mari_ko написа:cchery написа:МариКо, ако питаш конкретно за приема и за това, че не трябва да се спазват интервали на неядене и непиене преди и след него, отговорът е ДА - важи за всички коктейли!!
Да, точно за това питах и съм изумена. Мислех, че правилото важи за хомеопатията въобще. В такъв случай и при комбинираните хомеопатични не трябва да се спазва
МариКо, това правило изхожда от други принципи, а не от факта, че са комбинирани няколко активни субстанции/монопрепарата. Когато хапчетата/зрънцата се смучат, те влизат в кръвообращението директно, т.к. се слагат в богато снабдена с капиляри зона - под езика!!! Когато обаче се приемат с вода, те навлизат в тялото през стомаха, т.е. резорбират се там в кръвоносните съдове на стомах или пък черва. Сещаш се, че ако можеш да държиш устата си суха и гладна около 15 минути, за да осигуриш максимално бърза резорбция на лекарството, то със стомаха това е невъзможно. Там има храна от преди 5-6 часа или повече и приетиете разтворени хомеопатични препарати ще се "влеят" кръвта, когато могат грубо казано. Но така или иначе в стомаха има вода, храна и това не пречи да се добавя още, т.е. да се яде или пие!
И макар да звучи нелогично, трябва да кажа, че когато Бела приема препарати, разтворени във вода, дейстивето им е по-бързо и по-ефективно, от когато ги смуче.
VIKI1023 написа:Момичета това време направо ме съсипва,вече мечтая за приятните -5,-6 градуса

,иначе да се похваля сме добре,засега не ни настигат вирусите.Друго,получих ваучер за английски език,но не знам къде да го уча,ровя се в нета и не мога да открия списък с доставчиците.Лека вечер и бързо оздравяване на болните.
Краси, ами в сайта на Агенцията по заетостта има
списък с доставчиците на услуги (отвори втория списък отгоре надолу), т.е. фирмите, които са одобрени да водят курсове по тази програма. От опит ти препоръчвам Кабината.ком, с която аз уча в момента. Това е интерактивно обучение, през комп и ти спестява доста време за път от и до курса, както и предлага удобството материалите да са ти постоянно онлайн... Аз поне съм много доволна от моя курс по немски. Колегата ми учи английски и за разлика от швабския, там има и дневни курсове, т.е. от 11 часа. Моите са само вечер от 19 часа!
Hrisi написа:Ани(чери)да взема да разкажа с две- три думи за моята работа.Работя в болница Токуда в Неотложно звено съм регистратор.Регистрирам всеки пациент, който минава от там.Пускам изследвания по лекарски наставления(например различни показатели на кръвни изследвания, изследвания на биологичен материал, пускане на ренгенови снимки, скенери и т.н.)и след приключване на всички манипулации се явявам и..."бирник".заплащанията стават също при мен.При нас(в това звено) всички услуги са платени.Та в това се състоят горе-долу моите задължения плюс опис на разни транспортни действия и т.н.На 12часови смени съм, нощните са ми малко трудни, но мисля, че се справям.
Я виж ти, Токуда!!!!

Последната седмица въртим една служебна кореспонденция с тях/вас

, та са ми пресни-пресни в главата.
Хриси, стискам ти палци да не те наторават много тези 12-часови смени... Децата как възприеха факта, че мама вече работи?
valrus написа:Благодаря на всички,които се отзоваха на въпросчето за кашлицата на баткото,но.......си пием АБ и продължаваме да бухаме...е не е ли купон тая работа

Вале, по повод това, че си пиете АБ и още бухате, имам една приятелка, която като й се оплачех за такива неща, ми казваше:
"С АБ се лекуваш 7 дена, без АБ пак толкова! Ти си прави сметката!" 
По-бързо оправяне на бате желая, а на малечко.... просто да го нагушкаш!