Златна есен.Септемврийско изобилие и лесен детокс

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Заключено
Воденица

Re: Златна есен.Септемврийско изобилие и лесен детокс

Мнение от Воденица »

Здравейте, момичета, присъединявам се от днес и аз за втори поред детокс. Щях да го пропусна..отказвам цигарите и ям като за последно, не вярвах, че ще издържа ...., но снощи ме втресе и ми се появи някаква болка в хълбока, вдигнах 39,3. За около 2 часа я свалих само с пине на горещ чай и потене под завивките. Казах си, че детоксът няма да ми се размине тоя път - знам, че имам нужда.. Дано успея днес да купя диня или пъпеш, че не съм се подготвяла с плодове и имам само малко ябълки, круши и лимони. Искаше ми се да съм на сок от ябълки, но ми е развалена сокоизтисквачката, та ще карам на цели плодове.. Някой позволявал ли си е да включва зеленолистни (да речем под формата на смути) по време на детокс?
:329 Приятен и резултатен детокс на всички! :329
tita

Мнение от tita »

Воденица, при първите ми детокси ми беше много трудно да изкарам само на плодове, особено вечер. Тогава си позволявах съвсем малко зелена салата с 2,3 капки зехтин, без сол, колкото да се завърти нещо различно от плод в устата ми. Д-р Михайлов беше писал в книгата си, че дори една маслинка проваля детокса. Ако ще добавяш зеленолистни, приемай ги натурални.
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

Воденица, класическият детокс е с ясни правила.
Всичко останало са модификации, за сметка на качеството. :)

Жега ми е на мен, едвам издържам при тези нетипични за сезона температури. :roll:
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Дотук вода, кафе, банан, грозде и сурови ядки. Без ансол, че напоследък имам диария и без туй. Не е детокс, но плодово-ядково разтоварване ще направя днес и утре. Така и така заради депресията съм отслабнала няколко кила, така че в момента не целя отслабване, а по-скоро изчистване на организма, освобождение от някои отрови и връщане към навика да правя нещо полезно и здравословно за себе си всеки месец. Освен това съм неразположена и чувствам глад, така че съм решила да не се мъча много-много. ПОЗДРАВЛЕНИЯ НА ВСИЧКИ СПАЗВАЩИ ПРАВИЛАТА НА ДЕТОКСИКАЦИЯТА :326 :923 :524
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Портокалина

Мнение от Портокалина »

Някой може ли да обясни защо се появява чувството, че ти е студено, докато детоксваш? Чудно ми е... :1044
олеся

Мнение от олеся »

Записвам се и аз в темичката - 2 л.вода и 0,5 л. сок от грейпфрут до момента. :954
Психиката ми не възприе тридневен детокс и прецених, че с 2 дни ще съумее да се справи.
За сега е добре - никакви странични ефекти. Дори и ефекта "WC" е скромен. Разходих се сутринта из парка притеснена, че ще трябва да търся храстче, но не се наложи за щастие.

ЧЕВА, :fan
tita

Мнение от tita »

Портокалче, ще ти кажа аз как си обяснявам чувството за студ. :954
Храната е източник не само на хранителни вещества за организма, но и на енергия, получена в резултат на директното й разграждане. Тази енергия тялото бързо използва за затопляне. Затова зимата когато е студено, обикновено повече ни се похапва.
В дните, когато детоксваме, принуждаваме тялото да търси и използва други източници на енергия, а именно мастната тъкан. И тази енергия се използва предимно за да поддържа жизнеността на отделните органи и системи. Няма готова топлинна енергия от храната. От там идва и усещането за студ. А в дебелите книги пише, че болните тъкани в организма са първите, които се разрушават и оползотворяват от тялото по време на гладуване, докато то се стреми да задоволи хранителните нужди на жизнените и функциониращи тъкани. Така тялото се освобождава от тях, което е съществения резултат от детоксикацията. На това се дължи и здравословният ефект.
Последно промяна от tita на 29 Сеп 2012, 15:49, променено общо 1 път.
Портокалина

Мнение от Портокалина »

tita, благодаря за отговора. Аз се подготвям за студуване от утре тогава :221 поне ще съм си вкъщи и ще си почииииивам под завивката цяяяяял ден :222
tita

Мнение от tita »

Може и да не усетиш студ, при тези високи температури навън. :954

Вероятно, ако не бях днес в офиса и аз нямаше да усетя този ефект от детокса. При нормални, както за всеки ден температурни настройки на климатика, днес сутринта направо си бях с настръхнали от студ ръце. :D
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

Това си е добра очистителна реакция.
Аз помня как студувах на августовския детокс 2011г. :D
Ама сега много хормони, много нещо.... :1062
Жадна съм за чай, обаче и си пийвам доста топъл.
Мина и този ден, утре с нови сили. :razz:
Надвечер ме нападнаха желания за богата веганска трапеза :1062 .
И този ден ще дойде... :222
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
mira_b

Мнение от mira_b »

Добро утро! На линия и този път. Взех си англ.сол и след малко чаша бял чай ме чака :1216 Имам ябълки, круши, ще видя после как ще тръгне деня.
Следя темата, много ми е полезно всичко написано и споделено :923
Заключено