Еййййй, дойде време разделно, а?!

Ще се разделим вече с почивката, ваканцията и семействата и ще се сберем по мечешки туканка

.
mari_ko написа:............. и много прекрасни неща за споделяне в бърлогата

Ми хЪ де, почвай, дай тон

!
Ние се прибрахме от Черни Вит - имах първата си тотално различна Нова година! И като цяло май за всичките ми 35 лазарника, това е вторият път, през който карам Новата извън домашна обстановка. Не готвих много - само една домашна руска салата и капама като имах още трима помощника

. За съжаление Белата реши да изявява характерче точно на 31-и и ме вкара в едни размисли как ще я караме по-натам?! Но все се надявам всичко това да е просто част от израстването й и че имам достатъчно време да я науча да уважава желанията и преживяванията на останалите.
Самата Нова посрещнахме на двора

- заедно със семейството на собствениците на къщата за гости, в която бяхме отседнали и техните добри приятели и наша меча кръв

- Цони и Цецо заедно с Кеми и Сиси! Беше много готино - небето все още беше светло от намаляващата луна и безбройните звезди. Долу в ниското Черни Вит си течеше незамръзнал, а отсреща имаше една страхотно украсена къща. Освен нас и други се бяха подготвили с фойерверки и пиратки и шум имаше достатъчно да изплаши не мечките, ами и техните духове, които бродят из Балкана.
Не мога да не спомена и работилницата за суровачки, която си спретнахме няколко часа преди Новата. Направихме я в къщата на нашите хазяи - Галя и Теодор, събрахме дечинята и в крайна сметка съзнателно и старателно суровачки правихме Цони, Галя, Вили - моята приятелка и аз, подпомогнати успешно от големите деца - Сиси и Сиси

- Силвия - момиченцето на нашите приятели, което е на 11 години и Сиана на Цони. Снимки има, но не са тук при мене. По-късно от нас ще се опитам да постна нещо.
Най-гадното беше връщането ни към София - от 9 градуса, с които слънцето беше затоплило въздуха на Черни Вит си дойдохме на минус 1 градус в София+зловеща мъгла! От яркото слънце на мръсната пепел.... ама какво да се прави?! Когато дойде моментът за избор, ще се опитам да направя най-точния!
Ами това е засега от мене! Чакам и вашите разкази.