Бъни написа:
Марти няма да го оперират , поне за сега. Оказа се, че подобни операции се правят между 3 и 5 годишна възраст. Така че ще изчакаме .
Бъни, това ми се струва, че е добра новина. Не съм чела нищо по повод такъв род кисти, но пък дали не може да се очаква кистичката спонтанно да изчезне?!
Бъни написа:Вчера бях на рентген за крака и хубавата новина е, че не е имало нищо счупено. Все още леко ме боли, има някоя и друга синина, но вече мога да стъпвам на цяло ходило и не ходя вече като бабичка, както казваше Гого. :lol:
Това е супер новина.

Кажи ми сега не е ли абсурдно следното: чупиш кост (както при мен) и няма болка?! Изкълчваш крака и ти самия се кълчиш в болезнени спазми

...... Луда работа. Но поне вече знаем по какво да определяме кога има счупване и кога само изкълчване

.
Бъни написа:Освен това вчера бях и на очен. Оказах се с астигматизъм - ще слагам очила.
Още в деня, в който прочетох този ти постинг, мила
Бъни, направих опит да се снимам с моите очила и да си постна снимката тук. И понеже от над 10 опита не се получи нито една снимка, на която да разпозная във физиономията си онази Анелия, за която имам представа, снимка няма да видите

. Но е факт - аз също съм с астигматизъм, нося очила с диоптър + 0.5 и се чувствам прекрасно. Моите очила обаче не са за постоянно носене, а само за работа с комп и гледане на телевизия като аз съм редуцирала тяхната употреба само до работа с комп. И то основно в офиса. Купих си страхотни красиви рамки на Квиат и се чувствам добре с цайсара. :lol:
Бъни, и с теб всичко ще се нагласи от самосебе си и ако постигнеш по-добро майсторство в снимането, те чакам с автопортрет тук. :lol:
Бъни написа:Освен това и при нас дойде зимата...

Сняг още не е валял, но го чакаме тези дни. Темперетурите сутрин вече са минусови, започнах да си суша прането вътре, портокалите вече са сочни и вкусни и децата сами искат да пият чай! Все признаци , че зимата вече е тук!
Нашата зима нали дойде по Димитровден, та сега е дала отбой

. Но при все си е студеничко и вечно облачно.. но важното е в душата ни да не е такова.
ellis_stoyanova написа:момичета,карам направо защото отново пиша през тела.имам нужда от съвет.и Анджи и Ивето са на Аб,до миналата седмица бяха болни,2 дни на градина и всичко се повтори,Анджи е с дълбока кашлица и възпалено гърло,а Ивето-има хрип в трахеята.вчера не е спряла да кашля цял ден,вечерта взех на заем инхалатор и започнах инх с физ.разтвор на всеки час.през нощта почти не е кашляла.единственото,което спря аб-то е Т,но незнам дали въобще ще помогне.слагам компреси с мед и нишадър.а вчера Ивето стоя цял ден с извара на гърдите,как се лекуват бронхити,нямам идея,добре ли са инхалациите,които правя?вчера дадох и ериус вечерта защото кашлицата е суха,някак алергична.мразя това състояние на безпомощност.благодаря ви предварително
Елисче, не знам как се лекуват бронхити. Досега децата не са правили такива. Или и да са правили, съм ги лекувала за нещо друго, т.к. вече по изключение ги водя на лекар за кашлици, сополи и Т. И то най-вече заради бележките за училище. Имаме само 1 пневмония, регистрирана на Коки, но като се замисля, че аз 10 дена след откриването й се опъвах да дам АБ, и го почнахме на десетия ден вечерта, когато и Т беше преминала, а кашлицата си отиваше, мога да ти кажа само, че за всичко се ИЗИСКВА ВРЕМЕ!!! Сигурно сега ти се иска да ми треснеш един, щото ти си притеснена, пък аз се правя на интересна. И хубавото е, че не сме наблизо, щото верно можеш и да ме удариш

