Аз не казвам да не се вслушвам в себе си, обаче колкото и да слушам, не съм сигурна, че там е вярното решение

. Защото вътрешното ми "Аз" също е объркано по много въпроси :lol: Напоследък забелязвам, че търся информация до момента, до който намеря нещо, което ми подхожда на мирогледа, т.е. от 10 гледни точки избирам тази, която според моите усещания е правилна. И може тя наистина да е такава за мен. Но детето ми не съм аз - за него нещо друго може да е подходящо. Ако постъпвам с него спрямо моето светоусещане, спрямо това как аз се чуствам - това би могло да е грешка спрямо нейното виждане за света. Аз съм най-спокойна когато сме двете заедно, когато ми е хваната за полата. Но тя иска да тича на площадката, да се катери, да лази по камъните, да влиза сама в морето. И това е добре за нея - казва го разумът ми. Но сърцето ми крещи, под лъжичката ми се свива от страх да не й се случи нещо. разумът ми казва, че едно обелено коляно не е края на свта, но стомахът ми се обръща от вида на раната. Кое е вътрешното ми "аз" в случая - разумът или чувствата

. Или пък ядосаното ми "аз" да крещи и да вика и в крайна сметка побеждава, въпреки другите ми съображения :lol: Дилеми, дилеми..... Разбира се, случва се и разумът и чуствата да ми казват едно и също, тогава е лесно, не се терзая, спя спокойно и всичко е цветя и рози. Не ми е лесно... :lol: Разбрах, че трябва постоянно да се вглеждам в себе си, да се усъвършенствам, да търся информация, да слушам, да се науча да уважавам чуждата гледна точка и още 100 неща. А имаше време, когато се мислех за завършена личност :lol: :lol: - колко съм била далеч от истината!
Малко объркано се опитвам да обясня, май не ми достигат думи, които да изразят някои от - надявам се временните ми - състояния

.
Ето например в понеделник бях в подобна дилема - водих Яна на градина да я прегледа докторката там, за да я пускам от сряда. Като си мисля, че Яна е излекувана от кашлицата. Преглежда я значи онази докторка и с гробовен глас ми казва, че Яна е много зле, пред пневмония. Не може да ходи на градина. От там се юрваме при личната, която я преслушва за 10 сек. и казва - едва ли е пневмония, но идете на рентген. Излиза снимката - пише "начален стадий на пневмония, бронхолити..." и незнам какво още. Пак при личната - имало 2 варианта - или да влизаме в болница, или да пробваме с домашно лечение няколко дни, ако няма подобрения, тогава да мислим други варианти. Вече лекичко се бях пообъркала, защото 3 часа се мотаем напред-назад в разни студени болнични коридори. Излязохме си ние от личната и право при нашата си докторка, дето беше слушала Яна няколко дни преди случката. Пак я слуша надълго и на широко и какво мислите - нямало му нищо на детето, Вентолина си казвал думата, нямало нужда дори от антибиотик, камо ли от оставане в болница!!! Изпаднах в много голяма дилема - да давам ли антибиотика или да не го давам. Цялата ми личност крещеше да не го давам, обаче ако грешах, ако станеше по-лошо, ако наистина се стигне до влизане в болница? Мога ли да поема този риск? Не намерих спокойствие - което и решение да бях избрала, нямаше да имам мира. Поне не в следващите няколко дни. В сряда Яна си беше съвсем добре, без следа от хрипове, без кашлица, без сополи - може би антибиотикът все пак е свършил работа, след като 2 седмици преди това се влачи на сиропи за кашлица без подобрение. Но ако след месец се разболее пак - било ли е правилно решението ми....
Ох, май прекалих с обясненията този път

, стана твърде дълго и отегчително, ще стана шампион по спам :lol: