Лято пее в моето сърце!

Свобода на словото
Заключено
DeerE
От писане глава не боли

Re: Лято пее в моето сърце!

Мнение от DeerE »

Здравейте момичета, първо да ви кажа че адски много ми липсвате. Нямам вече много време да пиша но пък чета влизам във форума всеки ден. Роската вече втора седмица няма да е при нас, беше една седмица в Белгия командировка, а сега е на село прави ремонт на къщата. Така се случи че просто едвам смогвам да се оправя сама с децата. Иначе сме живи и здрави, децата ги записахме от 1 октомври в друга градина понеже нашата е затворена за много голям ремонт, не им се отразява много добре и това преживявам с тях, междувременно се случват разни събития покрай нас, от които мога да извлека само положителното, не е за разправяне, но този път абсолютно единодушно с моя мъж взехме решение до Нова година да си намерим жилище под наем. И двамата сме сигурни че ще се оправим. Това е горе долу. Не ми се пише много за да не навляза в подробности.
:922 :922 :922
Погледнах на бързо че ще се организира Коледно парти аз съм с две ръце :221
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Добра вечер ! Първо да се похваля с нов компютър сме у дома .След като се скапа го дадохме на ремонт и за 350 лв. се сдобихме с нов. Юлката си е в къщи от петък със сополи. Днес сутринта ме сюрпризира с плач и обяснение ,че го боли ухото . Веднага отидохме при личната и на УНГ - диагноза Отит . Естественно и антибиотик - Аугументин .Обадих се на Боби този път и след кнсултация и кратък размисъл започнах антибиотика . Ясно е ,че после ще правя опашка от антибиотик. Сега давам Биогая.Ама после ще видя как да приложа ентеросана . По скоро ще давам Лактофлор - по лесно ще е за мен . Иначе в работата ми смениха работната седмица и сега ще работя и в събота . Почивката ми става в неделя и понеделник . Е не ми е много комфортно ,но по важно е да взимам пари . Ето така съм . ЕМИ на вас успех с търсенето на квартира . Може пък да се преместиш наблизо до центрото и да се виждаме по -честичко.
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Благодаря Вер! Изпитвам угризения за антибиотика ,но не съм си у дома и никой не е като мен .Аз се боря до последно а като не съм с Юлий май нямя кой така да се бори :1044 .
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

:528 Добро утро и прекрасен ден :954 :222
:922
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Черита, виждам те! Как си днес ? Надявам се вече да преборваш гадината! :922 :922 :922
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ха, здравейте и от мен. Щастлива съм, че мога да се разпиша след вчерашния ден на легло заради гадене и разстройство :1114 :1052 :424 . Явно само съм си мислила, че гадният вирус ме е подминал лекинко..... Тъпа история, но за съжаление много често срещана в последните 3-4 седмици. Почти няма човек, който да не ми каже, че е наскоро е карал ДД-вирус. И това в комбинация с МЦ, който ми дойде 3 дена по-рано (да се влея и аз в редиците на Зори и Фюти :1062 ) направо ми разказа играта. Всичко можеше да свърши дотук, ако не бяха комшиите, които от вчера ................. правят ремонт с къртене на стени :126 :126 :126 - ето защо спането и бързото излекуване бяха мисия невъзможна вчера :221 .

Но ето днес е различно - възстановявам се.

Фюте, не знам какво да ти кажа - че тези неща са нормални (разболяването в градините) май вече никой не се съмнява. Не спирам да се чудя обаче защо е така?! Какъв е точно проблемът? И защо няма решение? Масовият отговор и настройка е, че ето видиш ли ги онези родители си водят сополивото и кашлящо дете на ясла/градина! Ала само това ли е? Само тяхна ли е отговорността?! Дано по-бързо да се оправя Юлий! Колкото до угризенията..... гледай да се оттървеш бързо от тях, защото едва сега се почва при вас и ти казвам от опит БЕЗСМИСЛЕНО Е! :922

У нас от неделя Коки е със сополи и сутрешна кашлица - действам с клеева, меркуриус, хепар сулфур и фитолака. Ще се оправя, че няма за накъде. Иначе е в кондиция и си ходи на училище.

Бели пък пише с огромно удоволствие домашните си по английски - вчера следобяд като се прибрахме вкъщи, аз трябваше да легна на всяка цена, щото щях да повърна върху нея и й заръчах да си напише домашното. Спала съм в продължение на 2 часа, които тя е използвала и е написала по 10 пъти всяка главна буквичка от английската азбука - това й беше домашното. Като го видях и........ ми се приплака от удоволствие, че е толкова изпълнителна и старателна. :954

А тази сутрин си говорихме с госпожата й от училище и ми стана адски драго като чух, че занятията им почват винаги със сутрешна гимнастика. Която гимнастика е йога за деца! :326 :326 . Групата ни е съставена от 15 момиченца и 6 момченца, т.е. си е почти колкото група в детска градина, за която се грижи само 1 човек. И на този човек не му е проблем да провежда йога за деца всяка сутрин!

Емка, пожелавам ви късмет с търсенето на ново жилище - имате нужда! Мисля, че по този начин ще решите много проблеми. Що се отнася до новата градина за децата - за пореден път ще си задам един въпрос, на който няма отговор - защо ремонтите в ОДЗ-тата винаги почват в началото на учебната година?!? Така беше в градината на Коси, така беше и с градината на Бели, ето и при вас е така.......... без думи просто! :1053 :1053

Краси, оправи ли се с този мъдрец най-сетне?!? :940 :940 Да знаеш, че много те мисля.... в смисъл знам какво е и искрено се надявам вече да си добре! Съвсем сериозно! Викам да се видим по младоски в скоро време, а? :1028 :1028
mari_ko написа:
cchery написа:и аз гледам да забравям всичко свързано с градината... мъчно ми е, че не можах да променя каквото и да било..... но явно не е трябвало така да стане.
Струва ми се, че даваха в новините директорката на вашата градина /бивша/, във връзка с едно детенце с диабет. И да знаеш, че не я гледах с добро око.
Споделям мнението ви за градините.
МариКо, опитах се да го намеря този репортаж, но намерих видеа само от 4-и октомври, а ти си ми писала този постинг на 12-и. Можеш ли да се сетиш по коя телевизия си го гледала! Иначе ето го на бившата градина на Бели.

Не е само до директорката обаче, има и родители, които са против деца с диабет да бъдат приемани в детските градини. Моя приятелка също сподели опасенията си от това, че може нещо да се случи с дечицата и като се замисля....... на мнение съм, че тези деца трябва да ходят нормално на градина, но ако съдя по грижите, които се полагаха в групата на Бели, не мисля, че ще са на добро и обгрижвано място!!!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Аз си имам мои разсъждения за болестите в градините :). Слаб имунитет, изнежени деца, малко физическа активност и чист въздух, устойчиви бацили благодарение на безогледното даване на АБ. Всички ги знаем тези неща. Аз и за това не се ядосвам на майки, дето си пускат децата със сополиви носове или кашлици. По-скоро гледам да работим върху имунната система на моето дете, че да може успешно да се бори с настинките и вирусчетата, дето летат напред-назад. Не се ядосвам и за друго - просто не знам от къде ще връхлети бацила, градината не е единственото място, а в никой случай не бих искала да живеем в инкубатор :). Пример - 20 дни Яна си седи в къщи, не ходи никъде (беше болна 1 седмица, посе имаха ваканция). И на 21-я ден се разболява от варицела. Е, това още ми е загадка как стана.... Най-вероятно по някой болничен коридор за секунди. Та така....
Да ви питам - знаете ли от каква възраст може да се пие зелен чай? Не ми се рови из нета да търся подробна информация в нета, навсякъде чета само колко е полезен :).
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Здарвейте мацки . Вчера в следобедната почивка се прибрах до нас и направих кекс и гюведжета. На връщане към работа ( аз ходя пеша) около 18.45 ч, изпитах прекрасно усещане :954 Топло време,улиците пълни с живот и сякаш летях. :222 Днес сме на очен лекар в клиника Визус . Ще водя Юлий при някаква лекарка която била много голям специалист . Ще видим какво ще стане .Иначе съм добре . И на вас ви пожелавам успешна седмица и много хубав ден !
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

dexter написа:Аз си имам мои разсъждения за болестите в градините :). Слаб имунитет, изнежени деца, малко физическа активност и чист въздух, устойчиви бацили благодарение на безогледното даване на АБ. Всички ги знаем тези неща. Аз и за това не се ядосвам на майки, дето си пускат децата със сополиви носове или кашлици. По-скоро гледам да работим върху имунната система на моето дете, че да може успешно да се бори с настинките и вирусчетата, дето летат напред-назад.
Ей това подчертаното е и моят генерален извод след градинските саги с Коки и Бела. Честно казано не гледам как е двора на Вуте, старая се моят да е наред! А и наистина съвсем права е Декс, че не е доказано, че децата прихващат бацилите само в детската градина - моята Бела се разболя юни месец и то 2 седмици след като я бях спряла вече от градина...... Според мен цаката е да се успокоим, да приемем факта и ако ще се борим с някои неправди, то нека са очевидни, защото наистина не е редно дете, задушаващо се от кашлица, с видими обриви или с със свличащи се на парцали зелени сополи да идва на градина.

Изненадите в нашата предучилищна продължават - след йогата за деца, която госпожата им прави сутрин, тази събота ще ги води на театър :326 - събира си ги в училище и после ги води в театър Ариел. Бела, разбира се, е първа пушка. :1062 В градината през седмица имаше представления от една трупа, но друго си е да стъпят в самия театър - обстановка, атмосфера, осветление, декори, озвучаване...... ха да видим какво ще разказва Барбаляна?! :plezya se
dexter написа:Да ви питам - знаете ли от каква възраст може да се пие зелен чай? Не ми се рови из нета да търся подробна информация в нета, навсякъде чета само колко е полезен :).
А това пък за зеления чай не го знам :954 - аз нали не го долюбвам. Ама тук има поне 2 момичета, които обожават чая - Зори и Боби.... дано да се включат с инфо.

