Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Мнение от Kleo »

Ехаааа, Черко, толкова много се зарадвах на постинга ти!!! :1216
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

altAi5dePgrh8b_TSt5BOkClu5Mn92gUEOVCAgob-ni2PA1.jpg
(69.73 KiB) Свалено 449 пъти
Честита Нова Година, момичета!
Пожелавам ви това, което пожелавам и на себе си - здраве, щастие с любимите хора, късмет, спокойствие, сигурност, приятни преживявания и срещи с хубави хора!
Бъдете щастливи и усмихнати!

Ние сме добре. Изкарахме си много хубаво всички празнични дни! На Коледа си бяхме сами вкъщи, за Нова Година едни приятели, дето живеят в Мадрид ни бяха на гости! Беше хубаво и много весело
Но... Както винаги има едно "но"...
Новата година за нас започна доста противоречиво... В последните 10 дни настроението вкъщи се мята от едната крайност в другата. Чаках тази година с нетърпение, а тя още в първите си дни ни изненада неприятно. Едно е сигурно - това ще е годината на доста радикални промени за нас! Дано само да е за добро!
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

За много години,мили мецанки!Желая ви от сърце здраве,спокойствие и щастливи мигове с обичаните хора!
И ние най-накрая се завърнахмме от дълги пътешествания из страната.Но не се оплаквам,даже никак :222 .За бъдни вечер бяхме на село,събрахме се почти цялата рода и беше много весело,а на 26 тръгнахме за Бургас при сестрата на Боби,където вече бяха и свекъра и свекървата.Айде и там едно чудо народ.Малката на 27 имаше погача,съответно гости и......свят да ти се завие.Вече от следващият ден успяхме да имаме повече време за разходки,въпреки почти ураганния вятър,който духаше.Стояхме почти 2 часа,на самия бряг на морето,където вятъра е още по-силен,Ивайла се опитваше да "зарине"хвърляйки пясък в "големия басейн"-така тя нарича морето.Ръцете и бяха целите премръзнали,Боби и Анджи събраха доволно количество миди и рапани,които сега нямам идея къде да дяна,като се има в предвид,че лятото си донесохме подобно количество,които бяха изрисувани с бои и подарени на всеки,който се сетим :lol: .И след цялото това мокрене и вятър се убедих,че децата ми са си добре калени и не настиват лесно,единствено лошите условия в градината ги разболяват,но това е една друга тема.След плажа направихме дълга разходка из града,украсен е страхотно,вечер е като приказка.През следващите дни ходихме на кафе,дори на кръчма успяхме да отидем младите,и отново се почувствах все едно с Боби сме гаджета.Децата и бебка бяха вкъщи с баба и дядо,и Анджи беше крайно недоволна как така излизаме без нея(това беше второто ни такова излизане от както се е родила,предното беше на банкета на Боби преди около десетина дни),та това си беше голям шок за нея.Като цяло се почувствах отново аз,беше ми приятно и се чувствах щастлива.Нова Година посрещнахме вкъщи,но беше приятно.Децата получиха много подаръци и бяха на седмото небе,а майка им тайно се чудеше къде ще слага поредните торби с играчки :1210 .В Бургас ми направи страхотно впечатление разположението на магазините.Не знам как е по кварталите,тъй като където ние бяхме си е баш центъра,но на всеки ъгъл има баничарници с всякакви закуски вътре,пекарни за хляб,отделни магазини за риба,млечни фирмени магазини,магазини за вино,за алкохол,за ядки,за каквото се сетите,но всичко си е отделно,а не наблъскано в големи магазини.Много ми допадна това.Отделно,има страшно много магазини за дрехи,в които можеш да си напазаруваш на съвсем нормални цени.Аз например се сдобих с огромен мек шал за 3,50,а тук подобни са около 15 лева :eek:.Всичко много ми хареса :221 На връщане минахме до нашите в Горна,лелеееее няма такава поледица,както там.Улиците бяха буквално на стъкло,а пристигнахме около 2-3 следобед.Вчера си тръгнахме за насам,по пътя на Ивето и се приходи до тоалетна,на Севлиево решихме да спрем на бензиностанция и в момента в който Боби намалява колата започва да се тресе,помислихме,че е спукана гума,но се оказа счупена задна щанга за гумата.Ако Ивето не беше казала да спрем незнам какво ни чакаше.Господ отново беше с нас.Наложи се да постоим 3 часа на бензиностанцията,баща ми купи частта от Горна и ни я донесе до там.Сменихме я точно и потеглихме,този път безаварийно,но докато стигнем вкъщи сърцето ми беше свито.Толкова съм благодарна,че разбрахме навреме и всичко приключи добре.....И ето днес започна моето ежедневие,чистене,готвене,перални,гладене,подготовка за градина в Понеделник,но няма да се оплаквам,защото всичко беше страхотно.
Чери,изгледах снимките и клипчетата ви,толкова сте ГОТИНИИИИИИИИИИИИИИ,радвам се,че сте се сте изкарали добре,а това за танците :524 :524 :524 Бели на снимката върху снега е като горска фея :329
Линди,твоите сурвакарки са очарователни :954 :954
Бъни,твоят пост ме накара да настръхна.....Не знам дали съм права,но начина по който си го написала на мен ми вся някакъв страх,дано не съм права.... :923 :923 :923
Вихърче,мисля,че в другата тема прочетох,че и вие сте прекарали добре,за което се радвам :923
ЕЛи,Фютка,Вер и всички,които пропускам :922 трябва да ставам вече :329 :329 :329 на всички вас
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

