Нели написа:... Оф, мисля, че се налага да се изнеса с децата...
Нелка, сигурна съм, че каквото (и когато) да решиш, решението ти ще даде верен резултат. В конкретния момент и за в бъдеще. Освен това, предполагам, че не спираш и да мислиш, и да си задаваш някакви въпроси. Ако той е у дома си, може би е добре да разясни какво разбира под "у дома си". Нищо чудно да е същото, което мислиш и ти. И ставате двама "у дома си". А по-важните в случая са Ани и Вили. По-важни - не за сметка на вас двамата, а от гледна точка на изграждането на личности. В тази ситуация, можеш ли да накараш съпруга ти да постави тях двете на първо място при взимането на решения?!
Добро утро и на всички

останали. Допреди малко си пих кафето на слънчевата тераса на майка

. Отначало есента пощипваше закачливо рамената ми. Говореше ми в охра от пожълтелите листа на мушкатото. Двете липи отпред вече се извисяват над 4-ия етаж на нашия блок. А някога бяха малки като нас. Чудно е, но чак сега ги забелязвам. И се улових да си мисля - какво ли ще бъде, ако съм тук през май, когато цъфтят?!? После мисълта ми избяга при високите им посестрими пред блока срещу нашия. Господи, тези дървета са стигнали почти до покрива на сградата?!?! Дали е странно, но се улових да мисля, че хората не остаряваме както дърветата. С достойнство. Тези огромни "чудовища" от клони и листа изглеждат по-внушителни и достойни за възхищение от всякога. А са ми набори. Дали мога да кажа това за себе си?!
С Бели спим на разгъваемия диван. Аз, естествено, ставам преди нея. Доста преди нея, ако трябва да бъда точна

. Поспаланка спи до обяд. В секундата преди да седна на дивана поглеждам лицето ѝ. Спокойно, изпънато, двете очи симетрично затворени - какво ли "кино" се прожектира зад техните клепачи?!

Измъквам се тихо от стаята - стаята на умиротворението... Хубаво ми е.
Вчера ходихме на гробищата - тази сряда стават 9 години от смъртта на татко. Ние в сряда няма да сме в Горна, затова вчера отидохме. Както в деня на неговото погребение, вчерашната неделя беше един прекрасен, слънчев ден. Винаги на това място има вятър. Нищо чудно - гробищата са в края на селото, на един невисок склон. Ветровете идват от ниското, където р. Росица вие своите меандри. Сигурно ветрове и човешки духове по цели нощи си разказват истории за отминали години, за стари лудории... кой знае. Не мога да кажа, че обичам да ходя на гробищата.... но и вчера, както и всеки друг път, отново се чувствах спокойна, завършена - имах чувството, че най-сетне съм стигнала. Къде да бързам, когато се озова на това място?! Там болка няма (поне като минат известен брой години), няма съревнование, няма нищо от човешката ни тлен..... я, колко е хубаво?!
Снощи се видяхме с Елисчето, Анджи и Ивето. Децата поиграха. Ние полафихме.

Днес по всяка вероятност пак ще се видим. Но преди това трябва с Бели да обиколим някой и друг магазин и книжарница

. Абе имаме какво да правим тук.
Вие с какво ще тормозите днешния понеделник?!