Лято - топло и красиво с усмивки ни дарило!

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Лято - топло и красиво с усмивки ни дарило!

Мнение от cchery »

Ели, не мога да не ти кажа едно голямо "Браво" за решенията, които вземаш и за това, че ги реализираш! :326 :326 Каза "Танци" и почна! С кангото май стана по същия начин! Браво! :954 :954 Живот и здраве, утре вечерта ще ти правя компания! Макар че по всяка вероятност ще си прехвърля вечерните спортувания на обяд - имам възможност в обедната почивка да ходя - все пак залата е в същата сграда, в която ми е и офисът. Ето днес бях на пилатес. Но ще го реша утре сигурно това.

Вчера имах големи ядове с учениците - дано днес да не е така. Взех Бели в 15,30 часа от занималня и до този час беше написала само половината от домашното си по Писане! По същия предмет имаха още да изпишат една цяла страничка от тесни и широки редове с ченгелчета както и в учебната тетрадка да очертават по контури пак ченгелчета и фигурата, която се получи - да я оцветят. По математика имаше пак очертаване, оцветяване и писане на знак "минус" - 5 реда. Нищо не беше готово. Почвам да се чудя какво правят в занималнята - не ми харесва! Не искам да давам оценки от първата седмица, но искам и да съм спокойна като си взема детето и нищо да не пишем - само да проверя домашните....... Дано да се оправят нещата до края на седмицата. Т.к. водих Бела на отчет на манту - в събота й го правиха, а после беше на тренировка, снощи писа, очертава и рисува до 10 без 15 :328 :328 ...... чак на мен ми стана мъчно.

А г-н Донев-младши отново си влезе в кожата - още първата седмица от учебната година и той вече си е загубил тетрадката за домашна работа по математика :1139 :1139 ....... и готов - няма да пише домашно. Насметох го.... , че и Бела, избягах на пилатес и ги оставих да пишат колективно домашни.... :1062 . После им се извиних, разбира се, но все си мисля, че ми идва в повече все аз да съм разбиращата, онази, която преглъща и трябва да е спокойна.... всичко това си го потискам някъде навътре в душата и накрая става една голяма черна дупка, пълна с катран....

Както и да е! Това ми бяха притесненията. Иначе най-сетне вече се чувствам добре - лягам си в 11 часа, ставам навреме, правя закуската и без да се бавим успяваме в 8,00 часа да сме в училище. И на фона на всичко това се чувствам заредена с енергия - нещото, което ми липсваше миналата седмица. Получава ми се така, че след като оставя Бели в у-ще имам време да тичам в парка, което е по-добрият вариант от онзи, в който преди трябваше да изляза в 7,00 часа да тичам, за да успея после със закуска и водене до у-ще. Така че всяко нещо си има предимствата.

Суити, трябва да намериш време и за себе си! Ей, трябва! На всяка цена! Знам че е трудно. Знам, че ти е гадно, ако не отделяш време за детето, но никой няма да ти върне нито годините, нито младостта, нито нищо..... Ти самата трябва да мислиш за себе си и да почнеш със спорт или танци поне 1 час седмично! ПМС-то - при мен беше доста тежко изразено, но от нова година намалих драстично месото. От това да ям всеки ден такова, че и по 2 пъти, сега ям през ден, по-често през 2 дни и може и повече. Ограничила съм го до телешко и домашно пиле. Свинско - много рядко. Смених си почти всичката битова и "козметична" химия :) с био-препарати. Това ще рече - шампоан, балсам, сапун, веро, крем за лице, крем за тяло, рол-он, препарати за миене на фурни, на мивки, на тоалетна, на фаянс - ВСИЧКО! И то не само био, ами веган-продукти без каквато и да е химия. Защото всичко, което се предлага масово в големите хипермаркети е в досег с кожата ни! А тя, кожата, е най-големият ни орган и онова, което попадне върху нея, влиза и в тялото и в метаболизма и процесите на всички вътрешни органи. А масовата битова химия и онази за козметиката съдържа хормоноподобни вещества, което предполага, че трупаме излишък я на естрогени, я на прогестерон, а на нещо друго. В резултат - объркан цикъл, гадно ПМС, акне, нервни неразположения и т.н. От нова година, когато направих тази промяна, се чувствам съвсем различно! Ако искаш още подробности, ще се включа по-късно!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
ellyto

