Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Свобода на словото
Заключено
ellyto

Re: Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Мнение от ellyto »

Цвети,
мисля си, мисля си и пак си мисля...диагнозата е тежка, това е факт неоспорим. Сигурно в момента сте в шок. Моят съвет е да отделите време на тези чувства във вас, които бошуват, но да не се отпускате в тях, защото най-коварното заболяване в същност не е рака, не е която и да е болест, а мислите, които я съпровождат и най-вече това дали човека със заболяването ще се предаде вътрешно или ще има желание да се бори. Наистина от все сърце ти желая на теб, но най-вече на майка ти да намери силата в себе си и да не се предава. Има наистина много случаи на излекуване от рака и аз от сърце желая на майка ти да намери начина да се пребори с тази болест.
Обърни й внимание на храненето - въпреки че ти също знаеш страшно много по този въпрос - раковите клетки се хранят от захар...ако не е твърде извън силите й нека да пробва да спре всичко, в което се съдържа захар и да ограничи въглехидратите на макс, за да се стопира процеса (това поне съм чувала като препоръки)
Изпращам ти много позитивизъм и желая да немрите за себе си изхода от това положение :922 :922
mam4eto31

Мнение от mam4eto31 »

Цвети вчера разбрах и за детето на една близка и цяла сутрин се чудя какво да напиша.
Чери много добре го е написала. Наистина, най-важното е да се борите и да имате вяра. Бъди силна, позитивна и предай това на майка ти.
Не знам коя книга ще ти препоръча Клео, но силно препоръчвам Луиз Хей "Излекувай живота си" тя е била болна в 4-ти стадий и се е излекувала.
Силно те прегръщам и ще се моля за вас.

Чери сподели за Бели. Мойта заминава за пръв път на зелено училище в понеделник. Аз имам фобия от пътя и ще се побъркам, докато стигне. Трябва да се уча, но ми е много трудно!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Мисля ви, Цвети и Чери! Ама много ви мисля. :922 :922 :922
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Аз пък знам,че може да чувства всичко друго в момента,но не и да бъде силна.....Когато аз чух тази диагноза за човек,за жена,която ми беше ужасно скъпа в онзи момент,не исках да съм силна,исках да изкарам всичкия онзи гняв,страх,отвръщение,незнание,всички онези чувства,които напираха в мен исках да излязат,исках да плача и да викам,и плаках и виках,исках да обвинявам БОг,медицината,ши...ния рак ....и обвинявах всичко и всички.Минаха няколко дни на самосъжаление,огромна болка и много сълзи...едва тогава в мен се надигна желанието за борба,вече знаех и исках да помогна с каквото мога...и помагах....Цвети,нека те завладеят всички тези емоции,но ти не ги отпращай,а ги изживей.Едва тога ще си готова да тръгнеш по истинския път-на борба и силна воля. :923 :923 :923
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Благодаря ви момичета :922
Всички сме наясно, че рано или късно настъпва момент на раздяла, но е факт, че никога не сме готови за това.Толково много чакахме мама да се пенсионира.На 30 май тази година трябваше да бъде последният и работен ден, но уви не било писано да е така :328 Удължиха и договора, за да може след операцията, която ще май да взема болничен.Боже, колко много боли.Иска ти се да го опишеш с думи, да излееш душата си а думите някак не идват.Благодаря, че в този момент не съм сама :940 :940 :940 Благодаря, че си имам друго у дома, където съм приета точно такава каквато съм.Няма маски и лицемерие.Има ЛЮБОВ.Както се казва в библията : ".... И така остават тия трите: Вяра, Надежда и Любов, но най голямата от тях е любовта!"
Чери, и тебе те мисля.Какво става? Успяхте ли да говорите с Бели?
Вер, не сме чудовища :lol: Просто децата порастват и искат да са самостоятелни.Важното е да не забравяме, че ни обичат.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Ver

Мнение от Ver »

Цвете мило :923
Много пъти когато си помисля, че обичам живота,
се сещам за
и за голямата, истинска, песен на Франк Синатра,.
Дано децата запомнят,
че когато си отида от този свят
искам да набримчат тази песен
и да кънти :)

Full life,
No regrets,
My way!

Did what I had to do,
My way!

I faced it all,
I stood tall,
I've loved,
I've laught,
So ...amusing!

:922 :922 :922
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро!!!! На всички. Днес вече мога да се явя като едно що-годе слънце :lol: :lol: и да не пускам бомби подобно на вчерашната........ Но просто такава беше ситуацията, да му се не знае. Да, говорихме си много с Бели... по-скоро аз говорих, защото установих с огромно учудване, че само аз предъвквам случилото се и.... то е оставило такава силна следа у мен.... тя е запомнила друго. Аз въобще няма да се впускам в подробности и да разказвам.. не искам да връщам нищо назад. То си мина и замина, важното е какво ще се случи в следващата минута :954 . Изводите ми са, че колкото и да давам заявки, че ще приемам детето си такова каквото е, без да очаквам да видя нещата, които искам да видя у нея, не се получава.... И не става въпрос само за тази ситуация. В крайна сметка ми се наложи едно такова виждане - това с очакванията е................ ами съвсем нормално, мамка му...... Няма да се боря с него, след като след толкова труд, внушения и мнимо разбиране, нищо не се получи. Просто ще намаля степента на очакване или пък... няма да изживявам трагедии, когато нещо не стане...

