Да си дойдем на думата и същината...... Часът наближава 18 часа. Това означава, че дегустациите на 6 вида местна ракия и зелено сирене, е време да се намърдат в изключителната ни програма за деня

И така - нареждаме се ние на една дълга маса, в чийто край има бутилки с ракия.
Каквото и да ми обясняват за това от какви плодове се правят, как се дестилират и т.н., най-сериозният факт, който съм запомнила е, че ежедневната употреба на 300 мл от огнената вода, ви осигурява дълголетие и здраве.... минимум 75 лета ще бъдат записани в актива ви :lol: :lol: .... както е при местните!!!! Оттам насетне се почна едно яко опитване на джанкова, афъскова, сливова, гроздова, крушова, круша със слива, слива с ябълка, дюля с мушмула, мушкато с пасифлора
На петата чашка трябваше да познаем отново от какво е направена ракията... аз не си позволих да изгубя и секунда, т.к. другата група бяха доста добри, и почнах едно безразборно, но за сметка на това наситено и постоянно изброяване на плодове. Докато стигнах номер 10, който се оказа и верния отговор
Юзчето е с буквите на Черни Вит и е надписано от Сиси!
Обърнете внимание на академичната замисленост на Силвето и Венци.......
Не можеш току-така да дегустираш ракия - трябва си и задълбочаване!!!

Цецо е сладкодумен и няма начин да не го слушаш. В разказа му го допълва и Деси - председателката на Слоу ФУуд за България. Постепенно онова, което доскоро беше само в ноздрите ни, а именно - аромата на сирене, вече се топи по небцето. Сирене на 30 дена, сирене на 55 дена, на 2 месеца...... на 7 месеца, на 2 години..... Да, последното е истина, а не следствие на шесте ракии, които дегустирах

Обратно в хотела..... Единственото, което съм снимала в него е тоталното опустошение, настъпило на масата ни.....:
Варени картофи с корнфлейкс, каша от коприва със сирене, домати с местно саламурено сирене..... боже, колко съм паметлива! :1140 :1140 ..... Имаше и хора.... някои може би помнят от миналата година!!! Децата ги изпуснахме от поглед и съответно играха през цялото време навън по мокрия асвалт и трева.... Бела се прибра подгизнала до коленете. Но за сметка на това доволна и щастлива!!!! Всички заспахме бързо и сладко, защото на другия ден....... ни чакаха още емоции!