Здравейте, момичета. Много хубаво слънце и топло начало на деня имаше днес. Този път наистина имаме пролет!
Първо, т.к. досега все пропускам, искам да кажа на
Бъни, че снимката с божура е разкошна. Обичам ги тези цветя. Хижата, която е построена над Горна Оряховица, се нарича х."Божур" - мисля, че и местността е с това наименование. И причината е, че там има диви божури - цели поляни от такива красоти, които се редуват с люлякови джунгли, под които отново се крият туфи с красивото цвете. Началото и средата на май е страхотно да бъдеш там - защото хем люлякът е нацъфтял и ухае упойващо, хем и божурите му пригласят.

Дано да намираш 5-листни детелинки и
в нещата, с които се захващаш,
Бъни!
Елисче, успешен старт днес!
Цони, браво за идеята и нейното осъществяване.... така както си ги описала сандвичите, звучат повече от вкусно... Чудя се колко ли време ви отне?! И защо е трудно това да бъде осъществено по останалите училища. Наскоро имахме разговор в училище относно столовото хранене и лавката, но в момента не мога да пиша с подробности. Само ще кажа, че кубети, марети, зрънчовци, Фафли и какво ли още не ще се продават до дупка, т.к. изискването на ХЕИ за храната в лавките, е те да не са пържени, да не са солени и още нещо.... т.е. независимо, че дадено нещо може да е пакетирано през Коледата на 2005 г., ако е в срок на годност и не е пържено, и солено, то може да се предлага. Тук вече е въпрос на контрол от страна на родителите какво ядат децата им.
Цони, ако ти попадне запис от интервютото ти вчера, постни линк тук за да те чуем.
"Любимата" ми тема за подаръците на госпожите....... мисля, че ви направих съпричастна на нашата драма от декември, миналата година. Пред родителите от класа на Бела не стои въпроса дали ще се правят подаръци, ами защо ще са именно подаръци, а не ПЛИК С пари.....

. Копирам част от дискусията ни в страницата на класа във фейса:
Мнение на една от майките, които са "за" пари в плик:
"Здравейте всички. не съм чела дискусията преди това, но разбрах, че има две мнения отностно темата "Подаръци за коледа" Нека да се постаряем да съберем мнението на всички родители, а не само тези, които имат време да пишат тук. Нека майките, които имат контакт с други родители да ги попитат за мнението им. Изхарчете за подарък парите на родителите които са " за" да се вземе подарък. Аз съм " За" да се дадат парички. Отностно посланиято, което искаме да отправим с евентуалният подарък. Моето мнение е, че в писменна форма послянията са по недвосмислени от тези в материална. Да вземем картичка и да сме оригинални в посланията там. Ако искате даже вземете една голяма картичка и повече хора да напишат по нещо. Отностно посляния с подаръци няма еднозначни посляния: ако за мен бижу от мъжа ми означава, че ме обича. В Холивудските филми бижуто много често е изкупване на вина от изневяра. Винаги ми е било чудно като подариш ботилка алкохол на някой какво му казваш. " Напий се и ела на другият ден да оперираш детето ми( ако си хирург) или ела да учиш децата ми пиян ( ако си учител). Извинявам се за спама в темата Ви. И успешен ден на всички."
Моето мнение:
Здравейте. Влизам тук само за да съобщя накратко, че петък настъпи промяна в идеята за "подърък". Аз съм запозната за какво иде реч......... Окончателно "подаръкът" ще са пари в плик. Моето мнение по този въпрос е категорично и на няколко пъти го казах. За празници като Коледа и 8-и март, които са пълни със символика и носят дълбок смисъл, имат и възпитателна роля в известен смисъл, считам даването на пари в плик за нелепо и унизително. Поради това аз изтеглям своята "вноска". Бих се включила в нещо подобно за завършването на 2-и клас, т.к. намирам този повод за труден откъм избор на подходящ веществен израз, с който да кажа каквото искам на госпожите.
...............................................................................................
Смених името на тази дискусия от ПОДАРЪЦИ за Коледа, на ПАРИ за Коледа. Повече ще й подхожда. Съгласявам се с мнението на Дани. Искам да кажа само още едно последно нещо - нека всеки, който дава парите си за тази кауза, се замисли с каква идея го прави..... дали да помогне на нечий семеен бюджет или да покаже респект към една професия, чийто авторитет стигна дъното и продължава да затъва, подхранван от поводи от този род, които, както Дани написа, няма да са последните. Аз за себе си реших да обърна плочата и не ме е страх да го направя.
Ами това е по въпроса с подаръците. Ако е за завършване в 4-и клас, съм на мнение, че няма лошо споменът да се матеарилизира. Има толкова много подходящи начини за това.....
Хайде, хубав ден от мен.....