Добро утро!!!! На всички. Днес вече мога да се явя като едно що-годе слънце :lol: :lol: и да не пускам бомби подобно на вчерашната........ Но просто такава беше ситуацията, да му се не знае. Да, говорихме си много с Бели... по-скоро аз говорих, защото установих с огромно учудване, че само аз предъвквам случилото се и.... то е оставило такава силна следа у мен.... тя е запомнила друго. Аз въобще няма да се впускам в подробности и да разказвам.. не искам да връщам нищо назад. То си мина и замина, важното е какво ще се случи в следващата минута

. Изводите ми са, че колкото и да давам заявки, че ще приемам детето си такова каквото е, без да очаквам да видя нещата, които искам да видя у нея, не се получава.... И не става въпрос само за тази ситуация. В крайна сметка ми се наложи едно такова виждане - това с очакванията е................ ами
съвсем нормално, мамка му...... Няма да се боря с него, след като след толкова труд, внушения и мнимо разбиране, нищо не се получи. Просто ще намаля степента на очакване или пък... няма да изживявам трагедии, когато нещо не стане...
Другото... подхода и реакцията към дадена ситуация... то това всеки го знае, но критичните такива, с много рязък пик на адреналина, не оставят време за мислене. Тогава защо пък трябва да има такива ситуации?! В живота ни, с изключение на случаи на автомобилни катастрофи или още 2-3 неща, няма нещо, за което да трябва да реагираш в рамките на половин секунда.... Човек винаги би следвало да си даде време и да помисли малко. Ей такива неща ми се въртят в главата.
Чудех се дали да не попрочета нещо по въпроса, но категорично отхвърлям тази идея... И то най-вече, защото и самите книги са писани с презумцията на очакването - техните автори очакват читателите им да се прехласнат по прочетеното, да се променят и какво ли още не. Често такъв род литература е доста крайна в тезите си и задава шаблони, от които излизаш робокоп с широка усмивка на уста, набор от заучени "умни" изречения и лъжливо убеждение, че видиш ли.... ето аз се промених. Но в крайна сметка конкретната ситуация не се оглежда в страниците на нито една книга..... Ще се самозалъгваме или не, въпрос на наш избор..... Ох, колко философско ми стана.....
Ver написа:Добре казано
Чери
Зле ли се отразило на Бела зеленото? Една седмица
без родителски контрол ...
Днес Мони ми заяви по телефона, че не искала да се прибира
Егати и чудовищата ще да сме
Предполагам, че наближава момента, когато момиченцата
ще скъсат с майките си

Тук ги гледам "моите" двенките,
и виждам как вече все по-често им ...."преча".
Ама съм им казала да се оправят.
Ще им преча, ще им преча пък ще спра в един момент
Se la vie!
Верка, ми май не е от зеленото.... просто имало какво много да уча...... много. Иначе за първи път чувам за Бела толкова много похвали от класната. Била е прекрасна на зеленото. Оф, да ти кажа,
Вер, сега сигурно ще те шокирам, но вчера сутринта си мислех да ти се обадя и да си уговорим да се видим с теб и да те поразпитам малко за отношенията ти с Мони и Ава. Пък белким попия нещо или поне взема идея. Защото ти имаш доста по-различен подход от мен, а пък в такива моменти, точно конкретните неща са ми от полза...... После обаче денят ме "настъпи" с тъпите си задачи иииииии така и не ти се обадих. Но засега. :lol:
Цвети, сега как ще ти прозвуча не знам, но ще го напиша.... вие - ти и майка ти - вече имате поне едно предимство. Установили сте врага, знаете с кого се борите, и дори имате и средствата. Само си представи всчики онези жени, които си живеят живота, неподозирайки, че нещо се случва с тях в този момент.... Много от тях няма да имат никакъв шанс. Естествено, че е по-хубаво да си здрав. Но това няма да го вземаме предвид в ситуацията, в която майка ти е в момента. Виж, прочети и обърни внимание на следните неща:
Ароматна кализия в борбата с рака - аз имам такова растение у дома, подарено ми от авторката на постинга. Познавам я и знам, че тя има извлеци. Не знам дали ги продава, но винаги мога да питам.
Здравна библиотека - виж и в нашата здравна библиотека на буквичка "Р" съм събрала няколко статии, които съм чела през годините и ми се струват автентични и полезни.
Не знам дали ще можеш да навиеш майка ти, но ми се струва, че един детокс, който е съвсем скоро, ще й се отрази добре.
Момичета, ставам, че имам работа, а и гости ще чакаме довечера. Засега толкова от мене!