Декс, естествено, че за всяка кауза и борба си трябва някаква "критична маса"! Защото си е казано, че една птичка пролет не прави, и си е така, колкото и понякога да не ми се иска да е така. Аз защо толкова много страдам, като ходя по протести, протести важни и справедливи, а народ - 100-ина човека... Е как да очаквам онези отгоре да се поразмърдат или да променят нещо, щом само шепа хора се вдига да покаже несъгласие, недоволство, гражданска активност?! Няма как да стане просто. Ама я да излезем не 100, не 1 000, не дори 10 000 човека, а примерно 100 000 човека! Няма ли да ни обърнат внимание тогава?! И надали ще пуснат жандармерия срещу нас, нали? Въпросите ми са реторични, макар и супер болезнени.
А сега по темата, че се отклоних малко. Виждам, че пак започнахме да дискутираме разни интересни и вълнуващи ме неща. По този повод пак заформихме чат с една друга моя близка приятелка, и знаете ли какво ми написа тя? Според нея "женската еманципация е виновна за това какви путьовци са станали напоследък мъжете, в частност и българските мъже!" (извинявам се за думата, но цитирах) На учудения ми въпрос защо аджеба мисли така, тя ми отговори нещо от сорта, че преди са имали много права, това да, но наред с правата са носели РЕАЛНА отговорност за жените, децата, семействата си, прехраната им, но сега, тъй като вече и ние имаме права, то отговорността става ОБЩА, тоест размита, и вече са мързеливи и не се чувстват длъжни да бачкат и подсигуряват близките си. Ей такива неща...
Аз я контрирах, защото според мен възпитанието е виновно, лични качества на самия мъж са виновни, но НЕ и НЕ и НЕ самата женска еманципация, извоювана с толкова много мъка, саможертви, кръв, пот и сълзи!

Това е положението, пак се ядосах, а уж си обещах да я карам по-кротко. Но пусто не мога. Та новото ми питане към вас, дами, наистина ли нашата еманципация е виновникът за това да останат толкова малко на брой ИСТИНСКИ МЪЖЕ?! Такива, за които понятията справедливост, лична отговорност, трудолюбие, кавалерство, активност и амбициозност не са празни думи, а част от действителността им.