През ФЕВРУАРИ да не забравим ДЕТОКС да си направим!

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Заключено
eleen

Re: През ФЕВРУАРИ да не забравим ДЕТОКС да си направим!

Мнение от eleen »

Здравейте! Приключих с детокса, днес захранвам. Утре ще отчета резултатите. Но съм ужасно притеснена и искам да споделя с вас . От два дни имам обрив на лицето -възпалени червени петна. Десетина дни преди да започна детокса имах сухи участъци на лицето-май ми се случва всяка пролет. Мазах алергозан, ползвах медицинска козметика за атопичен дерматит и сякаш нещата се нормализираха. Но по време на детокса /най-вече през 3 и 4 ден /цялото лице се покри с обрив с изразен релеф . Каквото и да се намажа червенината и сърбежа сякаш се увеличават. Моля кажете ми дали е възможно това да е "лечебна криза" и дали ще отмине след като приключих с детокса ? Да изчакам ли няколко дни или да тичам при дерматолог? За жалост няма добри специалисти в моя град. Получи се малко объркано обяснение, моля да ме извините .
олеся

Мнение от олеся »

И за мен вторникът беше трети детоксов ден - въпреки колебанието ми успях да се мотивирам и да продължа.
За съжаление късно се сетих, че ансолът ми свърши, та третия ден минах без тази горчилка. Иначе 2 л. сок + 2 л. вода + 1 кафе - това е равносметката за деня.
Иначе този детокс премина абсолютно нормално - съпроводен само със студ. За щастие главоболието от предишния път сега го нямаше :D
Утре съм на следното меню - закуска: чай с мед и ябълка, обяд: варени картофи /чисти без нищо, купила съм някаква "Френска порода"/, вечеря: може би салата от моркови със сирене.
mira_b

Мнение от mira_b »

Добро утро! Успешен тридневен детокс, захранването вчера мина добре, но винаги ми е трудно от тук насетне :1044 Записах се в табличката и видях, че януари съм пропуснала да запиша резултатите...
eleen, не мога да помогна, нека се включат по-опитните.

Успешно захранване на всички и бъдете здрави :922
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

eleen написа:Здравейте! Приключих с детокса, днес захранвам. Утре ще отчета резултатите. Но съм ужасно притеснена и искам да споделя с вас . От два дни имам обрив на лицето -възпалени червени петна. Десетина дни преди да започна детокса имах сухи участъци на лицето-май ми се случва всяка пролет. Мазах алергозан, ползвах медицинска козметика за атопичен дерматит и сякаш нещата се нормализираха. Но по време на детокса /най-вече през 3 и 4 ден /цялото лице се покри с обрив с изразен релеф . Каквото и да се намажа червенината и сърбежа сякаш се увеличават. Моля кажете ми дали е възможно това да е "лечебна криза" и дали ще отмине след като приключих с детокса ? Да изчакам ли няколко дни или да тичам при дерматолог? За жалост няма добри специалисти в моя град. Получи се малко объркано обяснение, моля да ме извините .
Здравей, Елийн, това, което описваш ми звучи точно като лечебна криза. Дори ако щеш като реакция от атопичен дерматит - просто ми напомня на зачервените и изсушени места, които се появяваха на моя син по време на зимата преди да открия начин да се справя с тях. Единствено успя да се справи с тези петна по лицето на сина ми.

Лично според мен е добре да изчакаш преди да ходиш при дерматолог - почти мога да позная какво ще ти изпише като мазила и се надявам да се сети за някаква диета, т.к. според мен е нуждно 3-4-5 дена да оставиш организма си без дразнещи храни като глутеновите, млечните и нитратни зеленчуци. Знам, че като чуе диета всяка една жена изпада в ужас, но тук ти говоря за диетичен режим, с който да си помогнеш на здравето. Погледни тук - ДИЕТА БЕЗ ЖИТНИ И МЛЕЧНИ на д-р Михайлов. Дори и да не решиш да я спазваш за целия й период, то най-малкото, което можеш да заимстваш от нея е терапията с Poumon Histamin 15 CH - сега видях, че в темата е пропуснато да се запише. Но Поумонът се взема през ден по 5 зрънца. Когато свърши първата му опаковка, се продължава с втора като тя се пие по 10 зрънца всяка седмица. Лично аз така спасих себе си и сина ми от слънчева алергия.
Последно промяна от cchery на 27 Фев 2013, 10:05, променено общо 1 път.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

къде къде написа:Добро утро!
Аз да се оплача, че се отказах. Вчера до ранния следобяд се чувствах добре, пиех си сокове и чайчета и се възхищавах на себе си как издържам. Обаче в ранния следобед почна да ми човърка стомаха, пак пих вода, сокове, към 16ч изядох половин ябълка, към 17,30 два моркова, но ефекта беше временен. И в 19,30 не издържах и се наядох. Донякъде не съжалявам, защото имам хроничен гастрит и почна да се обажда. От една страна нямаше да мога да спя гладна, а напоследък и без това не се наспивам, а от друга рискувах да ме заболи стомаха. Реших да не си рискувам здравето. Даже и тази сутрин нещо ми пари стомаха. Пия клеева тинктура отпреди да чета съветите на Док, обаче такава продължителна липса на храна го обостря със сигурност. Може би някъде сгреших, може би трябваше друг вид детокс да избера да не е с цитруси,знам ли...
Здравей. Бързам да уточня, че доктор Михайлов НЕ пише тук. Нещата в здравните подфоруми, които са негови или той ги пуска на някой от модовете, за да ги качват, или пък се обобщават от негови съвети в "Часът на мама".