Другото... подхода и реакцията към дадена ситуация... то това всеки го знае, но критичните такива, с много рязък пик на адреналина, не оставят време за мислене. Тогава защо пък трябва да има такива ситуации?! В живота ни, с изключение на случаи на автомобилни катастрофи или още 2-3 неща, няма нещо, за което да трябва да реагираш в рамките на половин секунда.... Човек винаги би следвало да си даде време и да помисли малко. Ей такива неща ми се въртят в главата.

Чудех се дали да не попрочета нещо по въпроса, но категорично отхвърлям тази идея... И то най-вече, защото и самите книги са писани с презумцията на очакването - техните автори очакват читателите им да се прехласнат по прочетеното, да се променят и какво ли още не. Често такъв род литература е доста крайна в тезите си и задава шаблони, от които излизаш робокоп с широка усмивка на уста, набор от заучени "умни" изречения и лъжливо убеждение, че видиш ли.... ето аз се промених. Но в крайна сметка конкретната ситуация не се оглежда в страниците на нито една книга..... Ще се самозалъгваме или не, въпрос на наш избор..... Ох, колко философско ми стана..... :954
Ver написа:Добре казано Чери :923

Зле ли се отразило на Бела зеленото? Една седмица
без родителски контрол ...
Днес Мони ми заяви по телефона, че не искала да се прибира :1062
Егати и чудовищата ще да сме :)

Предполагам, че наближава момента, когато момиченцата
ще скъсат с майките си :)
Тук ги гледам "моите" двенките,
и виждам как вече все по-често им ...."преча".

Ама съм им казала да се оправят.
Ще им преча, ще им преча пък ще спра в един момент :1062
Se la vie!
Верка, ми май не е от зеленото.... просто имало какво много да уча...... много. Иначе за първи път чувам за Бела толкова много похвали от класната. Била е прекрасна на зеленото. Оф, да ти кажа, Вер, сега сигурно ще те шокирам, но вчера сутринта си мислех да ти се обадя и да си уговорим да се видим с теб и да те поразпитам малко за отношенията ти с Мони и Ава. Пък белким попия нещо или поне взема идея. Защото ти имаш доста по-различен подход от мен, а пък в такива моменти, точно конкретните неща са ми от полза...... После обаче денят ме "настъпи" с тъпите си задачи иииииии така и не ти се обадих. Но засега. :lol:

Цвети, сега как ще ти прозвуча не знам, но ще го напиша.... вие - ти и майка ти - вече имате поне едно предимство. Установили сте врага, знаете с кого се борите, и дори имате и средствата. Само си представи всчики онези жени, които си живеят живота, неподозирайки, че нещо се случва с тях в този момент.... Много от тях няма да имат никакъв шанс. Естествено, че е по-хубаво да си здрав. Но това няма да го вземаме предвид в ситуацията, в която майка ти е в момента. Виж, прочети и обърни внимание на следните неща:

Ароматна кализия в борбата с рака - аз имам такова растение у дома, подарено ми от авторката на постинга. Познавам я и знам, че тя има извлеци. Не знам дали ги продава, но винаги мога да питам.

Здравна библиотека - виж и в нашата здравна библиотека на буквичка "Р" съм събрала няколко статии, които съм чела през годините и ми се струват автентични и полезни.

Не знам дали ще можеш да навиеш майка ти, но ми се струва, че един детокс, който е съвсем скоро, ще й се отрази добре.

Момичета, ставам, че имам работа, а и гости ще чакаме довечера. Засега толкова от мене!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

cchery написа: Вер, сега сигурно ще те шокирам, но вчера сутринта си мислех да ти се обадя и да си уговорим да се видим с теб и да те поразпитам малко за отношенията ти с Мони и Ава. Пък белким попия нещо или поне взема идея. Защото ти имаш доста по-различен подход от мен, а пък в такива моменти, точно конкретните неща са ми от полза...... После обаче денят ме "настъпи" с тъпите си задачи иииииии така и не ти се обадих. Но засега. :lol:
Ба, шокиращо :1062
Супер приятно ми е :)
Хайде да се видим :)
Аз откога оптвам?! :1062 Не знам доколко ще съм полезна със
съвети, щото и аз нищо не разбирам очевидно, но какво пък :)

Тази сб/нед съм много заета - ремонти едни сме заформили.
И точно сега приключих с разглобяването на една спалня ...
А следобед щр го играя логистика и хамалски услуги :1055

Имаме да разглабяме и един гардероб (не точно днес) и да прекарвам
и него. Той пък е огромен и тежък ...
В тоя ред на мисли: да имате бус или близък познат с такъв,
който гори от желание да прекара гардероб на 40 км от Сф?! :lol:
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Верче,за кога ти трябва буса?
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Чери, ей сега отивам да чета в здравната.Това, което съм запомнила и знам от моят сблъсък с рака, че с такава диагноза ако не знаеш како да правиш и си объркан пий витамин Ц.Така забавяш процеса и печелиш време докато се окопитиш.При разграждане вит Ц има подобна сртуктура като на захарта.Всички знаем, че раковите клетки се хранят със захар.Една нормална клетка има 4 рецептора а раковата 97 :eek: Започваме с приема на Вит. Ц докато чакаме операцията и съм поръчала витални гъби.Наясно съм, че ролята на доктора е да ни докара до стартовата линия а от там нататък как ще преминем трасето си е изцяло наша отговорност и избор.И от опит знам, че храненето не е панацея, но е от голямо значение за посоката, в която ще поемеш.
Вер, страхотна песен, която казва толкова много :940
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Ver

Мнение от Ver »

Може би тази или следващата седмица :)
Ще ти звънна като знам :)
Целувки :)
Заключено