и малко снимки :954 :954 :954
Прикачени файлове
P1080986.JPG
(3.61 MiB) Свалено 428 пъти
P1080985.JPG
(4.27 MiB) Свалено 428 пъти
P1080983.JPG
(4.78 MiB) Свалено 428 пъти
P1080982.JPG
(4.78 MiB) Свалено 428 пъти
P1080972.JPG
(4.39 MiB) Свалено 428 пъти
P1080962.JPG
(4.72 MiB) Свалено 428 пъти
P1080953.JPG
(4.82 MiB) Свалено 428 пъти
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Еха, кво готино и уютно станало тук с разказите на всички...... все едно се завръщаме от някъде и не сме се виждали и чували 100 години. Всички звучат променени и най-вече окрилени! Елисче, за теб най-много важи това и държа да ти кажа, че искрено и от сърце се радвам на твоята радост, на прекрасните ти емоции и на щастието, което извира от всеки ред!!! Още вчера като те четох, си казах колко малко й трябва на Ели..... Съвсем мъничко - пътуване, море, разходка, интимност..... И като се замисли човек - това не са извънземни и непостижими желания, а съвсем простички неща..... дано 2015 ти ги предлага по-често! :) Ивето не можах да я позная даже - толкова много е пораснала и се е променила и определено има формата на твоите очи - помниш ли, май Линди първа тук беше обърнала внимание на този факт - не помня какво точно беше написала, но имаше нещо общо с личността ти. Всички изглеждате много щастливи на снимките, а на теб вътрешната радост ти личи и през обектив и мегапиксели.... :954 :954

Линди, сурвакарката ти сигурно е обрала точките сред комшиите и родата..... много е красива. А с момиченцето до нея имат някаква физическа прилика. :)

Фют, Деси, Емка, не разказвате как сте прекарали Новогодишната вечер, но разчитам да минете и да компенсирате този пропуск. И нека пожеланията ви се сбъднат както за нас, така и за вас.
Бъни написа:
Новата година за нас започна доста противоречиво... В последните 10 дни настроението вкъщи се мята от едната крайност в другата. Чаках тази година с нетърпение, а тя още в първите си дни ни изненада неприятно. Едно е сигурно - това ще е годината на доста радикални промени за нас! Дано само да е за добро!
Бъни, радвам се на всеки твой постинг, който се появи тук. И въобще, че ти се появи, де :) . Може би една от причините е, че като видя ника ти, и топло испанско слънце грейва веднага в представите ми и ми усещам прилив на енергия...... Макар да знам, че там, където вие живеете не е така горещо. Нещо се случва при вас, както разбирам от написаното, и малко егоистично, но си пожелавам (да на себе си желая :) ) така да се наредят вашите работи, че да не загубим това слънце от редиците си тук! :923 Вярвам, че промените идват винаги за добро.... дори когато ни разделят с любимите ни хора. Твърде късно и твърде трудно откриваме този факт и мигаме невярващо, когато разберем причината. Нека и с вас така се случи. Разбира се, не знам какво ви предстои, но.... когато и да ти стане тежко и да имаш нужда от една приказка или дори мълчаливо разбиране, тук си добре дошла! :922