Мнение от ellyto »

Еййй Чери, ама и твоето ежедневие е едно пълно приключение. Да ти кажа завиждам ти, че работиш в същата сграда, в която можеш да тренираш и че имаш време да си правиш тренировките през деня. Много яко и ако имах и аз възможност, щях да го правя. Така си освобождаваш вечерите и сутрините (според заивиси кое време отделяш за спорт).
Иначе домашните на децата - амиии кой е искал с огромно желание да пише домашни. Аз не съм и ми беше адски досадно. Сигурно в занималнията са писали домашни, нооо ако са си намерили нещо друго, което да ги забалвяваи занимава със сигурност да оставили домашните на страна.
Разбирам, че ти идва трудно все ти да си разбираща и на теб да се оповават, ноооо те те възприемат така и ще трябва да продължиш в този дух. Ти сиии мега човек :955 :955 занимаваш се с хиляди неща и винаги успяваш всичко да направиш. Намираш време и за себе си и другите се съобразяват с това, абееее евала да ти кажа. Много добре си успяла да научиш семейството, че и ти си човек и имаш нужда от време за себе си.

Иначе аз съм стриктна, като кажа нещо го започвам. въпроса е, че трябва да го кажа :221 Необходимо е да съм стриктна и последователна в това, което искам да постигна, защото ми омръзна да ме поразяват някакви бактерии, болежки и т.н. всякакви тъпотии....Мисля си, че баланса със спорта, храната, засилването на имунитета с билки и емоционалното равновесие (и до някаква степен и комбинирането с медикаменти) ще донесат това нещо, което искам да постигна. Много искам да съм здрава и повече нищо да не ме събаря, защото в някаъв момент идва в повече да се занимаваш с някакви здравословни несъответствия с обичайното ти състояние. Ще се боря и ще се преборя...ААААа....на нищо не прилича това. Време е всички видове затормозяващи и нежелани гости в моя организъм да си ходят и да не се връщат :1140 :1140 Та такива ми ти неща...
Днес чух за хумата и нейното приложение за очистване на организма. Само това още не съм пробвала за изчистване от токсини, но като нищо и него ще пробвам. Някой нещо знае ли по въпроса за лечение с хума?
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Чери, а Коси сам ли ходи на училище вече сутрините? Защото казваш - 8 в училище, а само първи и втори клас са от толкова. Алекс е в трети клас, вече започват в 7.30 занятия. За целта се изстрелваме от вкъщи двамцата с него още в завидните ... 7.10 !!! :fan След като го оставя, имам време за едно сутрешно кафе с бита сметана, за отскок, сама, в близката сладкарничка в квартала, след това се мятам в автобуса и на бачканееее, от 8.30. Започвам да правя кафета на незрящите си колеги, после на незрящите си клиенти, чак на обяд мъничко поотдъхвам :222 но пък такаааааааа си обичам работата, вече година и половина съм в този център и се чувствам полезна, приета и на мястото си :1216 На всекиго пожелавам с нетърпение и радост да стъпва на мястото, където работи всеки ден! :524

Всички ми липсвате. Много ми липсвате! Хайде да се видим в най-скоро време, моето предложение е конкретно, за събота вечерта :1211 Какво ще кажете? Мястото предпочитам да е неутрално, може би центъра на града, за да е удобно за всички ни. Не разполагам със средства за големи запивки, бих се радвала обаче да пийна биричка в приятната ви компания, а за разкош може би пица? Не знам, предложете и вие, да се уговорим нещо конкретно вече! :923

Елито, прочетох внимателно всичко, което си написала за равновесието и баланса. Винаги съм се учудвала как крехка девойка като тебе може да възприема света и самата себе си толкова мъдро :326 :922 :524 Приеми искреното ми уважение и възхищение към теб. Искаше ми се и аз да мога да се похваля със същото, а именно с умение да намирам баланс! :222 Мерси за милите думи към мен, винаги намираш благо отношение към мен.

