Тази сутрин се събудих с осезаемото усещане за цъфнали вишневи дръвчета. Затворила очи, а сякаш зряща, аз виждах дантелено нежния пасторел на розовите вишневи цветчета. Вятърът се промушваше помежду им, внимателен като магьосник и поемаше в невидимите си шепи упойващ аромат... А после без много да му мисли се издигаше високо нагоре и пръсваше с широка усмивка и цялата си сила ароматните вихри, които носеше.... Капчици деликатност с розов оттенък се сипеха блестящи върху очите ми и сякаш виждах все по-надалеко и ставах все по-лека... чувствах се като слънце - разтворена и блестяща. Като капка вода - прозрачна и лека. Като огнено кълбо - бушуваща и помитаща.... като река - спокойна и вечна.
И изведнъж, пометени от поредната закачка на вятъра, вишневите клонки се разподскачаха нагоре-надолу, разтвориха се пред мен, и се озовах във висока планина със стръмни върхове - обрасли с дървета и трудно достъпни. Чувах свистенето на пролетния вятър в ушите си, виждах младите треви, които полягаха послушно, погалени от същия този пакостник, който целуваше бузите ми и всичко беше свежо, огряно, светло и за първи път.... Все едно току-що се бях родила... всъщност преродила.
Но по-интересното е, че когато клонките на цъфналите вишни се отдалечиха една от друга, го бяха направили така, че пред мен да се отвори не просто гледка, а специална картина. На единствения пуст връх, върху един негов огромен зъбер, беше построен манастир в азиатски стил - китайски... Хубава невисока сграда с повдигнати нагоре краища на ъглите й.... Манастирът беше боядисан в светли тонове, а на върха си имаше открита мансарда, на чийто таван бяха монтирани малки камбани и хлопци..... Слънцето се показваше иззад покрива му и се чуваха птичи песни и приглушен камбанен звук...... Всичко беше пропито със спокойствие и безвремие.... сякаш Земята в един миг беше спряла да се върти и нищо друго нямаше значение....... Бях попаднала в своя център и се усмихвах така както никога.....
[youtube]uY-wg1dwFRM[/youtube]
А в това същото време виждах през прозореца как баба Хала замяташе широко полите си и от тях се ръсеха на гъсто красиви снежинки.... сякаш бяла стена беше застанала между мен и останалия свят... Ритмично спокойствие - да, в ритмично спокойствие падаха великолепните снежинки, а музиката от видеото по-горе създаваше най-красивите образи в моето съзнание.....