Есенно-Зимно настроение влече към нас безкрайно забавление!

Свобода на словото
Заключено
Ver

Re: Есенно-Зимно настроение влече към нас безкрайно забавлен

Мнение от Ver »

Спокойствие и само спокойствие :)
И при нас двойките валят...
Какво им става не тези деца :)

А ние хубаво сме се вживили в ролята на възрастни :)
Приятна вечер на всички :923

[img]http://www.goodnight-images-quotes.com/ ... wishes.png[/img]
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Добър вечер, момичета :923 .
Така и така сте се отворили на училищна тема, да се включа и аз, но от друг ъгъл :). Нашата госпожа продължава да ме учудва, но не по добрия начин. Днес хвърлих един поглед на едно домашно на Яна - напечатани листи с тексове на упражнения. В единия текст имаше допусната правописна грешка - на една и съща дума, в две изречения, сгрешена и на двете места. "СтръГче" :221 :221 . Отгоре на това една грешка на Яна в пълния член не беше поправена (бих допуснала, че не е видяна, но нашата госпожа и друг път е грешила в тази посока, така че може и да си е съзнателен пропуск....). Но и аз съм като Вер - спокойствие и само спокойствие :221 . Според мен няма смисъл да повдигам въпроса, предполагам, че децата ще се ограмотят и сами, въпреки усилията на образователната ни система :).
danid
Философска система

Мнение от danid »

Спокойствие значи? Не мога да съм спокойна, защото се срещам с тях и след училище и трагедията е повече от пълна. Учили 12 години, с дипломи и куп претенции и не могат да сметнат % или изпращат СВ-та с грешки. Според мен системата и сегашната програма ги отвращава от ученето изобщо и колкото повече възможности имат, толкова по-отвратени са децата от безмислието, с което се срещат. Лошото е, че не си създават навици да четат и полагат усилия и са мързеливи и после, когато започнат работа, губят фокус и се опитват да се скатават, не искат да се развиват и в работата. Разбира се има и изключения, но с масата е това положението. Имам 3-ма след 90-та родени и наистина не говоря наизуст. Двама са танцьори и явно това им е дало друг вид дисциплина и организираност, но третия е пълна скръб, а е много умно момче, схваща бързо, прави нещата без грешки, но като го оставиш и се разпада, буквално...Много е важна средата, но и качествата на детето. При Мария проблема е, че не е достатъчно амбициозна и за нея не е фатално, че не постига отличен резултат, не се стреми към него и не осъзнава защо трябва да си тренира мозъка и да се развива постоянно, т.е. осъзнава, но мързела е по-голям от желанието за развитие. Идвала е да ми помага, точно като третия младеж е, ентусиазъм и след 1-2 часа тотален срив и започва нещо нейно си да прави. Мислех, че е от възрастта, но сега като гледам него не съм толкова сигурна и това е основната причина да не я оставям на мира, а и честно да ви кажа като по-малка беше по-умна, в смисъл по-бързо хващаше логика, даже четеше по-добре... При нея засега няма двойки, но 3-ки и 4-ки бол и то ей така, защото не е отворила даже учебника или тетрадката.

И аз не мисля, че на тази възраст е оправдано да имат 2 и 3, имат да учат още 5-6 и повече години, тогава какво? Трябва да се натискат и контролират, малко са децата днес, които ще учат като могат да правят куп по интересни неща.

Стига вече по тази тема. В МОЛ Сердика и театър София чух ще има интересни занимания за деца събота и неделя. Мартеници, кукерски маски, театри от 11. Интересна беше програмата, но аз не знам още дали ще се възползвам от нещо, че с Цецо сме толкова различни, аз обичам всичко да планирам, а той е адски импулсивен и за да не се ядосвам никога не планирам почивните дни. Повече от 25 години се познаваме и още не сме си напаснали съвсем навици, характери и начин на живот. Понякога ме влудява това, но пък нямам проблемите, които имат много жени да получат помощ от половинката си за всякаква работа в къщи - от смяна на крушка до миене на прозорци ако щеш всичко се прави веднага и без никакво отлагане, та си трая...

Сега изчезвам, че трябва и да поработя петъчно. Търся си митнически брокер с малко английски - за предпочитане мъж, ако познавате подходящи кандидати ги насочвайте към мен :329
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Ver

Мнение от Ver »

dexter написа:... предполагам, че децата ще се ограмотят и сами, въпреки усилията на образователната ни система :).
Надявам се :lol: :lol: :lol:
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ver написа:
dexter написа:... предполагам, че децата ще се ограмотят и сами, въпреки усилията на образователната ни система :).
И аз :221
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа:
Ver написа:
И аз :221
Аз залагам и на лекото "побутване" от страна на родителя. Все пак детето е дете и е родено без знанията, за които ние знаем. Някой трябва да му отвори вратата, пък то нека само си взима решението дали да мине през нея. :1062 ...... И при все, и аз като Дани считам, че има врати, заради които си заслужават шутовете отзад :1069 :1069 ....
danid написа:....... то ей така, защото не е отворила даже учебника или тетрадката.
Ей заради това и аз не мога да се побера в кожата си.... Защото въобще не обичам от онези "игри" на малките деца, когато им предложиш вечерята "Ама аз това не го обичам!" без даже да е опитало. Отвори, зачети, кажи "Не ми е ясно!".... пък да се хвана за нещо, бре... От наше време си остана девалвацията на стойността на шестицата, заради зубърите, а ииииии "любимците" на госпожите. Оки. Нека днес се оценяваме поне по труда, който е положен..... Както е тръгнало, скоро ще се молим да отиват за някой и друг час в училище :oops: :oops: .

Ама айде и аз стига с черното. Дани, нямам познат, който да отговаря на позицията, за която търсите човек. Аз даже не знам какво точно представлява тази длъжност :1062 :1062 .

По повод това дали ще се ограмотят сами или не, аз мога да кажа, че съм много доволна от 30-те лева, които дадох за половин година абонамент в ucha.se. И двамата го ползват и дебна Коко поне.... като не отваря учебниците си, да гледа съответните презентации в сайта....

Днес хич не ми е баш ден. Събудих се и гърлото ме стягаше, носът ми е леко запушен, боли ме и глава...... а снощи пък ми дойде!!! И на тоя хал предстоят двата почивни дни, които чаках с огромно нетърпение заради семинара за бегачи в неделя.... Ами кво да се прави, ще ходя разпарцалена :1062 :1062 . Утре от 10 часа е тренировката с единия от лекторите - предвижда се на открито, а то вече вали.... :1139 :1139 :1139 Голям купон отвсякъде.

Ами това засега от мен! Лека нощ на всички!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Чери, кофти са се стекли нещата при теб, но се надявам въпреки всичко да си изкараш добре. Ще чакам и да споделиш как е минало :954
Калинчето направи пневмония , но понеже я хванахме съвсем в началото пие АБ през устата и за сега се повлия добре.
Приятен уикенд на всички :954
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро!!! Гласим се да излизаме всеки момент с Момчил.... но просто исках да мина оттук!!!

Цвети, оправяйте се!!! :923 :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Минавам оттук, за да пожелая на всички успешна и усмихната нова седмица!

[img]http://a1128.g.akamai.net/7/1128/497/00 ... 00&hei=350[/img]

Момичета мили, съвсем скоро ще дойде Пролетта. Хайде да измислим някакво хубаво име на новата ни обща тема!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

[img]http://samorozi.com/image/cache/data/15 ... 0x800.jpeg[/img]

ЧЕСТИТ рожден ден, ДЕСИ!

Деска, желая ти да си все така усмихната, позитивна и търсеща щастието в живота!!!! Не спирай да искаш, да се интересуваш, да се бориш, да знаеш, да разбираш, да си любопитна и устремена!!! Успех навсякъде накъдето погледнеш и с каквото се захванеш!!! :329 :329

:1213 :824 :1213

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

[img]http://nik-bg.com/img/martenici/mart28b.gif[/img]

Честита баба Марта!!! Нека бъдем огнени и с плам в сърцата, но не забравяме - светлина в душата! Бели и червени! :954 :954 :954

Заключено