Есента почука с ябълки червени и тикви засмени

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Есента почука, ето тя е тука с ябълки червени и тикви за

Мнение от Kleo »

Прочетох ви всички :940
В петък, събота и неделя аз и Алекс бяхме в Хисаря с наш`те и с племенничката ми. Плувахме в басейни с топла минерална вода. Беше приятно, децата бяха много щастливи.
Включвам се засега с толкоз, дано скоро да е с повече!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

vihrogonche написа:Прочетох ви всички :940
В петък, събота и неделя аз и Алекс бяхме в Хисаря с наш`те и с племенничката ми. Плувахме в басейни с топла минерална вода. Беше приятно, децата бяха много щастливи.
Включвам се засега с толкоз, дано скоро да е с повече!
Вихърче, чакам с нетърпение твоето повече..... защото знам какво можеш и как го можеш! С теб съм, приятелко! :922 :922
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

:528
Бубе, Вихрушка , друго си е, като сте тук :923
Цони, много хубаво си го разказала, прекрасно преживяване :923
Аз успях да се преборя с един много актуален в момента вирус и то без да го предам на никого :222 Започва с гърло, на втория ден добавяме хрема + лека температура. Към края на седмицата хремата вече е със затихващи функции, но се наблюдават опити за кашлица. Тушираме я с подръчни средства и материали, и продължаваме нататък :1216
Хубав ден ви желая :954
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Хриси, виждам те :222 Драсни,моля те, едно "Усмихвайте се, животът е хубав!" Толкова ми липсват тези думи,изречени от твоята уста! :922 :922 :922

Деска :922 :922 :922
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

Сега като ви чета, значи и Дариа е карала грип.
Във вторник я взехме след училище с главоболие. Поспа 2 часа и след това беше с 38 и малко.
Някак свежа като за тази температура, но си лежеше. Да речем , че имаше 2 дена тази Т,
като я сваля след лекарство.... после леееко я удари в корема. Но тя този проблем с корема
го влачи почти месец, на почивки.... :cry: И това беше.
Мина кратката ваканция и вчера ми се буди с тенекиената кашлица, ей полудях! :fan
Вчера действах атакуващо на лагингса и снощи я приспах с изварен компрес :1062 ,
за първи път го ползвам, ама тя не се дърпа много. :mrgreen:
Бях честна с нея, че е гадно и че и аз не знам как ще го сложим, ама стана. :D
Не беше доволна, но го изтрая.
Днес съм на щрек. :-|
В четвъртък сме на първа консултация с бебочка :954 ( мина един месец , ей )
и много се притеснявам, заради предстоящата ваксина. :???: и тези безкрайни вируси на каката....
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Чева,да не забравиш Туя-та на бебка,заради ваксината
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

Как се дава тази Туя ?
Не съм я ползвала.
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Cheva написа:Как се дава тази Туя ?
Не съм я ползвала.
Thuya occidentalis 15 CH - по 5 гранули на ден в трите дни преди ваксината, в деня на самата ваксина и три дена след това.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Може и да не му е тук мястото, но днес, докато карах из града и слушах радио в колата, някак си темата избори (заради изборите в САЩ) ми се завъртя в главата. А тя, моята глава, току така мисъл, дето се е завъртяла из нея, не я пуска - иска да я обмисли, да я опознае, да я обърне от другата страна, да я завърти... и ето резултата (накратко):

