Баба Зима вече свари И сняг трупа на камари!

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Баба Зима вече свари И сняг трупа на камари!

Мнение от cchery »

Здравейте. Минавам наистина на совалка само за да пиша на Валето. Вале, трябва да ти кажа, че при последната кашлица на Бела, не Дрозера, не Поумон, не Спонджия Тоста, не Самбукус Нигра, не Кокус Какти, не Апис Мелифика, не Арсеникум Албум, ами и господ да беше слязъл, нямаше с какво да се помогне! Вярвай ми, дадох от всичките лекарства, които ти изброих по-горе, вкл. и "бабешкия" лек мед+щипка сода+няколко капки олио! НЕ! НЕ! И НЕЕЕЕЕЕЕЕ! :124 :124 :124 :124 Е, ако още някой се чуди защо ми е толкова гадно, когато Белуна се разкашля, вече може би ще се ориентира :cry: :???: :razz: . Не съм съвсем сигурна, но детето спря да кашля след като му пръснах в носа Олинт!!! Просто се подсуши лигавицата и явно спря да секретира сополи към гърлото. Или пък на мен на 3-я час кашлица вече много ми се спеше, та.......... съм отнесла и аз :221 .

Какво мога да ти кажа. Мисля да ти копирам схемите, които Угринова изписва на Бели. Факт е, че когато тя приема Дрозера 15 СН през деня, дори и двудневен прием определено успокоява нощните пристъпи ииии ги тушира. Та ето ги схемите:

Дросера 15 СН
Хепар Сулфур 9 СН
Меркуриус Солубилис 9 СН

По 10 гранули от 3-е препарата се разтварят в 300-500 мл вода и се изпиват в рамките на деня!!! :idea: Забележи, при този начин на прием, не е необходимо да се спазва условието за 10-15 минутна разлика от хранене и пиене!!!!! :idea: Тази схема е от ноември и буквално за 2 дена тушира нощна кашлица, която продължи 2 седмици! Като при тази кашлица имаше само единични прокашляния, не серията, която описах горе.

Та въпросната серия борихме така:

Антимониум Тартарикум 9 СН
Хепар Сулфур 9 СН
Лахезис 15 СН

Приемът е същия като за горната схема!

Това помогна страшно много, но за съжаление след едноседмичен прием, нещата пак взеха обрат ииииии аз сама си назначих следното:

Дросера 15 СН
Сулфур Йодатум 9 СН
Пулсатила 30 СН

Приемът е аналогичен на другите 2 схеми!

Кое помогна и кое не, но в крайна сметка, след 3 седмици кашляне (дневно говоря, а през нощта беше за около 5 дена), хеле сколасахме да имаме и тихи дни :955 :955 .

И още нещо, ако имах, само ако имах антихистаминов препарат вкъщи, по време на 3-часовата серия на Бели, щях да й дам!!! Или ако бях взела Димекс!

Страхотни снежни снимки сте пуснали, но живот и здраве, утре повече коментари по тях....... Днес вече съм труп(ЧЕ) :1062 .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

Hrisi написа:.Започвам с най-новото при мен-започнах работа, вече 20 дни съм официално медицински секретар(демек регистратор) в софийска частна болница..
Браво, Хриси! :326 Спорна и успешна работа и занапред!
А за изпита ти си гърмян заек, няма да плашиш :524
Еми, браво и на теб :326 Само не си позволявай критични самоуценки, явно е, че се справяш отлично. Стискам ти палци!
Ver

Мнение от Ver »

Нели написа:Момичета, много ме дразнят тези кодове! Не могат ли да говорят с нормални човешки думи, че само с кодове ми говорят!
Могат Нелка, ама не искат (или пък вече не могат :1044 ). Защото, ако кажат просто "Ще вали повечеко сняг. Радвайте се и се забавлявайте!" , как хората тогава ще се паникьосат?! Нали овцете трябва да тръпнат от страх и да разчитат овчарят да ги "спаси", когато се наложи :1062
Одобрявам твоят код :524 , макар и на не го използвам винаги ми навява уют :620
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Уф, и аз много се дразня на тези кодове. То верно беше драматично вчера във Варна, но като гледам наоколо, никой не се беше паникьосал чак толкова :). Сигурно защото тук сме свикнали все да ни е код "жълто" заради вятъра :lol: :lol: . Но пък журналистите явно са успели да уплашат останалата част от страната, защото вчера ни звъняха приятели да питат живи ли сме с тази кризисна обстановка.
Ние в понеделник ще пътуваме към Троян, малко на топъл басейн :). Искрено се надявам до тогава "кризисната" обстановка да е овладяна, че да не се наложи да мръзнем по пътищата. Имаме намерение към средата на следващата седмица да се качваме до Беклемето, на пързалка :), кой знае дали ще е проходим пътя там....
Ver

Мнение от Ver »

dexter написа:Ние в понеделник ще пътуваме към Троян, малко на топъл басейн :). Искрено се надявам до тогава "кризисната" обстановка да е овладяна, че да не се наложи да мръзнем по пътищата. Имаме намерение към средата на следващата седмица да се качваме до Беклемето, на пързалка :), кой знае дали ще е проходим пътя там....
Успех с пътуването!
Амбициозна цел имате предвид натрупалия сняг. Прохода Троян-Кърнаре много често е затворен през зимата. Но, ти ще разкажеш после :) :524
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Здравейте момичета . И аз като Боби не намирам време за компа . Едва ли съм толкова заета като нея ,но пък в свободното време гледам да съм с малчо на вън. Снощи ходихме на пързалката в Царската градинка , но Юлий сякаш се стресна и не се качи изобщо на шейната. Затова пък я напълни със сняг и го превозвахме от единия край на алеята до другия :221 Толкова е хубаво да съм с него и сякаш се аз самата ставам дете. Прибиранете обаче се оказва доста трудно и често с плач.Много често си мисля дали отделям достатъчно време и сили за възпитаването и дали съм в правилния път. За сега се справям ,но телевизията има доста голям ефект в/у децата . И тези глупави реклами .....Изключвам ТВ-то винаги когато мога ,но има и мачове които КИКИ иска да гледа . В темата за възпитанието на децата четох пост на Вер в който споделя ,че контролира избора на филми ,но тя няма телевизор . Бих искала и аз да го махна ,но трябва първо да убедя таткото , което е сякаш невъзможно! Харесва ми тази бяла зима която имаме и ви поздравявам с хубавия сняг( нищо ,че скоро ще е е кафяво-черен ) Пожелавам ви хубав петъчен ден с много усмивки !
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Любимата ми зима вече дойде! :955 :955 :955
Ха сега, де :1044 ! Ще разясня - обичам като натрупа дебел, бял сняг, студа да го втвърди така, че да скърца под краката, а въздуха да трепти кристално чист. Обичам докато отида на работа косата ми да се заскрежи от студа и още обичам да шофирам по бял път без дупки :221 .
Е, тази картинка вече може да се види в Черни Вит и моментално ще я илюстрирам с една снимка от миналата година:
DSC00194.JPG
(83.9 KiB) Свалено 421 пъти
Декстър, имам кошмарни спомени от едно преминаване на Троянския проход, така че преди да тръгнете поразпитайте добре. Иначе желая приятна почивка и се наслаждавайте на снежния Балкан.

ЕМИ, браво! Ще успееш!
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

До колкото сме се информирали, проходът Троян - Кърнаре е затворен за цяла зима, но в отсечката между Кърнаре и Беклемето (т.е южната страна). А северната би следвало да е отворена, но и аз съм доста скептична :). Ние първо ще стоим 3 дни в Черни Осъм и след това - Беклемето. Надявам се обстановката да се нормализира до тогава, направили сме си резервация, платили сме си, да не говорим как сме се настроили да си почиваме и да се пързаляме :). Всъщност трябваше тази седмица да сме там и като гледам какво е навсякъде, май сме извадили голям късмет, че нещата се отложиха :954
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

" onclick="window.open(this.href);return false;
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
VIKI1023
Рицар на перото

Мнение от VIKI1023 »

Ето ме и мен,гледам много хора са намерили време да се разпишат пак и Боби и Хриско :326 .
Еми браво и на теб за оценките,много добре си се справила,успех и на интервюто.При нас нещата са едни и същи,но аз за разлика от Цони аз не обичам много тази зима и още повече ,когато температурите са доста под нулата,ръцете ми се подуват и почервеняват и доста боли.Обичам снега,но нека градусите не падат много,а Вики всеки ден иска навън и аз я извеждам,няма начин.
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/23_13b_48FF8640_RdoCenxke_8.gif[/img][/url]
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Здравейте момичета, наистина тези два дни бяха изключително дълги за мен! Напрежението беше много голямо, но всичко приключи! Мисля , че се представих много добре и на трите етапа! Днес на интервюто ме поздравиха за отличното представяне, мисля , че им харесаха отговорите които им дадох и се надявам да бъда след назначените на работа! Но каквото стане, предполагам, че ще зная другата седмица понеделник вторник, ще видя!
Сега ви оставям, за да видя малко децата!
Хубави почивни дни на всички :923
Заключено