Ярко слънце жули по неувяхващи марули!

Свобода на словото
Заключено
danid
Философска система

Re: Ярко слънце жули по неувяхващи марули!

Мнение от danid »

Много оживено станало тук ,личи си, че лятото свършва. Попрочетох, но нищо не видях за срещата. Може би е в друга тема, но съм сигурна, че сте си изкарали страхотно. Хубаво е, че като цяло положителните летни емоции са повече от отрицателните. Дано се запази тази тендеция и всички да сме здрави и усмихнати.

И ние се завърнахме, само малко хрема пипнаха децата. Моята болка в гърба изчезна за 2-3 дни и пак се появи. Ще продължа с масажи и трябва да започна някакъв режим на хранене и движение... Някой има ли идея как се записват часове за д-р Михайлов в момента?

Ели, в първа английска се класира Мария. Доволна е, сега остава и да започне да учи :221. Радвам се, че се завърна с гръм и трясък и се надявам скоро да се видим. Права си за отношението ни към нещата, но понякога много ми тежат подобни несправедливости. По принцип съм един непоправим идеалист. Няма как да възпитавам друго и в децата си.

Фюти, и Боби изпусна телефона на баща си, явно е бил за смяна.

Декс, дано ти харесат и работата и новите колеги.

Силве, кога ще ходим на хоротека

Чери, снимки от сватба има ли? Не се притеснявай, ще станат нещата при Коко. ВИж аз колко нерви изхабих напразно. Съдбата си знае работата и ще го приемат в Неговото училище. Ако искаш някакви материали, мога да ти дам тези на Веди на Мария.

Свърши лятото, толкова бързо...
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Ql4e ZLAto
Трошач на клавиатури

Мнение от Ql4e ZLAto »

danid написа: Силве, кога ще ходим на хоротека
Ами, хайде! Но не само ние двете - и Ели танцува и ходи даже по хоротеки, тя ще ни "светне" къде :1216
Д'ан ти казвам пък Чери вече как ги знае .... Кръстосала им е погледите на сватбата ... дЪ са поФали сама ... :326
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wF8KhJ2/weight.png[/img]

http://station.ru/RadioStation.aspx?id=1723&flash=1&play=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

danid написа:Много оживено станало тук ,личи си, че лятото свършва. Попрочетох, но нищо не видях за срещата. Може би е в друга тема, но съм сигурна, че сте си изкарали страхотно. Хубаво е, че като цяло положителните летни емоции са повече от отрицателните. Дано се запази тази тендеция и всички да сме здрави и усмихнати. ... ... ...
Заповядай тук, ДаниД :922 А и аз съвсем скоро ще се включа там със снимков материал.

Ани, как беше сватбата?
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Честит Септември :954
Очаква ни един топъл и хубав месец, според прогнозите :954
Желая на всички ни здраве и красиви случки :954
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро и от мен!!!! Ако знаете как се радвам, че вчерашният ден мина!!!! И то само работните му часове....., защото вечерта имаше страхотен завършек!!! :222 :954 В момента сме у дома с Момчил и се гласим след малко да събудим Бели и да почнем да............ разглабяме двуетажното легло в детската - дойде му времето след 9 години да го напрвим на две отделни легла :954 . Та чакаме и майстор към 10 часа. Неизбежното трябва да се свърши, пък ако ще и първи септември да е! :mrgreen: :mrgreen:

Дани, добре дошли!!! Това лято мога спокойно да го нарека лятото на погубените телефони..... :1062 :1062 ..... И ние, както знаете, сме в кюпа! Макар Момчил вече трета седмица да се радва на страхотна двусимкова Моторола!!! Кажи как ви беше морето?! Какво те впечатли, ядоса?! Предлагане, обслужване, плаж, хотели, ресторанти по морето...... аз събирам материал за нещо, което бих искала да опиша и разкажа.. по почина, по който Милена Фучеджиева го е направила!

Иначе нашето решение по отношение седмокласника е ........ частни уроци! При това не искам да са така интензивни както са курсовете. Засега имаме сигурен титуляр по БЕЛ. Виж с математиката - още търся варианти. Решила съм да направим нещо различно и дано не е в ущърб на Коки. Така или иначе и ние ще се поддадем на принудата на системата за 7-и клас - уроци, курсове, пробни изпити и всякаква истерия, но ........ искам това да стане, но по моя начин! Ще пиша повече, обаче, когато нещата са факт.
dexter написа: ...........................................
На мен най-голямо впечатление ми направи това, че децата имат по програма в училище изучаване на родния си език и култура. Часовете са финансирани от държавата! И не само за българите, а за всички етноси. На фона на истерията с бежанците от последните месеци това ми изглежда меко казано..... не знам - странно, може би. Или далновидно. Или просто австрийците са толкова уверени в себе си, че не им пречи да оставят различните от тях да бъдат такива, каквито са, или каквито искат да бъдат. Няма насилствена асимилация, няма един единствен правилен език и култура. А не са кой знае колко голяма държава, но не се страхуват, че някой ще дойде от някъде и ще ги заличи - физически и духовно.
Декс, много дипломатично си го написала :954 ...... не успях да доловя оценката ти!!!! И се чудя каква е тя?!?!

