Добро утро и от мен!!! И аз рано-рано тук

. Но то е защото днес с Бели ще се "покифлим" по женски на ето този фестивал:
http://festival.zdravei.org/%D0%BF%D1%8 ... %BC%D0%B0/" onclick="window.open(this.href);return false;. Аз лично съм запланувала да посетя 3 от лекциите днес като първата е още от 10 часа и искам да стигнем навреме.... нещо, което с Бела е много трудно постижимо. Но ще се пробвам - още повече, че я убедих да идем пеш до Интер Ескпо Център-а, т.к. разстоянието е едва 3.5 км и една сутрешна разходка ще ни дойде екстра. Да видим дали накрая няма да паля колата и да бързам

.
Елисче, всичко, което си прочела за себе си вчера, в "твоя" ден, дължиш само на самата теб. Това си ти в нашите очи и заслужаваш всеки ред. Аз съм щастлива, че сме успели да те накараме да се почувстваш по този дълбоко емоционален начин!!!
Нелка, радвам се да прочета, че вече си много по-добре. Може би именно това:
Нели написа:..... но най-вече защото снощи проведох разговор с много важен за мен човек, давайки израз с думи на това как се чувствам и на емоцията, заради която така изцяло се бях сковала.
е в основата. Без да се впускам в същите обяснение по темата за връзката между емоции и физика или поне без да го обяснявам и аргументирам по този начин, от опит мога да споделя за това колко е важен словесния израз на вътрешното ни "АЗ". Дори и за интровертите чрез тяхното...... мълчание.
Kleo написа: Чери, с теб си приказвахме неотдавна, ти ми каза, че вече ме чувстваш отнесена и далечна, заради нещата, които цитирам и заради които се вълнувам. Сега, след като Нели ги написа на по-достъпен, по-земен, по-осезаем и по-свързан с ежедневието ни начин, дали ти ставам по-близка и разбираема? Моля се от сърце да е така!

Възможно е да се изразявам наистина твърде Рибешки и така да не стигам до теб... но никога не съм крила сърцевината си и съкровената си същност от теб, каквото и да си почувствала ти.
Деси, ти упорито искаш да чуеш от мен - "Права си, аз сгреших!"

......, но няма да стане

. Не защото съм тъпо инатлива, а именно заради емоционалния план на нашето съществуване, изразяващ се и чрез т.нар. вътрешно чувство, интуиция. Моята интуиция е нещото, на което най-много се доверявам. И ако трябва да съм във връзка с обсъжданото тук, ще допълня, че..... след като "усетя" нещата или почна да ги чувствам по малко (без още картинката да е пълна), тялото ми реагира с външна изява.
Що се отнася до теб и
Нелката и този паралел:
Kleo написа:........ти ми каза, че вече ме чувстваш отнесена и далечна, заради нещата, които цитирам и заради които се вълнувам. Сега, след като Нели ги написа на по-достъпен, по-земен, по-осезаем и по-свързан с ежедневието ни начин, дали ти ставам по-близка и разбираема?
за мен той е много труден. Дори невъзможен. Защото -
Нелката съм я възприела такава, каквато Е още от първия миг, в който сме се "запознали" задочно из форумите. При нея няма отнесеност или нещо, което аз наричам "алтернативност" (да поясня - много хора имат претенциите да са "различни" от масата - да са духовни, да са свързани с природата, да правят нещата обратно само и само да са напук на общоприетото, дори и с цената на измъчени погледи, на изолация и на самовнушение). Е.....
Нели е така далече от образа на алтернативните, че нямам метафора и сравнение за усещането си за нея (Нелка дано не ти е противно, че те обсъждам

). Тя говори с тон и с маниер на източен духовен учител - там няма нито назидание, нито поучение, нито опит за доказване на правотата на собствените думи, камо ли оценъчни изводи. Ти, за разлика от нея, се опитваш на всяка цена да ме докараш да вярвам в превъплащението ти. Но аз НЕ вярвам. И знаеш ли защо - защото на теб такаво не ти е необходимо!!! Въобще..... дълбоката ти, емоционална и интуитивна проницателност, умението да слушаш, но повече от това да РАЗБИРАШ, да вникваш, да търсиш истинските причини, да се изразяваш - колкото словесно, толкова и соматично, да не квалифицираш (особено това!!!!), да си критична и дори поучителна по начин, който най-малко дразни, за мен изключва всякаква необходимост от..... "преобличане" на твоето "аз".
Има и още много неща, които съм забелязала в теб и мога да допълня този списък, но часът напредна ужасно и вече съм на прага на закъснението за фестивала....., а не съм поздравила нашата рожденичка:
Ванче, честит рожден ден! Желая ти да си здрава, да следваш пътя, който сърцето ти подсказва. Да оставяш любовта, която носиш в себе си, там, където създаваш дома си. Да имаш възможност да бъдеш себе си и да бъдеш обичана заради всичко, което си! Весел, хубав и усмихнат ден!