Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Свобода на словото
Заключено
Ver

Re: Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Мнение от Ver »

Благодаря, Цони :)
Понякога имам нужда да чуя близко на мойто мнение,
не, че не съм свикнала с ролята на черната овца,
но, как да кажа ....изтощително е на моменти :)

Деси,
хубавият подарък е подарък с Душа :)
А не смного пари :)
За мен книгата и цветето са символи.
Никога не съм виждала причина,
да подарявам лични подаръци на учителите.
(в т.ч. вази/купи/чанти и прочее....)

Но, повечето хора не го разбират така.
Смятат, че парите са основният измерител на ценност.
За мен много по-ценно е прегръдката, ръкостискането,
когато кажеш нещо на човека, а на него отсреща му се насълзят очите
от емоции...така предаваш Любов, а иначе просто вещи.

Ако учителите искат материални подаръци,
ще ме поканят на РД си ден.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Значи приемам, че за четирите години съм направила много от истинските подаръци и на госпожата, и на господина на Алекс :) и двамата са страхотни и като учители и педагози, и като хора! Такива скъпи като финанси подаръци не сме им правили досега, но все пак тази година техните /нашите/ деца завършват началното си образование! Иначе в края на всяка учебна година сме им взимали цветя и по нещо символично, и както Вер написа, когсто подаръкът е от името на всички ученици и съответно родители, е адски трудно, да се стигне до консенсус какъв точно да бъде подаръкът. В резултат по-сговорчивите се съгласяват с мнозинството. Пък ако искат, после правят нещо и от собственото си сърце и душа! Къде не са отишли едни десет лева, че да не ги дам като скромно признание за усилията на двама готини човека?! Цони, тези сандвичи и продуктите за тях не са ти излезли без пари, нали?! Ама колко родители т подкрепиха финансово за тях?! Искам да кажа, че уважавам много духовните дарове, но нямям против и материалните подаръци, когато са заслужени.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

По темата за края на учебната година и подаръците - ние няма да подаряваме нищо на нашите госпожи. През годината направихме 2 подаръка (ваучер за книги и ваучер за един магазин за дрехи...) и сега решихме всеки да донесе цветя. Или който иска (Деси, благодаря за идеята за картиката :)). На мен ми е твърде странна идеята да се прави персонален подарък на учител - козметика, парфюм (тези две не само на учител са ми странни!) Аз сигурно ще взема някое цвете в саксия, или подправка в саксия :lol: - не съм решила още. Не си падам по букетите. И никой никога не ще ме убеди, че книгата не е подходящ подарък за учител :).
Вчера в класа на Яна децата си правиха сандвичи. Всеки си носи продукти от къщи и в час по ДБТ си ги сглобяваха. Оначе никой не каза за някаква инициатива :). Подкрепям всичко, което би отучило децата от кроасаните и чипса, но мисля, че нещатат трябва да тръгнат от семейството, след това и в училище. Все повече се убеждавам колко мощна институция е училището (не, че ми харесва :plezya se ), но като че ли още не съм предала крепоста на убежденията си :).
Изображение
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Декс, има много хубави готови картички, от които да си избереш и да я надпишеш с мерак и благодарност! Ако имаш талант и желание, можеш и сама да изработиш поздравителна картичка, не е трудно, а е даже и приятно! Това за ваучерите е страхотна идея! Не приемам единствено пари в плик, дори ми идва някак обидно! И разбира се, че по-хубав за мен подарък от книга, цвете и картичка просто няма!!! :954
Ver

Мнение от Ver »

Деси, много лесно се съгласяваш със всичко :)
dexter написа: Все повече се убеждавам колко мощна институция е училището (не, че ми харесва :plezya se ), но като че ли още не съм предала крепоста на убежденията си :).
Пак не изневери на себе си :524
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета. Много хубаво слънце и топло начало на деня имаше днес. Този път наистина имаме пролет! :954

Първо, т.к. досега все пропускам, искам да кажа на Бъни, че снимката с божура е разкошна. Обичам ги тези цветя. Хижата, която е построена над Горна Оряховица, се нарича х."Божур" - мисля, че и местността е с това наименование. И причината е, че там има диви божури - цели поляни от такива красоти, които се редуват с люлякови джунгли, под които отново се крият туфи с красивото цвете. Началото и средата на май е страхотно да бъдеш там - защото хем люлякът е нацъфтял и ухае упойващо, хем и божурите му пригласят. :954 Дано да намираш 5-листни детелинки и в нещата, с които се захващаш, Бъни!

