Личен дневник - cchery

Споделено, откровено, съкровено
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Личен дневник - cchery

Мнение от Kleo »

Чери, отдавна не си писала тук? :923
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

"Мятам" си тук :954 , за да търся по-лесно, 2 заглавия на книги, които искам да прочета:

[img]http://hermesbooks.com/media/catalog/pr ... vi_hrm.jpg[/img]

[img]http://www.colibri.bg/k_img/vssereshprdgr2.jpg[/img]
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Гипс N=4 се мъдри на моята лява ръка. Счупих всички рекорди по модифициране на т.нар "имобилизация" на крайници :1139 :1139 :1139. Направо не е истина :221 :221 :221.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Не знам какво да ти кажа... :923
Ани, а с книгите какво стана? Намери ли ги, четеш ли ги?
С теб съм!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Из ".....страсти от една болнична стая"

Мнение от cchery »

Седя си или по-точно полу-седя, полу-лежа сама в една болнична стая в Пирогов и чакам да ме извикат за операция... "Как се докарах дотук?" - почти не съм си задавала този въпрос през изминалите 3 седмици... То просто е безсмислено. Първоначалното ми очакване всичко да свърши за 20 дена отдавна беше опровергано. "Котвата" на лявата ми ръка тежеше и болеше точно по начин, който се очаква, ако ви тупнат истинска котва където и да е.... Исках да я махна от самото начало.. и това ми желание ме отведе в Пирогов 2 дена преди очакваната първа консултация .... Е, свалиха ми гипса, но нищо от това, което имаше под него не ме зарадва. Една изродена картина на длан и предмишница, застанали в тотална опозиция с изначалния замисъл на създателя ни. И слабост - толкова много слабост, че даже нямах сили да ревна.... само няколко полусухи сълзи....

Контролната снимка не показа нищо добро. Оказа се, че едната костица от счупената става се е разместила. При новината за повторното наместване, което ме чакаше, си хванах лявата китка в дясната и тръгнах да излизам от Пирогов. Стигнах само до изхода. Непреодолима слабост, болка и чувство, че ще загубя дланта си някъде по пътя за Младост :D .... А толкова много исках да свалим гипса и да литна както обикновено, да вляза с взлом в живота, който живея, защото той, животът, оказа се, не е за добрите и хрисимите. Уви, котва №2 висна на лявата ми ръка и аз си тръгнах все така неудовлетворена.... но все пак до новия ми контролен преглед имаше само 4 дена... 4 дена до деня, в който щяха да ми кажат, че всичко е наред, че костта зараства правилно и че ще махнем гипса след най-много 10 дена.

Дойде денят на втория контролен преглед и.... аз с огромно настроение се запътих към Пирогов............ за да разбера, че лекарят, който ме намества втория път въобще не е на работа........ в деня, в който ме вика на контролен преглед. :1215 :1215 :1215 Да бе, да...... "...това не може да е истина!", ще каже някой. Може, ако е в моята приказка..... :) и така и беше. Прибрах се безславно вкъщи, за да дойда след 2 дена на преглед при лекаря, който ме прие първоначално - в нощта на травмата..

Понеделникът (поредният) дойде, свалихме втория гипс и нещата не бяха нещо по-добре..... пак снимки с рентген, пак познатата лудница на Пирогов от изръбени, подути, изкривени, разрушени, гипсирани, бинтовани, окървавени, посинени и какви ли не люде..... Седя и се моля на съзнателното ми подсъзнание да изгони думата "операция" от вилаета на мислите ми.... Е, ако не е при мислите, то тя се вмъква подмолно в разговорите, които водя с лекаря.... тъпата кост не може да се задържи без имплант и изпада, да й се не знае..... Има вариант да зарасне и така - накриво, т.е. а после с рехабилитация да се пробвам да раздвижа ръката до пълния обем движения, на които е способна..... а може и никога да не се получи и отново да се наложи операция.... Седя на една кушетка в спешната травматология, до мен седи и лекарят.... Никой от двама ни не може да вземе решение...... А в този момент някой борсов агент прави удара на живота си. Спортист достига върхова форма ...... някой взема изпит с шестица..... приятелите ми кроят плановете си за следващите няколко часа, дни, седмици и години...... А аз какво?!?! ......

Гипс №3 се настанява на ръката ми - отровно зелен и опасно лек - води се полимерен. Решила съм да пробвам ръката да зарастне накриво и после да раздвижвам с упорита рехабилитация. Мисълта за ножа в китката ми ме крепи докато трае наместване №3 - този път без упойка - по мое желание. Страхотна изработка е този полимерен гипс.... лек, твърд, държи добре счупеното и не ме боли - почти не ме боли. А и може да се къпя с него..... Толкова ми е добре, че дори успях да направя прическата на Бели за демонстрацията на съчетанията й :954 :954 . Много съм доволна.

2 дена по-късно..... гипс №3 почва да мирише доста гадно, а при чесане с отвертка под него, кожата боли подозрително. Това е денят, в който ще взема второ мнение за ситуацията, в която съм. Баси, светът продължавал да се върти без значение моята китка дали е здрава или не....... я виж ти! :955 Здрава, здрава - колко да е здрава...... точно на една операция разстояние. Второто мнение е категорично...... ако си искам китката така, както онзи горе решил за нея в деня на раждането ми, трябва да се оперирам..... а ако държа кожата ми под гипса да остане цяла, трябва да махна полимерната зелена твар от лявата си ръка........ Това вече е трудно - предполага рязане по дължина на 2 места...... рязането се извършва с уред, предназначен най-вероятно за вадене на зъб на африкански слон...... Да, уредите, с които обслужват злополучната ми длан градират и стават все по-големи и плашещи.......

Баси и гипса, който можел да се мокри....... Т.е. той може, но свойството му да съхне явно има нужда от подобрение - кожата ми на дланта е гъбясала и почти на рана.. от другата страна е плъзнал гаден обрив :1139 :1139 ........ Да ми е честито - операцията вече се задава на хоризонта и нищо не може да я спре..... дотогава обаче ще понеса гипс №4 - този път най-обикновен...... стига вече моди :221

И така - историята завършва тук, където и почна на 10-и май..... Цял час след началото на този постинг, аз все още седя - полу-седя, полу-лежа в леглото в една болнична стая в Пирогов и чакам да ме извикат за операция...... от чиято упойка се ужасявам. Ама какво бях писала по-горе?! Че животът не е за добрите и хрисимите!?! Нали?!..... Явно ще да е за смелите, които една упойка не може да ги спре ......... да се научат да карат стрийт-борд :524 ........

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

АНИ, УСПЕШНА И ЛЕКА ОПЕРАЦИЯ !!! НЕ СЕ БОЙ ОТ УПОЙКАТА !!! САМА СИ ВДЪХНИ КУРАЖ !!! ПОМОЛИ СЕ ТИХИЧКО, ВЪТРЕ В СЕБЕ СИ, С ПЪЛНАТА ВЯРА, ЧЕ ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ ОКЕЙ !!! АЗ СЪМ С ТЕБ В МИСЛИТЕ И МОЛИТВИТЕ СИ !!! НЕ СИ САМА, ДЕЦАТА ТИ И МОМЧИЛ МНОГО ТЕ ОБИЧАТ И ТЕ МИСЛЯТ !!! А СВЕТЪТ СИ ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ ВЪРВИ, ТОВА СИ ГО ЗНАЕШ, ТОВА Е РЕАЛНОСТТА !!! ВСЕКИ С НЕГОВИТЕ СИ РАДОСТИ И БОЛКИ, НЯКАК Е ЕСТЕСТВЕНО И НОРМАЛНО ДА БЪДЕ ТАКА !!! НО РАЗБИРАМ УСЕЩАНЕТО ЗА БЕЗВРЕМИЕ И БЕЗТЕГЛОВНОСТ... :922 :922 :922
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ани, моля те, дръж ни в течение какво става около теб и занапред, че се притеснявам, мислейки за теб, приятелко! Имаш стиснатите ми палци и на ръце, и на крака! :524
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Чери, прегръщам те силно :922 :922 :922
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Имплантирана съм :1062 :1062 . Към 19 часа ме върнаха в стаята ми. Упойката я надживях :1062 :1062 ... Сега остава да се справя с болката :plezya se :plezya se :plezya se ......

БЛАГОДАРЯ ВИ! ПРЕГРЪЩАМ ВИ :922 :922

Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Леко и безпроблемно възстановяване, Чери! :922 :922
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Ти си герой,и не защото" преживя" операцията,а защото за пореден път превъзмогна себе си,страха и всичко свързано с него!!!Наистина силно те прегръщам,дано болката отмине скоро и да се оправя всичко!!!
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Публикувай отговор