Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Re: Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Мнение от Сиренце »

Хм, интересна игра!
Имам няколко ярки спомена от ранното си детство, кой точно е първи, не знам:
1. Аромата на горяща печка на дърва.
2. Ръцете на майка ми и учудването защо нейните са толкова гладки, а тези на баба са набръчкани :)
3. На село - баба готви край печката, а аз съм висока само колкото да виждам долната част на тенджерата и ме е яд, че не знам какво става вътре.
mam4eto31

Мнение от mam4eto31 »

Черииии на много големи патерици ЧРД, а на Бай Момчил без патерички ЧРД! Бъдете живи и здрави цялото семейство. Покорявайте мечтите си една след друга и запазете тази искра, която блещука в очите ви.
А относно питането на Момчил, най-силно се е запечатало раждането на брат ми, събудих се в друго легло, мама я нямаше и татко каза, че е отишла да вземе брат ми, после ме заведе да го видя и една акушерка го показа от прозореца.
Весел празник. Един букет в твой тон :922

[img]http://s10.postimg.org/monude85h/IMG_431372361996944.jpg[/img]

Вчера цял ден бяхме навън, освен моите взех още 3 деца от училище и в парка. Стояхме до 8 и на тръгване към колата си изкълчих коляното. Та днес бях при терапевт, оказа се изметната капачка и разтегнати сухожилия. Сега съм с вирнати крака и чакам да ми докарат каките да помагат с бебето и кучето, че 2 дни не трябва да го натоварвам. Та снощи ми беше леко кошмарна вечер.

Бъни празникът на бебка мина супер. Бяхме 35 възрастни и 18 деца. В църквата много плака, но пък после спа 3 часа. Нослето мина, беше охлузено, няма счупване, отокът мина 2 дни преди кръщенето. Аз с толкова много хора не се чувствам добре, имам фобия от много хора на едно място. Миналата година на РД на каката, бях бременна и в едно заведение в приземен етаж като се струпаха за тортата и припаднах, свестяваха ме 30 мин. Луда работа. Та олеква ми като свърши суматохата.

Днес ще ни сеят тревата на двора. Нямам търпение да го видя зелен този двор. Днес ни докараха и масите за верандата. Та утре приятели ще идват на барбекю. Предстои цяло лято на двора. Самата мисъл ме кара да летя.

Ели имам питане относно натуралната козметика. Имам проблем с кожата на главата. Себорея. Не съм била на кожен, защото предписват костикостероиди и не искам. Пробвах хиляди лечебни шампоани и нищо. Ако чуеш нещо моля за помощ.