Дали да споменавам или не, но днес е последният ден от ваканцията на децата :328 :328 :328 . Роня огромни крокодилски сълзи, т.к. от утре пак се започва надпреварата с времето и ангажиментите. В края на всяка почивка, която имаме, си казвам, че трябва да успокоя топката и че като почне делничното ежедневие, нещата се "променят" само в моите възприятия, а не обективно, и че от мен зависи всичко да е спокойно, и досега - вече сума ти години, не ми се получава това балансиране.....т :328 Ето и сега - първите дни от ваканцията бях все още неспокойна и неспособна да намаля инерцията на търчането и тичането. Днес, в самия й край, привкус на вселенско спокойствие лежерно се е настанил по всичките ми сетива и изпитвам щастие!!! :) :) А кажете ми как да го задържа от утре натам?! :1044 :1044

Снощи ходихме на кино - гледахме "Нощ в музея - 3". Не е лошо филмчето, а и е с едно от последните участия на Робин Уилямс.. бог да го прости. Заплюли сме си още 4 заглавия, които трябва да идем и да изгледаме. Така че всичко предстои. А сега прекъсвам тирадата тук, за да е явя и на други места, впреди домашните да са се събудили - да в 11 часа у дома само аз съм будна...... ако видите и котките какви яки гевреци са заформили и как хъркат доволно нахранени :1062 :1062 .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Черко, Новата година я посрещнахме у много близки приятели, с техни приятели и няколко деца, все момчета! Стана як купон, аз се набъбрих с мацките, пих червено вино и се чувствах просто превъзходно! Легнахме си чак в 4, спахме у тях, а на сутринта откарахме с новогодишно кафе, банички с късмети, филийки с лютеница, пак разговори и ... планиране на общо гръцко море през май месец! :1216 Беше хубаво, ... , а относно утре-то: да ти кажа ли напълно откровено какво чувстваме и аз, и Алекс? - ще го направя - ВЪЛНЕНИЕ и РАДОСТ, че се връщаме на работа и на училище... На него му липсват съучениците, футбола, госпожата и господина, на мен ми липсват шефовете, колегите и всички потребители на Центъра, защото си обичам бачкането. Дано не ти прозвучах фалшиво, защото не съм такава. Казвам ти самата истина. С нетърпение чакаме понеделника с Алексчето :954 П.П. Абе на вас какви КЪСМЕТИ ви се паднаха? - на мен работа, пари, дебела заплата, успех в учението, успехи в работата, трудолюбие, шефски пост :plezya se
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Оооооооооо, Деси, моренце в Гърция през май - и за вас Новата започва чудесно. :) А като спомена късмети, това е нещото, за което исках да пиша и в предишния си постинг, но забравих. :) Аз правих баницата вчера и ето какво ни се падна:

Бела

1. Паричка.
2. Шампионска титла по футбол.
3. Поддържаща роля в епизод 7 на Междузвездни войни.
4. Здраве, успех и лидерство.

Коко

1. Паричка.
2. Полет до Марс с безмоторен самолет.
3. Награда от Лего на стойност 1000 лв.
4. Сън и почивка.

Момчил

1. Златен медал по художествена гимнастика.
2. Нова кола.
3. Чистене с прахосмукачка през цялата 2015 г.

Чери

1. Награда "Програмист на 2014 г."
2. Битка с акула покрай нос Добра надежда.
3. Участие в ултрамаратон.

Както е видно, някои от късметите са тотално разместени, например: Момчил с медал по художествена гимнастика, а Бела с шампионска титла по футбол. Но при все това, на всеки 1 от нас, напълно случайно, се падна по 1 късметче, изначално адресирано изрично за този човек - новата кола за Момчил, ултрамаратона за мен, наградата от Лего за Коко и лидерството за Бела. Така че дали в този живот дължим всичко на късмета, случайността, съвпадението или т.н., никой не може да отговори.... Но когато обстоятелства и желания съвпаднат в даден момент и при определено състояние на Енергиса, но най-вече с желание, изпратено към Логоса, всичко се нарежда :1140 :1140 :1140 ...... Подозирам, че последното ми изречение е пълна загадка за вас, но аз съм "покварена" :1069 от книгата, която прочетох преди 2 дена иииии не мога да спра да мисля върху написаното в нея.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Много оригинални късмети, Чери! :222

Елисче, звучиш ми заредена, браво! :1216 Снимките са разкошни, всички изглеждате перфектно на тях! :1216
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

