Предколеден детокс :) - месец Декември

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Заключено
gelikas

Re: Предколеден детокс :) - месец Декември

Мнение от gelikas »

droidd, така мисля и аз. Солта извлича токсините и следващия път ще е с гореща вода. :329
puf, успех! :923
ddididd , браво на детенце! Целуни го от мен. :329
cchery, аз нямам проблем с приемането на солта. Гълтам я без проблем с повече и с по- малко вода. Явно трябва да е с топла. :923
Знаете ли кои са датите на януарския детокс? :1044
cveti dimitrova

Мнение от cveti dimitrova »

Хей,момичета,здравейте и от мен!
Остана малко до 8,как сте? Аз вече нямам търпение :mrgreen:
Ще го направя със сок от цитруси- любимото ми,а мъжо тоя месец си е избрал с Гхи,на него ще му е втори,успях да го зарибя и сега и той не изпуска :1062 И така,чаааааааакаме и се подготвяме психически!
Весел ден!
Цвети
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

cveti dimitrova написа:Хей,момичета,здравейте и от мен!
Остана малко до 8,как сте? Аз вече нямам търпение :mrgreen:
Ще го направя със сок от цитруси- любимото ми,а мъжо тоя месец си е избрал с Гхи,на него ще му е втори,успях да го зарибя и сега и той не изпуска :1062 И така,чаааааааакаме и се подготвяме психически!
Весел ден!
Цвети
Лелеееее, при толкова ентусиазирани момичета.... ще взема да се навия и аз :1062 :1062 . Макар че още не съм се захранила от вчерашния ПОД и коремът ми къркори яко. :cry: :cry:

Цвети, много ти е хубава сентенцията в подписа! :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
mironi

Мнение от mironi »

Хей привет - минавам да видя кой какво прави и как го прави. Браво на вече детоксикираните. И внимавайте сега какви ще ги вършите до края на декември! :1062 Да не изгубите ефекта..... и после :328
Аз стартирам на 8-ми. Мисля три дни да го карам - дано да издържа, че нещо още ми се вие свят от време на време и определено съм се разделила с 3 кг покрай притесненията ми - та малко вземам, давам.... Ноооо ще се стегна!!! Ще го карам на плодове, няма да е на сокове. Това със соковете още не съм го пробвала, но имам желание - но ще да е следващия път.
gelikas - явно имаш някакъв гастро-проблем. Защо не вземеш да пиеш някакъв пробиотик 10-тина дни преди следващия детокс.
На мен лично д-р Михайлов ми е дал да пия Ентеросан основен - за гастро проблеми и изчистване от едни лекарства, с които ме бяха тъпкали, преди да отида при него на преглед.
И понеже на мен английската сол ми действа много яко (разхлабително) - за себе си съм решила да я ползвам само първия и втория ден - че не мога да изляда от къщи, отпуската няма да ми стигне :D . Третия без сол. И при това я пия в детската доза - чаена лъжичка.
Но мисля, че си е добре да си е със солта детокса - тя пречиства и внася магнезий в организма!
Така че трябва да си направиш някаква индивидуална схемичка!
Нали ще има банда за 8,9 и 10 ??? За подкрепа и добро настроение!!! :954
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

gelikas написа:Здравейте!
Отчитам успешен еднодневен детокс. Голяма нещо е настройката. Вчера на дъщеря ми и идваха гости и бърках пица и разни вкусотии, но устоях стоически.
Само че забелязвам проблем при моите детокси , та ви моля за съвет. Ансола, въобще не ми действа и получавам подуване и киселини/ в момента имам такива/. Само първият път ансола ми подейства и порядъчно се изчистих и съответно нямах гастро проблеми.
Следващия път съм решила да изпия ансола с топла вода, и ако пак има проблем да търся алтернативни метози за прочистване. Някой пробвал ли е с рациново масло? Мисля че и той има прочистващ ефект. Или дайте ми други идеи. Искам детокса да е с прочистване.
Лек ден и честито на всички празнуващи. :923
"...тъй като не се просмуква през червата, а си остава там, тя (английската сол) поддържа високо осмотично налягане (концентрация на соли) в червата и по простите правила на физиката (или химията), за да се изравни осмотичното наляваге (концентрацията на соли) от двете страни, изтегля течности към червата, докато се постигне равновесие. По този начин действа разхлабващо, а също и очистително, вкл. помага да пречистим организма, като изхвърлим заедно с водата и много токсини"

