Колко от вас се събуждат без настроение и с нежелание да свършат каквото им предстои? Хубаво е да имаме поне една причина на ден да се събудим мотивирани, но какво да направим, ако я няма точно днес?
Ето какво бих направила аз.
Бих седнала за 10 минути със затворени очи, за да се свържа със силата в себе си и бих насочила мислите си към онова, което вече си имам. С благодарност за него!
Ако при вас това не помогне – представете си, че изпивате едно хапче за добро настроение, как го поглъщате (ако трябва с истинска чаша вода) и то започва да ви променя. Може би ви звучи странно и смешно, но ще ви разкажа един истински случай с „плацебо“ ефект, който научих от свекърва ми.
Когато сестрата на мъжа ми била ученичка в пубертета, като почти всяко дете се чувствала по-нервна и често се е дразнела от дребни неща. Тогава моята свекърва излязла и купила витамин C. Извадила го от блистера и го поставила в тъмно шишенце, което казала, че е изписано от лекар за успокоение, добро настроение и по-леко приемане на нещата. Тази благородна лъжа подействала до такава степен, че всеки път, щом любимата ми балдъза се почувствала нервна, си взимала по едно от жълтеникавите хапченца и моментално усещала, че се чувства по-добре.
Този феномен винаги ми напомня за силата на мисълта и вярата ни, която ни помага да усетим действително подобрение чрез положителна настройка на психиката върху тялото и ума ни.
Тези 10-ина минути настройка на мисълта и намерението ви да се почувствате добре ще ви създадат нещо много важно – навикът да бъдете щастливи.
И все пак, ако при вас това не проработи – приложете го на някой близък, който би ви се доверил. Може пък само това, че сте помогнали на някого, дори и с благородна лъжа, но с доброто намерение да го накарате да се почувства по-добре, да е причината да ви просветне и на вас.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм
Днес ще има възможност да се съсредоточете върху заниманията, които ви доставят удоволствие и едновременно с това ви настройват на позитивна вълна. Добре би било да отделите достатъчно време за пълноценен отдих.
Уроците, които всяка зодия трябва да запомни през февруари:
Февруари е месец на промени, емоции, любовни трепети и нотка мечтание за приближаващата пролет... Този месец обаче ни носи и редица уроци – някои хубави, други болезнени, трети трудно приемаме – които със сигурност са ни нужни и важни, за да ги приложим в живота си за повече положителни промени. Какво трябва да запомни всяка edna зодия през февруари? Разберете в галерията! Из Една.бг - там има и за останалите зодиакални знаци!
Риби, не забравяйте, че сте единственият, който ви възспира – и можете да спрете по всяко време.
Мен ме зареждат положително такива срещи, като снощната. Днес цял ден ми е едно такова хубаво... спокойно, нищо не можа да ме извади от равновесие, бях като в пухено обаче, топлеше ме спомена за приятно изкараната вечер с приятелки на по чашка и сладки приказки...
марчи написа: ↑27 Фев 2020, 21:41
Мен ме зареждат положително такива срещи, като снощната. Днес цял ден ми е едно такова хубаво... спокойно, нищо не можа да ме извади от равновесие, бях като в пухено обаче, топлеше ме спомена за приятно изкараната вечер с приятелки на по чашка и сладки приказки...
А мен, Марчи, цял ден ме топлят думите ти, които снощи писа в другата тема..... дори толкова ми стана приятно, че не исках да влизам и да пиша нищо - исках твоя ник да си стои на първа страница..... да се вижда....
Как не сме знаели по-рано от какво имаме нужда.....
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."