РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Нели
Философска система

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от Нели »

Морски коледен поздрав.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте отново,
аз продължавам с празничните включвания, този път - с ретроспекция. Миналата година направих АЛБУМ от 12 мои снимки, по една за всеки месец, илюстриращи 2020 година. Тази година реших да направя същото, но ми беше трудно да избера само 12 снимки, затова реших да сложа по три снимки за всеки месец. И така АЛБУМЪТ ЗА 2021 ГОДИНА стана с 36 снимки. Оказа се, че не можах да намеря оригиналите на всички снимки, затова например тази на Ара Маликян е малка и с лошо качество. Но, каквото - такова. Това беше годината за мен - красива, емоционална, пълна с живот.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Разкошни са и двата албума!
Нели, благодаря, че сподели!
Сега чак ги виждам снимките.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от Kleo »

През лятото на 1971-а 26-годишният Майкъл Рейгън се обрича на своята любима в сватбена церемония на Хаваите. Баща му Роналд Рейгън, бъдещият 40-ти президент на САЩ, е възпрепятстван да присъства на сватбата на сина си. Той пише писмо до Майк, което съдържа напътствия към младия съпруг и повдига завесата над тайните на успешния брак. Майк е син на Роналд от първия му брак с Джейн Уаймън, за която е женен от 1940 до 1949. Бракът на Рейгън с втората му съпруга - Нанси - продължава от 1952 г. до смъртта му през 2004 г. Нека си спомним съветите на един бивш президент на САЩ в деня, в който се закле във вярност към нацията 46-ият президент на САЩ.

До Майкъл Рейгън
Манхатън Бийч, Калифорния,
юни 1971 г.

Скъпи Майк,

Ти си чувал шегите, които щедро споделят всички „нещастно женени" и циници. Сега, в случай, че никой не ти е говорил за това - ето ти друга гледна точка: ти встъпваш в най-важните и значими отношения, които съществуват в човешкия живот. Те могат да са такива, каквито ти пожелаеш.

Някои мъже мислят, че мъжествеността се доказва, само ако въплъщаваш в живота си всички онези истории, разказвани по съблекалните, самодоволно убедени, че „това, което жената не знае, няма да я нарани". Истината е, че някъде дълбоко в душата си, дори и да не намира следи от червило на яката на ризата, дори да не хваща мъжа си в неловки обяснения къде е бил до три сутринта, жената винаги знае. И с тези знания изчезва онази магия в отношенията. Мъжете, които на висок тон говорят за безсмислието на брака, сами са си виновни за разпадането на техните отношения, а не техните съпруги.

Има един стар закон на физиката - можеш да получиш от нещо точно толкова, колкото усилия си вложил в него. Мъж, който влага в брака два пъти по-малко, отколкото е длъжен, получава точно толкова.
Разбира се, ще има моменти, когато ще срещнеш някого или ще си спомниш старите времена и ще ти се наложи да се бориш с желанието да докажеш на себе, че още можеш да си на висота. Но позволи ми да ти разкажа колко велик е начинът да докажеш своята мъжественост и обаяние, бидейки с една жена до края на живота си.

Всеки мъж може да е идиот и да изневерява — за това не се изисква мъжественост. Но е нужно много повече, за да останеш привлекателен и любим за жената, която слуша хъркането ти, виждала те е небръснат, грижила се е за теб, когато си бил болен, прала е мръсното ти бельо. Правейки всичко това и в същото време давайки й да усети топлото вътрешно сияние на щастието - ти ще чуваш наистина прекрасна музика.

Ако ти искрено обичаш едно момиче, ти никога няма да я накараш да се унижава, когато поздравявайки секретарката ти или ваша обща позната, гадае дали тази жена не е причината за твоите закъснения вкъщи. По същия начин ти няма да поискаш друга жена, срещайки се с твоята, да се усмихва в дълбините на душата си срещайки погледа й - на жената, която обичаш, но си предал, дори и не за дълго, заради друга.

Майк, ти знаеш повече от мнозина какво е нещастен дом и какво може да направи той с другите. Сега имаш шанса да направиш всичко правилно.

Няма по-голямо щастие за мъжа от това, да пристъпя към прага на дома си в края на деня и да знае, че някой зад вратата чака с трепет звука от неговите стъпки.

С обич,
Баща ти.

P.S.: Никога няма да имаш неприятности, ако поне веднъж да ден й казваш „Обичам те".

Когато Любовта следва Интуицията :524

Две прости правила
В личния живот има само две правила, които наистина работят.
Подходящи са както за мъже, така и за жени.
А тези, които не ги познават, са обречени да губят времето и нервите си за неподходящи хора.

