Пролет, Лято, ЕСЕН, Зима - радваме се, че ни ИМА /спам-тема/

Свобода на словото
Публикувай отговор
Ver

Re: Пролет, Лято, ЕСЕН, Зима - радваме се, че ни ИМА /спам-т

Мнение от Ver »

Нели, Нели :923
Браво! Възхищавам се на това,
че си написала толкова лични неща,
съумявайки и да се дистанцираш от тях.
Вярно е, че си го премисляла и систематизирала,
и че това, което пишеш си го подреждала
в главата си много пъти. Хубаво е, че сега
един вид го извеждаш от себе си.

Ако искаш съвсем да го изкараш и да прекъснеш
и енергийно/ритулано всичко (вкл. и аспекта с вината)
ти давам една идея: вземи лист и цветни моливи/бои.
Нарисувай усещанията, всичките - тези свързани с
почти бившия ти мъж, тези с аборта, тези с Вили и Ани
и с другия мъж до теб...
Така освен вербално (като разказваш), но и по един енергиен начин
ще изведеш тези всички неща вън от теб, оставйки ги на белия лист :)
(Защото, когато човек рисува активизира, не физическото
тяло а някои казват астралното).
После изгори листа.
Изхвърли пепелта на вятъра :)
Огънят има пречистваща и освобождаваща сила
(за теб и за хората около теб).
Струва си да опиташ :222
----
А темата за вината е много интересна и
винаги се ядосвам, когато стане въпрос за това!
За това как са ни отглеждали и възпитавали
с този абсурден термин, вината, която ни е вменявана
от как сме се пръкнали :126
Още от Адам и Ева ...
Надявам се да намериш начин да не се чувстваш
виновна за нищо от това, което си направила :922
Прегръщам те :)
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Нели :923 , дано скоро преодолееш това море на розачоравание и вина! Дори не мога да си представя какво ти е, как си оцеляла през всичко това - аз сигурно щях да съм пълна развалина след нещо подобно....

Аз днес го давам много лежерно - направих си дълга-дълга обедна почивка, която съчетах със служебен ангажимент извън офиса. Посетих едно кафе на центъра на Варна, на което бях хвърлила поглед от доста отдавна. Много приятно място - тихо, слънчево и уютно, пих чай, четох книга, никой не ми звъня за нищо :954 . Е, идилията свърши бързо след това, но нали вече се радвам на такива откраднати приятни моменти - доволна съм :).
Чери - бухтите станаха - за моя голяма изненада :plezya se . Рецептата е съвсем проста (от крототак) - 2 чаши брашно (ползвах пълнозърнесто - не беше проблем), 1 яйце, 1 чаша натрошено сирене, 1/2 чаша кисело мляко, 1/2 чаена лъжичка сода за хляб, 1 бакпулвер. Това всичкото става на меко тесто, което разточих и изрязах с форми за курабийки. После пържих (може би трябва да усъвършенствам пърженето). Но понеже Яна каза, че бухтите били със същия вкус като питките, които правя, май няма да пържа скоро :) :).
Ver

Мнение от Ver »

dexter написа:Но понеже Яна каза, че бухтите били със същия вкус като питките, които правя, май няма да пържа скоро :) :).
:221 :221 :221
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели, благодаря за проявеното ти доверие да споделиш с нас. Надявам се искрено това да ти е донесло някакво облекчение и утеха. Поне лично на мен, винаги, когато се изповядам тук, след това се чувствам като преродена. Олеква ми на сърцето. Затова считам идеята за "Личен дневник на ..." за много добра. Там всяка от нас си има свое лично местенце и пространство да се разкрие, ако го пожелае, като остава отворен за добронамерен съвет и емоционална подкрепа от другите при нужда от това. Искам да знаеш, че не само виртуално, но и съвсем истински, съм до теб, Нели, в този момент, и наистина съм готова да ти съдействам или помогна с каквото мога. С теб съм, това исках да ти напиша, затова спирам с излиянията си дотук ... :923 :923 :923
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нелка, прочетох те! Още снощи...... Всъщност влязох тук, за да пиша каква офанзива му дръпнах покрай снегопочистването на колите ни и пред блока..... но какво значение имаше вече?!? Много и различни неща ми направиха впечатление, но не на последно място онези думи, които често срещам "Той/тя е моята голяма любов!".... Наистина ли има такова нещо?! И що за "нещо" трябва да е то, за да направиш всичко това, което ти си...... свършила?! Трябва да е непреодолимо привлекателно. Да е живеца и живота, от който никой не ще да се откаже....... Разсъждавам "на глас", защото..... аз не съм срещнала точно такава любов в живота си. А дали?! Дали пък...... аз не съм толкова жертвоготовна?!