Новина: преодолях инерцията си по отношение на спортуване/физическо натоварване. Браво на мен поне за това! От 30-ти септември, следващия понеделник, 19.30 часа, започвам ... тренировки по народни танци :fan Ще уча български хорА и ръченици, ще слушам български фолклор и ще маам краци, докато не мога да си поема дъх. Толкова съм щастлива от това, че ми иде да запея и затанцувам още отсега :1069 Компромисът е в това, че няма да ги посещавам всеки понеделник и четвъртък, както е по график, а само понеделниците. Но ми се налага да направя този компромис, поради семейни причини, които лекинко ме натъжават, но не успяват да потиснат радостта ми, че започвам с танцуването!

Сладка, сигурно е кофти това положение с ПМС-то. Съчувствам ти. Не зная какво да те посъветвам, само те прегръщам и ти казвам, че не си сама и съм с теб, винаги :329 Дерзай, не се предавай, послушай какво те съветват другите мецанки, по-опитните от мене, и действай, сто на сто ще подобриш състоянието си, и то тарайно! :524 :922
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Здравейте на всички!Вече няколко пъти сядам,за да пиша и все немога да стигна до завършен пост :roll: .
Ели,аз също те поздравявам относно това,което си решила да правиш през седмицата,много е добре ,когато човек запълва времето си с нещо както полезно,така и приятно,аз самата до преди няколко години тренирах много и различни неща.Честно казано дните ми бяха запълнени както с работа(а тогава и все още ходех и на лекции),така и с различни тренировки.Беше повече от зареждащо,точно такъв вид адреналин ми трябва в момента,но за това малко по-късно.....Браво и да споделиш как върви всички :329
Чери,страхотна е подмяната на козметиката и препаратите.Аз винаги се притеснявам да използвам много препарати вкъщи,най-вече заради децата,моя позната ми беше казвала в никакъв случай да не ползвам...хм,всъщност дали мога да кажа марката :roll: ,но да кажем един препарат за тоалетни,защото в него има много летливи частици,които са ужасяващи например за деца с алергии,астма и прочие,косата ми настръхна.Тогава именно ограничих употребата на доста препарати,а като си помисля,че свекърва ми се е заринала жената с такива неща и във всяка стая има по един китайски ароматизатор :1210 :1210 :1210 .Но това е въпрос на личен избор.Аз нямам финансовата възможност да купувам всичко Био,така че поне ще се опитам да огранича употребата на доста от тях :1209 .
След като Анджи беше хремава от миналата седмица,за жалост всички се изредихме,но ме съмнява,че върлува някакъв вирус,защото 99% от хората около нас са с такива симптоми-хрема и леко дразнене в гърлото.За щастие е само това-няма Т и други симптоми и днес след преглед при личната реших утре да я пусна на градина.Неискам да се поддавам на моите страхове и да я задържам в нас.Искам да е около другарчетата си и да учи нови неща>Нослето и леко хърка само,дано всичко не се доразвие,а да отшуми.Във водата и сложих 10 гранулки Алиум цепа,тъй като секрета доколкото упсявам да видя,след като веднъж днес се духна е все още бистър :1044 .Вие какво давахте на децата си за имунитет за детската,аз бях купила Витамини,но и на двете им се догадваше докато ги сдъвчат,някой тук ми ги беше препоръчал,но в момента не се сещам за фирмата.Замислям се за Коластрата???Поне ако ще боледуваме да не го караме толкова тежко,сутрин започнах да им правя пчелен прашец в кисело мляко...Незнам,но усещам някакво безсилие,някаква апатия,а това е нещото,което безкрайно ненавиждам,да нямаш,по-скоро да не можеш да отвориш очите си за пътя,по който да тръгнеш,странно е и немога да го опиша.
Сладка,аз също имам проблеми с ПМС,но не се изразяват в яденето,а по-скоро като емоционален проблем.Изпитвам ужасяваща нервност,в главата ми се въртят само черни мисли,както си стоя и започвам да мисля какво лошо би могло да се случи на децата например след 20 години :1139 :1139 :1139 Нямам обяснение,явно в този период хормоните ми яко се сдухват и трудно го преодолявам,честно да си призная,от няколко месеца около датата на цикъла си пийвам по някое хапченце манта-глог-валериян и честно да си призная минава доста по-леко,поне не съм толкова избухлива и черногледа :oops: :oops: :oops:
Много исках да ви пусна снимки,но страницата на която си ги качвах нещо се е затрила,а немога през форума,или аз нещо не правя както трябва,Бели е страхотна на снимката,малка принцеса,и Кеми май зърнах някъде.....толкова са малкки и невинни,а имат такъв силен дух в същото време....дано само са ни здрави :329 :329 :329
Деска,видях,че се засичаме,радвам се отново да те "виждам"тук :922 Браво и на теб за танците :329
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Мерси, Елисче. И аз се радвам също. :923
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Брей ,че хубави постове))) Елисче ,сякаш виждам себе си в разказа ти за ПМЦ . Черногледството да не би да е обща черта ? Щом ти помага мента ,глог , валериан не се колебай да пиеш. Аз понякога взимам също подобни лекове. Мисля си ,че и редовни секс помага . При мен не е много редовен,но ще се постарая да зачести :222 Хормоните май се влияят от него в по положителна насока. Спортът също е важен ,но аз не намирам време което е лошо. По скоро нямам съмишленик ( компания ) . Вихърче браво за танците , много са зареждащи. :524 Аз работя ли работя , днес трябва да звънна на шефа да питам дали ще ме пусне в събота на гроздобер . Искам и увеличение на заплатата ми и на колегите ,но това е труден разговор и не знам как да го проведа. Продължавам да се разочаровам от сестра ми . Но и това се опитвам да преодолея. Детето расте за сега е добре да чукам на дърво . Давам клеева и ехинацея пък да видим . Ей това е при мен . Сега ще си пийна кафенцето , ще се напарфюмирам и ще слушам музика за настроение . ПОсле изчезвам на работа . Междувременно готвя , изкъпах се , и изпратих мъжете :fan Ежедневие :lol: На всички ви желая ЕДИН ПРЕКРАСЕН ЕСЕНЕН ДЕН !!!
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
ellyto

