Мартенски детокс на вратата ни чука

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Заключено
Hrisi
Аз пиша, пиша вече час

Re: Мартенски детокс на вратата ни чука

Мнение от Hrisi »

Здравейте момичета!Отдавна не съм се "вясвала" тук, но по детоксово време не липсвам.Аз съм РАЗОЧАРОВАНА от себе си.От 20 дни всяка вечер с мъжът ми тичаме около 2 км.Разходки всеки ден си правя.На народни танци от 6мес. ходя и знаете ли килограмите са ми толкова колкото съм била в 7-8месец по време на бременностите.Особено от както започнах вечерните кросчета съм качила 4кг :126 е това ако не е гадост, какво може да е.Аз тичам за да отслабвам, а то какво става?Не е честно.Близки хора ме успокояват, че това е нормално явление или процес(каквото и да е)при такова натоварване, като се има предвид, че никога не съм спортувала.Е не знам вече какво да правя, дайте ми съвет и вие, защото ми идва да се "гръмна".То бива, бива ама това моето на нищо не прилича.Мисля да се откажа временно от тичането....ако искайте ми вярвайте в този момент съм в безизходица-наистина не знам какво да правя :328 Е, оплаках ви се.Ставам да си сипя сокчето, че да не изостана с него днес.
Лек детокс момичета.
[img]http://lh4.ggpht.com/_BHk1DgHMxuQ/TCCTB35EBWI/AAAAAAAAKF0/aSEpkVesDH0/1337833_9d0899a2.jpg[/img]
УСМИХВАЙТЕ СЕ!ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добруто, аз съм на линия от днес. :) Т.е. по-правилно е да кажа, че ние сме на линия, защото и Момчил детоксва :D :D :D . Издържах на изкушението да почнем от вчера, така че да си освободим съботата от лишения, защото се оказа, че събота е работен ден и няма да е трудно да детоксваме.

Намерихме в един сравнително близък магазин за плодове и зеленчуци страхотни портокали - белят се много лесно и са сочни. Също така и грейпфрутите ухаят невероятно и докато ги разделя на две, за да се пъхнат в отвора на сокоизтисквачката, ръцете ми се омокриха от сок :) . Не знам как ви се струват цени от 1.40 за портокали и 1.85 за грейпфрути, за мен са ок. Най-вече поради факта, че самите плодове са много хубави. А това с лесното белене въобще не е за пренебрегване, щото предният път си бях отделила живеца под ноктите докато махам корите :cry: :cry: . Опитахме и с цитруспреса само да ги цедим, еми няма лесно, братче. И сега ги минаваме със сокоизтисквачката.

Фютка, ми ти пак можеш да си направиш детокса - само в неделя! И наистина, аз също вече се дразня като се падне пълнолуние в почивните дни, защото......... ами ние сме си българи и нас масата ни събира. А за да ни събере всички, то трябва да е почивен ден. И когато се падне да е детоксово време, ми е супергадно. Та в този ред на мисли, е нормално да се пропуска понякога.

Цветка, мисля, че много бързо ще елиминираш проблема с гърлото :) - нали това е начина по принцип.

Хриско, радвам се да те видя. Прочетох с удоволствие поста ти и много съм щастлива, че си почнала и с бягането. Истината е, че не мога да ти обясня защо си напълняла. Даже се изумих. Аз ако и да не отслабвам последните 3 месеца, то поне не качвам килограми с тичането. Не знам колко км тичам, аз го смятам на минути - 25 са вече доста добро темпо. Тази сутрин не успях да изляза, защото станах късно и трябваше да белим плодовете за сок, но предните 3 дни си тичках. Ако мога да ти дам съвет, то той е да не се отказваш от тичането. Трябва да кажа, че тази година от ноември досега, съм се разболявала 2 пъти. Само два пъти - първото "разболяване" мина за една вечер - нещо ме втрисаше и ме болеше глава. На другия ден бях кукуряк - не знам дали не е била и преумора. Второто обаче си беше болест - на 2-и март ме заболя гърло, на 3-и вече се чувсвах отпаднала. Така или иначе на 5-и ми нямаше абсолютно нищо вече. Всичко мина на отрицателно време с малко гаргара и хомеопатия. Принципно на мен слабото място ми е гърлото и носа и други зими съм през 3 седмици болна. Е, тази, в която не спрях да тичам дори и на минусови Т, и не съм пропускала детокс, беше различна. И мисля, че нещата се дължат на комбинацията от горните две. Дори, когато съм с по-изразен световъртеж и все пак изляза да тичам, се връщам друг човек. Вчера с док си говорих - да, засилването на кръвопотока по време на бягане, спомага за по-доброто кръвоснабдяване на слуховите нерви и вестибуларния апарат и е в реда на нещата да помага при световъртежи. А този процес - засиления кръвопоток - се отнася за цялото тяло, когато се бяга. И въздейства цялостно на хронични и остри проблеми, дори и рейки-енергията се възстановява. :954 Дано не съм била досадна. Сега следва и аз да се оплача :plezya se .

