Отвънка ухае на пролет, отвънка е синьо небе...

Свобода на словото
Заключено
DeerE
От писане глава не боли

Re: Отвънка ухае на пролет, отвънка е синьо небе...

Мнение от DeerE »

Добро утро Нели, Адашче, с вас съм, изпращам ви много много сила и енергия! :923 :923 :923
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро и от мене. Днес баба Зима направо ни направи смешни :D :D - тук има поне 20 сантиметра сняг. Не е студено и поради това снегът по улиците вече се топи под автомобилните гуми, а което не е стопено, си го мятам на крачолите от задната страна на краката ми и така спомагам за поддържането на инфраструктурата на града. Само дето тези петна от кал, масло и киша нямат изпиране после :993 :126

Тази нощ съм спала като заклана - умирах за сън. Е, по някое време простатата ми алармира, та се събудих да ходя до веценета и о :eek: :eek: :eek: ........ изненадааааа! Нечия простата ме беше изпреварила (не на Пуха, да не го обвините бедното коте) и беше ... развалила казанчето, от което в бидето вода се лееше като бистър поток пролетес :cry: :cry: :cry: . За съжаление, трябваше да се разбудя много бързо и да отремонтирам проблема..... къде 2 часа през нощите. :1028 Днес мисля да сътворя вътрешен ред за простатите в нашия дом, за да пресека подобни изпълнения в зародиш.
Нели написа:Момичета, благодаря! :923
Аз не съм отчаяна, нито съм се предала, но понякога се случват неща, които не можем да управляваме. Аз съм човек и както всички имам моменти, в които ми трябва подкрепа, а вие сте страхотни в това!
Да, Нелка, така е!!! И точно това ни отличава от всички останали - социалността, ангажираността на всеки от нас в социума, пък било и то само с положителни мисли. И в моите представи ти, Нелка, си много силна и волева жена. И имено тази уголемена дума е причината твоят постинг да не ме учуди, а напротив - да ме накара да те прегърна макар и виртуално, макар и отдалече и да се почувствам дори значима, защото си поискала И моята подкрепа!!! Всичко ще се оправи, защото както казва Линди: "изход винаги има". И.... чудя си се...... когато ти намериш този изход, как ли ще ни го представиш, колко ли още истина в твой стил ще прочетем и ще попием! :923 :923 :923

Нели написа:Чери, твоята Бела (без да искам пъров написах "Беля" - много си права тук :1062 :1062 ) ме развесели, имах нужда от това! А ето това ми е идеалът за дете, което расте обичано, но не ограничавано:
bobichan написа:луда глава с ангелска усмивка.
:923
Истината е, че аз се замислих много сериозно. Бих могла да търся отговорност за поведението на детето ми и от госпожите, но преди това ще потърся моята като родител. И каквото зависи от мен ще го направя така щото Бела да има поведение, съответсващо не само на характера й, но и на институцията, която посещава. НО няма да направя, това, което сторих с Коки, туширайки неговата агресивност до степен, че ...... сега на 8 години е жертва на кого ли не......... и то защото с години повтарях не се бий, не се отговаряй, не обиждай, не посягай..... все ред кофти неща. Но когато са насочени срещу теб, трябва и ти да ги притежаваш, за да отсееш най-правилното и да се защитиш!!! Преди време много си мислих за това и го нарекох "полезната доза агресия". Знам, че звучи антагонистично....... и все пак има резон.

Снощи попитах Бела вярно ли е това за банския и тя ми каза...... "О, да..... даже летях като самолет в стаята!" ........... :955 :955 :955
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
emi-1

Мнение от emi-1 »

