АСТРОЛОГИЯ

Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: АСТРОЛОГИЯ

Мнение от Kleo »

:328 :328 :328 /превод от английски - БОЛКА, РАНА/

Вода - 4 т.: Венера и Марс са в Рак, а Юпитер и Нептун са в Риби. Представителите на зодиакалните знаци Рак, Скорпион и Риби се чувстват отлично. Активни, печелещи, любящи, обичани, влюбени в живота, оптимисти, успешни, интуитивни, нежни и мечтателни.
Въздух - 4 т.: Северният Лунен Възел, Слънцето и ретроградният Меркурий съвпадат в Близнаци, а ретроградният Сатурн е във Водолей. Въпреки че периодът е добър за пътувания, обучения, общуване с другите хора, са възможни словесни недоразумения, пререкания и проблеми с комуникационните системи.
Земя - 3 т.: Уран и Луната съвпадат в Телец, а ретроградният Плутон е в Козирог. Земната Луна ни прави търпеливи, спокойни, устойчиви, материално успешни, работливи, трудолюбиви, надеждни, практични, прагматични, устремени към постигане на трудови задачи и амбициозни проекти.
Огън - 2 т.: Хирон е в Овен и участва в хармоничната фигура бисекстил заедно със Сатурн във Водолей и Слънцето в Близнаци. Другата важна точка в огнен знак в момента е Южният Лунен Възел, намиращ се в Стрелец. Огънят ни дава достатъчно плам, хъс и жар, за да последваме мечтите и желанията си.
Аспектите сега са следните: опозиция Марс-Плутон /Рак-Козирог/, квадратура Сатурн-Уран /Водолей-Телец/, квадратура Нептун-Меркурий /Риби-Близнаци/, квадратура Хирон-Венера /Овен-Рак/, съвпад Уран-Луна /Телец/, стелиум Северен Лунен Възел, Слънце и Меркурий /Близнаци/, бисекстил /Нептун-Луна-Плутон/, бисекстил /Сатурн-Хирон-Слънце/, тригон Юпитер-Венера /Риби-Рак/, тригон Марс-Нептун /Рак-Риби/, тригон Сатурн-Меркурий /Водолей-Близнаци/. Богата на отношения между отделните планети звездна карта. Лека нощ от мен!
:922

:328 :328 :328 /превод от френски - АЗ СЪМ БОЛНА/
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нова публикация в Плерома Студио :524

Пълнолуние в Козирог- 24.06.21

от Нели Станева

На 24.06. предстои динамично Пълнолуние в знака Козирог. Правилото е, че когато има намеса на кардинални знаци, винаги се случват важни, знакови неща. В случая, това Пълнолуние активира 3.27гр на знаците Козирог – Рак и най-хармоничният аспект в който участват двете Светила е този с планетата Юпитер, която в случая е ретроградна и все още много бавна, което донякъде отслабва нейното добротворно влияние. На трон в знака Риби, тя подкрепя вярата, висшата любов, дава един подтик към разширение в пряк и преносен смисъл, засилва оптимизма. В случая аспекта подпомага въображението, творческата работа, милосърдната дейност. Има отношение към семейството, в него може да се роди нов живот, напредване в кариерата, придобивки, нещо да ни бъде отсъдено.

Основният акцент, темата на това Пълнолуние ще бъде свързана с ролята в обществото и семейството, а затова ни дават указание останалите включени в картата планети.

Ако погледнем към господаря на Пълнолунието, Сатурн, виждаме, че първо той е ретрограден и освен това включен в доста напрегната конфигурация с Марс и Уран /последният се явява връх на тао квадратурата/. Комбинацията между тези три планети, в този си вид не е добра и може да провокира много сблъсъци, инциденти, катаклизми и то на лично ниво, заради включения, бърз и доста активен в момента Марс, който в Лъв няма навика да се съобразява, а действа с импулс, убеден в правотата и лидерството си. В случая удара може да бъде омекотен от това, че и Сатурн и Уран са ретроградни и тяхната сила в случая е отслабена и това е за добро. Защото, кому е нужна такава сила?

Следващ по важност е аспекта между Венера-Плутон. Неговото влияние е на лично ниво и за радост аспекта е бързо действащ, но включен в едно с останалите и част от картата, допълнително активира някои от вечните теми свързани с взаимоотношенията, любовта, ревността, ролите на партньорите в семейството.

Динамиката ще е силна и със затоплянето на времето през тези дни препоръчвам да се внимава с храната, алкохола, шофиране. Да се избягват конфронтации, да се намалят до колкото е възможно действията. Ако виждаш, че нещо не върви през тези дни, не ти се получава, остави го, изчакай по-благоприятно време!

Това Пълнолуние активира Слънцата на хората родени в периода 24-26 декември и съответно 24-26 юни. Активира и хороскопите на хора родени със знаци в неподвижният кръст Телец -Лъв – Водолей /краят на първа и началото на втора декада/. В случая са възможни важни събития, според заложеното в рождената карта, събития, които трябва да бъдат разграничавани от действащите общи аспекти.

С пожелание за топли летни дни!

Нели Станева :922

Изображение

22.06.2021

Внимание! Всички статии които пиша и публикувам на този сайт са написани преди всичко с образователна цел и в тях разглеждам най-общи тенденции свързани с основни качества и прояви на транзити, аспекти, планетни позиции. Понякога е възможно да се разпознаете в написаното, но не го съотнасяйте на 100% към себе си, защото всеки притежава своя лична съдба.

Пълнолуние в Козирог - Плерома Студио :524
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Слънцето е в Рак. Луната е в Риби. Чудесна Водна конфигурация - тригон между двете Светила. Юпитер и Нептун са на своя трон в Риби. Просто се чувствам ЧУДЕСНО ! Прекрасно, вълшебно и великолепно. :954 :954 :954 Четири важни транзитни точки са във Водни знаци. Емпатия, усет, нюх, чувства, емоции, сърдечни преживявания, състрадание, нежност, занимания с изкуства, творчество, задушевност, уют, ранимост... Психотерапия. Арт-терапия. И други Рачешко-Рибни хубавини.

Въздух: Меркурий е директен в Близнаци, Сатурн е ретрограден във Водолей, Фортуна и СЛВ в Близнаци, както и моментният Асцендент сега е във Везни. Умствен голям тригон в момента. И ето ме, пиша и творя. Мисля и пиша. Чета и пиша. ... Огън: Марс и Венера в Лъв, Хирон в Овен, ЮЛВ в Стрелец. Вдъхновение, плам, огън и жупел, темпераментност, спонтанност, топлина, жар, горещина... Горя. Буквално. От страст. А навън е жега. Буквално. Слънце и температури около 30 градуса. Земя: слабо представена вече, само от Уран в Телец и Плутон в Козирог. Достатъчно обаче, за да разклаща местоработата ни, както и отношенията ни с парите, изобилието, средствата за съществуване и луксозните вещи и изживявания.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Какъв съпруг е мъжът според неговата зодия? - Риби! :524

Той ще ви насърчи да говорите за чувствата си и ще ви изслуша търпеливо, докато обяснявате какво ви минава през ума.

Изображение
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Поставям си за ЦЕЛ от УТРЕ вече да възобновя астро-ПРОГНОЗИТЕ си - било дневни, било седмични. Срамота е значи само с ЛЮБОВНИ дейности да се занимавам от 51 дена насам. А КОЙ ще ми пише текстовете, а? А кой ще пише книгата си, поезията си? Взимам се в ръце, залавям се за РАБОТА, лятната ми ваканция свърши вече!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Астро-прогноза за днес и утре, 19 и 20 август 2021 г.:

Слънцето е в Лъв. Луната транзитира в Козирог, растяща е, дни преди Пълнолунието по оста Лъв-Водолей.

Интересното е, че това ще бъде второ по ред Пълнолуние по тази ос, предното беше преди близо 29 дни, отново Слънцето беше в Лъв, а Луната - във Водолей. Това е така, защото сега на 22 август в 15.00 часа Слънцето и Луната ще се намират в точна опозиция, и то точно в последния градус, съответно на знаците Лъв и Водолей. Затова акцент на предстоящото Пълнолуние отново ще бъдат взаимоотношенията между хората, било то любовни или приятелски. На преден план излизат любовните и приятелските връзки, сърдечните изживявания, грижата за цялото човечество, благотворителността, отношенията с децата, светските изяви, личното самочувствие, новаторството и нестандартните идеи... Всички важни теми на зодиакалните знаци Лъв и Водолей! Но още е малко рано... затова и нека споделя с вас...

Сегашното разпределение по стихии /елементи/ е:
* Земя - Луна и Плутон в Козирог, Марс и Меркурий в съвпад в Дева, и Уран в Телец. Меркурий е директен и е на своя трон в Дева. Многото Земна енергия предразполага към работа, труд, материални стремежи, заземеност, практичност, прагматичност, отговорности, кариерни амбиции, грижа за другите хора.
* Въздух - Венера е директна и на своя трон във Везни. Сатурн и Юпитер са във Водолей, а Фортуна и Северен лунен възел са в Близнаци. Многото Въздушна енергия предполага, че умът, интелектът и идеите са много важни в този период. Подвижни и динамични сме. Мислим. Дори и в любовта. Разсъждаваме.
* Огън - Слънцето все още е в Лъв. Хирон е в Овен, а Южен лунен възел - в Стрелец. Предупреждението е да си пазим главата, от мигренозни пристъпи, от прегряване, от слънчеви и топлинни удари. Относно природата - риск от пожари и извънредно високи температури, от суша.
* Вода - Нептун е във владенията си в Риби. Най-слабо поставената стихия към момента. Единственото успокоение за представителите на водните знаци е, че Нептун е най-силен именно в Риби, което подпомага интуицията, чувствеността, емпатията, състраданието, мечтателността, творческите изяви. :922

Ретроградни в момента са следните планети: Юпитер и Сатурн във Водолей, Нептун в Риби, Плутон в Козирог и Хирон в Овен, както и Лунните възли, съответно Северният - в Близнаци, а Южният - в Стрелец. Хубавото е, че ретроградни са единствено т.нар. бавни /колективни/ планети. Тоест ретроградието се отразява предимно на цели общности от хора и общества, на политиката и международните отношения, не толкова в личен и интимен план. Още довечера, малко след полунощ, Уран в Телец също обръща своя ход и отново става ретрограден. :922

Утре, на 20 август, в 11.50 часа преди обяд, Луната се премества от Козирог във Водолей, с което се увеличават планетите във Въздушни знаци, а се намаляват тези в Земни знаци. Фортуна се премества в Риби по същото време, с което подпомага Водните знаци. Когато Луната е въздушна и то в знака Водолей, на преден план излизат приятелствата и всички нестандартни, ексцентрични, човеколюбиви идеи. Водолей е новаторски настроен, хуманен тип личност, затова и когато Луната транзитира в този зодиакален знак всички ние ставаме подобно на него. :922

Изображение
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ретроградният Уран носи непредсказуемост и хаос: за какво да внимава всяка зодия? линк към статията - цък! :524

18.08.2021, из Една.бг :524

Изображение

Уран
Снимка: iStock

Ретрограден Уран вече наблюдавахме през първите две седмици на 2021 г. На 20 август планетата ще се завърне към това състояние и ще остане в него до края на годината. Експертите на DailyHoro.ru разказват какво означава то за различните знаци на зодиака.

Енергията на Уран е непокорна и необуздана. Това означава, че втората половина на годината ще бъде доста динамична, а в някои отношения и непредсказуема. За някои животът ще стане неконтролируем, защото планетата ще се движи в обратна посока, но това не означава, че стабилността не може да бъде намерена в този хаос.

Най-важният съвет на астролозите е да се опитаме да планираме нещата предварително и да не рискуваме напразно. Това ще ни даде възможност да заобиколим неприятностите.

Вижте в галерията как ретроградният Уран може да се отрази на всяка зодия!

Какво да очаква всяка зодия от ретроградния Уран?
:222

Сега специално за Риби, защото аз и мъжът ми сме Риби:

Изображение

Риби, отначало Уран ще ви помогне в решаването на житейски проблеми. Това ще продължи до средата на септември, когато съюзническата Венера вече няма да може да удържи енергията на тази мощна планета. Останалата част от годината за вас трябва да бъде посветена на най-важните неща. Ще бъде необходимо да разграничите важното от предполагаемото.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Красотата на всеки асцендент! А Асцендент Скорпион притежава поразителен, съблазнителен, магнетичен тип красота!

Изображение

Каква е красотата на типовете Асцендент? :524

КАКВО НИ КАЗВАТ ЗВЕЗДИТЕ ТАЗИ СЕДМИЦА 6

Важен материал за четене и осмисляне - цък - по-горе! :1209 :222
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Слънцето е в Дева днес. А Луната намалява, в Овен. Земно-Огнена енергия на Светилата.