Възхищавам ви се за ранното лягане, рядко заспивам преди 1.30 :1044

Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Привет на всички!
Най-накрая се добрах до стария,мил компютър.Не че имам нещо против новите технологии,но няма нищо по-хубаво от това да седне; пред екрана и да пощракаш на клавиатурата :221
Мина доста време,но аз да си кажа,че се вълнувах при всеки един разказ на Чери от Франция.Колкото и да е странно,никога не съм имала особени предпочитания към тази страна,макар да знам,че има толкова много интересни неща,за които си заслужава да попътуваш.но няма как да останеш равнодушен към разказите на Черита и да не се почувстваш,сякаш за секунда си там.Благодаря ти,Чери :923
Бъни и тя ни разходи из китна Испания(виж там вече съм пристрастна :222 ),радвам се че сте прекарали добре.
Напоследък рядко се вясвам тук и въобще не е защото нямах време,напротив.Имах безброй часове,през които да мисля какво да правя с живота си от тук нататък,дали да остана в "зоната си на комфорт",което ми носеше часове,изпълнени с отчаяние,чувство на НЕудовлетвореност и много тъга.И точно тази уж комфортна зона лишаваше децата ми от толкова много неща,които искам да направя с тях.Не знам кога,как и защо реших,че само аз съм човека,който да поеме пълна отговорност за децата,което в един момент ме превърна тотален изолатор за целия заобикалящ ме свят.А децата си растат,имат си своите нужди и потребности,а аз си оставам този тъмен и порочен кръг.Разбрах,че колкото и да ги пазя,те пак се разболяват.Колкото и да съм грижовна и отдадена на тях,те пак се нараняват по някакъв начин.Разбрах,че колкото и да искам да предвиждам нещата,не се получава по никакъв начин и реших.......да започна да живея живота си....заради мен,заради любимия.......заради децата си.Не искам да се превръщам в безбройните,вечно мрънкащи "лелки",които все светът им е крив,а те са все прави.Не искам да лишавам децата си от правото им сами да се борят,а аз да съм просто човека до тях.Ще трябва да мине доста време,докато се науча да вървя по този път,но осъзнаването му е не по-малко важен етап.Мисля,че с наркоманията е същото,зависимият трябва да осъзнае проблема и да поиска да се излекува,едва тогава може да започне истинското лечение.Е,аз го осъзнах и започнах да правя първите крачки.От около седмица съм предствител на една популярна марка за козметика.Всеки ще си каже,голяма работа.Но аз вече имам едно ново запознанство и много предстоящи.Занимавам се с нещо,което смея да кажа,че разбирам,а и ми е интересно.Другото много по-важно е,че от следващата седмица започвам работа.Не е тази,от която имах нужда,но все е нещо.Ще мога да работя от вкъщи,от 10 до 19 часа,ще ми носи някакъв доход,а с това и повече самочувствие.Децата.....Анджи в момента е леко болна,Ивето е с запушено носле вече 2-ра седмица,но свекър ми и свекървата са ми обещали пълна подкрепа,на която силно разчитам.Смятам,че Господ ми даде прекалено много знаци,че е време за промяна и ми помогна да я осъществя,надявам се успешно.
Ами...май това е,лека и спокойна от мен!!!! :922
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

mam4eto31 написа:Черииии на много големи патерици ЧРД, а на Бай Момчил без патерички ЧРД! Бъдете живи и здрави цялото семейство. Покорявайте мечтите си една след друга и запазете тази искра, която блещука в очите ви.

[img]http://s10.postimg.org/monude85h/IMG_431372361996944.jpg[/img]
:329 :329 Благодаря, Монка!

Иде ми да питам дали тревата вече изникна че да идваме :221 :221 , ама хайде да й дам отсрочка някой и друг ден. :lol: :lol: Мога само да си представя жежките летни вечери на ул."Лозарска" в Пловдив :954 :954 :954 ..... Точно оттам, но от апартамент на 5-ия етж в соц.панелка, са ми най-кошмарните спомени за гореща нощ. Ама не нещо секс-маратон - да не се размечтае някой :mrgreen: :mrgreen: ...... ами баш от високи температури..... Не само не можеш да заспиш, но и плуваш в собствената си пот.... и спасение не идва нито от отворените прозорци, нито дори, когато към тях се добави и входната врата.... става като обветрена пещ :lol: :lol: Но вие сте в къща и нещата са съвсем-съвсем различни!!!

Това, което си писала за чувството ти да се озовеш сред много хора и за припадъка от миналата година е доста смущаващо.... Не че е нещо ново и странно, но... все пак за теб носи дискомфорт. А пък РД на децата, докато са малки, са си истински паради..... :lol: :lol:

Ние днес си боядисахме терасата - стана много грозна...... взех лилав и зелен фасаген ииииии определено не се получиха нещата...... но каквото - такова!!! Поне пък беше измита и дезинфекцирата отвсякъде. Утре ще изнасям цветя. Тази година съм решила "кърската" работа да я върша на части. Ето днес - боядисахме терасата. И точка. Утре - ще изнасям цветята. И точка! От другата седмица всеки ден ще пресаждам по 2-3 саксии, а не всичките наведнъж... После пък ще помисля каква балконска мебел да си купя, т.е. коя е най-подходаща за броя и вида на саксиите ми и да си оправя терасата както ми е кеф. Обикновено всички тези неща ги съчетавам в една събота и неделя и после съм като разбита. Е, тази година..... съм нов човек. Човек от работа може само да се изгърби... Затова е най-добре да се прави бавно, разумно и на порции.