За избора и изборите, за правото на избор, за възможността да избираме, за параметрите на избора, за житейските и политическите избори...
**
Когато беше на 2-3 години, малката ми дъщеря много държеше да избира сама дрехите си сутрин, а не а...з да й казвам какво да облича. Осъзнала се вече като отделна личност, за нея това бе въпрос на лична свобода и форма на еманципация от мен, демонстрация на независимост. Аз, разбира се, не исках да й позволя да излезе през лятото с дебели вълнени дрехи, нито с плажна рокля на снега, но ми беше безразлично дали ще сложи зелена или розова блуза. От друга страна считах, че с възпитателна цел тя трябва да бъде оставена да взема сама някои решения. Елементарното решение на въпроса се сведе до това, че в зависимост от сезона, аз определях набора от дрехи, които бяха достъпни за нея, а останалите прибирах. В рамките на тези дрехи, които предварително бях подбрала по моите критерии, тя имаше пълна свобода на избор, упражняваше я “демократично” всяка сутрин и оставаше доволна от “пълната” свобода, която имаше. Не ме разбирайте погрешно, не става въпрос за дрехи, в момента говоря за политическото упражнение “избори”, в което се очаква от нас свободно да изберем един от... предварително зададени (от кого?) по определен критерий (чий?) варианти/кандидати/партии/идеи/програми (последният да затвори вратата :) ).
**
Не става дума само за политика, става дума и за житейските ни избори. Дори, ако щете, за това как и дали въобще избираме свободно какво да обядваме например. Просто се чудя, теоретично, ако умирам от жажда и ми предложат да избирам между вода, храна, пари, кола, книга и т.н. къде е свободата ми на избор? Ако страдам от заболяване, дължащо се на недостиг на определени вещества в организма ми, колко свободен може да е изборът ми на храна, ако трябва да избирам между храни, богати на тези вещества, и бедни на тях храни? Избираме ли да обичаме някого или просто нямаме избор? Нима обичта е въпрос на избор, на решение?
**
В един прекрасен филм се казва, че всичко се свежда до един прост избор – да се вкопчиш в живота или да се вкопчиш в смъртта (Get Busy Living or Get Busy Dying). Шекспир го е казал най-добре: “Да бъдеш или не – туй е въпросът.”
Този избор имаме.

[youtube]46GwJbrMghQ[/youtube]

Още нещичко по въпроса за свободата...
[youtube]azWVPWGUE1M[/youtube]

И изборът, сведен до синьо хапче или червено хапче
To be or not to be, that is the question
[youtube]xFhn_GUAhGU[/youtube]

Излиза, че имаме избор, да, но той не е като изборът на пазара - избор между многообразие от възможности. Истинският избор е дуалистичен - да или не, живот или смърт, да бъдеш или не - всеки избор в крайна сметка изкристализира в това, всички останали видове избор са илюзия. Реалният избор е този и той се прави с всяко наше вдишване и всеки един миг.
Ver

Мнение от Ver »

Точно така е Нели :)
Един силен и проницателен българин, умеещ прекрасно да си служи с думите, бе казал нещо такова: "Свободата е като хляба - всяка сутрин го месиш, печеш и до края на деня изяждаш..., а на другия ден отново."
Радой Ралин

Свободата никой не може да ти я даде. Сам си я взимаш, ако имаш смелост и сила ...
А Шекспир е бил от хората, които знаят. Толтеките ги наричат войни.
Иска ми се тук в тази връзка да ви цитирам нещо от Толтекските учения:

"Готов ли си да схванеш смисъла на смеха и радостта?
Ела тогава с нас да поиграем на живот.
Пука ли ти да опиташ, ако си готов и да загубиш!
Давай хвърляй ги сега заровете на живота. Вслушай се в ритъма на този удивителен живот.
Почувствай, докосни го , слей се с пулса на Земята, хвърли го копието точно, меча си със сила овладей. Давай хвърляй ги сега заровете на живота.
Какво губиш приятелю, освен едно празно съществуване?
И какво би могъл да спечелиш, освен живот във изобилие.
Печелиш или губиш, трябва да опиташ.

Хвърли ги тези зарове!
Пука ли ти да живееш, ако си готов и да умреш!
.....
Пука ли ти да прогледнеш, ако си готов и да почувстваш!
Давай хвърляй ги сега заровете на живота
Какво губиш приятелю освен едно тъпо и празно съществуване?
....
Готов ли си да схванеш смисъла на силата и свободата? ... Пука ли ти
да опиташ, ако си готово и да загубиш!
Какво губиш приятелю освен едно ограничено съществуване?
А какво би могъл да спечелиш, освен живот и сила.

Печелиш или губиш трябва да опиташ! Хвърли ги тези зарове!
Пука ли ти да живееш, ако си готов и да умреш!

...."
Това е съкратен вариант от една песен, но смисъла е ясен.

Нели ви е поздравила с едни прекрасни песни, от едни дълбоки филми, аз ще й приглася с това:
My way
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Верче, обичам тази песен!
Заключено