таква кошница
[img]
http://images4.barnitts.co.uk/140x125_1 ... 23MAIN.jpg[/img].
След това ги овкусих с нарязан на ситно пресен чесън, зехтин и самарла сол.
Сложих и пресен копър.
Вкусно.
[img]
http://multiply.com/mu/bisttra/image/1/ ... =436414006[/img]
Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 07 Юни 2011, 23:12
от bobichan
Чева, много добре изглеждат.
Ето една страхотна семпла вечеря и от мен.
Пълнозърнести макарони с домати и босилек
Пълнозърнеси макарони тип фетучини
300-400 грама сирене
доматен сос
пресен босилек
зехтин
Сваряваме макароните в подсолена вода, подправена с малко зехтин и сушен босилек. Когато са готови ги разбъркваме с натрошеното сирене и доматения сок поръсваме щедро с пресен босилек и поливаме със студено пресования зехтин.
Изключително вкусно!
Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 12 Юни 2011, 20:02
от bubalina
Чева,обожавам пресни малки картофки!И много се радвам,че през последните години ги предлагат отделно и не ти се налага да ровиш в чувалите и поизнервяш продавачите
Аз ги обичам с "кожиките" т.е. не ги беля.Хубаво ги измивам и пека във фурната с малко мазнина и вода,с фолио да се задушат.Запичам след това и ги овалвам в да го наречем дресинг от чесън,копър и зехтин.Похлупвам за 10-15 мин да си поемат от дресинга и атакаааа

Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 12 Юни 2011, 20:11
от bubalina
А тази вечер спретнах
Пълнени тиквички със сирена.
3-4 тиквички
1 домат(средно голям)
250-300гр сирене или извара
150 гр топено сирене
150-200 гр кашкавал
копър,чесън,сол на вкус
Тиквичките се издълбават на лодки и се осоляват.Издълбаната вътрешност се нарязва на малки парченца и се задушава в мазнина.Добавям домата настърган,оставям да поизври и свалям от котлона.Към сместа добавям натрошеното сирене(извара), копър,чесън и сол.С получената смес се пълнят лодките и се подреждат в намазнена тава с малко вода.Завиват се фолио и се пекат около 30-40 мин.След това нареждам върху всяка лодка топено сирене и кашкавал и запичам за 10 мин.Да ви е сладко!
Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 13 Юни 2011, 13:43
от Cheva
bubalina написа:А тази вечер спретнах Пълнени тиквички със сирена.
Е, защо не ги напълни а амарат, де.

Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 13 Юни 2011, 17:47
от bubalina
Cheva написа:bubalina написа:А тази вечер спретнах Пълнени тиквички със сирена.
Е, защо не ги напълни а амарат, де.

Ами щото сега видях
Ще се пробвам някой ден....
Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 13 Юни 2011, 22:41
от bobichan
bubalina написа:Чева,обожавам пресни малки картофки!И много се радвам,че през последните години ги предлагат отделно и не ти се налага да ровиш в чувалите и поизнервяш продавачите
Аз ги обичам с "кожиките" т.е. не ги беля.Хубаво ги измивам и пека във фурната с малко мазнина и вода,с фолио да се задушат.Запичам след това и ги овалвам в да го наречем дресинг от чесън,копър и зехтин.Похлупвам за 10-15 мин да си поемат от дресинга и атакаааа

Охх, черната станция пак да се включи. Следващия път пробвай в гювеч/е, йенска тенджера. Алуминиевото фолио е доказано вредно. Използвай го само в краен случай.
Тиквичките ти ще се пробват. Аз бих добавила и малко киноа. За амаранта още не знам още не съм се престрашила

Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 22 Юни 2011, 10:32
от mishellinna
Вчера за вечеря правих
рулца от тиквички с пилешко месо.
Продукти
2 тиквички
2 домата
400 г бяло пилешко месо
1 главичка лук
2 скилидки чесън
2 с.л.олио
200 г гъби
1 ч.л.мащерка
сол и черен пипер на вкус
1 опаковка сирене за тост сандвичи
настърган кашкавал за поръсване
Приготвяне
Нарязват се много ситно месото,гъбите,лука и чесъна. Запържват се в олиото и се подправят с мащерка,сол и пипер.
Тиквичките се нарязват по дължина на тънки ленти. Ако разполагате с ренде за чипс ползвайте го за ваше удобство. Става също с широка белачка за картофи, а най-лесно с редне Бьорнер

. Доматите се нарязват на тънки резенчета.
В края на всяка лентичка тиквичка се слага малко от плънката и парченце от сиренето. Завива се на рулца и се подрежда в намаслена тавичка. Между рулцата се нареждат резенчетата домати.Посоляват се и се поливат с олио-малко.
Пече се във фурна на 200* за около 40 мин. Няколко минути преди да се извади от фурната се поръсва с кашкавал. Не се слага никаква вода в тавата. Самите тиквички пускат достатъчно количество. Сиренето се разтапя напълно и става на гъст вкусен сос.
[img]
http://1.bp.blogspot.com/_YbrRucyTUT8/S ... 20copy.jpg[/img]
Играчка си е малко, докато се намотаят ролцата, но общо взето става за около час-час и половина с печенето! В момента, в който го опитах, забравих за мъката с навиването

- божественярско е!
Рецептата е взета от блога на Йоли, а аз съм и върла фенка на манджите!

Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))
Публикувано на: 22 Юни 2011, 11:55
от Сиренце
Тъкмо се чудех какво ново да сътворя с тиквички. Мноооого благодаря зя идеята!
