Седя си или по-точно полу-седя, полу-лежа сама в една болнична стая в Пирогов и чакам да ме извикат за операция... "Как се докарах дотук?" - почти не съм си задавала този въпрос през изминалите 3 седмици... То просто е безсмислено. Първоначалното ми очакване всичко да свърши за 20 дена отдавна беше опровергано. "Котвата" на лявата ми ръка тежеше и болеше точно по начин, който се очаква, ако ви тупнат истинска котва където и да е.... Исках да я махна от самото начало.. и това ми желание ме отведе в Пирогов 2 дена преди очакваната първа консултация .... Е, свалиха ми гипса, но нищо от това, което имаше под него не ме зарадва. Една изродена картина на длан и предмишница, застанали в тотална опозиция с изначалния замисъл на създателя ни. И слабост - толкова много слабост, че даже нямах сили да ревна.... само няколко полусухи сълзи....
Контролната снимка не показа нищо добро. Оказа се, че едната костица от счупената става се е разместила. При новината за повторното наместване, което ме чакаше, си хванах лявата китка в дясната и тръгнах да излизам от Пирогов. Стигнах само до изхода. Непреодолима слабост, болка и чувство, че ще загубя дланта си някъде по пътя за Младост

.... А толкова много исках да свалим гипса и да литна както обикновено, да вляза с взлом в живота, който живея, защото той, животът, оказа се, не е за добрите и хрисимите. Уви, котва №2 висна на лявата ми ръка и аз си тръгнах все така неудовлетворена.... но все пак до новия ми контролен преглед имаше само 4 дена... 4 дена до деня, в който щяха да ми кажат, че всичко е наред, че костта зараства правилно и че ще махнем гипса след най-много 10 дена.
Дойде денят на втория контролен преглед и.... аз с огромно настроение се запътих към Пирогов............ за да разбера, че лекарят, който ме намества втория път
въобще не е на работа........ в деня, в който ме вика на контролен преглед.

Да бе, да...... "...това не може да е истина!", ще каже някой. Може, ако е в моята приказка.....

и така и беше. Прибрах се безславно вкъщи, за да дойда след 2 дена на преглед при лекаря, който ме прие първоначално - в нощта на травмата..
Понеделникът (поредният) дойде, свалихме втория гипс и нещата не бяха нещо по-добре..... пак снимки с рентген, пак познатата лудница на Пирогов от изръбени, подути, изкривени, разрушени, гипсирани, бинтовани, окървавени, посинени и какви ли не люде..... Седя и се моля на съзнателното ми подсъзнание да изгони думата "операция" от вилаета на мислите ми.... Е, ако не е при мислите, то тя се вмъква подмолно в разговорите, които водя с лекаря.... тъпата кост не може да се задържи без имплант и изпада, да й се не знае..... Има вариант да зарасне и така - накриво, т.е. а после с рехабилитация да се пробвам да раздвижа ръката до пълния обем движения, на които е способна..... а може и никога да не се получи и отново да се наложи операция.... Седя на една кушетка в спешната травматология, до мен седи и лекарят.... Никой от двама ни не може да вземе решение...... А в този момент някой борсов агент прави удара на живота си. Спортист достига върхова форма ...... някой взема изпит с шестица..... приятелите ми кроят плановете си за следващите няколко часа, дни, седмици и години...... А аз какво?!?! ......
Гипс №3 се настанява на ръката ми - отровно зелен и опасно лек - води се полимерен. Решила съм да пробвам ръката да зарастне накриво и после да раздвижвам с упорита рехабилитация. Мисълта за ножа в китката ми ме крепи докато трае наместване №3 - този път без упойка - по мое желание. Страхотна изработка е този полимерен гипс.... лек, твърд, държи добре счупеното и не ме боли - почти не ме боли. А и може да се къпя с него..... Толкова ми е добре, че дори успях да направя прическата на Бели за демонстрацията на съчетанията й

. Много съм доволна.
2 дена по-късно..... гипс №3 почва да мирише доста гадно, а при чесане с отвертка под него, кожата боли подозрително. Това е денят, в който ще взема второ мнение за ситуацията, в която съм. Баси, светът продължавал да се върти без значение моята китка дали е здрава или не....... я виж ти!

Здрава, здрава - колко да е здрава...... точно на една операция разстояние. Второто мнение е категорично...... ако си искам китката така, както онзи горе решил за нея в деня на раждането ми, трябва да се оперирам..... а ако държа кожата ми под гипса да остане цяла, трябва да махна полимерната зелена твар от лявата си ръка........ Това вече е трудно - предполага рязане по дължина на 2 места...... рязането се извършва с уред, предназначен най-вероятно за вадене на зъб на африкански слон...... Да, уредите, с които обслужват злополучната ми длан градират и стават все по-големи и плашещи.......
Баси и гипса, който можел да се мокри....... Т.е. той може, но свойството му да съхне явно има нужда от подобрение - кожата ми на дланта е гъбясала и почти на рана.. от другата страна е плъзнал гаден обрив

........ Да ми е честито - операцията вече се задава на хоризонта и нищо не може да я спре..... дотогава обаче ще понеса гипс №4 - този път най-обикновен...... стига вече моди
И така - историята завършва тук, където и почна на 10-и май..... Цял час след началото на този постинг, аз все още седя - полу-седя, полу-лежа в леглото в една болнична стая в Пирогов и чакам да ме извикат за операция...... от чиято упойка се ужасявам. Ама какво бях писала по-горе?! Че животът не е за добрите и хрисимите!?! Нали?!..... Явно ще да е за смелите, които една упойка не може да ги спре ......... да се научат да карат стрийт-борд

........