Имам и още какво коментирам по думите ти! И моля да ме извиниш, че съм кратка!!! Защото ти .... си оставила една изключително ценна част от живота си като следа тук, в темата.... при нас! И в това няма нищо случайно! Убедена съм! Ще се върна пак към изповедта ти...... но онова, което на този етап не мога да пропусна да кажа е, че..... най-сетне те "ВИДЯХ". Успях! За мен ти винаги си била една енигма зад високо издигната защитна стена... Но в поста ти прозрях почти всичко - искреност, самоанализ, опит за самоирония, откровеност.... оставям болката, изводите, тревогата и разкъсващото желание да промениш хода на събитията..... Колко много неща...... в такъв малък текст!!!! Да, хора, малък е за всичко онова, което той съдържа! По стандартите на форума, това е дълъг пост! Но животът, който май всички борим, да не го живеем стандартно, е разтегливо понятие... И така добре да го оформиш с думи...... Ох....

После пак! :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

И аз от снощи доста пъти прочетох поста на Нели. И не мога да спра да мисля колко сила има в теб, момиче! Не познавам много хора, които могат да минат през всичко това и да продължат напред....всъщност познавам само още една жена и тя (какво случайност) носи същото име.
Благодаря ти за споделянето!

А пък аз сега отивам на Предколедна творителница. Не съм сигурна какво точно ще е, но мисля да се позабавлявам.
ellyto

Мнение от ellyto »

Здравейте дами,

Много благодаря на Деси, Цвети и Ванчето, че сте се сетили за мен и питате къде съм изчезнала :)
Тук съм...вярно не съм влизала от много много време нито тук, нито в темата с тренировките. Там поне до едно време бях активна после спрях.
Какво да кажа откъде да започна и къде да стигна.... ще има до утре сигурно да пиша :1215
Накратко казано това е най-тежката ми година, която някога съм имала, не откъм изпитания свързани с мен самата, а изпитания свързани с околните. Не бих искала да се оплаквам в никакъв случай, защото първо няма смисъл, второ няма смисъл :1069
Единствените хубави мигове тази година бяха екскурзията ни до Куба и май до там се изчерпват, щот останалите ни почивки бяха отново пълни с напрежение и притеснения. Не че и тази в Куба не беше съпроводена с много много напрежение, отново покрай болните ни близки.
Накратко казано, бащата на Тони се разболя миналата година от рак. И понеже беше шок за всички най-вече поради факта, че той винаги е бил здрав, винаги се е грижил за себе си и някак си за всички беше изключително неочаквано. Поради тази причина се започнаха едни притенсения, страхове и ужаса, който можете да си представители съпроводен с една такава болест. За съжаление всичко това се случваше вкъщи и аз започнах да мрънкам, че това не може да продължава така и трбява да се намери друго решение, обаче друго решение не се намери. Тези притенсения и страхове и преживявания, които Тони имаше започнаха да се отразяват на връзката ни и аз започнах да се чувствам зле - незабелязана, неразбрана, абе изобщо някак си излишна. Дълго време аз се прибирах вкъщи и стоях с техните, слушайки всичките им притенсения и страхове и това в един момент просто ми дойде вповече. Дойде един момент в който толкова много ми беше писнало от всичко, толкова много ме болеше от всичко и толкова много се страхувах, че ще остана сама, а пък съм дала и вложила много, че сама себе си подтисках и се разболях. Ама така се разболях, че боледувах 2 месеца и нищо не ми помагаше. Знаех на какво се дължи това боледуване и тогава взех едно от най-трудните си решения - да кажа, че повече не мога и ако нещата не се променят, тази връзка приключва. Това беше може би най-трудното нещо, което съм казвала до този момент...и така, казах си всичко, което ме притеснява, поисках или промяна или нов старт. Някак си вътрешно бях готова да остана сама, бях готова да се откажа от желанието си да имам деца и се сблъсках челно с всичките си страхове, треперейки и хлипайки. Точно в онзи миг ми олекна и започнах да се оправям. Започнах отново да спортувам. Започнах и да получавам онова внимание и обгрижване, които исках и за които копнеех дълго време. Въпросът със съжителстването на техните у нас все още не е разрешен, но и това не може да пордължава още дълго време, защото аз ще експлоадирам в някакъв момент. Не мисля, че децата трябва да живеят с болните си родители за дълъг период от време. Още повече, че майка му ми действа толкова натоварващо и изнервящо, че аз последните месеци, когато са вкъщи излизам сутрин рано и се прибирам вечер късно и почти не се засичам с тях, не си говорим и не правя нищо вкъщи. Започнах да спортувам, върнах си формата. През периода на боледуването, който беше почти 2 месеца отслабнах и се изтормозих адски много и ще ми трябва време да си възстановя организма, но лека по лека започнаха нещата да се оправят. Понякога ми е много мъчно за самата мен, че се тормоза толкова в името на това да не съм сама, търпя някакви неща, в името на това да подкрепяш човека до теб в труден за него момент и поняга съм се чудила дали наистина съм лоша или това е мое право да искам да живеем отделно, а за болните ни родители (включително и моите) да се търсят други варианти - било квартира, за който не е от София, било медицинска сестра, на която да се плаща или нещо друго.
Отделно от всичко, последните месец и баща ми е разболя тежко и беше в болница и баба ми взела че паднала и си направила тромб, та беше едно безкрайно търчане по болници, прегледи, ходене да слагаме инжекции и в един момент имах чувството, че това просто не е реално. Както и да е, за сега поне баща ми се закрепи, но бая се бях стреснала, че това може и да са му последните дни, баба ми и тя се е предала, та и нея я мисля и някак си искам вкъщи като се прибера да не слушам отново за болници, болни, лечения и т.н. особено свързани с хора, които даже и не познавам. Но започнах да ги режа всичките, че не желая да ги слушам, не ми е интересно и не ми носи никаква ползва. Зареждам се като ходя на спорт и се срещам с други положителни хора. В офиса ми е хубаво, когато виждам усмихнати хора и съм благодарна за работата, която имам, защото мога да си позволя и да отсъствам, а както трябваше да се ходи и по два пъти на ден някъде я при болен вкъщи, я в болницата да занесеш нещо на другия... просто в такива моменти разбираш какво богатство имаш, че можеш да си го позволиш. Така, че лека по лека аз започвам да се изправям от калта и се надявам скоро всички онези неща, които ме тормозят по един или друг начин да се разрешат, защото аз нямам намерение да си съсипвам здравето, защото всички останали са болни. Също така вече искам да се чувствам по различен начин от това, което изпитвах последните месеци. Защото усещането, че твоят живот е спрял, заради някой друг, който е болен е мека казано ужасно. Не мисля, че родителите трябв ад апричиняват подобно нещо на децата си и да ги натоварват да ги гледат и да живеят с тях, поне не и за дълъг период от време, особено когато има и други варианти.
Това е казано накратко. Надявам се наистина това да е последната година, в която се чувствам по отзи начин смчкана и притисната от нещата, които се случват на другите и влияят на моя живот да е пълноценен. Искам да съм активна, да спортувам, да се чувствам жена, да съм обичана, да се чувствам аз сама за себе си пълноценна и добре в кожата си. Искам да живея спокойно и щастливо и усмихнато и да имам подкрепата на всички, които са около мен, защото трудните моменти няма как да ги избегнем.

