Лятна жега, спам и още нещо

Свобода на словото
Заключено
Ver

Re: Лятна жега, спам и още нещо

Мнение от Ver »

Нели написа:. Ще разказвам после, сега само ви гъделичкам, за да създам интерес. :954
Добре :)
Ще чакам напоителен разказ :524
Приятно изкарване, Нели :923
valrus

Мнение от valrus »

Здравейте,приятни емоции!
Ех,пак съм изпуснала един Р.Д
Поли,да си здрава,усмихната и нека само хубави неща се случват в живота ти.
Линди,включвам се набързо,точно заради теб. :222 Тази сутрин ядох просо с настъргана ябълка,мед и канела,вкусно е,ако искаш опитай.
Верка,не искам и да си помислям,че лятото е свършило,това ме депресира,пък нали и хормоните ми са пообъркани в момента,ту плача,ту се смея. :923
Дано тази зима е студена и нормална,да има повечко сняг,а не топло и болно време.Верка,как мина първият учебен ден на твоята сладурка?Разкажи ни!
Приятни емоциии на всички вас!
Ver

Мнение от Ver »

valrus написа:Здравейте,приятни емоции!
Това ми харесва :524
valrus написа:Ех,пак съм изпуснала един Р.Д!
Вале, ми то това си ти е запазена марка :1062 не се кахъри.
valrus написа:Верка,как мина първият учебен ден на твоята сладурка?
Мони, ходи все още с удоволствие на училище. Получи няколко усмивки и е мотивирана. Вчера като се прибрахме първата й работа беше да си напише домашното :1062 Но сега и е лесно за това. Когато стане по-трудно и няма положителна мотивация, тогава ще стане тегаво при нея.
Mrav4o

Мнение от Mrav4o »

Добър деннн!
Забравихте ли за мен? :222 Това което не се запомня, не се забравя :1062
Здравейте мили мои, липсвахте ми. НИе сме добре, :1062 но много често нямам време да пиша.
И сега пак си имам задаяи, но реших да ви навестя първо.
От днес в Русе няма лсънце :cry: Тук се надявам да има слънчеви постиве, снимки и т.н., да се зареждаме положително през студените и мраяни 6-7 месеца.
Прочетох ви назад, но моя хард диск по рождение е разален, така че сега няма да се обръщам към всяка от вас.
Не исках да сядам да пиша, защото знаех, че ще сътворя дълъг пост, а сега забравих какво исках да споделя.
За сега сме здрави, каката от 12 е на градина, и Руми и той е приет в детско заведение. Не е ясла, там приемат деца с болести, а нали е прекарал асматичен бронхит и го приеха. Сега трябва да правим изследвания, да чакаме резултати от "Закрила на детето" и после ще ни кажат кога ще ходи :954
И моето момче ще бъде "ученик" :954
Това е най-хубавата новина, друго ново няма. А, малкия се опитва да казва думи, до сега в речника имаше само - тати, как а, мама и от време на време - баба. Вече знае да се обръща правилно към бабите си.

ИСках да ви питам за клеевата тинктура, с какъв спирт се правеше - 30% р-р ли?
Аз започнах да им давам Ехинацея форте, малко имам от преди кл. т-ра и това мисля само да им давам за имунитет тази година, отделно и чайчета.
Аз ставам, тези почивни дни пак няма да имам време за четене и писане, знайте че си мисля за вас и всеки ден си "разговарям" и "споделям" мислено. Лек ден :329 :329 :329 :329 :329 :329 :329 :329 :329 :329 :329 :923 :923 :923 :923 :923 :923 :923 :923 :923 :923 :923
pol_lyuts

Мнение от pol_lyuts »

Мили момичета, благодаря ви за хубавите пожелания, много ме зарадвахте и усмихнахте! :954
Исках още вчера да се включа, за да ви благодаря, но съм в Кипър, на гости на сестра ми и племенниците, и е доста динамично :222, когато са будни и двамата, е трудно да се добереш до компютъра, а сестра ми ходи на работа и ние с майка ми оставаме сами с тях през деня.
Тук е много горещо, сигурно е 38 градуса навън, и влажността също е много голяма, направо се чудя как живеят цяла година така, сестра ми казва, че не е валял дъжд от Май месец. Хубаво е да е лято, но на мен ми харесва разнообразието на климата в България, имаме си всичко, и топло, слънчево лято, и приятна зима, със сняг, когато е уютно да си в къщи и да гледаш как вали навън, а тук дори зимата градусите не падат над нулата, и вали сняг само в планината Тродос, и то само един или два пъти през цялата зима.
И все пак, се надявам да успея да се изкъпя поне веднъж в Средиземно море, тук все още е пълно с туристи и си е истинско лято.
Изненадата от вчерашния ден беше подаръка от сестра ми - заведе ме на фризьор и в момента съм с къса коса и на кичури, направо пълна промяна :lol: Сега остава да се погрижа за промяната на другата част от тялото ми, от главата надолу :1062 :lol: , за да се чувствам наистина добре. В събота бях на контролен преглед след операцията, и доктора ми каза, че вече мога да спортувам, без да натоварвам много коремните мускули, така, че съм си обещала като се върна, да започна да тичам, защото много съм се отпуснала, забелязва се на снимките, които е качила Чери.
На всички ученици, пожелавам леко и приятно ходене на училище, да има не само уроци, но и много забавления и добри приятели!
Приятен ден и много целувки от мен! :329
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

Ver написа: " 30 г пчелен клей се нарязва и разтваря със 100 мл 90- 95% етилов спирт. Продава се в аптеките. Може да пише и етанол. Може да се разклаща 2- 3 пъти през деня. Трябва да се разтвори за 1 седмица, но може с употребата да се започне и от втория ден. Получава се светла утайка, като пясък и кафява течност над утайката. Важна е тъмната течност. Може да се отлее само течността в друг съд след пълното разтваряне."
:627
Благодаря! :954
Mrav4o написа: ИСках да ви питам за клеевата тинктура, с какъв спирт се правеше - 30% р-р ли?
Аз започнах да им давам Ехинацея форте, малко имам от преди кл. т-ра и това мисля само да им давам за имунитет тази година, отделно и чайчета.
И аз се чудех за спирта , но се оказа, че е стандартния 95-6% + 30 грама клей = на 30% р-р клеева тинктура. :)

Аз мисля да взема ехинацея, но тинктура и това да дажам за имунитет.
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Привет мацки! Оф,днес ми е толкова умряло и заспало,че цял ден се мотам и нищо съществено не мога да свърша. Нито кафе,нито зелен чай,нито елеутерокок успява да ме събуди. Явно умората ми идва в повече-още не мога да се настроя на ранното ставане. До преди 15 септември си ставах нормално към 7ч,но откакто децата тръгнаха на училище и градина започвам да се събуждам в 5ч.,та да мога благополучно да стана в 5.30ч. Пия кафе 15-20 мин на тишина и спокойствие,приготвям се и после вдигам децата-докато измием дупета,зъби,докато се натуткаме с обличането (нали знаете с какви темпове се обличат сънени деца). В 7.00 трябва да сме излязли от къщи. Обаче към 11 започва яко дрямане на работа-не мога да си затворя устата от прозявки.чак ми става неудобно от колегите. Кой знае какво си мислят...
Вчера побеснях. Обажда ми се Дарена,че много я боли корема. На мен само това ми трябваше-разсъних се за секунди. Баба й (майка ми),понеже никога не я е гледала, а сега й се налага за няколко дена, беше изтрещяла от притеснение. Казах да не се притеснява,да спре с домашните докато й мине,да си полегне. Вдигнах се от офиса,зарязах всички важни неща,които трябваше да свърша,взех такси и право у тях. И знаете ли какво ме очаква на вратата-Дарена здрава,усмихната,на подскоци идва да ме посрещне. Изведнъж й било минало! Просто искала да се прибера. :126 Незнам как да се разкъсам. Осъзнавам,че не й достига внимание,но наистина правя всичко възможно да й отделям колкото мога повече време. Но никога не е достатъчно явно. Не знам какъв такъв модел я родих-все нещо не й достига,все е пренебрегната,все е ощетена с нещо,според нея винаги даваме повече на Жоро-обич,внимание,подаръци,изненади...Всеки казва,че е от овенската й зодия и след време ще го преодолее,но аз вече съм отчаяна. Колкото повече й се дава,толкова повече не й достига.

Чева,ако ще правиш клеева,мога да те светна един начин на приготвяне,при който става много бързо-дори след няколко часа може да се пие. Слагаш топчето (или пръчката прополис) във фризера за 10-15 мин. След това постилаш вестник или някаква мушама и в една чиния започваш да рендосваш.Заливаш със спирт (аз използвам силна ракия) и така само след няколко разклащания на буркана вече тинктурата е готова. Има едно неудобство,че си цапаш рендето,но със спирт се почиства лесно.

Нелкааааа,не се спряхте бе,хора! Благородно ви завиждам! Ей така трябва да живее човек-на 100 %. Браво! Чакаме скоро репортаж.
Поли-приятно изкарване и на вас! Почини си хубаво! И да не забравиш да ни пуснеш снимчици!
VIKI1023
Рицар на перото

Мнение от VIKI1023 »

Привет от Кърджали,виждам ,че Чери е минала и от тук но сме се разминали.Щяхме да направим и една среща на Кърджалийска земя.
На Поли,честит празник на патерици,пожелавам ти да сбъднеш мечтата си!
Иначе при нас кипи сериозна работа,направихме лютеницата,останаха да направим червени чушки и приключваме за тази година.
И ние мислим с мъжа ми да прескочим до Турция да Одрин за един ден на разходка,но ще видим кога.
Оставям ви и пожелавам приятни почивни и празнични дни!
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/23_13b_48FF8640_RdoCenxke_8.gif[/img][/url]
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

VIKI1023 написа:Привет от Кърджали,виждам ,че Чери е минала и от тук но сме се разминали.Щяхме да направим и една среща на Кърджалийска земя.
На Поли,честит празник на патерици,пожелавам ти да сбъднеш мечтата си!
Иначе при нас кипи сериозна работа,направихме лютеницата,останаха да направим червени чушки и приключваме за тази година.
И ние мислим с мъжа ми да прескочим до Турция да Одрин за един ден на разходка,но ще видим кога.
Оставям ви и пожелавам приятни почивни и празнични дни!
Краси, вярвай ми, че в момента, в който се спускахме към Кърджали си мислех, че може и да ми се обидиш, че не съм ти се обадила!! :oops: :oops: Но истината е че..... бяхме на родова среща със сюрия брадчеди и брадчетки дето ги виждам за първи път и то не в града, ами на язовира! А и с теб си се виждаме тук в Младост...... така че те чакам като топъл хляб :954 да се прибереш и да заформим младоската среща! Ние така или иначе си ги правим редовно всяка седмица с Боби иииии това е моето малко мечешко удоволствие за седмицата :1002 :1002 :1002 .

Зоринка, мила, ..... овенът винаги е недооценен! Знам, че звучи нелепо и обидно дори за човека (хората), който (които) му дават всичко, но това са факти! Моите лични факти! Опитвам се да изляза от този лабиринт вече...... доста години! Може би за това в мен винаги има някаква целеустременост за доказване и т.н....... Няма да продължавам, просто искам да ти кажа, че тези неща няма да преминат от самосебе си! Дари трябва да осъзнае напълно сама, че не е права да те поставя в такава ситуация! А това не става на 9 годинки :???: :???: :???: ! Обаче после пък, като се усети......... мале-леле чакай вулканични ответни реакции на свръхизвинения и другата крайност в действия и поведение :221 :221 :221 :221 . Няма угодия! А ако нещо ще те успокои, то може би е това: и Коко твърди, че ...... вече не си играя с него (което като че ли е факт), че не прекарваме достатъчно време заедно! Да, вярно е че много от времето ми последните 5 години беше за Бела, но не мисля, че съм го оставяла някога! Еееее нашата призма, не е тяхната чувствителност и .... точно затова съм се обърнала на дива кокошка, но правя струвам оставям всякаква домакинска работа само и само да съм с децата навън, да пътуваме, да правим нещата заедно!....... Докато все още искат! Защото...... само защото, когато понякога нощем сънувам бъдещето, в което Коси ме гледа от високо (просто защото ще порасне повече от мене) и сърцето ми се пръска на неизброими парченца тъга, че моето малко момченце вече не е дете, а мъж..... който едва ли ще ме викне да го спасявам от лошите момчета в парка или ще ме гушне с "Мамо, обичам те!" илии...... пък ще ме викне от работа, защото моята липса провокира у него болки в стомаха.......................... Зори, това никога повече няма да се случи! Те растат неумолимо..... и са такива, каквито са днес само в един кратък миг от този ден! Утре ще са други и ще ни липсват старите! :940 :940 :940 :940 :940 :940 :940 :940 :920

Нелка, очаквам те с прекрасен и жив разказ от Анадола, такъв какъвто само ти го умееш! Не съм била там и ще ми е адски интересно! А пък пречупено през твоята гледна точка..... хм, ще ми даде повече от разказ. :923
Ver написа:Мони, ходи все още с удоволствие на училище. Получи няколко усмивки и е мотивирана. Вчера като се прибрахме първата й работа беше да си напише домашното :1062 Но сега и е лесно за това. Когато стане по-трудно и няма положителна мотивация, тогава ще стане тегаво при нея.
Верче, ама ти упорито не ...... разбираш ентусиазма на Мони! :) :) Спомням си, че от самото начало не вдяваше защо тя така се вълнува, а сега като че ли за теб най-естественото е да спре да й се ходи! Ами..... може пък да не се получи така :) . Не че Коки е най-добрия пример в това отношение, но...... ето го 3-и клас и няма против да е ученик! :D :D :D
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

cchery написа:Верче, ама ти упорито не ...... разбираш ентусиазма на Мони! :) :) Спомням си, че от самото начало не вдяваше защо тя така се вълнува, а сега като че ли за теб най-естественото е да спре да й се ходи! Ами..... може пък да не се получи така :)
Всичко разбирам и много добре знам защо се вълнува :222
Радвам се, че е така. Просто не съм по пресилените емоции :222
Ентусиазма й е плод на нейната натура и моят труд да й внуша, че училището е нещо хубаво от което няма защо да се страхува. Не е като да е нямала притеснения :)
Аз знам, че ще спре да й се ходи, когато усети по-голямо съпротивление и получи по-"лоша" оценка. Защото си познавам детето :222
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

иЗВИНЕТЕ ,НО ИМА ЛИ НОВА ТЕМА ,ЧЕ НЕЩО НЕ МОГА ДА СЕ ОРИЕНТИРАМ ???
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Заключено