Мнение от ellyto »

Привет, привет,

Радвам се да видя, че има разписали се. Хубаво ми е да чета посответе :922 :922
Аз днес съм толкова заспала, не знам напоследък какво ми става, но 8 часа сън изобщо не са ми достатъчни. Имам нужда от доста повече сън. Усещането е все едно организма иска да се възстановява като спя повече. Разбира се уикенда не мога да спя по толкова много часове, защото се събуждам, но през седмицата като трябва да ставам хич не мога да отлепя.
Днес ще ходя на канго и ще се доразмажа, сигурно довечера ще си легна в 9 още, поне ще се наспя хубаво.
Относно предложението за събота да се видим, аз няма да мога. ВЕчерта сън на концерт. През седмицата няма ли как да се съберем или имате твърде много ангажименти покрай учениците?
Днес се чувствам в добро насторение, хубаво ми е, времето е приятно - изобщо опитвам се да загърбя всички проблеми покрай бактериите....обаче все това ми се върти в главата. Не знам как по дяволите да си го избия от главата и да спра да страдам от липсата на деца в живота ми. Ей тази битка е мега трудна, казвам ви. Обаче ще продължавам да се опитвам, тъй като това е темата, която ме е обхванала в цялостност...а искам да се освободя и да спра да се вглеждам толкова много в това, че не се получава. Трябва да си начуквам канчето често белким спре да ме тормози толкова много :128 :128
Снощи бяхме на гости и изкарахме много приятна вечер, само дет ми удимиха всичко....не разбирам как може да се пуши в заворено помещение и да ти е кеф всичко да мирише на цигари....не го разбирам.
В петък ще имаме фирмено парти и съм сигурна че ще си изкараме мега як купон :1209 В събота концерт - въобще живот ли бе да го опишеш :221 :221

Елисче, хубаво е че си намерила нещо, което да те успокоява покрай цикъл, защото тези черни мисли, които нахлуват са унищожителни, както за самата теб, така и за децата. Нали знаеш, че с мислите си могат да се предизвикват разни събития.
Деси, браво за танците!

Благодаря ви за хубавите думи, опитвам се да правя каквото мога, но не могад а кажа че съм чак пък толкова мъдра. Осъзнавам нещата и се опитвам да ги правя, но това не означава, че съм успяла напълно да правя нещата, които говоря. Нали знаете между това да искаш, да можеш и да направиш нещо има голяма разлика. Дано в някакъв момент успея да постигна този баланс и хармония, които искам. Разбира се имам напредък спрямо преди година, но има още адски адски много работа и тя сигурно никога няма да спре.

Фюти, дано твоята сестра спре скоро да те дразни, аман от глупостите й, направо спирка няма тази жена. Дано успееш да постигнеш и в работата това, което искаш и да няма драми при разговора за увеличението на заплатите. ЩЕ успееш аз съм сигурна, пък и ти го заслужаваш! :922
tita

Мнение от tita »

Привет и от мен. :222

Напоследък нямам време да пиша из форума. Влизам, чета, мислено си говоря и казвам по нещо на всеки, който е споделил ежедневието си тук, но мислите ми отминават и остават ненаписани и неизказани. Та, да си знаете, че имате моите положителни енергии и ви подкрепям ... всичките.

Ели, да не би в събота да сте на Алън Парсънс? Щото ние ще се грабнем от Варна и в събота, живот и здраве, ще им се наслаждаваме.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Привет, дружки. Минавам да се разпиша за днес. Денят не почна много обещаващо, т.к. класната на Бели каза, че вчера е отказала да рисува в час по рисуване и аз се стъписах направо :???: :???: , но да речем, че това е период и ще работим много с нея, за да изчистим такова поведение. Иначе вчера тя регистрира първото забравяне на ученически комплект в занималнята :1062 :1062 - въобще..... Коковите изпълнения явно са ни семейна черта. :955 А пък батко й се прави на 2 стотинки.... вчера при проверка видях, че миналата седмица е имал 2 домашни по английски и не ги е написал. И т.к. и днес имат английски, пак ми каза, че няма домашно. Като го попитах дали не се чувства длъжен да напише тези от миналата седмица, ме изгледа като че да му говорех за мятане от прозореца.... Имат вече 1 страница с нови думи по езика и попитах дали си е направил труда да ги пише поне 3 пъти и тук вече имах чувството, че щеше да си грабне чантичката и да напусне къщата завинаги :1140 :1140 ...... Просто не мога да повярвам как така безотговорно се отнася към ученето. Сега ще си го похваля малко, но иначе нищо друго не ми остава за извод - явно е умен, наистина, защото при тази дезориентираност, при липсата на всякаква организация при него, при отказ да чете уроците преди да напише домашните, той се справя много добре в училище...... А така ми се ще да видя какво ще се получи, ако се стегне малко...... Но, май ще си остана с желанието.

Белана - пише ченгели, та й пушат тетрадките. И за разлика от батко си, не се противи да й трия лошите символи, че и да пише по някой и друг ред допълнително като й кажа. Напротив - прави го с удоволствие и усмивка и това много ме радва.

Иначе изпадам в ужас с това каква е материята по предметите в у-ще: ето вчера Коки са "захапали" по литература старогръцките митове и легенди..... урокът е общо 3 страници формат А4 - едната с текст-извадка от книгата, втората - графика на боговете: кой с кого и какви ги е вършил :221 , а третата - "Важни факти, които трябва да знаем" - ама да видите факти..... аз ги четох по диагонал и очите ми станаха на квадрати... :1062 представете си, ако ги бях чела подробно.... и без това малко ме интересуват подробностите относно гръцките богове - кой с кой се е сношавал.... :oops: :oops: :razz: .