Момичета,благодаря за подкрепата!!!"Нещото",което искам да се случи е много важно за бъдещето ни.Рискувах и се опитах да ускоря нещата.Дано да има правилен ефект.Надявам се наистина да мога да се похваля :923 :923 :923
Чери,целуни Бела от мен.С разказа си ме върна мнооого години назад,във времето,когато съм била 5-6 клас.Идват в час да ни слагат гама глобулин.Мен обаче ме е страх от игли и никак не обичам масовките...В началото съм се преструвала,че са ми сложили инжекция,като съм си притискала ръката.Да,но иглите са под брой и една останала...Започнали да проверяват ръката на всеки за белег.Тогава съм хукнала да бягам по чиновете.За съжаление,освен сестрите,в гонитбата се включили и децата.И естествено,са ме хванали и са ми сложили ваксината.Дотук добре,но много скоро след това започнали да ми избиват червени обриви.Алергия...Все още не мога да си обясня кое е било водещото-страха или предчувствието,но съм се държала много адекватно,въпреки,че съм изглеждала много невъзпитана и дива в онзи момент...
Постоях си в къщи,лекуваха ме.Спомням си,че не можех да доближа нищо до тялото си,освен една тънка памучена нощница...
Искам да кажа,че децата също имат интуиция и въпреки,че в определен момент,неразбирайки какво се случва в техните главици,можем да мислим,че те са диви,неконтрулируеми...Но често те си имат своите идеи,своята гледна точка и какво,ако тя не съвпада с тази на възрастните...
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Нели написа:Здравейте, момичета! Покрих се известно време и... имам нужда от... не точно помощ, защото не става въпрос за конкретно действие, от което да се нуждая, но от подкрепа. В момента ми е доста трудно и имам нужда от усамотение и приятели... едновременно. Не ми се разказват подробности точно сега, вероятно по-нататък ще разкажа. Не съм в "дупка" или "депресия", но ми се случват разни неща, които налагат вероятно много драстична промяна в живота ми, каквато не искам. Налага се да я осъзная, да се боря с нея или да я приема... Сложно е. Просто си помислете за мен, убедена съм, че това помага. :923 :923 :923
Нелка,прегръщам те силно и си мисля само хубави неща за теб! Съжалявам,че не съм усетила и за секунда в събота ,че има нещо,което те тревожи! С теб съм,да знаеш!Винаги можеш да ми се обадиш! :923 :923 :923 :923 :923 :923

Еми,прегръдки и за теб!

Момичета,не сте сами!

Черитка,за полезната доза агресия и аз имам какво да споделя ,и то от снощи! Защото съм бясна все още!Само,че малко по-късно.
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Белата се изживява не знам как, но не обича да й казват какво да прави до степен, че не участва и в занятията понякога.
Ти все едно говориш за моята Кемка. През миналата учебна година в ДГ не е участвала в нито едно занятие. При започване на занятието моето чудо се качва върху масичката, подпира се на стената и обръща гръб на госпожата :126 . При опит да я накарат да седне, започват ревове и писъци и накрая решили да я оставят да прави каквото си иска, за да могат да си вършат работата. Тези подробности аз ги разбирам много по-късно, естествено. В къщи ми се разказваше с подробности какво са учили, коментирали, рисували...
Есента, вече във втора група, Кема отново опитва да прави същия цирк, но този път решили да я попитат защо и тя им казала, че не и е интересно :222 . Тогава я сложили при предучилища група и така, на 4 години започнахме подготовка за 1 клас. Оттогава не е имало никакви изпълнения повече :fan . Не ми е ясно обаче какво ще я правят още две години :roll: .
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Сиренце написа:
Белата се изживява не знам как, но не обича да й казват какво да прави до степен, че не участва и в занятията понякога.
Ти все едно говориш за моята Кемка. През миналата учебна година в ДГ не е участвала в нито едно занятие. При започване на занятието моето чудо се качва върху масичката, подпира се на стената и обръща гръб на госпожата :126 . При опит да я накарат да седне, започват ревове и писъци и накрая решили да я оставят да прави каквото си иска, за да могат да си вършат работата. Тези подробности аз ги разбирам много по-късно, естествено. В къщи ми се разказваше с подробности какво са учили, коментирали, рисували...
Есента, вече във втора група, Кема отново опитва да прави същия цирк, но този път решили да я попитат защо и тя им казала, че не и е интересно :222 . Тогава я сложили при предучилища група и така, на 4 години започнахме подготовка за 1 клас. Оттогава не е имало никакви изпълнения повече :fan . Не ми е ясно обаче какво ще я правят още две години :roll: .
Цони, благодаря ти......... много ти благодаря за този постинг!!! :922 :922 :922 :922 :922 Много..... просто..... много........ ето пак ми се насълзиха очите, но този път поради причина, различна от снощната. Снощи, докато вървях 6-те минутки от градината на Бела до вкъщи, усещах как кратата ми ставаха тежки и как се чувствам като майка на последната калпазанка, която същестува и че...... моето дете може би има проблем, щом се държи така..... отделно, че нали миналият октомври прояви неврогенни проблеми.... Сега виждам, че Клеми е досущ като Биба и се чувствам.... много, много по-добре.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Черитка,мила,не се самонавивай! Съвсем здраво ти е детето! Просто това е наейният начин да покаже емоция,която й е непосилно да изрече с думи. Знаеш,че с Гоги съм имала много проблеми в миналото-то не бяха истерични пристъпи,не бяха инатлъци...Знаеш, предполагам, колко много съм плакала,че детето ми не е нормално.Всичко се оправи в момента,в който го приех такъв ,какъвто е,когато започнах да му обръщам много внимание,да му показвам колко много го обичам...И знаеш ли какво,ние Телците изобщо не обичаме да ни се казва какво да правим! Просто това е нещо,което не можем да контролираме-може би се казва инат! :329 :923 :923 :923 :923
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

