РАЗВОДЪТ... преди и след него... какво става с живота след развода?

Свобода на словото
Публикувай отговор
tita

Re: Развеждам се. Има ли разведени тук?

Мнение от tita »

Деси, извини ме, но ... при теб има някакъв проблем.
Голям проблем, който затихва и избухва периодично. Съдбата ти показва нееднократно, че правиш грешка, след грешка, но продължаваш по този път.
Ясно ми е като бял ден, какво се случва с теб, още като вляза във форума и видя, че има активни 20-тина теми и че ти си писала последните постове. Като "де жа вю" ми е, честно.

Трябва да направиш нещо за себе си, мила, за да спреш да се луташ, потъваш и изплуваш, да бягаш, да се връщаш, после пак да изчезваш. Това не е добре нито за теб, нито за хората, които те обичат и са около теб.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Много ясно, че има проблем.
Аз да го отричам случайно?
Тита, всеки си е по пътя...
Кое по-точно ти е дежа-вю-то, не разбрах?
Пиша едни и същи неща всеки път, или друго нещо...?
Съдбата на хората е различна. На всеки един човек. И да, хем сами си я ковем и творим, хем ни се случват и реални случки и ситуации, на които трябва да откликнем, реагираме, да се научим някак да живеем с тях, да ги интегрираме в житейския си опит.
Това че изчезвам периодично си има своите логични обяснения. Или нямам време от ангажименти, или съм така емоционално залята или задръстена от преживявания, че правя съвсем други неща и нямам възможност да пиша, или не съм била добре, или не съм имала интернет-достъп дори по едно време.
Като ти пречат моите 20 постинга, с които "заливам" форума чат-пат, защо ги четеш изобщо? Прескачай ме.
Изобщо какво има лошо в това, че споделям с вас, които считам за свои приятелки? Тук срещам разбиране и подкрепа. Изслушвате ме. Давате ми обратна връзка.
Ходя на психотерапевт заради моите състояния. Грижа се за здравето си, и физическото, и психическото. Но животът понякога ни поднася изненадващи предизвикателства. А и да познаеш сам себе си, да надскочиш лошите си черти, е работа за цял живот. Не става от раз, нито е лесно.
Не и за мен.
Аз попитах нещо, ти не ми отговори на въпроса. Добре, изборът е твой.
Питането ми, конкретното, обаче си стои и всеки е добре дошъл в темата да пише, да се излее, да сподели своето виждане, но ако може без такива заключения и квалификации, че е обидно малко... да се правят констатации и изводи на базата на няколко постинга.
И между другото, тита, ти си толкова широкоскроен, добър и отзоваващ се човек, който ми е помагал в тежки моменти и трудни периоди преди, че не очаквах точно от теб подобен отговор на постинга ми тук, честно казано.
Оставам с добри чувства към всички ви, но все пак леко огорчена от горното мнение,
Деси :922
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
ellyto

Мнение от ellyto »

Деси,
Недей да приемаш постинга на Тита с обида. Мисля, че с най-добро сърце ти е споделила нейното мнение. Приемай го като градивна критика. Подкрепата не винаги означава човек да е на същото мнение с нас. Трябва някой от страни различно мислещ човек да си споделя неговата гледна точка защото и тя е гледна точка и може да ни помогне по един или друг начин.
Аз също мисля, че твоите емоционални състояния в крайностите не са добре за теб, но ти и сама си го знаеш това. Разбира се работата да открием себе си и да се развиваме е за цял живот, в това спор няма.
Гледай по-отгоре на нещата и се грижи за себе си за да не изпадаш в такива крайни състояния на любов и на депресия и на еуфория и на тъга. Работи над себе си за да балансираш. За мен това означава постинга на Тита, но тя конкретно ще се включи за да ти каже. Моят съвет е просто и ти да гледаш на всяко едно менние по широкоскроено, защото няма такъв човек тук във форума, котйо да ти желае злото или да иска да те обиди по някакъв начин!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Благодаря ти, Елито :923 Много мило от твоя страна, че ми отговаряш тук :923 Аз ценя всяка гледна точка и всеки един човек, но тита преди малко ми прозвуча, сякаш ми изказва или предрича някаква присъда, стана ми много тъжно и самотно някак, но и обидно, сякаш съм малко неразумно дете, което не знае какво иска от живота, как да го постига, как да се бори, отстоява мечтите и принципите си, това е всичко, добре - отгоре над нещата съм, ще се опитам още повече да се широкоскроЯ :922
ellyto

Мнение от ellyto »