1. Първото правило
Една връзка трябва да е лесна.
Трябва да е лесно от самото начало.
Още от първите минути. Човек с който веднага се чувствате като стари познати, ви подхожда повече от този, който трябва да бъде ухажван с години. Човек, с когото сте готови да се уедините в тоалетната на търговския център петнадесет минути след запознанството си, е по-добър от този, на когото сте писали писма без отговор в продължение на седем години.
Момиче, което веднага проявява интерес към вас, е по-добро от непревземаема красавица, която трябва да бъде отведена на Бахамските острови.
Просто означава добро!
Трудно означава лошо!
Това е аксиома.
Няма нужда да го доказвате.
По принцип не е нужно да доказвате нищо в една връзка за своя сметка.
Няма нужда да постигате нищо, да се приспособявате към никого и да бягате след когото и да било.
Като направите това веднъж, ще го правите всеки ден и в отговор ще виждате само капризно и недоволно лице. Ако не се получи веднага, ако не пламне, не задими, не ви привлече - не дърпайте котката за опашката.
Това не е вашият човек.
Сложните взаимоотношения са подходящи само за тези, които скучаят и имат много свободно време. На всички останали това страдание само действа на нервите.
Не бива да понасяте сложни отношения.
Отношенията, в които непрекъснато танцуваш по нечия чужда музика, са унизителни. Рано или късно вашето търпение ще свърши.
Не си позволявайте да влизате в сложни отношения.

2. Второ правило, но не по-малко важно.
Връзките трябва да носят радост.
Това твърдение също не се нуждае от доказателство.
Щом връзката престане да носи радост и започне да носи отвращение, спрете това явление в зародиш.
Не свиквайте с грубости, сълзи и счупени съдове.
Оставете дългите разговори, упреците, обвиненията.
Това не е нормално! Това е пътят към ада!
Когато връзката престане да носи радост - тя става безполезна.
Не може да се каже по-просто.
Но в края на краищата много хора предъвкват своите мъки с години!
Те задръстват мозъка си с ненужни размисли и анализи!
Няма нужда да правите това!
Щом разберете, че думите ви отнемат нечия радост - затворете си устатата, млъкнете.
Когато започне разбора - тръгвайте си.
Тогава човек иска само да обвинява и укорява - не позволявайте да ви вменяват чуство за вина.
Тръгнете си!
Връзките са необходими за радост.
Всички други взаимоотношения „в името на децата“, „защото всички живеят така“, „по навик“, „защото е още по-лошо без него“ могат просто да бъдат изхвърлени на боклука.
За мен има само две основни правила.
Само две.

Превод от руски език Аксиния Цветанова
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Деси, след като живях години в противоречие с горните правила, сега с две ръце гласувам за тях. :954
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Момичетаааа, искам да пожелая на всички вас Щастлива Нова Година. Бъдете здрави, щастливи, обичайте и бъдете обичани. Нека всяка една от вас получи всичко, за което мечтае. Нека 2022 година бъде по-добра, по-здрава и по-смислена за всички!
Благодаря ви, че ви има!
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здарвейте, момичета!
Аз в момента съм сама и ще съм така през част от вечерта. НО! Но не ми е празно и самотно, както очаквах.
Предишните две години посрещах Нова година с приятелки - 2020 г. я посрещнах с една приятелка у тях, а 2021 г. - със семейството на друга. Сега обаче съм си у дома и ми е... хубаво.
Хубаво ми е, защото сутринта бях на брега на морето, където посрещнах изгрева със страхотна компания от над 30 фотографа (не познавам всички, разбира се).

Видях това:
Изображение
(Ако искате да видите част от какво беше това снимане на изгрев тази сутрин:
https://fb.watch/af2Ox9VcfK/
и още
https://www.moreto.net/novini.php?n=451 ... JsafivYAls)

Хубаво ми е, защото през деня спокойно си приготвих нещо за хапване, направих руска салата за празненството на Виолета с приятели, напазарувах и отидох при Вили. На връщане, докато шофирах мернах небето на залеза и веднага отбих, за да снимам с телефона.
Видях това:
Изображение

После минах през залата за кратка тренировка. При нас е така - няма пропуски. Пораздвижихме се малко, но също се и видяхме и бяхме, макар замалко, заедно.
Изображение

Преди залата си замесих фокача и я оставих да втасва, преди малко я извадих топла от фурната и ѝ се насладих. Вечерях. Гледам леко небрежно телевизия и се каня да изляза към 23 ч., за да ида да снимам зарята. Да, във Варна ще има заря! Напук на новата идиотия градовете да отменят фойерверките под измислената загриженост за животни и малки деца. Честно казано в последните две години грижата на властта за моите здраве и безопасност ми идват в повече! Но сега ще оставя това настрана. Ако някоя от вас се интересува, на стената ми има ПУБЛИКАЦИЯ по темата.
Важното е, че планът включва да се срещнем към 23:30 ч. с една приятелка и евентуално с Вили и нейната компания на терасата на яхтклуба на Морска гара, откъдето мисля, че ще има добра гледка към зарята. Планът е да взема фотоапарата, статива, едно пенливо вино и пластмасови чашки и всъщност да не съм сама на Нова година, а да съм там, където искам да бъда.
Стискайте ми палци планът да се осъществи и да станат хубави снимки! А дотогава ви поздравявам със снимка от последната заря във Варна - тази на 15.08.2021 г.
Изображение

Весело посрещане на Нова година на всички!
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Честита Нова година, момичета!

