ГОДИШНА ФОРУМНА среща - август 2015!

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: ГОДИШНА ФОРУМНА среща - август 2015!

Мнение от cchery »

It's купон-time!!!! :1216 :1216 :1216 :1216

Да си дойдем на думата и същината...... Часът наближава 18 часа. Това означава, че дегустациите на 6 вида местна ракия и зелено сирене, е време да се намърдат в изключителната ни програма за деня :1062 :1062 . Там отиваме семейства Доневи и QZ. Аз, разбира се, подхождам малко със страх как така ще опитам 6 ракии :1139 и заради това си подлагам с 1 бира предварително :221 :221 .... Хубавото е, че имах време само за 1 глътка от нея.... лошото - като се върнах от дегустациите, беше топла :mrgreen: .

И така - нареждаме се ние на една дълга маса, в чийто край има бутилки с ракия.

Изображение

Каквото и да ми обясняват за това от какви плодове се правят, как се дестилират и т.н., най-сериозният факт, който съм запомнила е, че ежедневната употреба на 300 мл от огнената вода, ви осигурява дълголетие и здраве.... минимум 75 лета ще бъдат записани в актива ви :lol: :lol: .... както е при местните!!!! Оттам насетне се почна едно яко опитване на джанкова, афъскова, сливова, гроздова, крушова, круша със слива, слива с ябълка, дюля с мушмула, мушкато с пасифлора :221 :221 ....... не ви е работа да ви разправям..... неслучайно погледите ни на тази снимка са блеснали:

Изображение

На петата чашка трябваше да познаем отново от какво е направена ракията... аз не си позволих да изгубя и секунда, т.к. другата група бяха доста добри, и почнах едно безразборно, но за сметка на това наситено и постоянно изброяване на плодове. Докато стигнах номер 10, който се оказа и верния отговор :221 :221 ..... Точно така си спечелих юзчето с крушова ракия..... дет се вика - само то ми липсваше на цялото предишно пиене:

Изображение
Изображение

Юзчето е с буквите на Черни Вит и е надписано от Сиси! :222
Обърнете внимание на академичната замисленост на Силвето и Венци.......
Изображение
Не можеш току-така да дегустираш ракия - трябва си и задълбочаване!!! :1062 Особено, когато стигаме до момента с дегустацията на зеленото сирене:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Цецо е сладкодумен и няма начин да не го слушаш. В разказа му го допълва и Деси - председателката на Слоу ФУуд за България. Постепенно онова, което доскоро беше само в ноздрите ни, а именно - аромата на сирене, вече се топи по небцето. Сирене на 30 дена, сирене на 55 дена, на 2 месеца...... на 7 месеца, на 2 години..... Да, последното е истина, а не следствие на шесте ракии, които дегустирах :955 - опитахме и сирене на 2 години!!!! Срам не срам, ще кажа, че за отмиване на вкуса между различните сирена, имаше вино, което..... ами поизпихме го него :1093 :1207 :957 .......

Обратно в хотела..... Единственото, което съм снимала в него е тоталното опустошение, настъпило на масата ни.....:

Изображение
Изображение

Варени картофи с корнфлейкс, каша от коприва със сирене, домати с местно саламурено сирене..... боже, колко съм паметлива! :1140 :1140 ..... Имаше и хора.... някои може би помнят от миналата година!!! Децата ги изпуснахме от поглед и съответно играха през цялото време навън по мокрия асвалт и трева.... Бела се прибра подгизнала до коленете. Но за сметка на това доволна и щастлива!!!! Всички заспахме бързо и сладко, защото на другия ден....... ни чакаха още емоции!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

Разпрали сте се от ядене и пиен кат гледам :1062
Не сте посрамили Меците :524 :326
Аватар
Ql4e ZLAto
Трошач на клавиатури

Мнение от Ql4e ZLAto »

Черитаааа ... ще си позволя да те поправя малко ... колаЦи са, душко, или катми, или марудници ... Май малко си хапнала от тях - трябва да затвърдим с ядене на нова партида, че да не ги бъркаш вече :1062 :1062 :1062
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wF8KhJ2/weight.png[/img]

http://station.ru/RadioStation.aspx?id=1723&flash=1&play=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ql4e ZLAto написа:Черитаааа ... ще си позволя да те поправя малко ... колаЦи са, душко, или катми, или марудници ... Май малко си хапнала от тях - трябва да затвърдим с ядене на нова партида, че да не ги бъркаш вече :1062 :1062 :1062
Ей на до КАКВО води прекалено малката консумация на въпросните палачинки :1062 :1062 :1062 ..... Благодаря, Силве! Ще имам предвид точния правопис, че и правоизговор :oops: ... очевидно съм изяла нещо дето въобще не го знам какво е :221 :221 ...... Но да продължим оттам, откъдето свърших, че трябва и вечеря да правя :222 .