От утре няма да имам толкова много време за форума, което малко ме натъжава, но това е положението :923 Във всеки случай утре през целия ден ще си мисля за всяка от вас и ще пращам позитивна енергия, дано като я разпръскам хубавичко, достигне до всички ви!
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Здравейте!
Първо се обръщам към Елис, Чери и Линди! Момичета, страхотни сладури са дечицата ви! Ноооо... Без да искам да засягам Черита (заради Коки), трябва да кажа, че момиченцата ме впечатлиха много силно! Сладуранки! Винаги съм искала да имам момиченце! Друго си е да разрешиш дългите коси, да направиш прическа, дрешките са разнообразни, тук-там с разни фринтифлюшки :D , къдрици, роклички, полички... Е да, ама не! В другия живот може би... :222

cchery написа:
Бъни написа:
Бъни, радвам се на всеки твой постинг, който се появи тук. И въобще, че ти се появи, де :) . Може би една от причините е, че като видя ника ти, и топло испанско слънце грейва веднага в представите ми и ми усещам прилив на енергия...... Макар да знам, че там, където вие живеете не е така горещо. Нещо се случва при вас, както разбирам от написаното, и малко егоистично, но си пожелавам (да на себе си желая :) ) така да се наредят вашите работи, че да не загубим това слънце от редиците си тук! :923 Вярвам, че промените идват винаги за добро.... дори когато ни разделят с любимите ни хора. Твърде късно и твърде трудно откриваме този факт и мигаме невярващо, когато разберем причината. Нека и с вас така се случи. Разбира се, не знам какво ви предстои, но.... когато и да ти стане тежко и да имаш нужда от една приказка или дори мълчаливо разбиране, тук си добре дошла! :922
Чери,
нямаш представа колко добре ми подействаха думите ти! Благодаря ти за подкрепата! Истината е, че съм много щастлива, че ви открих! И няма да ви изоставя, защото вече ви усещам много близки! :922 :922
Промяната, която ни предстои се състои в това, че по случай празниците шефа реши да ни "зарадва" с новината, че ни намалява заплащането. Аргументира се с кризата. Но ние оставаме "яко" засегнати от това негово решение, защото ако изчислим удръжките за цяла година се получава 4 цифрена сума, която не е за пренебрегване! Много ми е криво! Но ако беше само това щеше да е добре. Лошото при нас е, че работа и къща вървят заедно. За сега оставаме тук, съгласихме се с новите условия, но това е само отлагане на края, защото не ни устройва. Решихме да останем докато мине зимата. В същото време започваме да си търсим нови работи и аз и мъжа ми и живот и здраве като намерим напускаме от тук и се изнасяме.
Вярно е, че няма да сме нито първите, нито последните хора, дето ще сменят месторабота и местоживеене, но лично мен малко ме е страх от промяната. В продължение на повече от 9 години живеем и работим тук, толкова много съм свикнала... Мисля си, че на мен ще ми е много трудно да свикна на ново място. От тази тишина и спокойствие дето е тук трудно ще се климатизирам отново на градска среда! Преди 10 години когато тръгнах от България, за да последвам любовта изобщо не съм се притеснявала, а сега ми е много напрегнато! Мисля и за децата, Гого сигурно ще смени училището.
Не знам точно какво ще намерим и как ще се развият нещата, но се надявам страстите да се уталожат и да изкараме до лятото тук. Но в крайна сметка - каквото стане -това! Да сме здрави, пък другото както дойде!
Иначе има и хубава новина! Моята най-добра приятелка заедно с мъжа си и детето ще дойдат през юли за една седмица и ще ходим заедно на море. Избрахме си да идем в Малага! От един месец ме е завладял морския дух и издирвам най-подходящото местенце, където да отседнем! Нямам търпение да се случи! Много съм щастлива от факта, че ще изкараме цяла седмица нон-стоп заедно, ще живеем заедно - нещо, което не се е случвало повече от 10 години! Копнея отново да сме заедно по цял ден! Ще бъде страхотно!

Ами... туй то! В общи линии. Като заключение ще добавя само, че явно няма нищо случайно в този живот! Като стана въпрос за късметите, които се падат на Коледа и Нова Година... На мъжа ми всички късмети дето се паднаха бяха свързани все с нова работа! А на мен - пари, печалба от тотото! Последното предстои да се докаже... :221 Хайде дано!

До скоро и лека нощ! :922
Никога не е късно за ново начало!
Заключено