Ето какво заснех над Варна:
Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Изображение

Моето пожелание за новата 2022-ра е да празнуваме през делниците си, и да внасяме нотка делничност в празниците, за да ги чувстваме със сърцето и душата си...., а не по задължение и най-вече, защото и другите така правят.
НЕКА СМЕ ЗДРАВИ! :922
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нелка, съдейки по разказа ти, имала си прекрасно посрещане на Нова година :) . И нищо чудно, де - разбиването на стереотипите обикновено прави нещата магични!

Аз обожавам фойерверките. Като дете съм, когато цветната буря превземе небето..... с широко отворени очи и усмивка на дете. НО изцяло се присъединявам към инициативата на "Четири лапи". Тази година лично аз не гръмнах с нищо... И така и ще бъде занапред. А като гледах какво се случи нощес след полунощ, моето "Не на пиратките!" не намали с нищо зарята над София. Но на мен ми е добре.

Все още не съм стигнала до страницата на ЕКГ-Шотокан :954 - сигурна съм, че днес сте били в морето :) :) .

Ние изкарахме уютно празника - бяхме се събрали 3 семейства и всяко допринесе за веселието и хубавото настроение. По традиция имаше мноооооооого грачене, на което не знам защо му викаме караоке :1069 . Мноооооооого ядене..... и мнооооооооооооооооооооооого пиене..... Аз, за късмет, имах подуване на корема и това ме накара да ям доста по-малко от обикновено. Що се отнася до пиенето... т.к. се напивам много бързо, контролирам количествата по принцип.... Така че до 5 часа се чувствах със сигурност незаспала.

За съжаление.... в 11:30 часа вече бях будна..., а така ми се ще поне още веднъж в този живот да спя до 2-3 часа следобед, както беше в детството ми на 1-и януари.

Новото при нас е, че свекър ми (на 76 години) е с положителен ковид-тест. Сестрата на Момчил - също. И това след като бяхме заедно 2-та дни по Коледа. Свекърва ми пък е с отрицателен такъв... Хубавата новина е, че свекър ми, който е ваксиниран и има дори и бустерна доза, проявява много леки симптоми на ковид - ниска Т и общо неразположение, изразяващо се в сънливост. Доколкото стана ясно това е било само първите 2 дена - вчера се е чувствал изцяло добре. Сестрата на Момчил пък, която също е ваксинирана и живее в Англия, няма и кьорав симптом....., но ще си кеси 10 дена в карантина - на Острова срокът е по-кратък, не както тук - 14 дена. Тя каза, че цял Лондон е "пламнал" от Омикрона. А много интересното беше, че преди да отпътува за Англия, тя си направи ПСР тук в България, който беше отрицателен. В Англия беше длъжна, при пристгането да си направи още един и именно той е положителен.... Странна работа....

И всъщност... това е, което е по-интересното от днес. Сега пускаме да си изгледаме предавания, които снощи са били в празничната програма на телевизиите - винаги от дете съм обичала тези новогодишни програми. Дано тази година има нещо смислено.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Ани, посрещането на Нова година беше точно такова, каквото трябваше да бъде - чудесно.

Колкото го инициативата на "Четири лапи", аз не разбрах точно каква е тя. Разбрах само, че са много инициативни, че очевидно са много здраво финансирани, осигурена им е логистична подкрепа и медийно налагане, безкритично при това, и че са политически инструмент. Очевидно се цели разединение на хората. Защото докато градската заря е за всички, контролирана и обезопасена е, ограничена е по време и обединява хората, частните пукотевици са точно обратното по всяка от точките. И очевидно стават толкова повече, колкото по-малко има градска заря и концерти на площадите, които да обединяват хората и да бъдат мястото, където се съсредоточава тяхната енергия. Не мога да подкрепя това, колкото и да е облечено в дрехите на грижа към животните и децата с аутизъм. Просто защото грижата е последната истинска цел на всичко това.
А и в последните две години грижата за здравето и благополучието ми, непоискани и нежелани от мен, ми идват много в повече!

Sapere aude! - Мисли самостоятелно или по-точно дръзни да мислиш самостоятелно - това е червената нишка, която ме води през живота. Същото е изразено и в думите на Уолтър Липман - "Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно". Внезапното единогласие, в което чувам отсвякъде посланията на колкото и да са там бройките на лапите, е меко казано съмнително. Опасно е. И не става дума за фойерверки, но темата е дълга.

Иначе, да, разбира се, бяхме в морето. :954 :954 :954 :954 :954
Такова щастие!!!
Заключено