cchery написа:Егати, и аз съм волна душа, и аз мразя ограничения и правила, но това малкото не е мой ъпгрейд....... то е направо нова версия
:1069 :1069 :1069 :1069 :1069
:955 :955 :955 :955 :955 :955 :955 :955 :955 :955 :955 :955
:221 :221 :221 :221 :221 :221 :221 :221 :221 :221 :221 :221 :221

Според мен детето просто се учи да си отстоява позициите. От сега си личи, че няма да се дава лесно.
Но след 15-16 години, ако отвори от любопитство старите ни теми, доста ще се посмее.

Нели, Еми и аз ви изпращам позитивна енергия и пожелания нещата да се развият по най-благоприятния за вас начин. И не вие, а ние трябва да ви благодарим, задето ни чувствате толкова близки, че да разчитате на нашата духовна, емоционална и всякаква друга подкрепа :940 :940 :940 С вас съм :222
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
VIKI1023
Рицар на перото

Мнение от VIKI1023 »

Чери и аз имам подобен проблем с Вики,не с градината,защото още не ходи,а вкъщи.Много е нервна,налага се,инати се и понякога доста ме притеснява това нейно държание.Даже ходих да взема от Вербената някой успокоителен чай за деца,но още не работеше.Надявам се да го израсте това държание.С баба си постоянно са на нож,защото и двете не отстъпват,а на мен ми се е качила на главата.
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/23_13b_48FF8640_RdoCenxke_8.gif[/img][/url]
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Хайде да ви разкажа нещо, което на пръв поглед е леко встрани от темите до тук, но си е точно по темата според мен.
В събота се видяхме със Зори, всъщност целите семейства се срещнахме - с децата и татковците. Гоги на Зори още преди да се видим, слушайки разказите на Зори с кого ще си играе, решил, че ще си има гадже. Е, познайте, попитал Ани дали иска да му стане гадже, тя се съгласила и двамата се водеха за ръчичка и бяха много сладки. От тогава тя всеки ден ми разказва за "моето Гадже Гого" или за "онзи Гого, дето ми е гадже" (ние познаваме трима Гоговци). В този ред на мисли, Зори и Чери отдавна се сватосват чрез Косето и Дарена. Като съберем двете неща заедно - ами ето ти едно голямо семейство. Какво ще кажете, а? Давайте нататък, можем да си сватосаме децата. :222
:221
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
emi-1

Мнение от emi-1 »

Нели,лесно ви е на вас,с малките деца.Моя тинейджър е "железен"-има си собствено мнение и си го отстоява.От малък е такъв,но през пубертета нещата рязко се промениха...По-рано все можеше да го "подкупя" с нещо.Сега вече е почти невъзможно...или му е много висока цената :221 .
Всъщност сред толкова малки госпожици,той май ще е на "далавера",но ще го осъзнае чак след време.
Заключено