Един детокс през април, здравето ни би подобрил

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Заключено
Stef

Re: Един детокс през април, здравето ни би подобрил

Мнение от Stef »

Момичета - гадене, повръщане, причерняване, прималяване и главоболие нормални ли са като за първи ден и първи път :-|
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Stef написа:Момичета - гадене, повръщане, причерняване, прималяване и главоболие нормални ли са като за първи ден и първи път :-|
Съвсем нормално е, явно си леко отровничка вътрешно :1062 :1062 :1062 Колко течности изпи до тук?
Stef

Мнение от Stef »

Направо съм си интоксикирана :twisted:
Дотук съм изпила около 500мл. сок (грейпфрут и портокал), 1 зелен чай, и 300мл. вода...
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Принципно не е зле, просто трябва да изтърпиш. Колкото повече течности поемаш, толкова по-добре ще се чувстваш. Гледай да стигнеш 4л за деня. Ако има нещо -казвай, да реагираме бързо!
Доколкото разбирам пиеш сока неразреден и отделно вода, така ли?
Stef

Мнение от Stef »

Сокът го разредих - почти 1 към 1 (500мл. сок и толкова вода), но като че ли май предпочитам да пия вода само - този грейпфрут ми идва адски горчив и цялостният вкус на сока е кофти...Ако беше чист портокал, щеше да ми е по-добре. Като пия вода - ми е добре, но като пийна от сока, и почва да ми призлява, чак стомах ме заболява :-|
Ще се търпи, няма начин, тия сланинки и токсини са се трупали с години, няма как за 1 ден да изчезнат, че и да е по приятен начин :1062
Благодаря ти за съветите и подкрепата :923
Булка Марулка

Мнение от Булка Марулка »

Зори, аз си пия сока неразреден. И сега като писа на Стеф се замислих... Да разреждам ли? Обикновено изпивам по 0.5 л неразреден сок, че повече ми идва финансово тежък.
rosa_bg

Мнение от rosa_bg »

Привет мацки!
И аз съм тук от днес. Забравих да погледна кога е пълнолунието и изтървах началото. И на мен нещо мотивацията много ми я няма, но ще се надъхам. А и сигурно така е по-добре. В събота на обяд баба ми прави РД с заешко меню така че и захранването ми няма да е много добро та си мислех, че е по-добре, че само два дни ще е детокса.
Стеф, така като чета ми се струва, че може и кръвното да си бутнала освен токсините. Повечко вода, зелен чай, кафе ще те вдигнат. А за главоболието - еми трай - резултатът си струва мноооого. Особено летящото усещане в деня на захранването ми е любим.
Хайде успех на всички! :954
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

cchery написа:... не е лесна работа това да се ограничаваш. Не е като да намуаш 2 мазни пържоли - става лесно, доставя ти удоволствие ..... за 40 минутки, а сутринта се събуждаш с огромни очи, чиито орбити са потънали в подпухнали, тъмнокафяви горни и долни клепачи. От огледалото те гледа възрастна лелка, а прасците ти буквало пращят в безкрайността на размерите XXXXXXL. Още едно навъсено кафе, поредната изядена с чувство за вина закуска, последвана от скрития в шкафа шоколад...... детето реве и иска нещо си...., мъжът ти се "изнизва" на работа и отдавна вече не те целува... не може да открие устните сред морето от червендалести бузи... И при все това, на теб ти липсва мотивация?!?! :!: :?: :!: :?: Тя ще дойде рано или късно след срещата с личния лекар или от треперищите ти ръце, държащи изследване на кръвта, което неистово се набива в мозъка ти с високите стойности на кръвната захар или нещо още по-лошо..... Мотивация, тя се лута, търси, заляга, умира.... и се явава, когато вече е много късно!!! Това ли трябва да се случи?!?!

Пускам това за тези от вас, на които им липсва мотивация! Дано да успея да ви вкарам в правия път.

Стефи, недей само на вода!Органичните киселини в плодовете подкрепят очистването, плодовата захар подкрепя черния дроб, предпазва от хипогликемии и влияе добре на тонуса. Когато е разреден сока е по-поносим за вкусовите рецептори, тъй като не е толкова концентриран, а знаем, че по време на детокс вкусовите усещания се обострят.
Гери, не че не е редно да се разрежда сока, но има вероятност да се раздразни стомаха от плодовите киселини.
rosa_bg

Мнение от rosa_bg »

Зори, след този наритващ пост няма начин да не се стегнем :922
mary

Мнение от mary »

Привет и от мен. Днес ми е втори ден. Чувствам се много добре... :954. Продължавам със сокчето, чай мате, вода в изобилие и :fan . И на мен ми призлява понякога, като на Стеф. Установих, че чаша топъл чай мате /може и зелен/ ми помагат най-много.... А може ли и аз да попитам по-опитните от вас.....Знам че не е желателно да се теглим по време на детокса, ама все пак реших да проверя какво се случва с теглото. Озадачих се :roll: Започнах детокса с тегло 59 кг. След един цял ден, изпълнен като по учебник вечерта тежах 61 кг... :???: , а и се чувствах доста подпухнала ... Дали е нормално?
Пожелавам много хубаво настроение и лек детоксов ден на всички..... Хайде не остана, преполовихме детокса :524
Stef

Мнение от Stef »

Мърмори написа: Стефи, недей само на вода!
Да, да, аз имах предвид, че конкретно днес предпочитам водата пред гадния сок (защото ми идва много горчив, заради грейпрфута), иначе вече ще правя само портокали с водичка.
Мен ми просветна малко (може и кръвното да е било, както някой писа, точно така го усещах), но главата ме боли зверски. Сега си спомням, че си се събудих с това ужасно главоболие, снощи спах на нова възглавница и май съм се схванала :mad:

Имам едно въпросче - ако 1-ви ден се започне на сокове, може ли втория и третия да бъдат с плодове (например ябълки, круши)? Или както се започне, така трябва да се завърши?

Цитатът в лилаво е "виновен" 50% за решението ми за този детокс :923
Заключено