Елисче, успешен старт днес! :923

Цони, браво за идеята и нейното осъществяване.... така както си ги описала сандвичите, звучат повече от вкусно... Чудя се колко ли време ви отне?! И защо е трудно това да бъде осъществено по останалите училища. Наскоро имахме разговор в училище относно столовото хранене и лавката, но в момента не мога да пиша с подробности. Само ще кажа, че кубети, марети, зрънчовци, Фафли и какво ли още не ще се продават до дупка, т.к. изискването на ХЕИ за храната в лавките, е те да не са пържени, да не са солени и още нещо.... т.е. независимо, че дадено нещо може да е пакетирано през Коледата на 2005 г., ако е в срок на годност и не е пържено, и солено, то може да се предлага. Тук вече е въпрос на контрол от страна на родителите какво ядат децата им. Цони, ако ти попадне запис от интервютото ти вчера, постни линк тук за да те чуем. :954

"Любимата" ми тема за подаръците на госпожите....... мисля, че ви направих съпричастна на нашата драма от декември, миналата година. Пред родителите от класа на Бела не стои въпроса дали ще се правят подаръци, ами защо ще са именно подаръци, а не ПЛИК С пари..... :plezya se :plezya se . Копирам част от дискусията ни в страницата на класа във фейса:

Мнение на една от майките, които са "за" пари в плик:

"Здравейте всички. не съм чела дискусията преди това, но разбрах, че има две мнения отностно темата "Подаръци за коледа" Нека да се постаряем да съберем мнението на всички родители, а не само тези, които имат време да пишат тук. Нека майките, които имат контакт с други родители да ги попитат за мнението им. Изхарчете за подарък парите на родителите които са " за" да се вземе подарък. Аз съм " За" да се дадат парички. Отностно посланиято, което искаме да отправим с евентуалният подарък. Моето мнение е, че в писменна форма послянията са по недвосмислени от тези в материална. Да вземем картичка и да сме оригинални в посланията там. Ако искате даже вземете една голяма картичка и повече хора да напишат по нещо. Отностно посляния с подаръци няма еднозначни посляния: ако за мен бижу от мъжа ми означава, че ме обича. В Холивудските филми бижуто много често е изкупване на вина от изневяра. Винаги ми е било чудно като подариш ботилка алкохол на някой какво му казваш. " Напий се и ела на другият ден да оперираш детето ми( ако си хирург) или ела да учиш децата ми пиян ( ако си учител). Извинявам се за спама в темата Ви. И успешен ден на всички."

Моето мнение:
Здравейте. Влизам тук само за да съобщя накратко, че петък настъпи промяна в идеята за "подърък". Аз съм запозната за какво иде реч......... Окончателно "подаръкът" ще са пари в плик. Моето мнение по този въпрос е категорично и на няколко пъти го казах. За празници като Коледа и 8-и март, които са пълни със символика и носят дълбок смисъл, имат и възпитателна роля в известен смисъл, считам даването на пари в плик за нелепо и унизително. Поради това аз изтеглям своята "вноска". Бих се включила в нещо подобно за завършването на 2-и клас, т.к. намирам този повод за труден откъм избор на подходящ веществен израз, с който да кажа каквото искам на госпожите.
...............................................................................................
Смених името на тази дискусия от ПОДАРЪЦИ за Коледа, на ПАРИ за Коледа. Повече ще й подхожда. Съгласявам се с мнението на Дани. Искам да кажа само още едно последно нещо - нека всеки, който дава парите си за тази кауза, се замисли с каква идея го прави..... дали да помогне на нечий семеен бюджет или да покаже респект към една професия, чийто авторитет стигна дъното и продължава да затъва, подхранван от поводи от този род, които, както Дани написа, няма да са последните. Аз за себе си реших да обърна плочата и не ме е страх да го направя.

Ами това е по въпроса с подаръците. Ако е за завършване в 4-и клас, съм на мнение, че няма лошо споменът да се матеарилизира. Има толкова много подходящи начини за това.....

Хайде, хубав ден от мен..... :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Вер, да, склонна съм да се съглася с повечето родители, за да няма дрязги. Единствено за плик с пари не мога да се съглася! И няма да го направя, и не ми се налага :) слава Богу!
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Това е линк към интервюто
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Сиренце написа:Това е линк към интервюто
Цони, след това интервю не трябва да имаш никакви съмнения и притеснения дали да говориш пред публика. :326 :326 Много ми хареса факта, че дори за секунда не усетих притеснението ти - а знаех за него и го очаквах. Напротив задачата с палачинката, за която трябваше да импровизираш, се получи разкошно. :954 БРАВО!!! Имам какво още да кажа, но нямам възможност да го напиша :1062 :1062 .

Инициативата на Джейми е повече от похвална.... Чудя се дали този път нещо ще се промени и в България! :1044 :1044
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Цони, чудесно си се справила :326 както съм казвала и преди хубаво е,че има учители като тебе :922
Чери, какви намествания са ти правили? Нещо си натоваила ръката или не е била свършена добре работата из начало ?
Мама вече си е в къщи.Ходя да и правя към 4 пъти превръзки дневно, защото в долната част операцията не е добре.Наложи се да и слагат повтрони дренаж и да я шият, пак упойки и пр. Не мога да стоя много при нея, защото съм болна.Слагам си маска и за малко и се радвам.В отпуска съм уж да мога да я гледам а то какво излезе, че себе си едвам гледам.Намерих и аз кога да се раболея :328
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Цвети, много ти се е натрупало :923 желая ти скоростно оздравяване, а на майка ти бързо възстановяване от всичко преживяно!
Заключено