Есенно-Зимно настроение влече към нас безкрайно забавление!

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Есенно-Зимно настроение влече към нас безкрайно забавлен

Мнение от Kleo »

Добро утро на всички! Хубав да е денят ни! Започва нова седмица, а това означава нови шансове, нови късмети, нови начинания! Поздравявам ви "С добрым утром...":

[youtube]q__Z4sYVpb8[/youtube]

Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

ellis_stoyanova написа:Да,Цвети,заварявам ги,но само за капачка, както се казва.Ние го варим преварително с месото до готовност пълним буркани и затваря.Заваряваме леко и готово.Когато нямам нищо готвено имам готово зелЦЕ :954
А вие правите ли такова?
Не не правим, защото децата не обичат кисело зеле и точно заради това се зачудих как се прави.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро!!!!!

Цветка, статията в уеб-кафе, която ни пусна, не е непозната за мен..... и мога да кажа, че идеално "облича в думи" мислите ми!!! Винаги съм считала за много сериозен проблем стандартите, които ни се налагат и в които ни карат да вярваме, че трябва да постигнем. Най-често те са количествени - колко часа работим; работим ли и допълнително; имаме ли количествени измерения на постигнатото от нас; спечелили ли сме нов клиент; продали ли сме даден продукт..... и т.н. Тези неща имат мерки и дименсии, с които се мерят и така дават съвсем ясна, детерминирана представа за това какво си свършил и според нея - това твоето успех ли е или обратното!!!!

Що се отнася за успехите в моралната област, там нямаме количествени измерения. Там нещата опират до психологията, философията и морално-етичния кодекс на обществото и човека. А те се обясняват с думи. С много думи. И понеже думите са едни безкрайно протяжни понятия, сме свидетели на подмяна на ценности, на издигане в "култ" на род поведения, които биха отвратили обществото преди 50-70 години.

От петък насам се наложи да подложа именно тези 2 неща - понятията за успех - детерминантно определените и морално облечените - на преоценка. Трябваше да съдя себе си, поставяйки се двете ситуации, които съм описала по-горе, или накратко казано - аз човек като човек ли съм, ако нямам разбиваща кариера или изборът да не правя такава, вършейки напълно противоположни неща, е истинското ми АЗ за мен?

За съжаление действително усещам атаката, за която се споменава в статията: "Доста успешно се опитват да ни наложат успеха като начин и мярка на живот. Но какво значи успех?............................
.............................................................................................
Още от детската градина човек влиза в тихия режим на правилата, които целят да ни направят успешни. Една безкрайна въртележка от задължения. Ставане рано. Закуска. Пази тишина. Поиграй си малко....................." училище, университет, кариера........

"Високоефективните хора - чували ли сте за тях?! Те не се мотаят, те не боледуват, те работят и ...... умират...... Не се уморяват, не настиват, не излизат в отпуск, не ходят на празненствата на децата си, работят извънредно, дори и в почивните си дни............. "

И така - говорим си ние за свободния избор и за правото на всеки от нас да живее живота си според това как го разбира, но аз казвам с огромна доза разочарование, че нито съм свободна, нито избирам.....

Успешна седмица на всички! Стискам палци за скенера на майка ти, Цвети! На 28-и януари моят брат има РД и това винаги е бил важен за мен ден... и хубав! Така ми се иска да е същия и за теб! :524
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ами сега?

Замислих се за мен самата. Аз определено притежавам доста от чертите и на двата типа. А вие?
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа:Ами сега?

Замислих се за мен самата. Аз определено притежавам доста от чертите и на двата типа. А вие?
Ни Алфа, ни Бета - аз съм си АнКа..... :1062
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

cchery написа:

То и аз така само, че съм си Цветка :lol:
Чери, и аз не се чувствам свободна.Казваме си със Симо, че ако вече децата са пораснали двамата спокойно можехме да се издържаме с "нашата малка ферма", но заради децата не можем.И ето го и парадокса.За децата не е ли по- добре родителите им да са спокойни и щастливи, да се хранят с по- качествена храна(и те и ние) собствено производство, да дишат по- чист въздух, но средствата от такъв начин на живот не биха стигнали да се издържаме 5 членно семейство и за това се налага да ходим на работа, на която не се чувстваме добре, но печелим пари поне да преживяваме и ето ти го оня неприятен кръг дето си се връткаме и се чудим в коя посокада да тръгнем, за да има промяна и то добра, защото аз искам това ,което правя винаги да е правилното :mrgreen:
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Черитке, кой е твоя фаворит за победител в X Factor тази година? :roll:
Аз съм твърдо за Христиана !!!
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ванчето написа:Черитке, кой е твоя фаворит за победител в X Factor тази година? :roll:
Аз съм твърдо за Христиана !!!
АБСОЛЮТНО!!!!! :1099 :1099 :1099 :1099