Нелка, това, което описваш за детските площадки във Виена...... още пред 2009 го видях в Англия. Става въпрос за отношението към играта и порасването на децата, което съществува и съм видяла на Острова!!! На абсолютно същото се натъкнахме и при второто си посещение през 2012 година.... Търся снимките, но не мога да ги намеря. А исках да пусна едно много показателно видео, което онагледява ето тази част от разказа ти:
Нели написа:Нещо повече – на много площадки има помпа с вода (студена разбира се), която се излива свободно в пясъка. Децата си я правят на вади, играят си в локвите, мокрят се и за всички това е нормално. След като играта приключи мокрите дрехи се сменят със сухи и готово. Майките не бършат неистово ръцете на децата си с мокри кърпички (такива не видях въобще) при всяко бъркане в пясъка.
Снимах двете хлапета, които се въргаляха във вадата с малко страх, т.к. англичаните са чувствителни на тема кой снима децата им. НО аз бях просто........ изумена да гледам следното - две деца на не повече от 4 години, едното от които облечено с БЯЛ ленен панталон, бяха събути боси през месец април иииииии оставени да се играят на воля в студената вода..... Белият панталон на едното много бързо смени цвета си, но след като играта свърши, майката просто го преобу като преди това го изми отново със същата студена вода...... И вярвайте ми нямаше нито сърдечни удари, нито истерични писъци, крясъци и караници...... Може би най-големите чудаци бяхме ние, облечени в зимните си якета :oops: :oops: :oops: .....
Ql4e ZLAto написа:Д'ан ти казвам пък Чери вече как ги знае .... Кръстосала им е погледите на сватбата ... дЪ са поФали сама ... :326
Междудругото - да..... хванах се на 2 хора!!! И ги играх. Основният ми проблем бяха високите токчета. След края на второто хоро, можех единствено да се придвижа незнайно как до басейна на ресторанта, където бяхме, да седна на ръба му, да си изуя краката и да ги натопя в хладната вода....... Повече така и не обух високите сандали... а стъпалата още ме болят!!! Но пък поне взех решение - ще отида да "преслушам" групата за начинаещи в близката зала, където има народни танци :razz: :razz: .

Кой каза нещо за среща в четвъртък?!?!?!?!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

ХАйде сега да не ми се сърдите . Нямам комп пред мен напоследък . Просто работя с тигани )))))Рядко пиша, така е ! Ще си взема белешка :222 Хубав ден от мен за сега .
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
danid
Философска система

Мнение от danid »

Чудесно сте си изкарали на срещата. Дано следващия път и на нас да ни се отвори възможност да се присъединим.

За морето какво да кажа, Чери. Местоположението на хотела беше най-доброто, което за нас беше важно. Обслужването добро, може би защото поради липса на желаещи за работа се включваха и самите собственици. Бяхме в Китен, който никак не е китен, но сме му свикнали. Не сме обикаляли много, тъй като все не ни оставаше време. 2 дни бяхме в Приморско. Там всяка вечер има различни концерти и други забавления на сцената в центъра. Единия ден клоуни забавляваха децата с различни игри и танци, а на следващия започна фолклорен фестивал, който също беше интересен. 8 дни се изнизаха неусетно почти само в плажуване, хранене и спане :221. Мими се върна от Италия и дойде последните 3 дни с нас, така че имахме и малко почивка цялото семейство. Тя е много доволна от турнето си. Разгледали са доста неща и догодина иска пак да ходи, каквато и да е дестинацията. Хубавото е, че вече е в ансамбъла и почти всички са по-големи от нея. Тази година ходиха и част от групите ни за хора. Нашата хореографка води на 3 места такива. Мога да кажа, че освен филми всякакви и реалити формати танците са единственото, което я вълнува. По цял ден подскача и учи нови стъпки...

Аз съм за за четвъртък
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Не отписвайте още лятото!

