Нелка, съдейки по разказа ти, имала си прекрасно посрещане на Нова година
. И нищо чудно, де - разбиването на стереотипите обикновено прави нещата магични!
Аз обожавам фойерверките. Като дете съм, когато цветната буря превземе небето..... с широко отворени очи и усмивка на дете. НО изцяло се присъединявам към инициативата на "Четири лапи". Тази година лично аз не гръмнах с нищо... И така и ще бъде занапред. А като гледах какво се случи нощес след полунощ, моето "Не на пиратките!" не намали с нищо зарята над София. Но на мен ми е добре.
Все още не съм стигнала до страницата на ЕКГ-Шотокан
- сигурна съм, че днес сте били в морето
.
Ние изкарахме уютно празника - бяхме се събрали 3 семейства и всяко допринесе за веселието и хубавото настроение. По традиция имаше мноооооооого грачене, на което не знам защо му викаме караоке
. Мноооооооого ядене..... и мнооооооооооооооооооооооого пиене..... Аз, за късмет, имах подуване на корема и това ме накара да ям доста по-малко от обикновено. Що се отнася до пиенето... т.к. се напивам много бързо, контролирам количествата по принцип.... Така че до 5 часа се чувствах със сигурност незаспала.
За съжаление.... в 11:30 часа вече бях будна..., а така ми се ще поне още веднъж в този живот да спя до 2-3 часа следобед, както беше в детството ми на 1-и януари.
Новото при нас е, че свекър ми (на 76 години) е с положителен ковид-тест. Сестрата на Момчил - също. И това след като бяхме заедно 2-та дни по Коледа. Свекърва ми пък е с отрицателен такъв... Хубавата новина е, че свекър ми, който е ваксиниран и има дори и бустерна доза, проявява много леки симптоми на ковид - ниска Т и общо неразположение, изразяващо се в сънливост. Доколкото стана ясно това е било само първите 2 дена - вчера се е чувствал изцяло добре. Сестрата на Момчил пък, която също е ваксинирана и живее в Англия, няма и кьорав симптом....., но ще си кеси 10 дена в карантина - на Острова срокът е по-кратък, не както тук - 14 дена. Тя каза, че цял Лондон е "пламнал" от Омикрона. А много интересното беше, че преди да отпътува за Англия, тя си направи ПСР тук в България, който беше отрицателен. В Англия беше длъжна, при пристгането да си направи още един и именно той е положителен.... Странна работа....
И всъщност... това е, което е по-интересното от днес. Сега пускаме да си изгледаме предавания, които снощи са били в празничната програма на телевизиите - винаги от дете съм обичала тези новогодишни програми. Дано тази година има нещо смислено.