. Но все пак...... няма как да очакваш нещата да се оправят за 2-3-4 дена... Особено, когато са с наслагвания, както е при вас. Аз ще си позволя да бъда и малко критична към теб - чудя ти се защо го даваш този пуст АБ!?!?!?!?!!? Честно...... не си спомням точно кога, но беше в ранната пролет, бях ти написала нещо от сорта, че доста боледувахте през изминалия зимен период. Тогава ти ми каза, че не е точно така...... и не помня какво още. Не че има значение всичко това, но аз го казах от гледна точка на факта, че всеки път ви изписват АБ и ти като че ли всеки път го даваш...... Но онова, което не виждаш в картинката е, че той
НИКОГА не помага...... И след 2 седмици въртележката се завърта пак така. Ами няма логика да се лекувате с АБ на 3 седмици.... В крайна сметка, ако това е периода, на който децата се разболяват и без лечения с АБ, то по-добре е без него. Ето и в момента пишеш същото - АБ е повлиял само Т. Добре, какъв е смисълът от него?!?! С него и без него, нещата не са по-добре. Не е ли по-ценно организмът да почне сам да се справя с тези симптоми?! Полека-лека това трябва да се случи, ако не искаш Ивето и Анджи да се отровят от химия. Педиатрите имат дежурен скрипт по отношение на респираторните заболявания, а именно "Почвайте АБ, че да не стигне надолу!!!!!!! " Баси майката..... с извинение...... Дотук с моите деца НИКОГА не се е стигало дотам, а твърдя, че Коко и Бела не са с извънземни гени. В никакъв случай. Да, трябва някакъв опит, за да прецениш кога да отхвърлиш рецептата с АБ, но мисля, че ти
Ели, вече го имаш този опит. И понеже хич не ти помогнах дотук, ще добавя само още нещо последно - моля те, аз лично те моля, огледай се за предучилищна група в някое училище в Перник!!!! Не го казвам случайно. Ако Краси (майката на Вики и Алекс) случайно влезе тук, ще бъда щастлива и тя да потвърди, че откакто нейната Вики е в предучилищна в нашето училище, проблемът с болестите е на около 75% по-малък!!! Не знам защо така се случва, но фактите са си факти.
Сега за бронхити - нищо не знам. Но аз лично бих правила следното - инхалации с масло от чаено дърво и евкалипт. Първото е естествен растителен АБ. Второто - има свойството са стеснява кръвоносните съдове и да подобрява проходимостта на затлачените канали - става въпрос за бронхите и за лигавицата на устата и носа. Компреси - освен с извара, аз не съм правила никакви други компреси. Така че тук си на прав път.
Бронхалис на Хил. Изчети листовката и прецени дали можеш да го почнеш.
Геломиртол за деца:
Предназначение:
ГелоМиртол се използва за симптоматично лечение на остри и хронични бронхити и синуити.
ГелоМиртол повлиява секрецията и кашлицата при заболявания на дихателните пътища, втечнява сгъстения секрет, засилва отделянето му, улеснява отхрачването и има противовъзпалителен ефект.
Сироп за кашлица - може би е най-добре Стодал!!! Но ако тръгнеш да избираш сироп за кашлица, чети внимателно да не е такъв, който я подтиска, защото ще има противоположно на геломиртола действие и нищо няма да се получи. Геломиртолът има свойството през 2-3-4-я ден от приема му, да предизвиква увеличаване на кашлицата - това означава, че той наистина действа и секретите почват да се чистят. Затова си мисля, че стодалчето е подходящо в случая.
За имунната система - поне според мен избери само 1 нещо!!! Нистина - или вит. С, или клееева, или Умкалор да речем. Но нека е само 1.
Стискам палци и се надявам съвсем скоро да пишеш, че нещата доста са се променили и то към по-добро.
И завършвам се нещо положително:
"Никога не се страхувай да направиш нещо, което не умееш. Ноевият ковчег е бил построен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"!"