При Бели пък - всеки ден се вземат нови ченгелчета за писане. Няма време за упражнение, освен в домашните, които са за съответния ден. Т.е. днес вземаме ченгелче за буквичка "г", утре камшиче за буква "д" и т.н. Ако не се упражнят на деня, утре вече ще има нещо ново. С две думи - децата не пишат ли вкъщи, после се налага да разчитаме "иврит" в съчиненията - Коки го е увладял до съвършенство :mrgreen: :mrgreen: . И на този фон имат седмично 2 часа по музика, 2 часа по рисуване, 1 час по домашен бит.... Естествено, че е хубаво децата да почиват - защото рисуването, слушането на музика, си е почивка за тях! НО остава въпросът какво правим с тяхната писмена грамотност?!?! Особено пък ако вкъщи няма кой "да натиска"?! За мен това е пълна лудост.....

Та такива неща. Иначе Бела е със сополи и пресипнал глас :1140 . Мантуто й от събота, което отчетохме вчера, едвам се виждаше, но т.к. не исках да й правят БЦЖ-ваксина, сестрата ми направи компромис и го писа положително. Може би на другото след 4 години, ще трябва да я реваксинирам все пак. Момчил и той тази сутрин даде заден - боли го гърло и е отпаднал. Ние с Коки се държим криво-ляво. Аз си възстанових режима на сутрешно тичане и се чувствам щастлива. Тази вечер ще имаме и гости - ще гледаме заедно волейбола България-Германия и дано да имаме същите невероятни емоции като от снощната среща между България и Полша!

Оставям ви! Обичам ви! И до утре........
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Днес Дарена дойде при мен в офиса, за да й помагам с уроците.
Явно изморена, по едно време започва да се върти на стола, да ми говори разни странични неща, да се разсейва, при което аз се изправям на нокти и започвам да нареждам:
" Стегни се, моля те, нямаш време да се мотаеш,свърши си с уроците, за да не се налага довечера до късно да учим. Ето в момента няма колеги, НЯМА ШУМ, КОЙТО ДА ТИ ПРЕЧИ...просто се концентрирай!"
При което детето се извръща страшно обидено и ме пита: "Как така НЯМАМ УМ, КОЙТО ДА МИ ПРЕЧИ? "
:1069 :1069 :1069 :1069 :1069 :1069
ellyto

Мнение от ellyto »

Ехо привет мили дами :923

Какво ще кажете за другия вторник да направим една срещичка?

Аз снощи бях на тренировка и ни разцепи инструкторката. Направооо лудница, от къде намира толкова енергия и сила тази жена наистина не знам. Вечер се прибирам като изцеден лимон, толкова съм изморена. Даже ми е по-натоварващо от танците. Като цяло канго тренировката е доста добра. Препоръчвам ви я!
Заплюла съм си сряда вечер да си лягам рано рано след тренировка, хем да си почина хем да се наспя. Едиснтвеното странно е, че на следващия ден продължавам да си усещам тялото доста изтощено, явно ми трябва повече време за да се възстановя от тренировката.
С тренировката от танци и канго се влиза много добре в релси (т.е. килограми :1209 ). Все пак трябва и да се внимава с какво се храни човек де. Няма как да се тъпчем и да тренираме и да очакваме бомбастични резултати.
Някой от живеещите в Младост знае ли къде е фирмения магазин на Ел Би? Много ми харесва тяхната сметана, обаче никъде във веригите не се продава, а искам да си купя. Та ако някой се включи, ще съм благодарна :922

Зори, твоята Дарена е голям образ :1069 :1069 Сладурка :1069 :1069
Чериии и твоите деца и те са големи образи и приличат на теб в това отношение :221
Заключено