Не мога да подмина този огромен талант, съчетан с непреднамерена скромност. Досега никой друг не е пял точно така в Х-фактор!!!! Не че не е имало и други огромни гласове - сред тях слагам Жана и Невена Пейкова. Но всяка една от тях е напълно различна от другата и допринася с нещо свое към гамата от емоции, които пеенето може да ни донесе!!!

И в този ред на мисли - трябва да си призная, че почти през цялото време на формата се дразнех на Люси Дяковска, която иначе харесвам. Дразнех се, защото едва ли има 1 или 2 лайфа, на които тя да НЕ каза на Християна, че не показва и съответно не предава към публиката емоция!!!! Аз не мога да го разбера това..... когато едно изпълнение те кара да настръхваш, да увеличаваш все повече и повече звука на телевизора и да караш всички околни да замълчат, за какво говорим?!?!

Дарина тотално се изложи с "Bang-bang", но пък дуетът й с Любо беше феоменален!!! Аз Любо го харесвам страшно много. Очаквах повече от дуета на Хриси с Наско.... имаха няколко смразяващо добри момента в песента, но и истински недоизчистени неточности :???: :???: ........ . Интересно, сега си го пуснах отново.... и вече не мисля, че открих неточности.... напротив - все едно имаше 1 човек на сцената!!!!

" onclick="window.open(this.href);return false;

Малкото келешче.... е просто малък! На 15 години не можеш да изпееш нито Васко Найденов, нито руската душа в "Позови меня тихо по имени", а да посегнеш и на Емил Димитров...... не, няма как да се получи. И тук не става за гласови възможности, а за зрялост!!! Има неща, има песни, има текстове, за които ти е нужен житейски опит, за да звучат достоверно.

Но финалът на Хриси беше..... феноменален!!!! Друго си е да завършиш по български....... " onclick="window.open(this.href);return false;

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cvety_rz написа:
cchery написа:

То и аз така само, че съм си Цветка :lol: ...
Абе то и аз съм си Деската, но пък не пречи винаги да се оглеждам отстрани... да чета различни статии... да размишлявам, нали? :524

Цвети, Чери, след Семинара, на който бях, се замислих за абсолютно същите неща, които вълнуват и вас! На една вълнА сме, определено! Едновременно искаме да сме свободни, но и финансово независими. Не е невъзможно! Постижимо е. Има начини. Но всяко нещо в живота се учи, трябват знания и умения за него. А кой ни е учил за парите? За свободната ни воля, за свободното ни време? За мисията ни в живота? Никой, поне не и съзнателно. Затова аз съм твърдо ЗА в училище да има дисциплина "Лични финанси" или нещо подобно. Да се разясняват основни икономически и финансови понятия, категории, да се дават съвети за финансова дисциплина, отговорност, съзнателност. Защото парите освен да се харчат, те се изкарват /първо/ и управляват /второ/. Нека да бъде разумно!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Варненки, вие знаете ли какъв съгражданин си имате?!?! :razz: :razz: :razz:

http://novanews.novatv.bg/news/view/201 ... mpaign=hot" onclick="window.open(this.href);return false;

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Kleo написа:
cvety_rz написа:
cchery написа:

То и аз така само, че съм си Цветка :lol: ...
Абе то и аз съм си Деската, но пък не пречи винаги да се оглеждам отстрани... да чета различни статии... да размишлявам, нали? :524 ..
Реших да си го направя като тест и ето какъв резултат получих: оказа се, че имам половината от характеристиките на алфа-жената и две трети от чертите на бета-жената, значи съм от втория тип все пак. Беше ми полезно да се видя, сравнявайки се с чистите типове. Съжалявам, ако със статията съм подразнила някоя от вас, не ми беше това целта, ни най-малко.
Заключено