Деси, извинявай, ама тук вече прояви голяма доза драматизъм.
Не видях къде точно го разчете всичко това, което описа в последния си пост. По-скоро това, че няколко пъти ти се случва едно и също нещо е знак, че нещо в цялата схема куца и ти трябв ад аразбереш какво е, защото може да ти се случи за трети път, ако не си вземеш поука. Просто ти си силно емоционална и си склонна да взимаш решения на тази основа без да гледаш трезво на цялата ситуация! И това може да те споходи за трети път, ако не си обмислила всичко, което ти се случи и което си преживяла. В това число и разделянето (силни емоции на недоволство към твоя мъж) след това събирането (силни емоции на любов, чувстов на обич, хармония и т.н.) последвано от нова раздяла (отново много емоции на разочарование, тъга, решителност за слагане на точка на отношенията) последвано от ново събиране (отново на силна обич, хармония и щастие). Аз не знам ти как успяваш да постигаш толкова крайни емоционални състояния, но е редно да се замислиш над тях, заради теб самата, заради детето ти и заради мъжа ти. .
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

vihrogonche написа:Като ти пречат моите 20 постинга, с които "заливам" форума чат-пат, защо ги четеш изобщо?
Деси, аз не прочетох в постинга на Тита на нито едно място тя да пише, че твоите постинги й пречат. Струва ми се, че ти си се "подхлъзнала" на емоционалната плоскост на огорчението и въобще не си си дала сметка, че въпреки, че имаш много писано, Тита все пак го чете ииии ти дава обратна връзка. При това откровена. Честно казано аз шапка й свалям на Тита, че абсолютно в прав текст ти е казала онова, което мисли.
tita написа:Ясно ми е като бял ден, какво се случва с теб, още като вляза във форума и видя, че има активни 20-тина теми..........
Това не е обида или критика към теб. Напротив, Дес. Това означава, че един човек е чел постингите ти. Познал те е в тях. И те е приел за приятел. И като такъв означава, че не трябва да те лъже, когато види нещо нередно. Да, когато си във фазата на еуфорията, ти наистина пишеш по много.... ама много. И питам аз това лошо ли е?! Отговорът е - не! Просто за хората, които сме около теб това е знак, за едно твое определено емоционално състояние.
vihrogonche написа:Оставам с добри чувства към всички ви, но все пак леко огорчена от горното мнение, Деси :922
Дес, ти ми се обиди преди известно време, когато ти написах същите неща в скайп. Дори ми писа, че ти е писнало от тъпотиите ми :1062 . Аз пък не ти се обидих.... и не бих могла - не считам, че ми мислиш лошото или че.... искаш да уязвяваш по някакъв начин. И при все това, че Ели повтаря написаното от Тита по нейния си тактичен начин, че аз съм стигнала до същите изводи, па макар и преди време, ти отказваш диалог в тази посока, независимо, че го търсиш. Просто стигаме до положение, в което ако не приемем онова, което ти считаш за единствено вярно, трябва да замълчим завинаги, защото те обиждаме.

Далеч съм от каквато и да била мисъл да те наранявам, обиждам или злепоставям. Признавам, шокирана съм от поредния драматичен обрат в живота ти.... само допреди 4-5 месеца ти самата твърдеше разгорещено, че не можеш НИКОГА повече да живееш с Хри и че той те е загубил окончателно. Сега си си пак вкъщи!!!! Това са твои избори и да ти кажа честно...... не мога да измисля да ти пожелая нещо, с което няма да се повторя, но на рождения ти ден ти пожелах следното: "БЪДИ ЩАСТЛИВА, ДЕСИ!" ........ Дано да ми повярваш, че съм искрена! :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
tita

Мнение от tita »

