На гости в кухнята на работещата домакиня :)))

Подфорум за нещата, които готвим всеки ден
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: На гости в кухнята на работещата домакиня :)))

Мнение от Kleo »

Днес сутринта - ябълки, сандвичи с кашкавал и айрян.
За обяд и вечеря още не съм го измислила, добре, че поне сме си напазарували вкъщи.
Идеи ? :923
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

За обяд - гювеч с много зеленчуци /пресен лук, морков, патладжан, грах, домати, чушки/, наденички на кръгчета, разбъркано яйце /че се беше счупило при пазаруването/, вода, олио, подправки, сол.
За вечеря вероятно ще направя солена палачинкова торта, че Алекс ме помоли за палачинки, но на мен ми се иска да е нещо по-различно, поне на вид де.
Пък и днес все пак определено е празник, може менюто да е по-интересно, утре отново сме на работа и на училище, и няма да имам толкова време за мислене и за готвене.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Най-древната професия - или за ... ДОМАКИНЯТА :1062 :1062 :1062
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

От вчера-леща,картофи в йена и пържоли на фурна
За днес-ще си дояждаме :1062
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Свинско с ориз - вчера вечерта - но мъжът ми го беше сготвил, мен ме нямаше вкъщи до 22 часа чак.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Дойде времето на зелените салатки :1216

[img]http://menu.culinaryart.in/salads/dish_ ... lad-bg.jpg[/img]
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

[youtube]HMX25vNQ0Lk[/youtube]

[img]http://www.az-jenata.bg/media/az-jenata ... 62521b.jpg[/img]

Източникът

Продукти:
Маруля – 1 бр.
Лапад – 1 връзка
Зелен лук – 1/2 връзка
Краставици – 1 бр.
Репички – 1/2 връзка
Магданоз – 1/2 връзка
Сурови слънчогледови семки – 2 с. л.
Зехтин, ябълков оцет и сол в количество по вкус

Приготвяне:
Марулята, лападът, лукът и магданозът се нарязват на ситно, овкусяват се и се изсипват в салатена чиния. Поръсва се със слънчогледа. От краставицата и репичките се прави аранжировка по желание.

[youtube]bZtf_0H19nw[/youtube]
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Снощи ядохме два вида риба :1216 едната приготвена на плоча и суха, а другата панирана, с хрупкава коричка :1216 взех ги готови от Халите :1216 Вкъщи направих голяма зелена салата - с огромна свежа маруля, репички, краставица, пресен лук и чесън, сол, оцет и зехтин, и ето ти вечеря за чудо и приказ :D :lol: А вие какво сготвихте, мецанки? :222 :1211
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

От няколко месеца в "Пикадили" продават котлети от сьомга на много добра цена :). Но по-доброто е, че Яна много я харесва, както аз я правя :lol: . Аз обичам простите и бързи ястия и сьомгата я пека на скара (с плоча, без ребра). Само соля със сол и мятам на скарата - по 6 минути от всяка страна и е готово. Днес обядвахме това - лесно, вкусно и надявам се полезно :). Всъщност от три месеца поне веднъж седмично ядем сьомга.
Правя салати от каквото има в хладилника. Днешната беше само от репички, зелен лук и царевица, със зехтин, оцет и сол. Просто това намерих, но няма проблем - салата ям само аз. Яна не обича подобни мешавици, тя яде предимно сурови моркиво, нарязани на парчета, без каквито и да било глезотии като дресигн и пр. :lol: (не споменавам мъжа ми, защото в момента е в Белгия :)).
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

dexter написа:От няколко месеца в "Пикадили" продават котлети от сьомга на много добра цена :). Но по-доброто е, че Яна много я харесва, както аз я правя :lol: . Аз обичам простите и бързи ястия и сьомгата я пека на скара (с плоча, без ребра). Само соля със сол и мятам на скарата - по 6 минути от всяка страна и е готово. Днес обядвахме това - лесно, вкусно и надявам се полезно :)
Декс, тези котлети замразени ли ги купуваш? И ако "да", как ги мяташ на скарата, размразяваш ли ги предварително?
Аз купих едни замразени преди 2-3 седмици, но още не им е дошъл реда... До сега не съм приготвяла сьомга и малко се притеснявам дали ще ми се получи
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Бъни написа:Декс, тези котлети замразени ли ги купуваш? И ако "да", как ги мяташ на скарата, размразяваш ли ги предварително?
Аз купих едни замразени преди 2-3 седмици, но още не им е дошъл реда... До сега не съм приготвяла сьомга и малко се притеснявам дали ще ми се получи
Бъни, като купувам котлетите, те са охладени :). Но аз купувам няколко в повече и ги замразявам, за да са ми под ръка за дните, когато нищо друго не ми идва на ум. Но разбира се, предварително ги размразявам. Аз не съм по сложните рибни ястия, най-вече защото кухнята ни е в "хола", а готвената риба умирисва цялата къща :lol: :lol: .
Публикувай отговор