[img]http://m5.netinfo.bg/media/images/19362 ... -liato.jpg[/img]

За четвъртък - не зная със сигурност още дали ще мога, но би било чудесно да успея :1211
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Здравейте всички. Аз съм добре, свърши отпуската започнах работа... :923
Чета ви редовно.
Клео благодаря ти за прекрасните пожелания за именния ден на Алекс и :922
Поздрави и до скоро...
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Привет и тук от мен!
Отдавна не съм се вясвала,но ви изчитам редовно.Всички звучите толкова заредени и някак...окрилени.А може би просто отпочинали.При нас последния месец беше страшно динамичен,дори натоварващ,пак по същата причина :lol: .Но не се оплаквам,някак нещата се наредиха от само себе си.Не че има идеално,но поне съм някак на мястото си.Както знаете напуснах работата,която бях започнала съвсем скоро.Не мина без проблеми,защото заявих,че няма да си отработвам предизвестието,но някак извъртях нещата в моя полза.може би не беше много честно спрямо колегите,но в този случай реших да помисля първо за себе си.Успяхме да отскочим и до Бургас за няколко дни и беше чудесно.Видях малката си племенница,порадвахме се на морето.Е,аз изкарах един вирус за няколко часа,но децата не се разболяха,което лично мен ме учуди.Разбира се,предпоследния ден стояха над 5 часа във водата,без въобще да излизат,а духаше много силен вятър,та си тръгнахме леко хремави.И какво беше учудването ми,когато след една нощ прекарана в Перник започна ужасна кашлица.Убедена съм,че въздуха там на тях им причиняваше разни такива проблеми.Все пак,реших,че ще си пътуваме към Горна,натоварихме багажа и тръгнахме,като децата не спираха да кашлят.Дойдохме си и след 2 дни нямаше и следа от тази кашлица,а хремата мина за около седмица.Или си внушавам,но се радвам,че всичко мина толкова бързо :1062 Тук вече Анджи е записан първокласник,сменихме и личните лекари,а тукашната педиатърка се оказа и хомеопат,каква по-голяма радост :lol: Като цяло още се опитвам да подредя къщите,като се има в предвид,че миналата седмица Боби докара и мебелите,които сега са складирани прилежно в къщата на баба ми.С работата още не съм се ориентирала,но смятам,че и това скоро ще се разреши.Но не мога да ви опиша колко спокойно е тук,няма трафик,няма гонене на автобуси и големи разстояния.А децата...оооо децата са от 8:30 сутринта на вън и се прибират по тъмно.Играят си зад блока,където е сянка почти през целия ден,карат колела,играят на майки с куклите,на карти и на всякакви игри,на които съм играла и самата аз.Гонят се,дори си правят предизвикателства със заливане с вода и всякакви такива.Вечер се прибират страшно изморени,с кални крачета и муцунки и безкрайно щастливи.А за мен няма по-голямо щастие от това да виждам сладката умора по лицата им.Просто не го вярвам,чувствам,че децата ми са щастливи и някак свободни.В Перник излизах навсякъде с тях,дори пред блока ни,който беше заграден.А тук си играят сами,аз само хвърлям по едно око от прозореца.Чувстват се толкова важни и само ми повтарят,особено Ивето колко е пораснала,щом играе сама с каките :1062 Аз пък се виждам с приятелки,пием кафе следобяд(учителки са,та използваме все още ваканционния график)....просто имам да кажем моя си половин час :D Напазарувах всичко на Анджи,от раничка до бельо.Тук и взех потничета с тънка презрамка бели за 3,30,блузки с къс ръкав за 7 лева,а в Перник за тази сума щях да взема само анцунга и маратонките.Като цяло сме готови за училище и много се вълнуваме :mrgreen: Покрай всичко успях да сложа и малко лютеничка,стана чудна.Утре ще се опитам да взема и малко краставички за кисели.
Ами....нахвалих се доволно,но ми е драго,че и аз мога да кажа нещо смислено напоследък :955
Лека и спокойна от мен :922
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

cchery написа:Кой каза нещо за среща в четвъртък?!?!?!?!
Коригирам се - срещата ще е утре, от 19 часа при Фюти - пицария "Виктория" на Черковна!
ellis_stoyanova написа:Напазарувах всичко на Анджи,от раничка до бельо.Тук и взех потничета с тънка презрамка бели за 3,30,блузки с къс ръкав за 7 лева,а в Перник за тази сума щях да взема само анцунга и маратонките.Като цяло сме готови за училище и много се вълнуваме :mrgreen:
Елисче, ще се възползвам от твоя опит!!! :954 Звучиш много окрилена!!!!

До утре!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Заключено