Ден 2 - събуждам се, а въздухът - кристален! Има ги още облаците, но са си хванали пътя и се надуват високо горе над баирите...... или поне по-високо отколкото вчера:

Изображение
Изображение
Изображение

Вит си тече невъзмутимо вече доволно напълнил търбуха с водица, че летните жеги му бяха взели силиците:

Изображение

Ние пък имаме уговорка за спортен полуден - по стара форумна традиция :1062 . Сколасваме да се съберем аз, Цвети, Деси, Цони и Силвето. За съжаление тревата навън е мокра, та мокра.... Ще чупим стойки на закрито за съжаление на огромната тълпа почитатели, покачили се на оградата на къща "Бояна" и очакващи поредния епизод на филма "Убийствени тела" :1062 ..... или пък беше "Убийство от тела" :1044 :1044 :lol: ..

Изображение
Изображение
Изображение

Снимките са размазани, но това трябва да ви говори само и единствено за какво темпо при тренировката иде реч :!: :!: :1062 ....

Изображение
Изображение
Изображение

А само отбрана селекция ходи и да тича :1062 :1062 . Маршрутът беше от вече познатите ви горна махала до долна махала. Връщането.... ъъъ..... е, хапнахме и малко сливи по пътя :1062

Време е за тръгване! Деси и Силвето влизат в семейните коли и поемат назад към големия град.... Ние също почваме полека-лека да се събираме, но не сме чак така унили, т.к. сме прокарали идеята за Гложенския манастир. И не стига това, ами решаваме да придумаме и Люската и Вальо, та за целта отиваме до тяхната къща.... Предизвикателството е прието. Готино е, че дори и в 16 часа неделя все още имаме план да правим нещо заедно - семейството на Цвети, ние и Орхи!

Преди това трябва да кажем чао на Цони и на Поли - собствениците на хотела. По този начин имаме удоволствието да се запознаем с Джинджър - кученцето на Сиси, за което Цони писа:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Абсолютен малък сладур!!! Който е безкрайно гушлив и обича да "целува"...... Е, тръгнахме си от Черни Вит..... за догодина си обещахме - почваме с организацията на това събитие от месец май! и този път - да няма хък и мък - ама аз такова... или онакова!!!! искаме да ви видим всички и да ви предадем от онова усещане - да се съберем на едно място толкова различни хора, в зрелостта на силите си, да имаме крайно различен живот и битие и при това да можем да прекараме весело и с усмивки цели 48 часа! без дрязги! без надхващания! ..... само с нескрит интерес!

И така - Гложенски манастир на хоризонта :lol: : красиво място сред уникална природа! Скупчени много сгради на малко пространство, създаващи усещането за уют, дом и сигурност!!!

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

И финално!! Но само за тази среща...... едни от най-любимите ми снимки:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

В момента нямам нито времето, нито желанието да правя каквито и да било оценки на преживяното.... но това, че за цели 2 дена забравих работата си, грижите, обучението и тревогите, говори само по себе си какъв заряд носи едно такова събиране! БЛАГОДАРЯ ВИ! :922