И аз като Катя забелязвам следната тенденция. Около 3 седмици след детокс си запазвам по 2 кг свалени. Седмица преди новия почвам да качвам. При това като хранене почти нищо не променям. Даже се случва сравнително често да ядем само салата вечер - сега, когато зеленията вече е по пазарите. И ето тази сутрин съм отново 75,8 кг. Февруарският детокс го почнах 76 :1044 :1044 :1044 ..... А обиколките на бедра и талия съм разширила с по 2 санта в сравнение с миналия месец. :cry: :cry: ..... Но компренде...... надавям се вече като е топло времето и прекарвам повече време навън и въобще нагласата и на тяло, и на мозък да е по-различна, и да почна пак да отслабвам.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
MortishaAdams

Мнение от MortishaAdams »

Здравейте и от мен!
Днес ще пропусна детокса,но от утре съм с вас.
Чери,възхищавам ти се на упоритостта с бягането.Много ми се иска и аз да бягам сутрин,но нямам възможност.А от опит занм какъв поразителен ефект има върху организма и визията като цяло.
Хриси,да не би от повечето движение и апетита ти да е нараснал?А и при редовно спортуване мускула натежава повече и съответно кг се повишават.Ако дрехите ти не те стягат и мерките ти,не килограмите,не са се повишили,не виждам проблем.За мен е по-важно какво ще каже сантиметъра,отколкото кантара.
Лек и успешен детокси-ден от мен! :923
Hrisi
Аз пиша, пиша вече час

Мнение от Hrisi »

MortishaAdams написа:Здравейте и от мен!
Днес ще пропусна детокса,но от утре съм с вас.
Чери,възхищавам ти се на упоритостта с бягането.Много ми се иска и аз да бягам сутрин,но нямам възможност.А от опит занм какъв поразителен ефект има върху организма и визията като цяло.
Хриси,да не би от повечето движение и апетита ти да е нараснал?А и при редовно спортуване мускула натежава повече и съответно кг се повишават.Ако дрехите ти не те стягат и мерките ти,не килограмите,не са се повишили,не виждам проблем.За мен е по-важно какво ще каже сантиметъра,отколкото кантара.
Лек и успешен детокси-ден от мен! :923
Апетита си е винаги в повече, но аз си позволявам само на обяд храна.След крос вечер хапвам само малко зелена салатка и нищо друго.Да, на мен също ми казаха, че мускулите се стягат, че тялото набавя повече енергия за следващото натоварване, но и дрехите ми теснеят....Просто за мен това е някакъв ШОК.не мога да си дам логичен отговор.Успокоиха ме също, че това е временно докато тялото(организма) свикне и после всичко се връща неусетно.ДАНО!
[img]http://lh4.ggpht.com/_BHk1DgHMxuQ/TCCTB35EBWI/AAAAAAAAKF0/aSEpkVesDH0/1337833_9d0899a2.jpg[/img]
УСМИХВАЙТЕ СЕ!ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН!
Аватар
марчи
Писател на форума

Мнение от марчи »

Здравейте, мили ми детоксикантки!
И аз съм на линия (естествено) от днес, но от вчера съм със страшен главобол и само наминавам да се обадя и отивам да се наливам с чай и да топя краката в топла вода, може и да си полегна малко, дано да ми мине.
Пожелавам успех на всички, много свалени килограми и положителни емоции.

Исках да споделя ползата от детокса с вас. Вчера ходих да си правя ВЕГА ТЕСТ- тест, който показва кои храни може да разгражда организма и кои не. Един колега На моя мъж спазвайки препоръките от този тест за няма и 3 месеца свали 12кг. Та реших и аз да си направя. Мъжа ми си беше направил също и на него му бяха казали за доста от любимите му храни като картофи, ориз, зеле, ябълки, хляб, твърд алкохол и други подобни, че не може да ги усвоява организма му и трябва да ги изключи от менюто си за известен период от време. Както и да е, сега започна и той да го спазва, ще очакваме резултати, че много е качил, започна и детокси да прави, абе взел се е в ръце дет се казва. Та, да си дойда на думата: жената, която ми прави теста направо се хвана за главата с мен, то почти нямаше нещо, което да не мога да усвоявам. Пробва какво ли не, първо ме попита за кръвната ми група- 0+ и каза, че хората с такава кръвна група не усвояват добре плодове и зеленчуци, а повече трябва да наблягат на протеини и месо. Каза също, че не одобрява особено плодолечението. Но какво беше учудването й след като ме тества и се установи, че от всички плодове няма проблем, а от зеленчуците само краставица и къдрава салата и малко чушката и това е. Каза, че аз съм променила представите й за плодолечението, зарибих я да детоксва и тя и даже ми поиска телефона на Док да си запише час при него (и това при условие, че в кабинета, в който ми прави вега теста има лекар който се занимава и с хомеопатия?!) Според нея съм изчистена перфектно от детоксите и затова тялото ми приема и преработва така добре всичко. Но тогава защо и аз пълнея?! Аз точно поради тази причина отидох и реших да си направя този тест да не би да не мога да усвоявам храните и те да се трупат и да пълнея, но се оказа в последствие след като лекаря в кабинета ми направи пулсова диагностика, че проблема е в дисхармония на цялото ми тяло и почти всички органи заради стрес и натоварване на сърцето(поне така разбрах от това, което ми обясни), ИН и ЯН са дисбалансирани и трябва да намеря начин да ги балансирам.
Та такива ми ти работи, дано след детокса се балансирам. Още веднъж пожелавам успех и хармония на всички вас, любими мои приятелки :329 :329 :329
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

