Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Мнение от Kleo »

Честит имен ден на Елито, Елисчето и Коко на Черита!!! И на баща ми също!!! Живи, здрави, щастливи всички Елени, Елита, Константиновци, Елеонори, Елисавети, Елки и производните им!!! С радост и гордост да носят прекрасните си имена!!! Весело празнуване днес и особено довечера :1211 :1211 :1211 Наздраве от една усмихната Константинова /моя милост/, която и днес не е на работа!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Честит Имен Ден на Елис, Елито и Коки!
Пожелавам на всички ви здраве, късмет, усмивки и един прекрасен, специален ден!

:329 :329 :329
1377291_466433463497630_70854517745193815_n.jpg
(57.95 KiB) Свалено 306 пъти
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Привет, момичета, в този прекрасен майски ден...! :940

Искам да се включа по темата с подаръците за госпожите...
Първо искам да кажа, че ако аз бях учителка, 100% щях да се чуствам много неудобно ако ми бъде поднесен такъв скъп подарък! Не бих приела! Вярвам, че няма нищо лошо в това да покажеш уважение и благодарност към конкретен учител, но за тази цел има и други начини. Още по-малко пък одобрявам подарък като парфюм или козметика...

А сега ще ви цитирам част от разговор проведен между мен и сестра ми вчера":

Тя: "Днес Криси има матура. По БеЛ"
Аз: "И как е, подготвена ли е? Притеснява ли се?"
Тя: "Уж е спокойна. Ще видим. "
............
Няколко часа по-късно:

Аз: "Как е минала матурата, справила ли се е ?"
Тя:"Супер! Доволна е! Преписвали са. Госпожата им е позволила."

:1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215 :1215

Останах без думи!

Тази госпожа ли заслужава подарък за 125 лв...?!?!

Мисля, че повече коментари са излишни...

Като последно ще добавя само, че тук в Испания няма такава практика да се подаряват подаръци на учителите. Дори точно обратното: когато Гого завърши детската, госпожата подари на всяко едно дете по една книжка. А родителите събраха пари за обща снимка и книжка оформена като приказка със снимките на госпожата и всички дечица. Това е
Никога не е късно за ново начало!
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Честито именници!
Бъдете здрави, щастливи, обичани и обичащи!
Прикачени файлове
1920456_623572514379493_1995613029_n.jpg
(89.01 KiB) Свалено 299 пъти
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!

От всички подаръци, които сме правили на учителките в детската градина, повечето по изричното настояване и с донякъде досадно активното участие на 4-5 майки, учителките най-много се зарадваха на един, състоящ се от подвързани като албумче рисунки на всяко от децата в групата. Като се разделяха с детската градина миналата година по това време, им направихме такъв подарък и искам за ви кажа, че те го приеха с разтреперани ръце и избликващи в очите сълзи. После като се виждах с тях и двете споделиха, че са го гледали дни наред и знаят вече всичко наизуст.

Подобен подарък направихме импровизирано на класната на каката, когато завършваше четвърти клас и се разделяха. Нямахме предварителна подготовка, децата бяха в кварталната пицария с учителката и аз отидох до близката книжарница, купих една тетрадка и цветни химикали и помолих всяко дете да напише и/или нарисува по нещо за учителката.

:954 :954 :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
danid
Философска система

Мнение от danid »

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на всички именници тук и около вас. Да са здрави и много да ви радват

Това с преписването на матурите винаги ми е било странно, но и тази година е имало такива случаи, а уж има камери и куп други мерки срещу това...

За първи път видях Мария да се притеснява, но всички се погрижиха да ги държат на нокти. В класа онзи ден е имало само 5-6 деца, другите ги спряха майките - да си починат. Нямам думи просто. Вероятно и днес ще е така, даже по-зле. И стояха като орлици там да ги чакат, а после се чудим защо сами не могат да се оправят с нищо...

Иначе като гледах скалата може и с доста висока оценка да ме изненада, само дето го плюх детето, че го мързи да учи. Дано утре е добре и да свършва вече, че и на мен ми писна. После ще мислим и за училището. Спрели сме се на НФСГ. Засега само добри неща съм чувала за него. Някой има ли прясна информация? Единственото ми притеснение е, че доста голяма е разликата в бала - събрани са в повече от 3 точки, което не ми харесва много. Ако обаче изкара много високи оценки може би ще премислим отново и езиковите гимназии, макар че предпочитам да не е в такава. Лошото е, че тя няма някакво конкретно желание и така избора става още по-труден.

Имаме ли други седмокласници тук?

А някой от Бургас? Трябва ми фирма, която да фолира и натовари няколко камиона със седалки от единия от моловете. Ако се сетите за някой там ще съм благодарна.

Нели, това е хубав подарък, аз имам албум със снимки от завършването и на гърба всеки ми е писал по нещо. Интересни неща откривам дори сега. А на децата съм направила такива тетрадки, в които пишем почти всеки рожден ден. От сега ги четат и разглеждат с интерес, а като пораснат още по-интересно ще им е предполагам. Лепим и снимки, картички и стикери, но основното са пожеланията. Виждала съм го и на сватба и много ми харесва. Истината е, че малко хора оценяват подобен род подаръци. Хубаво е, че вашите учителки са от тях. Според мен доста от учителите са подобни и биха се зарадвали на подарък с послание, но майките... знаете за какво говоря. Срещаме се всеки ден с проблема "българска майка" и последствията от него...

От много време не съм писала, но гледам да не изоставам много в четенето, тъй че ви следя изкъсо :329

Чери, вчера бях при Угринова. Доволна съм, даже ще заведа и Мария да се пробваме да се справим с дерматита й, който беше основната причина да се запозная с всички вас още в онзи форум. :329. Как минаха вече 7 и повече години. Добре, че само помъдряваме и ставаме все по-красиви :221
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Честито на всички празнуващи!Пожелавам светло бъдеще и много щастливи мигове!
[img]http://kartichki.eu/images/upload/2013- ... 6DuX_l.jpg[/img]
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Ver

Мнение от Ver »

Нели, Бъни ,
аз знам, че такива подаръци са ценни,
но как да ви кажа тук положението е страшно :1062

Еснафщината и простотията са винаги на мода :fan
Но стига толкова съм плюла :)
Не ми отива :)
Свикнала съм с ролята на бялата гарга, а
другите да се оправят :)

Честито на всички именици!

Изображение

Цвети, бързо оздравяване!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Днес разузнах какви ще са подаръците. На класната - сребърно колие и обици, с букет. На господина - ваучер, да си купи нещо по негов избор. Това са решили майките активистки. А аз нямам право да се сърдя при положение, че не съм организирала нещо друго. Нели, много ми харесаха вашите подаръци!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

А добро утро и от мен!!!!

[img]http://www.dondereciclo.org.ar/blog/wp- ... /vicky.jpg[/img]
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Заключено