Гастритът наистина се обостря от детокс - както междудругото всяка хронична болка. При мен примерно се засилват световъртежа и главоболието, т.к. имам проблем с доброто кръвооросяване на мозъка. Но именно с постоянни детокси почнах да изчиствам и този проблем. Има още едно момиче тук, в този форум, с гастрит, от което съм чувала за такива кризи по време на детокс - как тя се справи с тях, се надявам лично да ти напише - Краси, ако четеш и имаш възможност, ще се радвам да споделиш.

И наистина - добре е, че започна с детоксите. Че опита най-малкото. Не знам процентно как стоят нещата, но мисля, че повече са хората, които са се отказали при първия си детокс в сравнение с ония, които са го издържали стриктно. Трябва много добре да се разберат и осъзнаят процесите, които се случват с нашето тяло по време на детоксикация, за да не се плашим и да сме уверени в това, което правим. Така че - ще те чакаме следващия месец в редиците! :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

danid
Философска система

Мнение от danid »

eleen написа:Здравейте! Приключих с детокса, днес захранвам. Утре ще отчета резултатите. Но съм ужасно притеснена и искам да споделя с вас . От два дни имам обрив на лицето -възпалени червени петна. Десетина дни преди да започна детокса имах сухи участъци на лицето-май ми се случва всяка пролет. Мазах алергозан, ползвах медицинска козметика за атопичен дерматит и сякаш нещата се нормализираха. Но по време на детокса /най-вече през 3 и 4 ден /цялото лице се покри с обрив с изразен релеф . Каквото и да се намажа червенината и сърбежа сякаш се увеличават. Моля кажете ми дали е възможно това да е "лечебна криза" и дали ще отмине след като приключих с детокса ? Да изчакам ли няколко дни или да тичам при дерматолог? За жалост няма добри специалисти в моя град. Получи се малко объркано обяснение, моля да ме извините .
Дано Орхидея се появи, ако не се лъжа при нея доста време на детокс се появяваха обриви. Аз след 7-8 детокса установих, че имам значително подобряване на проблема със студова алергия. Ако искаш изчакай 1-2 дни, ако не е нетърпимо разбира се, и ще видиш дали ще има подобрение, но в никакъв случай не ползвай кортикостероидни препарати. А може да поровиш темата за алергии и да си харесаш някои неща - чай от 4 билки, диета без житни и млечни помагат, пробвала съм ги точно при атопичен дерматит.

Момичета, само аз и Мира сме се отчели в табличката, попълвайте я, после е много хубаво като можеш да си видиш резултатите накъп.

Странна работа, миналия месец бях 3 дни на детокс и свалих само 1 кг, мислех, че е от диетата, но сега от 2 дни имам свалени 2,5 кг. Как ще се мотивирам другия път не знам :221

Хубав ден на всички и много задържани килограми
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

mira_b написа:Записах се в табличката и видях, че януари съм пропуснала да запиша резултатите...
Мира, пусни ми резултатите си за януари и аз ще ги добавя в табличката. :)

naskomimi

Мнение от naskomimi »

Здравейте, момичета!
Надявам се приемате нови попълнения във вашите редици.
Записвам се при вас и от другия месец ще се включвам активно.
Иначе това ми беше втори пореден детокс с грейпфрути и белтъци. Мисля, че това е моят детокс. И при двата се чувствах добре, без главоболие, само втрисане и този месец замайване, но е търпимо. Спазвала съм стриктно, дори без кафета или ябълки. Единствено си го правя с наличие на половин таблетка преднизолон F, но няма начин.... :mad: Нямало как да го спирам и почвам за три дни това лекарство, за да не си стресирам надбъбреците.
Целта ми е наистина детоксикация и евентуално нормализиране на хормони и цикъл, но предполагам ще стане постепенно.
И като килограми нямам кантар вкъщи и няма как да следя в хода на нещата, но в началото на януари бях 50 кг, а днес съм 45. Което е супер. Точно тези 5 килограма са ми в повечко (защото съм много ниска - 148 см) и се чувствам най-добре около 43-45 кг. Предполагам, че ще си върна някой, защото и днес все пак се захранвам внимателно, но като цяло съм много доволна и се чувствам добре. Не съм се мерила, но видимо кожата ми е изтъняла малко (подкожните мазнинки) и талията, ханша и бузите на лицето са ми по-тънки.
Та така. Отчетох се. Дано не досадих, но мисля, че е хубаво да споделя скромния си опит, защото не съм била част от редиците ви.
Надявам се да ме приемете!
Желая ви хубав и усмихнат слънчев ден! :1078
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Привет и добре дошла сред нас :1211 Аз съм висока 149 см :1216 В момента съм 55 кг, но искам да съм 49-50 кг максимум :222 Когато стана 46-47 кг, не ми е добре, много ми е слаботелесно, не се чувствам прекрасно в кожата си, въпреки че изглеждам перфектно като визия.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
naskomimi

Мнение от naskomimi »

vihrogonche написа: Когато стана 46-47 кг, не ми е добре, много ми е слаботелесно, не се чувствам прекрасно в кожата си, въпреки че изглеждам перфектно като визия.
Здравей и благодаря! :1115
Може би е въпрос и на структура, не знам...Аз визуално изглеждам слаба, но имам много тънки кости и под дрехите нещата не са толкова слаби :1047 Имам доста подкожни мазнини на места, които не ми харесват. Не на всяка цена искам да постигна отслабване чрез детокс, по-важното е наистина да се почистя от токсините, защото по принцип съм голям чревоугодник, месар и обичам мазничките неща :oops: Килограмчетата надолу просто ще са си страхотен бонус.
Прегръдки за хубав ден от мен! :922
Последно промяна от naskomimi на 27 Фев 2013, 13:21, променено общо 1 път.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аз пък съм шоколадИчка, не толкова месарка, пък камо ли алкохоличка :221
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Заключено