Не е нужно да търсиш алтернативни методи. Това ,че нямаш повишено отделяне на изпражнения (ама и аз как се изразих) не означава,че не чистиш токсините. Това не трябва да те притеснява. Освен това според мен не е добре точно след приема на ансола да се започва с течностите,точно за да можем да дадем време на солта да си създаде концентрацията на соли,която ще задейства осмозата. Според мен е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изчакването на 30 мин поне след изпиването на ансола. За да имаш по-голям слабителен ефект (ако държиш на него) по-добре изпивай англ. сол с повече вода,напр. голяма водна чаша,а ако е топла-постоянното висене във WC-то не ти мърда.Лично на мен от тази сол страшно много ми се подува корема първите 2 дена-като голям балон се чувствам,но го изтърпявам и после съм ОК. Да,има някои неудобства,но всяко нещо си има цена. За киселините опитай да детоксваш с по-сладки плодове-ябълки,круши,а не цитруси.
pepidzheneva

Мнение от pepidzheneva »

ПРИВЕТ И ОТ МЕН..ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ...ЧЕСТИТ ПРАЗНК И НА БУРГАЗЛИИ! :329
На мен днес ми е втори ден от декемврийския детокс...чуствам се прекрасно....довечера ще се чуствам малко притеснена заради рибата на масата...но надявам се да устоя на това предизвикателство....
gelikas и мен ансол не ме разхлабва така както на някои момичета(които не могат да излезнат от вкъщи по време на детокс),евентуално едва на третия ден от детокса ми загатва че съм е пила ....но след това пък по време на захранването има следи от нея ...така че както каза"Мърмори"това че няма разтройство не значи че солта не ти действа или няма прочистващ ефект...бъди спокойна....
Успех на всички ,които са започнали детокса по рано....а на останалите...малко остана до 8 само два дни...
Обичам ви момичета!Весел празник! :923 :923 :923
gelikas

Мнение от gelikas »

Благодаря ви много момичета! Страхотни сте! Благодаря! :329
mironi написа: gelikas - явно имаш някакъв гастро-проблем. Защо не вземеш да пиеш някакъв пробиотик 10-тина дни преди следващия детокс.
На мен лично д-р Михайлов ми е дал да пия Ентеросан основен - за гастро проблеми и изчистване от едни лекарства, с които ме бяха тъпкали, преди да отида при него на преглед.
И понеже на мен английската сол ми действа много яко (разхлабително) - за себе си съм решила да я ползвам само първия и втория ден - че не мога да изляда от къщи, отпуската няма да ми стигне :D . Третия без сол. И при това я пия в детската доза - чаена лъжичка.
Но мисля, че си е добре да си е със солта детокса - тя пречиства и внася магнезий в организма!
Така че трябва да си направиш някаква индивидуална схемичка!
Нали ще има банда за 8,9 и 10 ??? За подкрепа и добро настроение!!! :954
mironi , за съжаление нямам близо до мен хомеопат, но ще си взема Ентеросан основен и ще вземам по време на детокс. : А схемичка задължително ще си спретна. :940
Мърмори написа:
gelikas написа:Здравейте!
Според мен е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изчакването на 30 мин поне след изпиването на ансола. За да имаш по-голям слабителен ефект (ако държиш на него) по-добре изпивай англ. сол с повече вода,напр. голяма водна чаша,а ако е топла-постоянното висене във WC-то не ти мърда.Лично на мен от тази сол страшно много ми се подува корема първите 2 дена-като голям балон се чувствам,но го изтърпявам и после съм ОК.
Зори, точно това ще направя следващия път. Иначе наистина се чувствам все едно в корема ми има плондер напомпан на МаХ. Сега съм си сварила чай от копър да видим какъв ще е ефекта. Благодаря ти за съвета.
pepidzheneva, устоя ли на рибката? ;)
Лека нощ, девойчета! :923
ddididd

Мнение от ddididd »

Някой питаше за датата на януарският детокс.Ето лунният календар за 2012г.http://lunaf.com/bulgarian/fazi-na-luna ... ndar-2012/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Добро утро момичета :954 Този месец ще съм от групата за овации и подлкрепа, че тези дни са се заредили едни рожденни дни :956
Евентуално на 11 може да се включа с един ден на цитруси, но това зависи как ще съм изкарала рожденния ден на Симчо предния ден :mrgreen:
На всички детоксващи сега и после много успех и лек детокс :923 Дръжте се момичета резултата си заслужава :524
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
cveti dimitrova

Мнение от cveti dimitrova »

Добро утро, момичетааа!Готови ли сте?
Как сте? Кой ще бъде на сокчета от цитруси утре? :954
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Аз съм първа на хорото!
Чувствам се задръстена до гърлото,така че нямам търпение.
Заключено