Коледни подаръци

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Коледни подаръци

Мнение от Kleo »

Вчера аз и Алекс купихме следните подаръци:

- на мама: роман на Даниел Стийл /"Майчин грях"/, тя обича да я чете
- на сестра ми: парфюм с аромат на люляк, тя обожава това ухание /аз също/
- на братовчедка ми: порцеланова чаша с коледни мотиви, гланц за устни и магнитче за хладилника със закачлива маймунка /тя е зодия Маймуна по Китайския хороскоп/

Надяваме се подаръците да бъдат харесани, защото бяха избрани със сърце и разум :222

Остава да уважим и леля ми с нещо, но засега не съм се спряла на нищо... още мисля. А заслужава жената! Много я чувствам близка.

Племенничките ми бяха зарадвани още на самата Коледа, като отидохме, с две симпатични блузки на героините от Замръзналото кралство и две шоколадови тематични яйце. Вече си ги носят. Тамън са им. Харесват си ги.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Kleo написа:
Kleo написа:Мама ми подари билет за този семинар, това ще й е Коледно-Новогодишният подарък за мен, много съм й благодарна и щастлива, че ще отида:

http://misli.bg/neseminar

П.П. Цената е промоционална още един ден. След това билетите поскъпват. Ако някой иска да дойде с мен?
БИЛЕТЪТ ВЕЧЕ Е У МЕН :1216 :1216 :1216

Днес си го получих от куриер, с наложен платеж.
УТРЕ е семинарът, после ще споделям впечатления от него :524
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Kleo написа:
Kleo написа:
Kleo написа:Мама ми подари билет за този семинар, това ще й е Коледно-Новогодишният подарък за мен, много съм й благодарна и щастлива, че ще отида:

http://misli.bg/neseminar
БИЛЕТЪТ ВЕЧЕ Е У МЕН :1216 :1216 :1216
УТРЕ е семинарът, после ще споделям впечатления от него :524
Обещаните лични впечатления от НЕ-семинара:

Много ми хареса! Водещият Юли Тонкин е енергична, жизнерадостна и харизматична личност! Раздаде се на максимум на сцената! В залата бликаше от положителна енергия, просто се усещаше как дошлите искаха едновременно и да получат, и да дадат от себе си! Видях се неочаквано с приятелка от гимназията и нейния мъж. Бяха дошли заедно на семинара, като децата си бяха оставили на една от бабите да ги гледа. Така се прегръщахме, щастливи, че се виждаме. Семинарът съвпадна с обилния снеговалеж миналата събота. Беше студено. За първи път видях Мол Перадайз, насладих се на украсата му /все още не бяха махнали Новогодишната украса/. Отидох съвсем сама и изкарах целия ден /от 10 сутринта до 9 вечерта/ с напълно непознати за мен хора. 1500 души!

Имам и работна книга от семинара. Продължавам да мисля по нея и да си я попълвам. Намерих Юли Тонкин и жена му Албена Тонкин във Фейсбук, и се свързах с тях. Чувствам се великолепно заредена! Оптимизмът ми се засили. И в България има силни, готини, позитивни хора. Вярвам в тях.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Време е за подаръци!
Вие направихте / купихте ли вече вашите?
Имате ли си тайно желание за дар под елхичката...
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Какво да подарим на зодия Риби, Идеи за коледни подаръци за този воден зодиакален знак

Изображение

Чувствителните, креативни и артистични, представителите на зодия Риби обичат да получават коледни подаръци, които носят в себе си мир и хармония.

Рибите са сантиментални мечтатели. Те обичат красивите мигове от миналото и ревностно пазят най-ценните си спомени.

Един от най-подходящите подаръци за представителите на зодия Риби са тези, които се асоциират със спомените им. Ще ги зарадвате и с красиви бижута или талисман.

Друг подходящ вариант за празниците на Рибите е нещо, което да докосне чувствената страна на личността им. Може да им подарите бутилка отлично вино, скъп парфюм или ароматизирани свещи и цветя и те ще ви бъдат искрено благодарни.

Рибите са творчески натури, поради което харесват вещи с оттенък на артистичност, креативност и духовност. Например билети за театър или стихосбирка (в зависимост от интересите на човека) биха били идеален подарък за този знак.

Вкусът към романтиката е характерен за всички Риби - и жени, и мъже. Дамите биха се зарадвали изключително много на чаши за чай с романтична щампа, а господата - луксозните кутии за вино с мотив в старинен стил.

А ето и няколко конкретни идеи за това какво да подарим на Рибите, за да ги изненадаме:

• Албум за снимки/Рамка за снимка

• Романтични книга/диск с романтична музика

• Вечеря в ресторант за морски дарове

• Възглавница/меко одеялце за сън

• Кошница с шоколади и екзотични плодове

• Аксесоар за дома (по възможност в син цвят, Рибите обичат синьо)

Каквото и да изберете, не забравяйте, че Рибите обичат да фантазират. Бъдете сигурни в едно, че радостта, която ще им доставите, ще помнят за цял живот.

