Ваканция УРА!

Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Ваканция УРА!

Мнение от Kleo »

В разгара на Зимната ваканция сме :1216 Какви ги вършат децата ви? Забавляват ли се и играят ли само или вече започнаха да си пишат домашните? Алекс досега празнуваше и си почиваше, но от днес стартира подготовката му за класното по математика /с моя помощ, че това му е доста труден учебен предмет/. Е, как стоят нещата при вас?
П.П. Няколко чАса по-късно: Алекс написа цели 11 страници по математика. Готви се за класното си. Утре продължаваме.
П.П. От днес, 28.12., написа си домашното по английски език. Имаше да преписва доста думи. Малко по малко напредва. Радвам му се. Май че започва да върви по-добре с учението!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Днес и утре сме канени в Люлин при мама и племенничките ми. Майка ми ще ме боядиса, че ми е много побеляла косата пак /Алекс ми избра боята този път - чисто черна :1028 Така че след малко ще ядем /доста късна закуска, но и спахме до късно/, Алекс ще учи по математика отново /ще му помагам при нужда, че лицата на ромба, триъгълника, успоредника и трапеца много го измъчват/ и после се запътваме на гости.

Вчера купихме страхотни коледно-новогодишни подаръци и за възрастните в Люлин, защото се оказа, че въпреки уговорката да се подаряват подаръци единствено на децата, аз и Хри останахме изненадани и положително сюрпризирани с няколко подаръка. И така, залавяме се за работа, че после да тръгваме към Люлин.

Момичета, ама хайде моля ви се :222 елате и споделете как минават вашите зимни ваканции! Занимавате ли се с нещо по-интересно, по-така, сега, като сте си у дома всички? Някакви отлагани, а желани дейности? Минете, разкажете, не боли :1209

Друго от мен: на 31 декември ще празнуваме с приятелско семейство :fan
На 1 януари - с нашите в Люлин ще отбележим идването на Новата година :1211

А на 2 и 3 януари аз, Хри и Алекс ще сме във Велинград :1028 на кратка, но хубава /надявам се!/ почивка :1216
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Утре ще им раздават бележниците.
Утре свършва първият срок на тази учебна година.
Което значи какво? - че иде ВАКАНЦИЯ :1209
Дочух, че Политехническият музей ще организира някакви интересности по време на ваканцията.
Някоя от вас да знае нещо повече?
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ваканция е! Някой да прави нещо по-интересно, забавно и нестандартно? :1028 Алекс си е вкъщи и учи, помага на баща си за някои неща... Сега вали дъжд, иначе щях да го пратя да поиграе навън с няколко съседски деца. Примерно да поритат топка на стадиона в квартала или да отидат до парка отсреща дори, защо не... но в това време...
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ваканцията свърши. Кой какви ги свърши през това блажено време :222
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа:Ваканцията свърши. Кой какви ги свърши през това блажено време :222
ПОЧИНАХ СИ! Поспах си сутрините. Не мислих за домашни....... и ей такива. Имах само 1 яд с воденето на Коко до НПМГ за втория кръг на олимпиадата по география.... и този яд ме накара да помисля върху много неща относно нашата образователна система. Но най-вече върху това какви стремежи трябва да има човек.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cchery написа:
Kleo написа:Ваканцията свърши. Кой какви ги свърши през това блажено време :222
ПОЧИНАХ СИ! Поспах си сутрините. Не мислих за домашни....... и ей такива. Имах само 1 яд с воденето на Коко до НПМГ за втория кръг на олимпиадата по география.... и този яд ме накара да помисля върху много неща относно нашата образователна система. Но най-вече върху това какви стремежи трябва да има човек.
Ани, ще ми бъде интересно да доразкажеш историята с Коки и НПМГ. Какво те ядоса? Върху кои неща поразмисли?
И главното, стигна ли до някакви изводи за себе си относно стремленията в живота ни...
Широка и благодатна тема за дискусия отваряш, определено!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Днес започна последната учебна седмица за учениците преди пролетната им ваканция, която ще бъде от 2 до 10 април включително :954 Някой да е измислил нещо интересно за децата си през този период от време? :954 Алекс от 2 до 5 април ще бъде с класа си в Банско на почивка в хубав хотел със СПА-процедури, много разходки на чист въздух и няколко посещения в музеи, включени в книжката със 100-те национални обекта :954 За след 5 април още нищо не съм мислила. А ми се ще нещо готино да спретнем, семейно и/или с приятели. Вие какво ще правите през ваканцията?
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа:Днес започна последната учебна седмица за учениците преди пролетната им ваканция, която ще бъде от 2 до 10 април включително :954 Някой да е измислил нещо интересно за децата си през този период от време? :954
Да. Ние измислихме. На 1-и летим за Мюнхен. Прибираме се на 9-и. На 10-и Коко има мач от 9 сутринта, Бела е на РД, а после и на тренировка от 16,30 часа. Дано да няма много домашни за писане.

Желая на Алекс страхотно изкарване на Банско! И да си измислите нещо за след 5-и!! :222
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ей, СУПЕР !!! :954 Приятно изкарване на семейството ви в Мюнхен!!! Сигурно ще е много интересно и готино!!!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cchery написа:
Kleo написа: ... Някой да е измислил нещо интересно за децата си през този период от време? :954
Да. Ние измислихме. На 1-и летим за Мюнхен. ... И да си измислите нещо за след 5-и!! :222
Уви, утре е 6 април, а нищо не сме измислили готино за Алекс. Той днес се върна от Банско. Изкарал си е много яко, чух го по телефона.

Довечера ще ми разкаже повече. Надявам се на подробности от него, че не е много-много по приказките. След подобни екскурзии ми разказва само с 2-3 изречения и ... толкоз. Момчешка му работа /така се самоуспокоявам/.
Публикувай отговор