АСТРОЛОГИЯ

Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: АСТРОЛОГИЯ

Мнение от Kleo »

Какво да очаква всяка зодия от сезона на Близнаците? /21.05.-20.06./

Източник - Една.бг :524

РИБИ

Вие сте най-емоционалният знак, а Близнаците са едни от най-интелектуалните, така че този транзит може да започне малко нестабилно! Насърчават ви да вземете по-пресметлив, наблюдателен подход към живота. Потопете се дълбоко и помислете добре за живота си – особено по отношение на семейството, дома или миналото. Страхотно време е да продължите напред след скапани преживявания, като същевременно извлечете положителни уроци от миналото си.

Изображение
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Можете да откриете Архетипа на зодиакалния знак Стрелец в текста на тази песен, която толкова много обичам! :1216 :524 :fan
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Днес се навършват точно 5 години, откакто създадох фейсбук страницата си Астрологически консултации :1216 По тази причина - промоция с отстъпка - за всички, поръчали хороскоп в периода от 27 до 31 май 2021 г. :922
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

4-те зодии с най-силна интуиция :524

Рак: Не можете да скриете от Рака какво чувствате наистина. Дори ако се опитвате усилено да потиснете чувствата си и да запазите безизразно лице, Ракът няма да се хване на нищо от това. Те могат да виждат директно през вашата маска. В крайна сметка Ракът получава силата си от Луната, владетел на емоциите и подсъзнателните чувства. Да разбира какво всъщност се случва с другите е това, което прави най-добре. Ракът може да усети кой има добри намерения и кой лоши с почти свръхестествена лекота. Ако Рак ви вярва, това е така, защото той знае в сърцето си, че може да ви се довери.

Везни: Те са изключително наблюдателни и могат да виждат нещата ясно. Везните гледат на нещата без пристрастия, поради което интуицията им е изключително точна и надеждна. Тъй като зодията на преценка и баланс, те могат да видят дадена ситуация без пристрастия или предразсъдъци, така че можете да сте сигурни, че тяхната перспектива не е помрачена от собственото им мнение. С други думи, те могат да правят разлика между това, в което искат да повярват, и това, което всъщност е истината. Интуицията на Везните им помага да се ориентират през конфликти и да маневрират през социални ситуации като истински победители.

Скорпион: Винаги са на две стъпки пред всички останали. Когато Скорпион ви погледне в очите, може да се почувствате сякаш гледа директно в душата ви. Толкова силна е неговата интуиция! Докато повечето хора предпочитат да избягват истината, Скорпионът е програмиран постоянно да я търси. Скорпионът се управлява от Плутон, планетата на тъмнината и трансформацията, която е една от най-мистичните планети. Плутон улеснява Скорпиона да се освободи от логичния си ум и да остави решенията да се трансформират от неговите вътрешни чувства.

Риби: Те са в постоянна връзка със своето подсъзнание. Рибите са чувствителен воден знак и могат да уловят дори най-фините вибрации. Те знаят, че нещо се случва, преди някой друг да го разбере. Рибите са свързани с 12-ия дом на духовността и са управлявани от Нептун, планетата на мечтите и отвъдните царства. Те знаят по-добре от всеки друг, че истината често е много по-нюансирана и загадъчна, отколкото изглежда. За щастие, тяхната интуиция почти винаги достига до съзнанието и решенията им – истината може дори да им дойде насън.

Изображение
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Луна в Козирог :222

Лунните транзити са бързи транзити. Това е така, защото Луната се движи доста бързо и за около месец успява да премине през всички 12 зодиакални зони, тоест през целия Кръг на Зодиака. Средно на всеки два дена и половина Луната се премества от един в друг зодиакален знак.
Винаги, когато Луната транзитира в Земния Кардинален знак Козирог, у хората проблясва силното и амбициозно желание да изкатерят върхове в професионалния си живот. Луната е Женска планета, Козирог пък е знак също с Женска енергия. Двоен Ин :) Луната в Козирог засилва нашия стремеж да се издигнем нагоре, да бъдем успешни, да постигнем и невъзможното, ако трябва, да увеличим своя статус, статут, престиж, финансово положение, кариерна длъжност... Луната в Козирог символизира бизнесмен или бизнесдама от класа, но и работяга, дори с риск да стане работохолик. Тук е доброто самочувствие. Стига целта да се постигне, а резултатът да е повече от добър. Отличен!

Изображение

Козирог отговаря и за справедливостта, строгостта, кармата. Затова и транзитна Луна в Козирог предразполага към стремеж към равновесие между даване и получаване, трудолюбие, дълг и отговорност, работливост и деловитост. Подобно на противоположния му знак Рак, Козирог се стреми към стабилност и материален успех. При Рак стремежът е предимно към защитеност и комфорт в уюта на собствения дом /моят дом е моята крепост/, докато при Козирог – към самото имане като такова, към лукс, към пари, към скъпото и качественото, към най-доброто и перфектното, което с удоволствие показва, че може да си позволи да притежава.
Козирог обича да властва, да подчинява околните на своята воля, като го прави по материален, явен, груб, понякога безпардонен начин, като ги "подкупва" или направо "купува". Кардинален, водач, естествен лидер, много често Козирозите са управители, шефове, собственици на големи фирми и бизнеси, началници, управници.
Независимо от това представители на кой Слънчев или Лунен знак сме, в дните, когато Луната преминава през зодиакалния знак Козирог, всички ние ставаме по-работливи, делови, амбициозни, пунктуални, устремени към власт и професионални успехи.
В същото време – по-заземени, търпеливи, устойчиви, практични, прагматични, постоянни, отговорни, концентрирани върху работата си, ангажирани с развитието и растежа си, с постигането на високи цели и задачи. Козирог е убеден, че един ден ще достигне върха и затова здраво се труди, за да стане това факт възможно най-бързо, резултатно и ефективно. Ефикасността, полезността и общото благо са важни ценности за периодите с Луна в Козирог. Какъвто е сегашният период, 28-30 май 2021 година.

Изображение

Лунни транзити в моя сайт - цък! :524 :922
Последно промяна от Kleo на 28 Май 2021, 15:13, променено общо 1 път.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Навлизаме в ретрограден Меркурий в Близнаци - как ще повлияе на всяка зодия?

Меркурий влезе в Близнаци още на 3-ти май и ще бъде в знака до 11 юли. Планетата се чувства комфортно в дома си и досега ни правеше по-комуникативни, по-жадни за знания и дори леко разсеяни. На 29-ти май обаче попада в ретроградност, която ще ни разклати.

Един от начините да се справим с този нестабилен период е да знаем как ретроградният Меркурий влияе на знака ни. Имайте предвид, че Венера също е В Близнаци- не се учудвайте, ако бивши започнат да ви пишат.

Вижте в галерията долу как планетата на комуникацията ще повлияе на всеки един знак:

От 29 май - Ретрограден Меркурий в Близнаци и как влияе на знаците

Риби

Меркурий ще обгърне съжителството и личния живот на Риби. Ретроградът няма да бъде милостив към плановете ви за местене, добре е да отложите докато премине. Ако усетите, че отношенията вкъщи стават напрегнати, отстъпете и се фокусирайте върху себе си. След с нови сили изчистете напрежението у дома със спокойно и продуктивно общуване.

Ретроградието на Меркурий и как ще ни повлияе то?
:524

Изображение

П.П. Забележката моя - има информация и за останалите зодиакални знаци.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Луната вече е във Водолей. Не се учудвайте, ако се държите ексцентрично или ви хрумнат някакви нестандартни и необичайни за вас идеи. Това е естествено за тази Въздушна Луна. Особено когато е в тригон със Слънцето в Близнаци, в съвпад с дълбокия Плутон в Козирог и в опозиция с Марс в Рак. Тоест Луната е широко аспектирана от три страни и това й придава допълнително сила в момента. Водолей обича приятелството, общуването, движението, затова нека се видим с някого днес, да поговорим, да обменим мисли и прозрения 🙂 Осъзнато да ви бъде! Меркурий вече е по-бавен, съзерцателен, носталгичен, обмислящ, не обикаля толкова хаотично и бясно около всички хора и ситуации, малко по-обран и спокоен е. И все пак, следващите три седмици се пазете от словесни недоразумения, проблеми с пътуванията, в търговията и комуникациите, гледайте да не купувате мобилни системи и устройства, и си мерете повече приказките. 7 пъти мислете, веднъж кажете. Доминиращият елемент е Въздухът с цели 5 ключови планетарни позиции - Слънце в Близнаци, Луна във Водолей, Меркурий и Венера в съвпад в Близнаци, и Сатурн във Водолей. Интелект, ум, памет, идеи, движение, динамика. Три ретроградни планети - Плутон, Сатурн и Меркурий. Ще мислим, ще дълбаем, ще жънем реколта от предишни наши усилия, ще изцеляваме стари рани... на Огнените хора им е много трудно в момента, никой не ги подкрепя, а те са като оставени без устои и без плам /Овен, Лъв, Стрелец/... Земята е представена с Уран в Телец и Плутон в Козирог, а Водата - от Марс в Рак и Юпитер и Нептун в своите владения в Риби. Ако имате някакви въпроси, питайте ме 🙂 С радост ще ви отговоря!

Как саботираш връзката си според зодията? - има за всички знаци! - ЦЪК
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Изображение
Венера в ултравиолетовия диапазон, заснета от апарата Пионер, из Уикипедия

Венера-планета-информация за нея в Уикипедия

Фази на Венера - цък!

Прераждането на Венера - от Вечерница в Зорница

На мен планетата Венера винаги ми е била много интересна и завладяваща. В натала ми се намира в Риби, в 4 дом, заедно с Меркурий и Слънцето. Аспектирана е от Марс в Рак и Асцендент+Уран в Скорпион. Венера екзалтира в Риби. Доста често надява в любовта розови очила и все е склонна да идеализира партньорите си, а понякога се изживява като жертва и/или спасител във връзките си. Какви са вашите наблюдения от рождена Венера в Риби, че и в 4 дом?

И за да не е спам в темата за днешните транзити и астро-ситуация в момента, ето кратки "рибешки" хрумки от мен за 31 май, понеделник:

- 5 планети във Въздушни знаци: Слънце в Близнаци, Луна във Водолей, ретрограден Меркурий в съвпад с Венера в Близнаци и ретрограден Сатурн във Водолей. Широк квадрат Слънце в Близнаци - Юпитер в Риби. Тригон Слънце-Луна, тригон Слънце-Сатурн. Съвпад Сатурн и Луна. Понеделник като ден на Луната ни интересува главно тя - в намаляваща фаза е, Въздушна и динамична, приятелски настроена, нестандартна и ексцентрична, "умна" и човеколюбива. Богато аспектирана от няколко страни - от Слънцето в Близнаци, от Меркурий и Венера в Близнаци, от Уран в Телец /квадратура/ и от Сатурн /съвпад/. Представителите на Близнаци и Водолей са в стихията си, на моменти са направо неудържими, и добре, че Меркурий вече е ретро, че малко съумява да озапти хаоса и припряността, приказливостта и бъбривостта на архетипа Близнаци.

- 3 планети във Водни знаци: Марс в Рак /той там е в слаба позиция, но аз лично много му се радвам винаги, защото имам рожден Марс в Рак и този негов транзит винаги ме прави много здрава, пробивна, успешна, в същото време нежна, мечтателна, романтично настроена, домошарка и изпълнена с майчинска любов - съжалявам за личното лирично отклонение, но не можах да се въздържа.../, Юпитер и Нептун в своите владения в Риби /а ето това пък как само го чаках и мечтаех напоследък!, и двамата господари на моя Слънчев знак Риби заедно и то директно движещи се... Юпитер ми дава бликащ оптимизъм и усещане за изобилие, а Нептун - интуиция, мечтателност, творчески усет... в комбина ми действат окрилящо и стимулиращо, сбогом, депресивни състояния! - извинете ме, пак се отклоних/.

- 2 планети в Земни знаци: Уран в Телец и ретрограден Плутон в Козирог. Промени и трансформации, свързани с финансите, кариерата, професионалното развитие, при много на брой хора. Общо взето трябва да се адаптират, лесно или трудно. Защото нито Плутон е мек, нито Уран. И ще трябва да се съобразим с техните повели в момента. Марс и Плутон са в опозиция, бъдете внимателни заради този напрегнат аспект. Друг аспект, заради който трябва да сме нащрек, това е квадратурата между Нептун в Риби и съвпада на Меркурий и Венера в Близнаци. Възможно е да кажем нещо на някого, което ние считаме за любящо, а то да нарани сърцето на събеседника ни. Още повече, че Меркурий вече е ретрограден, така че всякакви словесни недоразумения и бъгове в комуникацията са повече от обичайни за този период от годината. Няколко пъти помислете, преди да изречете.

- За съжаление на всички Огнени знаци /Овен, Лъв, Стрелец/ в момента нито една планета не транзитира в огнен знак, което може да отслаби духа, волята и оптимизма на представителите на този елемент. Както въздушните знаци са в стихията си, така огнените са в плато или дори в дупка. Доскоро така се чувстваха водните знаци, особено Рибите, така че нека помним, че животът има своите цикли и че всичко е в един непрестанен кръговрат. Овни, Лъвове и Стрелци, запазете плама в себе си, поддържайте огънчето и топлината, в един момент ще дойде и вашият звезден миг да ги изкарате навън в света, за да запалите жарък огън и да огреете и сгреете всички наоколо с него. Проявете малко търпение, като моята Луна в Стрелец разбира колко трудно е това понякога...

Хубава и успешна нова работна седмица от мен!
Деси :922
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Изображение
Ема Уотсън, много ми харесва тук! :329

Астро-прогнозата ми за днес:

* Наблюдаваме следното разпределение по елементи - Вода 4 т., Въздух 3 т., Земя 2 т. и Огън 1 т. Малко повече за планетите в четирите стихии ще прочетете след малко.
* Денят е 4 юни 2021, петък, ден на Венера и под влиянието на вибрация с числото 6. Днес сме обзети от желание за красота, любов, хармония, пари, естетика, изобилие, нежност и страст. Венера транзитира в Рак, тоест движението й в момента е директно, а тя самата се намира във Водния Кардинален зодиакален знак Рак.
* Слънцето е в Близнаци, отлично аспектирано е от широк съвпад с ретрограден Меркурий в Близнаци и от Венера в началото на Рак, от секстил с Луна в Овен, от тригон с ретрограден Сатурн във Водолей. Когато Слънцето транзитира във Въздушните Подвижни Близнаци, превес взимат интелектът, умът, паметта, всички когнитивни процеси като цяло. В този период често ни хрумват добри идеи, изразяваме се подчертано добре, устно и писмено, общуваме интензивно с другите хора, учим нови неща, постоянно сме в движение и в някаква забързаност, динамика, любопитни и любознателни сме, може би ни върви в търговия, образование, комуникации. Тъй като Меркурий обаче е ретрограден на своя трон, са възможни словесни недоразумения, бъгове в комуникацията, грешки в документацията, проблеми по пътищата, излишни спорове и натягане на напрежението между хората, както и връщане на минали събития, случки, събеседници в живота ни.
* Луната е в Огнения Кардинален Овен. Намаляваща, богато аспектирана: в секстил със Сатурн във Водолей, в широк квадрат с Венера в Рак и в бисекстил заедно със Слънцето и Сатурн. Когато имаме Огнена Луна, всичко около нас е активно, ври и кипи, вълнува се, ентусиазира се, възпламенява се. Денят е идеален за спорт, за туризъм, за фитнес, за танци, за разходки, както и за катерене на върхове, постигане на цели, поставяне на амбициозни задачи. Добре е и да разчистим пространството вътре и около нас. Освобождаме място за новото, което ще дойде след няколко дни с Новолунието в Близнаци, когато двете Светила /Слънце и Луна/ ще съвпаднат в Близнаци. Днес се радваме на добро самочувствие и отлични изяви във външния свят.
* Ретроградни са Меркурий, Сатурн и Плутон. Тези три планети в момента може да не изявяват типичните си характеристики, затова да срещаме трудности по отношение на пътуванията, образованието, общуването с околните, комуникациите, дълга, отговорностите, справедливостта, личностното развитие и променящите трансформации. Може да дълбаем в минали травми или да се чувстваме потиснати без видима причина.
* Във Водни знаци транзитират в момента: Венера в началото на Рак, Марс в края на Рак, Юпитер в началото на Риби и Нептун в края на Риби. Представителите на зодия Рак се чувстват окрилени и влюбени, силни и красиви, пробивни и успешни. Представителите на зодия Риби се чувстват щастливи и спокойни, интуитивни и изобилни, мечтателни и чаровни. Третият воден знак, Скорпион, макар и без планета в неговия сектор, също се радва на успешен, хубав период, тъй като Венера, Марс, Юпитер и Нептун образуват хармоничен аспект към Слънцето му. Останалите зодиакални знаци са подканяни да обърнат повече внимание на рода и семейството си, на децата и родителството като цяло, както и на връзката с духовния свят, с Бог, религиите и изкуствата. Благодатно време за всички творци и артисти, поети и танцьори, музиканти и певци, художници и майстори на словото и занаятите. Тригоните Нептун-Марс и Юпитер-Венера допълнително засилват горните тенденции. Фини честоти, нежност, усет, щастливи влюбвания, материални облаги и печалби, скъпи подаръци... романтични жестове, флиртове... точно като за петък, събота и неделя :)
* Във Въздушни знаци транзитират в момента: Слънце и Меркурий в Близнаци, и Сатурн във Водолей, като трябва да се има предвид ретроградността на Меркурий и Сатурн. Въздухът в астрологията е символ на идеите, мислите, ума, интелигентността, общуването, свободата, приятелството, ученето на нови неща и пътешествията. Дерзайте! Близнаците и Водолеите са в стихията си, но въпреки това усещат някакво забавяне, тромавост, нещо ги държи в напрежение. Меркурий и Нептун са в напрегнат аспект помежду си. Сатурн и Уран също в момента конфликтуват. Сякаш се води битка между статуквото и новото, между традицията и модерното. ... Интересно е.
* В Земни знаци сега са само Уран в Телец и Плутон в Козирог. Като Плутон, освен ретрограден, е и в точна опозиция с Марс в Рак. Оста е Рак-Козирог, да се разбира Дом-Кариера или Семейство-Работа. Възможно е в момента в местоработата ни да искат едно от нас, а вкъщи - съвсем различно нещо, чувстваме се разкъсани и раздвоени между изискванията на тези две места. Кое ще е с акцент - зависи от нас самите. Помислете, преценете, претеглете приоритетите си. Избягвайте стреса и изтощението. Наспете се. Хапнете добре, без да преяждате. Пийте вода и се разходете сред зеленина и природа. До късно е светло вече, да се възползваме от дългия ден!
* Огнена е само Луната и добре, че е тя, че на представителите на Овен, Лъв и Стрелец да им просветне мъничко! Напоследък им е тежко. Временно е. Всичко в живота е на цикли и се движи в кръговрат. Още малко търпение проявете, огнени хора. Още малко...

С пожелание за хубави събота и неделя,
Деси от Астрологически консултации във Фейсбук и от АстроСвят, блогът на Деси
:922
Публикувай отговор