ох ... Деси :940

Писах, писах, обяснявах, отговарях, посочвах, съветвах ... и явно съм се отплеснала, защото като реших да го изпратя във форума и хoп ... "трябва да се логнете за да поствате" и после всичко зачезна. Както казвам, няма нищо случайно, явно не е трябвало друг да прочете написаното. С две думи - Ели и Чери изключително добре са казали всичко, което имах в главата си.
Е ... като един Стрелец, може би съм била по-рязка в изразите си.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Разбрах ви. Прочетох ви внимателно, дори по няколко пъти, за да проумея точно какво се опитвате да ми кажете, без да доукрасявам или драматизирам, излишно, неправилно и ненужно. Помислих, размишлявах... и честно казано, се успокоих, че наистина сте ми приятелки и ми мислите доброто! За което ви благодаря! От сърце мерси и за откровената обратна връзка! Хората сме различни и всъщност си е съвсем в реда на нещата вашите мнения, оценки и позиции да не се покриват с моите лични. А и добре знаете, че когато сте потопени в дадена ситуация и сте пристрастни в една или друга степен с нея, не виждате обективно нещата и не умеете да се видите, чуете и усетите отстрани. Тоест аз не мога сама да го направя. А вие имате доблестта, силата и приятелската си добронамереност да го сторите за мен. Още веднъж от душа ви благодаря, мили мои! ... Иначе обратите са си обрати. В моя живот ги имам много. Някои идват внезапно, други аз ги предизвиквам и провокирам, съзнателно или недотам. Обичам ви и се радвам, че не оставихте нещата просто така, а ми помогнахте да схвана точно какво имате предвид. ... Сега отново да питам това, което наистина ме интересуваше, когато зададох въпроса, надявам се да може: вие самите познавате ли други разведени двойки, които в един момент се събират отново? Това ме вълнува. Ако може, отговорете ми. Защото аз не познавам такива и се чувствам малко странно, малко нетипично. Както и да е. Тита, Елито, Чери, мерси, че пишете и се надявам, че ще продължите да го правите, независимо от факта, че невинаги от раз разбирам какво ми казвате :922 :922 :922 Тита, мерси, че си си направила труда да ми обясняваш, да пишеш отново и т.н., и на мен ми се е случвало същото, и аз като теб се успокоявам, че явно този пост не е трябвало да бъде отразен, въпреки отделеното време за него. По темата, бих искала YouCantCutMyWings да се появи отново тук и да сподели как са нещата при нея, има ли някакво развитие във връзката й, ей такива неща, че я мисля и нея...
ellyto

Мнение от ellyto »

Деси, радвам се че си обмислила всичко, което ти написахме, защото ние наистина искаме да ти помогнем по някакъв начин да си решиш вътрешните дисбаланси и емоционални колебания. Никой в този форум не цели по никакъв начин да те обижда, злепоставя, наранява, упреква и т.н.
Аз лично не познавам такива хора, които да са се развели и после да са се събрали. Моят опит с връзки с които сме се събирали и разделяли показва, че веднъж счупено, колкото и да се лепи, не може да се оправят нещата. Това поне аз съм го изпитала лично. Надявам се ти този път да си обмислила добре нещата, както и твоят мъж и да положите усилията и волята да продължите и за напред да се разбирате и да желаете да сте заедно. Да сте си осъзнали грешките и да не правите повече такива глупости. Мисли най-вече за детето ти, което страда от всичките тези преживявания и какви емоции и чувства трупа в себе си.
tita

Мнение от tita »

vihrogonche написа:вие самите познавате ли други разведени двойки, които в един момент се събират отново? Това ме вълнува. Ако може, отговорете ми. ...
Не познавам такива двойки, Деси. И не знам защо толкова живо те интересува отговора на този въпрос. Ще ти кажа, че дори и да има двойки, които са се разделяли и събирали едва ли са много такива, като вас - по няколко пъти. А дори и да се съберат, то причината едва ли е любовта между тях. Защото, ако тази любов я има, никога няма да се стигне до разделяне. Има двойки, които нямат любов помежду си, но пък имат страхотен интерес или друга основателна причина да бъдат заедно по един или друг начин и да намерят своето щастие без да пречат на щастието на другия. Колкото хора, толкова причини може да има, за да бъдеш с някой. Всеки човек е различен, отношенията в една двойка са нещо характерно само за нея и няма как да правиш корелация с тези в друга двойка. Не мога да знам каква е точно вашата причина да сте отново заедно с Хри, но те съветвам да си дадеш ясна и добре анализирана преценка на ситуацията, за да няма следващ изблик на "велика любов". Върни се и прочети писаното от теб само в тази тема и ще разбереш какво имам предвид. Преодолей емоцията си, действай само с разума. Намери верния и правилен начин, който ще те води към стабилност. Ако той е да си с Хри, подчини действията и мислите си на тази цел.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

tita написа:Върни се и прочети писаното от теб само в тази тема и ще разбереш какво имам предвид.
Междудругото, Деси, това ми го обеща миналата година, докато седяхме с теб на портата на УСОЕТО в Еленския Балкан.

Аз също не познавам такива двойки, макар че в световен мащаб сега се сещам за Лиз Тейлър и Ричард Бъртън. Но дори и те са се разделяли и събирали точно 2 пъти. А при вас е за 3-и път.

Аз споделям мнението за любовта и счупената ваза.... Сравнението е изтъркано, да. Но пък.... е показателно. Дори и да събереш и залепиш вазата, белезите от счупеното (раните) са видими и ще са завинаги там. И да ги попълниш и боядисаш, това ще си е просто замазване.... а не цяла ваза.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Публикувай отговор