5 т. Земя: Слънце, Марс и Меркурий в Дева, Плутон в Козирог и Уран в Телец. Практичност, прагматичност, критичност, ориентация към кариерата и към печеленото на пари и материални блага. Възможни са и неочаквани промени в сферата на местоработата и/или във финансовия статус. Висока концентрация, добра памет, общителност, отлична комуникация, любопитство и любознателност, защото Меркурий е на трон в момента. Акцентът е върху труда, работата, както и върху физическото здраве, хигиената, хранителния режим, ежедневната програма. Обръщаме внимание и на детайлите. Зряло Лято, плодородие, свързаност между хората, адаптивност и гъвкавост. Работете и дерзайте смело, сбъдвайте плановете и мечтите си!

3 т. Въздух: Венера във Везни, Сатурн и Юпитер във Водолей. Венера е на трон. Любовта е в разцвет. И то тази - справедливата, красивата, всеотдайната, отчитащата гледната точка на партньора, изобилната, разумната, трезвата, "правилната", онази любов, дето е в равновесие. В същото време Сатурн също е на своя трон, всички искаме да сме в дълга, да бъдем отговорни и честни, правдиви и човеколюбиви. На един зодиакален знак му е доста специално в този период - това е знакът Водолей: два гиганта транзитират при него. Сатурн и Юпитер, статукво и ново начало, карма и шанс за нещо добро, едновременно традиция и изобилие... да видим кое ще преобладава при вас?

1 т. Огън: Луна в Овен. Активни, амбициозни и динамични сме днес. Смели, куражлии, спортуващи, действащи. Изпълнени с оптимизъм, ентусиазъм и вдъхновение. С творчески заряд и самочувствие. Да видим! Особено след Луната в Риби от последните два дни, която ни правеше нежни, мечтателни и романтични, да проверим какви ще сме днес.

1 т. Вода: Нептун в Риби. Нептун е на своя трон. Интуитивност. Мечтателност. Успехи в изкуствата и творчеството. Риск от заблуди, илюзии, самозаблуди, надяване на розови очила, напук на всяка реалност. Размити лични граници. Възможни пристрастявания.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Слънцето е в Дева днес. А Луната намалява, в Овен. Земно-Огнена енергия на Светилата.

Ретроградни са всички бавни /колективни/ планети, а именно Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Директно се движат Слънцето, Луната, Марс, Венера и Меркурий.

Аспектите са следните: опозиция Нептун в Риби със съвпада Марс-Меркурий в Дева, земни тригони, квадратура Плутон-Луна.

5 т. Земя - тя е водещата стихия в момента: Слънцето, Марс и Меркурий са в Дева, Плутон е в Козирог и Уран е в Телец. Практичност, прагматичност, критичност, ориентация към кариерата и към печеленото на пари и материални блага. Възможни са и неочаквани промени в сферата на местоработата и/или във финансовия статус. Висока концентрация, добра памет, общителност, отлична комуникация, любопитство и любознателност, защото Меркурий е на трон в момента. Акцентът е върху труда, работата, както и върху физическото здраве, хигиената, хранителния режим, ежедневната програма. Обръщаме внимание и на детайлите. Зряло Лято, плодородие, свързаност между хората, адаптивност и гъвкавост. Работете и дерзайте смело, сбъдвайте плановете и мечтите си!

3 т. Въздух - елементът, който е на второ място в момента: Венера е във Везни, Сатурн и Юпитер са във Водолей. Венера е на трон. Любовта е в разцвет. И то тази - справедливата, красивата, всеотдайната, отчитащата гледната точка на партньора, изобилната, разумната, трезвата, "правилната", онази любов, дето е в равновесие. В същото време Сатурн също е на своя трон, всички искаме да сме в дълга, да бъдем отговорни и честни, правдиви и човеколюбиви. На един зодиакален знак му е доста специално в този период - това е знакът Водолей: два гиганта транзитират при него. Сатурн и Юпитер, статукво и ново начало, карма и шанс за нещо добро, едновременно традиция и изобилие... да видим кое ще преобладава при вас?

1 т. Огън: Луна е в Овен. Активни, амбициозни и динамични сме днес. Смели, куражлии, спортуващи, действащи. Изпълнени с оптимизъм, ентусиазъм и вдъхновение. С творчески заряд и самочувствие. Да видим! Особено след Луната в Риби, която ни правеше нежни, мечтателни и романтични, да проверим какви ще сме днес.

1 т. Вода: Нептун е в Риби. Нептун е на своя трон. Интуитивност. Мечтателност. Успехи в изкуствата и творчеството. Риск от заблуди, илюзии, самозаблуди, надяване на розови очила, напук на всяка реалност. Размити лични граници. Възможни пристрастявания.
Публикувай отговор