Нели, прочетох това, което си написала. И в думите ти видях нещо, което и аз изпитах, въпреки че събитията, които сме изживяли са коренно различни. Видях, че ние жените сме готови на какво ли не, потъпквайки себе си по всевъзможни начини, така че да запазим това, което имаме. Да запазим нещо, което кой ли може да каже какво е, но ни наранява безкрайно много. много ми стана мъчно, че твоят бивш съпруг те е оставил сама да се оправяш в подобна ситуация. Нищо чудно, че си се чувствала зле, кой не би го почувствал. Ако този човек те наранява с години, тогава защо ти е? Не ти трябва...това важи и за всяка една от нас и за мен включително. Аз се надявам този момент на подценяване и подтискане и зависимост, която съм имала да съм го преодоляла, защото е много гадно. Точно тогава, когато ти постна онези твои думи, че се разделяте с товя мъж, аз бях пред същото нещо изправена - да приема варианта, в който да се разделим и всеки да поеме по друг път и от тогава насам това стои, защото в една връзка трябва да се полагат усилия. Не може да се лежи на това, че обичаш някой, че си с него и че това няма да се промени. В една връзка, за да може да издържи тя във времето, трябва да се полагат грижи и от двете страни. Аз дълго време давах давах давах и накрая се чувствах изчерпена и просто спрях.
Това, което Вер е предложила е много добра идея! Рисуването! Чудесно е! Може да се изпозлват и много други тактики и похвати, с които да се справиш и да минеш през този толкова труден в емоционално отношение момент! Но ти мисля, че знаеш прекрасно много тактки, които да приложиш! Това с вината - не знам как да се справиш, но определено трябва да поработиш в тази посока, защото това е нещо страшно и съсипващо. А ти достатъчно си дала, че да продължаваш да даваш от здравето си! Аз също изпитвах вина много дълго време, за това и стигнах до този миг, в който вече вината изчезна, защото се появи друго - да спася себе си!
Изключително е трудно и тежко да се налага човек да преживява толкова сложни мигве в живота си и се надявам, ч епри теб най-тежкото е минало и оттук нататък ти предстои изплуване. може да е трудно, може да е дълго, но да можеш да се изправиш и да продължиш напред с високо вдигната глава. Защото ти си прекрасна и като жена и като човек и като всичко и щом твоят бивш мъж не може да го оцени, ще се появи друг, който ще може, защото ти го заслужаваш!
Последно промяна от ellyto на 30 Ное 2016, 17:18, променено общо 1 път.
ellyto

Мнение от ellyto »

Ще се върна назад да прочета кой какво що, но не мога да кажа кога ще е това. Когато съумея, ще влезна и ще пиша. Пожелавам ви хубав ден и до скоро виждане :) Поне с някои от вас :329 :329 :329 :923 :923 :923
Ver

Мнение от Ver »

Добро утро!
Жестоко!
Тази година на маймуната поднася толкова
изненади. И така като чета (постовете на Нели,
Ели)
си мисля, че въпреки трудностите сякаш
нещата вървят към по-добре. Човек разбира
истини за себе си и околните. Сякаш завесата
се вдига :)

Момичета по една :923 :923 от мен :)

Пожелавам ви прекрасен снежен Четвъртък :222

[img]http://1.bp.blogspot.com/-rWYeh89XsBU/U ... UZFd_c.jpg[/img]

---
P.S. Сега очаквам Чери с километричен пост-анализ
(като изгази от Септемврийските домашни ;)),
и ще имам материал за четене :524
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!

Нямам думи да кажа как се чувствам след като прочетох какво сте написали! Много се колебаех дали въобще да разказвам историята, но сега разбирам, че не е имало за какво да се притеснявам.
Верче, идеята с рисуването ми харесва. Ще го направя. :923
Деси, права си много - разказването помага. Особено тук, където усещането е за близки хора. :923
Цони, Чери, само мога да кажа, че се радвам, че ви има. И, да, ще се видим на/преди/след/около концерта на "Любэ", а може и чешката бира да опитаме. :923
Ели, мила, повярвай ми, разбирам прекрасно изборът, пред който си изправена. Ако научих нещо в последните години, то е, че да поливаш градина без посеви не дава плод. Има една индианска поговорка "Ако забележиш, че яздиш мъртъв кон, слез." Има много, много случаи, когато усилията си струват, колкото и да е трудно. Има и такива, в които те са безрезултатни и колкото и усилия да полагаш, просто не се получава. Най-трудното не е да полагаш усилия, нито да стиснеш зъби, а да различиш тези две ситуации. Най-трудно е да разбереш дали усилията ти са обречени на неуспех или просто трябва още малко и ще се получи. За съжаление тук само ти самата можеш да разбереш, няма как друг човек да го направи. Може да опиташ да си представиш живота си след една година например в единия и в другия случай и да си зададеш въпроса какво УСЕЩАШ. Нека умът ти участва колкото да подреди най-логичния сценарий, но го спри, когато се опитва да подсказва какво да избереш. Опитай се да почувстваш двете алтернативни ситуации, защото някъде в себе си вече знаеш отговора. :923 :923 :923

Ставам от компютъра и излизам навън. Наумила съм си днес да ходя по магазини и да си купувам разни къщни неща, които ще сменя след като Христоско се изнесе. Това са все неща, които той ще вземе в новия си дом, а аз категорично не ги искам. Става дума за посуда, тенджери и други такива, които не съм избирала аз, повечето са купувани от майка му. Освен това ще сменя матрака на леглото, както и цялото спално бельо без изключение. :954 :954 :954

Благодарна съм, че ви има!
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
ellyto

Мнение от ellyto »

Нели написа: Ако научих нещо в последните години, то е, че да поливаш градина без посеви не дава плод.
Много ми харесва това, което си написала. ДА така е, много точно и хубаво определено.

Определено след година си представям нещата по съвсем различен начин и сега просто седя и чакам да видя накъде ще потръгнат нещата. За сега нещата вървяр в добра посока и все още изчаквам да видя и другият голям въпрос как ще се разреши, а той очаквам скоро да има развръзка, защото това нещо няма как да продължава още дълго занапред, просто не си го представям.

Добре си решила да подмениш нещата, които ти напомнят за Христоско! Правилна стратегия! Когато бях изправена пред това да приема, че оттук нататък продължавам сама по пътя и аз бях намислила кое как ще променя, какво ще правя и как ще излезна от този болезнен период. Реших, че няма да изпадам в самосъжаление и да съм бездейна и безучастна, защото имам нужда да изплувам и да се съвзема от цялостния кошмар и ад, в който къде съзнателно, къде несъзнателно попаднах. Хубаво е че има някой до теб, с който ти е приятно да комуникираш, който ти предоставя онези неща, които са ти липсвали дълго време в семейните взаимоотношения. С времето ти сама ще решиш дали искаш или не искаш да имаш нещо повече с този човек, само ще си дойде на мястото. :922
Публикувай отговор