Много интересни спомени сте споделили.... Момчил каза, че е събрал още доста от своите колеги и познати вчера и ще ги обобщава. Очаквам да се получи нещо интересно.

Засега е това от мен!!! Лекаааааа и лек сън! :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Елисче, писали сме по едно и също време! И уж тръгнах да си лягам, пък ти видях ника. И после постинга! :954 :954 Подкрепям на 100% курса към промяна, който си поела!!! Не само имаше нужда от него, ами.... и той или тя (промяната) май сами те потърсиха вече! :222 Нали знаеш приказката за Мохамед и планината. :1062 :1062 БРАВО! БРАВО! и БРАВО ти казвам! Желая ти никога да не забраваш да чувстваш това, което си ни написала и да продължиш с търсенето на теб самата, която си се изгубила някъде между двете майчинства.... Така се случва..... доста често...... вярвай ми - пиша го от първо лице и с известно предимство пред теб само защото моите деца са малко по-големи! :) :) :) ЩЕ СЕ СПРАВИШ! :923 :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Елис, щастливо приветствам това, което си ни писала! Браво за решенията, които си взела! Важно е човек да избира в своя полза, защото това винаги е в полза и на близките му! Подкрепям те на 100% в новите начинания! Поздравявам те :326 и успех! Другото Чери вече ти го е казала, няма да я повтарям.

Черита, радвам се, че и други хора са се отзовали на питането на Момчил! Резултатите определено ще ми бъдат много интересни! :524

Елисче, и още нещо! Радвам се, че свекърите са те подкрепили, възползвай се от помощта им при нужда! Освен това, децата ти все пак вече не са бебета, а много сладки момиченца, които определено разбират от дума, така че съм убедена, че ще се справиш с всичко, което си си наумила за цел! Виж и темите за астрология тук, защото днес е специален ден според звездите. :524
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Ver

Мнение от Ver »

Елис, най-накрая :524
Сега всичко ще започне да се подрежда и да си идва на мястото :)
И децата ще спрат да боледуват.
Не, че няма да се сблъскваш пак със старите си усещания,
но ще имаш друг поглед и ще е по-добре :)
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Ver написа:Елис, най-накрая :524
Сега всичко ще започне да се подрежда и да си идва на мястото :)
И децата ще спрат да боледуват.
Не, че няма да се сблъскваш пак със старите си усещания,
но ще имаш друг поглед и ще е по-добре :)
На 100% съм съгласна с казаното от Вер :524
Чери, кое не се получи на терасата? Комбинацията от самите цветове или нещо друго ?
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Eлисче, поздравления и успех в новите начинания!
Само напред и нагоре! :524
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

[youtube]1bgqzFSCGqM[/youtube]

ДОБРО УТРО МЕЦАНКИ !!! КАК СТЕ ? :954 :954 :954 Събудих се в много добро настроение, в унисон със слънчицето навън, затова реших да ви поздравя с нещо хубаво музикално за тонус и ведрост в днешния вторник:

[youtube]tFEnmVDYD9k[/youtube]
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте. Жива съм. Нещо..... не намирам повод да вляза тук и да пиша..... не за друго, ами защото нали се сещате, че трябва и да има какво да се пише :1062 :1062 . Ето споделям - Бели е на зелено училище в Чепеларе. Вчера тръгнаха..... засега се чувства добре! Щастлива и и весела. С много добри момиченца е в една стая в хотела.... Спокойна съм!

Днес ще се виждаме при Фюти - от 19 часа, ако някой има желание, да заповяда!

Сега бързам да изляза, т.к. имам да върша още неща....... И ми пожелайте нещо интересно да ме срещне, че да вляза и да пиша! :1062

Заключено