Линк към целия албум със снимки
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Беше невероятно хубаво.Много се радвам, че успяхме да дойдем.Ние се прибрахме към 22.30 часа като по пътя си купихме 30 кг. сини сливи за компоти.И днес дет се вика не знам на кой свят съм.Работа, лятната академия на Симчо, багаж и компоти.Но както вече е известно при нас не може да е спокойно :plezya se Все трябва да се тича и прави нещо.Гледаме да не загубим форма :1062
За тенировката какво да ви кажа.....беше много весело и потно.Чери се справи чудесно като водеща и да не останем непохвалени останалите ние също се справихме блестящо :mrgreen: Напади, лицеви, бърпита, жаби.....пълен набор от упражнения.Аз дори си подобрих повторенията на жабите.От 15 на 20 :1028 После и потичахме малко...е някои и повече :lol: И в този ред на мисли да благодаря на Ани, че по никакъв начин не ме накара да се чувствам зле, че на връщане не издържах и си повървяхме.Много се радвам и на Деси и Цони и Силвето, че се включиха.Беше мнооооого хубаво всичко.А за яденето и пиенето.....ами.......можехме и още :955
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Хей, Мецанки.... :roll:
Срещата е била много хубава, видно е от снимките!
Хубави хора, спокойни, засмяни, щастливи, всички очи блестят (със сигурност не от дегустацията на различни ракии... :222 )
А да не говорим за децата!!! Момичета, искам да ви кажа, че всички имате прекрасни дечица!!!
Браво на вас! Много ви се радвам!

А Джинджър без съмнение е страшен сладур!
Никога не е късно за ново начало!
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Страхотна красота по онзи край ! Много хубав разказ ! Много приятна компания и интересни ракии ,ама как не се напихте направо се чудя :1062 Сиренето много ме впечатли,тези хубави пити. Разкошен уикент ,хубави хора , е дано догодина дойдем и ние ))))) Благодаря ти Чери за споделеното !
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

futarela написа:Страхотна красота по онзи край ! Много хубав разказ ! Много приятна компания и интересни ракии ,ама как не се напихте направо се чудя :1062 Сиренето много ме впечатли,тези хубави пити. Разкошен уикент ,хубави хора , е дано догодина дойдем и ние ))))) Благодаря ти Чери за споделеното !
А бе тази - мушкато с пасифлора как беше ????? Звучи много интересно
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
ellyto

Мнение от ellyto »

мисля, че ако някой трябва да разкаже за преживяванията и да ги сподели толкова подробно и хубаво, така че да останеш с впечатление, че си бил там, може само и едиснтвено Чери да го направи!!! Честно да ти кажа възхищавам се за начина по който винаги пресъздаваш изживяванията си, ама наистина.

Радвам се, че така добре сте си изкарали, ама наистина много се радвам. Всичко изглежда страхотно просто, а на Чери тази къса коса страшно много ми харесва и да знаеш, че много ти отива.
Браво и за дегустациите и за бягането и за упражненията и за подобреняита и изобщо за всичко. Децата и те изглеждат щастливи и доволни. Мъжете надявам се също са останали доволни от изкарването, не само от дегустациите :221 :221
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

ellyto написа:мисля, че ако някой трябва да разкаже за преживяванията и да ги сподели толкова подробно и хубаво, така че да останеш с впечатление, че си бил там, може само и едиснтвено Чери да го направи!!! Честно да ти кажа възхищавам се за начина по който винаги пресъздаваш изживяванията си, ама наистина.
Ех, Еличка, много ти благодаря за думите!!! И за комплимента за остатъците от моята коса :1062 :1062 . Аз може и да се майтапя с новата ми прическа, но честно - също я харесвам.. Не знам докога ще съм така, но сега се радвам на свободата всеки ден да се оформям по различен начин.
futarela написа:А бе тази - мушкато с пасифлора как беше ????? Звучи много интересно
Чудна! :1062 :1062 След третата ракия, вече не можеш се ориентира кое какво и що.... Знаеш само, че пиеш ракия :955 .... Обаче ни беше адски весело!!!

Вас двечките, Фют и Ели, .... поставям си лична мисия - следващия път да ви докарам на форумната среща!!!! Ще ме оставите ли да се проваля?!?!?!?!?!?!? :!: :!: :!: :1058 :D

Аватар
Ql4e ZLAto
Трошач на клавиатури

Мнение от Ql4e ZLAto »

cchery написа:Вас двечките, Фют и Ели, .... поставям си лична мисия - следващия път да ви докарам на форумната среща!!!! Ще ме оставите ли да се проваля?!?!?!?!?!?!? :!: :!: :!: :1058 :D
Аз съм плътно с тебе, Черита! Можеш да разчиташшш .... :1058 :D Крайно време е!!! :524
Има и още мецанки, които трябва да бъдат "докарани" де .... :222
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wF8KhJ2/weight.png[/img]

http://station.ru/RadioStation.aspx?id=1723&flash=1&play=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор