
редена салата от кореноплодни, варива, яйце и месо
Сварени картофи нарязвам на кубчета- 2 см., сварено цвекро -малко по-ситно, сварено яйце, морков -може и от туршия, грах от консерва, кисели краставички на ситно, лимон - на ситно, може гъбки от консерва, зелен лук или праз ,а ако няма - стар лук на лунички, но го претривам със сол, измивам и чак тогава го слагам. Сварявам пилешки гърди, а може и друго месо, колбас а днес ще бъде с пушена рибка, накъсвам на ситно. В прозрачна купа редувам пластове от цвекло, зелениите, яйцето настъргано на едро ренде, и смес от всички останали продукти, съединени с майонеза или само с олио или зехтин. Първият пласт да е от картофената смес, посре - рисуваш с различните по цвят слоеве. Става страхотно, може би по-калорично в майонезения вариант, но това може да се избегне и въобще подлежи на много игра с въображението. Може да се украси с каквото има под ръка и се сервира с купата на масата, а може да послужи и за предястие, цопнато върху лист от маруля. Предупреждавам, че цвеклото объркано с останалата смес придава неприятен вид, както казва сина ми - на веднъж ядено.
А ще правя и мъфини да пратя на дъщеря ми, която е студентка, че преди 4 дни и пратих, но били вълшебни - изчезвали мистериозно, та иска пак. Ако искате ще ви напиша рецептата, лесни са.