Изображение
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

20 дни преди Коледа мисля, че е време да повдигнем тази празнична тема.
Някоя от вас започна ли вече да купува / изработва Коледните подаръци?
Аз си признавам, че все още не съм почнала. Единствено поръчах едни слушалки на Филипс за колежката, която ми се падна за служебното ни парти, което ще се състои на 15.12. Някой да сподели още нещо?
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Тази година с подаръците съм до никъде :plezya se . Нямам никакъв коледен дух, изобщо не мога да повярвам, че годината е на свършване. Поне за Яна съм подготвена, пак ще получи каквото искаше - wifi слушалки. Вече са купени и очакват опаковане, когато се усетя в настроение. Трябва да избера и нещо за кръщелниците ми, а нямам идеи, нито време. Да не говорим, че нямам и грам желание...
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

dexter написа:Тази година с подаръците съм до никъде :plezya se . Нямам никакъв коледен дух, изобщо не мога да повярвам, че годината е на свършване. ...... Да не говорим, че нямам и грам желание...
Под това мога да се подпиша. И не само да се подпиша, ами и да добавя, че често се сещам за елхата, която е в мазето и се украсява за Коледа, и как нямам НИКАКВО желание (в случая не ме мързи дори) да я пипна........ Не чувствам нито дух, нито дъх на Коледа, не усещам този празник, дори се дразня, че ще ми се наложи да пътуваме, за да го празнуваме.... вместо да пътувам, за да правя нещо друго :1062 :1062 .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Колко различно преживяваме седмиците преди Коледа и НГ :940

Аз винаги съм обичала Декември. Много! Още от дете, когато със сестричката ми украсявахме апартамента с купища ръчно изработени от гланцова хартия гирлянди :1216 Толкова приказно и романтично, така уютно и топло, толкова ароматно и дъхаво ми е винаги около Бъдни вечер, Коледа и Нова година! ... Елхичката свети, венците красят, ухае на канела и меденки, а аз взимам личния си дневник и почвам да пиша и да си спомням изминалите 12 месеца. Или хващам книжка и се пренасям точно там, където авторът ме завежда... Приказно и безценно. Обожавах тези зимни почивни дни.

А като завали сняг!!! Грабвахме шейните децата от входа и бегом към кварталната пързалка. Докато не ни почервенеят порядъчно носове, уши, бузи, докато не се смръзнем съвсем - нямаше прибиране у дома! Смях, разговори, разходки, хрупкащ под крачката ни бял сняг... Винаги ще помня тези неповторими емоции и Зимата в моето детство. И на самия празник... коледните пакети, отрупали къта под елхата, и нетърпеливото очакване какво ли ни е донесъл този път Дядо Мраз, а после - знаейки, че Добрият Старец е просто метафора на всичко Добро и Хубаво в този свят, се чудехме какво ли са ни купили мама и татко, за да ни зарадват за празника. Не знам. Помня само хубави неща, наистина! Играта на орехи в просторния ни хол, задушевните приказки, ... , беше много ... сладко... семейно... споделено. И наистина чувствах ОБИЧ, нежност, грижа, ЛЮБОВ, неподправена РАДОСТ. Усещане за ДОМ. За ВАКАНЦИЯ :222
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Деска, ти просто си stuck-нала в миналото. :954 Сама си го написала:
Kleo написа: Усещане за ДОМ. За ВАКАНЦИЯ :222
Колко от тези неща правиш в настоящия си живот?! :) Колко пъти последните 10 години си била всеки ден навън с шейната, докато ти порозовеят бузите?! Колко пъти за последните 10 години с Роси сте правили неизброимо количество гланцови гирлянди?!..... и т.н.

Моят проблем, разбира се, е в това, че у дома никога не сме празнували Коледа... Дори не бях чувала за този празник. Но и да не беше само това, мен ме задавя гледката на толкова много хора, преживявайки деня на Коледа в миналото на своите спомени...... Аз искам да живея и чувствам сега......
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ясно. Разбирам те.
Правила съм повече от изброените неща, само че заедно с ... Алекс.
А не със сестра ми.
Излизали сме аз, Хри и Алекс навън, нарочно, в снега, и защото е красиво и Коледно.
Украсяваме.
Винаги готвя освен обичайните неща, и сладки, много често меденки и кексчета с канела.
Не живея с миналото.
Гледам да го пресътворявам сега. Заедно с любимите ми хора.
Слушаме зимни песнички.
И се радваме на това, че сме заедно. Че вкъщи е топло. А навън е бяло и красиво.
Публикувай отговор