mamadida написа:
Мойто стане леко като на гранулки, така ли трябва да е или не съм го приготвила правилно?
И да питам ти използваш ли белтъка който се отделя. Аз мисля да го ползвам за готвене.

Хайде хубав ден и успех :954
Да използвах го(пяната която се отделя, това което остава по дъното не!).Наготвих с него ориз с телшко за семейството.Няма само аз да зобам ориза :1062 Не знам дали е точно на гранулки, но се втърди леко.Като свинска мас не е твърдо, но не е и течно.Не знам дали ще имам възможност да пиша тези дни, но в понеделник живот и здраве ще съм на линия за отчет :1098 Аз съм в МЦ дали това ще се отрази на свалените кг :???:
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Ver

Мнение от Ver »

Hrisi написа:.Особено от както започнах вечерните кросчета съм качила 4кг :126 е това ако не е гадост, какво може да е.Аз тичам за да отслабвам, а то какво става?.
Това, което става е че трупаш мускулна маса :plezya se
Хриси, много зависи каква е структурата ти :)
С тичането се стягат и натоварват мускулите, ако си набита ще се стегнеш лесно, но също така е вероятно килограмите да се качат (да!), защото мускулите имат по-голяма плътност от сланинките и съответно тежат повече. Неприятно, но факт ;)
Не се ядосвай! Тичането ще ти помогне да свалиш килограми САМО, ако разходваш с него повече, отколкото приемаш. Иначе, единственото, което ще направиш е да подобриш мускулния си тонус (което не е за пренебрегване ;))
Ето няколко практически съвета, родени от 12 години тичане:
Постепено повишавай дистанцията и темпото, така че да започнеш да се потиш обилно (използвай неопрен, найлони ...). Старай се да изтичваш малко повече от възможностите си, т.е. решаваш да спреш, тогава си казваш "НЕ!" и изтичай още 300, 400м или 3-4 мин. Точно в тези последни усилия, които са над твоя моментен предел ще усмислят цялото тичане. Точно в този момент впрягаш резервите, които за съжаление се топят трудно.
Не се отчайвай! Първо ще се стегнеш, после ще започнеш да тичаш с по-голяма лекота, после ще задвижиш метаболизма си, така че ще изхвърляш по-лесно и ще видиш, че ще се получи :524
Ако нищо не става, просто си тичай за КЕФ. Не се обременявай с очаквания ;)
Чери, ако сметнеш за необходимо може да преместиш това в "Спорта", че то стана дълго и напоително :222
Аватар
марчи
Писател на форума

Мнение от марчи »

Вер, тъкмо за теб си мислих като ми казаха, че съм си разбалансирала енергиите, я дай някой съвет и на мен като си почнала. Мислех си дали да не се запиша на йога, има тук в "Младост" в един фитнес център занимания по йога( даже и с Боби може заедно да ходим, че и тя искаше). Или някакво хоби да си намеря, не знам какво да правя, за да си възстановя баланса. Давайте съвети.
rumkas

Мнение от rumkas »

Цвети, :) :222 гледай здравословната страна на нещата. Аз всеки път съм в цикъл и всеки път съм с минус две кила, които не винаги задържам до следващия месец, но и не се старая да запазя. Пусто му и оризене, ако по време на пълнолуние съм много стриктна, то плодово-оризовите дни все ми се провалят. Сготвя ориза сутрин, хапвам през деня на работа както трябва, но вечерта.... провал.

А тази детоксикация ще я подкарам от петък. Събота като че ли няма да работим :1132 и не знам как ще я карам през почивните дни, че май когато съм на работа по-лесно го изкарвам, а в къщи освен да заформя едно пролетно почистване?

УСПЕХ на всички детоксикиращи!
VIKI1023
Рицар на перото

Мнение от VIKI1023 »

И аз съм с вас от утре,че кг. нещо ми пречат,най-вече гадния коремммммммм!
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/23_13b_48FF8640_RdoCenxke_8.gif[/img][/url]
baimomchil
Е, не се спря с тия постове!

Мнение от baimomchil »

Започва поредният детокс с Iron Maiden. Новият албум на Снейк нещо не ме грабна...

От този детокс най-чудно ще ми е утре вечер ще мога ли да играя футбол, че имаме мач от ИТ лигата. :424
Заключено