Нека да си поговорим за МАЙЧИНСТВОТО...

Публикувай отговор
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Нека да си поговорим за МАЙЧИНСТВОТО...

Мнение от cchery »

Kleo написа:Относно откраднатите му вещи на 20.06., Алекс има нов телефон, но му го взехме чак сега, по случай рождения му ден, който наближава.
Да му е честит новия телефон! :) И дано да не му се случва никога повече да го крадат! :???: Тъжно е, когато едно дете разбира действителността по този начин.
Kleo написа:В момента аз готвя, слушам музика и пиша във форума. Сама съм и ми е хубаво, спокойно. Хри и Алекс са в парка на разходка.
Аз пък сложих свинските ребра във фурната. Момчил ще направи салатата. Децата току-що излязоха да карат колелета....... а аз си пускам тренировка.... И на мен ми е хубаво и спокойно, Деска! :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ани, благодаря ти :923
Толкова се радвам, че и двете се чувстваме спокойни и щастливи, вкъщи, с любимите си хора :922
Толкова много обичам музиката... четенето и писането... готвенето... усещането, че детето ми е пораснало и разбира толкова много неща, че сме приятели с него :222
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа:Толкова се радвам, че и двете се чувстваме спокойни и щастливи, вкъщи, с любимите си хора :922
Толкова много обичам музиката... четенето и писането... 2
Деска, стана ми истински драго, че още някой е в състояние на духа, подобно на моето..... :954 И аз обичам четенето, писането, музиката, движението, покоя, тишината, чувстването, забавните филми... онази приказност, която само привечерните часове могат да дадат! :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Да, но тези тихи сини вечери могат да се случат или само със заспали малки деца /мисия почти невъзможна/, или с поотраснали деца, които са способни да ги оценят заедно с теб... наистина е много, много приятно!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Майчинството е грижа.
Майчинството е и доверие.
А също и тънкият баланс между двете.

Да знаеш кога да помогнеш и дадеш.
И кога да се отдръпнеш и оставиш.

Да жонглираш внимателно между сигурността и свободата, между корените и крилете.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Алекс е щастлив. Организираме му рождения ден вчера и днес. Той е във Велинград, а ние с баща му - в София. Ще съберем близки роднини и няколко приятелчета от училището му в кварталната сладкарница. Аз съм много горда и щастлива. Просто ми е хубаво. Ще се празнува на самия му ден, на 15-ти, от 5 следобед, тази събота. Юпиии :1216
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Уроците,на които ни учат родителите и отношението към децата им!!!
.
30 август 2015 г. в 11:07

Нашите родители са тези, които ни изпращат на нашата мисия. Те са командирите, които ни поставят на нашия път, дори и да ни изоставят или да ни малтретират. Родителите ни са жизнено важен избор за нас.

Пристигате на Земята като същество на Светлината, за да учите от своите родители, да преодолеете лошите им черти и да усвоите добрите. Това е важна част от вашата житейска мисия.

Ако например даден родител е слаб и не ви е опора, задачата ви е да преодолеете слабостта и да станете толкова силни, че да сте напълно самостоятелни.

Непрекъснато критикуващия ви родител е знак за урока, че трябва да цените и уважавате себе си и другите хора. Динамичният родител, който не може да стои на едно място, ви казва, че трябва да бъдете умерени и уравновесени. Инатливият, твърдоглав родител може да означава, че трябва да усвоите толерантността, но освен това ви предоставя възможността да развиете своята упоритост и непреклонност при постигането на целите си.

Грубите и жестоки родители ви учат, че голямата ви мисия е безусловната любов. Понякога грубото отношение на родителите към вас в детството може да се използва като основа за развиването на лечителски способности и да е предизвикателство за вас да се научите да не се отнасяте така грубо с другите хора. Има и такива смели души, които се подлагат на малтретиране и жестоко отношение като изпитание за получаване на инициация, което ще им позволи да отведат в Светлината други такива жертви на насилие.

Ако нямате родители или те не проявяват интерес към вас, те ви поставят на пътя на силната лична мотивация и на самостоятелното действие.

Трябва да усвоявате и развивате добрите черти на своите родители. Щедрите родители ви учат да сте с отворено сърце, смелите - да бъдете силни. Ако изберете внимателни, грижливи, любящи родители ще получите добра основа за създаване на здрави връзки, които ще бъдат ваша опора в живота.

И така, родителите ви подготвят за вашата мисия. Какви негативни тенденции трябва да преодолеете? Какви духовни черти трябва да развиете?

Най-силните ви страхове са като дракони, които ви чакат на вашия път. Пречат ви да продължите напред и замъгляват съзнанието ви. Дори да се избавите от тях, като тръгнете по друг път, рано или късно ще трябва отново да се изправите лице в лице с тях! Помнете, страхът служи на любовта. Вслушайте се във вътрешния си глас и се справете със своите дракони.Всичко, което сте преживели до този момент в живота си, представлява подготовка за по-нататъшния ви път.Въпреки че е чудесно да знаете, че сте пристигнали тук с мисията да бъдете медицинска сестра, лечител или ръководител-мениджър в индустрията, или заради някаква конкретна цел, например привличане на вниманието на световната общественост върху бедственото положение на делфините, не е абсолютно задължително да знаете каква е вашата мисия. Просто по време на медитация помолете всеки ден да ви бъде показвана следващата стъпка и вратите пред вас ще се отварят, докато съдбата ви не ви стане ясна.

~ Даяна Купър ~
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Публикувай отговор