Фютенце, оправя ли се вече Юлий?! Аз съм добре - да си се похваля :221 , само дето вирусът от преди 3 седмици ме върна на изходна позиция от 2007-а година, т.е. отново световъртежи и шум в ушите, но явно ще да е така. Този месец ще се прави детокс безусловно. :mrgreen:

Тази сутрин зачетох нещо интересно:
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Декс, ако питаш за зеления чай заради Яна, мисля, че още е малка. Не за друго, ами аз по себе си знам, че ако по случайност го направя малко по-силен, веднага ми се разхлопва сърцето, започва да ми се вие свят... деликатна е тази история. Аз на Дарена не съм давала и още ме е страх да й дам, ама и тя не е от най-големите привърженички на чая- когато се налага да пие-хваща носа и пие като лекарство.
Ани, така се радвам за Бела! Аз много съм мислила кой е по-добрият вариант- детскоградинска предучилищна или училищна предучилищна. Нямам еднозначен отговор. Ето Дарена беше в училищна предучилищна и то още на 5- справяше се перфектно със всички задачи, четеше съвсем гладко (но тя още от 4 годишна си чете така), но Жоро не мога и да си помисля, че ще седне на чин и то за дълго време. Не ми се мисли догодина, когато вече няма да имаме избор. Та всичко си е до детето. Бела се чувства добре, усеща се голяма, отговорна... Това е нейното място и се радвам, че взехте това решение- все пак важното е тя да е спокойна, оценена и да се чувства в свои води. Поздрави я от мен и децата!
ellyto

Мнение от ellyto »

Привет и от мен :)

Не съм се включвала отдавна не за друго, ами защото нещо никак нямам настроение и само гледам какво сте писали. Прави ми впечатление, че доста продължаваме да имаме ниска форумна активност....чакам вече повече хора да влизат и да са активни. Липсвате тук много момичета.
При мен какво ново - освен, че продължавам борбата с бактериите...аман вече. Сега имам нова бактерия и сигурно пак антибиотик, но се върнах назад и прочетох какво трябва да се взима така, че ударно мисля да туширам всичко и да укрепвам имунитета, защото просто вече ми писна...Прекарах лекичко и грип - добре, че беше лекичко, няколко дена с болки в гърлото - ударно туширах със спрей с прополис и невен и тонзилотрен, и за два дена почти мина, после протече и носа и него туширах съв сребърна вода и топлих цялото лице с морска сол и така вече съм почти добре, остава просто да си отмине и да не създава повече неприятности този грип. Тази и миналата седмица ходя на физиотерапия и май май полза за моя кръст никаква, но пък ми правят масаж, което аз обичам :1062 Опитвам се да седя на топка в офиса и да се клатушкам и да правя упражнения докато седя на нея за да заякнат мускулите на гърба и да вземе вече да отмине и тази болка.
Ходих и на консултация с моята лекарка за да й разкажа за прегледа в Турция и тя като цяло е на коренно противоположно мнение, защото смята, че това кеото са ми предложили е много рисковано за мен, предвид моята предистория и аз съм леко объркана какво да правя, но др седмица след като направя и консултация с главния лекар на клиниката ще ми се изяснят нещата. Най-много да направим още един опит, който да покаже категорично ще могат или няма да могат да станат нещата без операция и прекъсване на тръбите...въобще решиш, че няма какво повече да му мисля и да се притеснявам, щот и без това няма какво да измисля, пък и нали за това с лекарите да мислят вместо мен...
Та като обобщение мога да кажа, че се намирам в ремонт - от една страна трябва да ремонтирам себе си за да си подобря здравословното състояние, от друга страна ремонта вкъщи си тече, вече напредват и има какво да се види и трето и в офиса сме в ремонт. Надявам се всички ремонтни дейности да приключат успешно и да има накрая положителен резултат от всичко :plezya se :plezya se и по възможност да не стана ей тъй - :fan :fan
Черитке, откакто твоята Белка тръгна на училище ти звучиш много по-добре и се гордееш много с нея, което е много ме радва. Тя самата изглежда много по-различно и по-спокойно (спрямо миналата година когато я видях, и това според мен не се дължи само и единствено на това, че е с 1 година по-голяма). Дано все така продължава напред в училище.
Зори, ти малко се позагуби напоследък, включвай се по-честичко :922
Фюти, успех с лекарката и дано успеете скоро да се справите с този проблем.
Еми, успех с търсенето и намирането на ново жилище. Наскоро едни приятли търсиха апартамент под наем и се бяха поотчаяли, но накрая успяха да намерят хубаво местенце за много прилични пари. Желая ти късмет и да намерите нещо, което да ви устройва без излишни нерви и напрежение. Запиши се за Коледното парти :954
Заключено