Нека да е ЛЯТО, само да е ЛЯТО :)

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Нека да е ЛЯТО, само да е ЛЯТО :)

Мнение от Kleo »

Елито, Честит Рожден Ден :329 Бъди жива, здрава, щастлива, успешна и голяма късметлийка! Наздраве от мен и весело празнуване на празника ти желая :1211 :940
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Да ми е живо, здраво, щастливо, усмихнато, волно, свободно, будно, умно и добро порасналото момче! Да ви почерпя за негово здраве, по случай неговия рожден ден:

Изображение

Наздраве!!!

Изображение

Официално си имам тийнейджър вкъщи!

Изображение

И честито Успение Богородично на всички! Днес е светъл християнски празник, посветен на Дева Мария! Да се чувстваме благословени и закриляни от нея, амин.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

:1078 :1213 :1078

Мила, моя Деси, присъединявам се към твоите пожелания за Алекс - нека ти е жив и здрав, да гони мечтите си така както гони топката и да стига небесата, където свободата му ще бъде непобедима!!!! Честит ти тийн!!! :1062

Изображение

А ти - бъди най-щастливата майка на света - дано обичта, която си дала, и която усещам в теб, се върне при теб!
:954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Сърдечно благодаря :923
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Относно МЦ - за тази година вече втори път ми се случва да ми прескочи по един месец и да ми дойде чак на следващия по очакваното време. Така че, Ани, и аз съобщавам, че скоро ще посетя АГ да видим какво ще рече. Дано да е предменопауза, а да не е някакъв друг проблем.
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Деска, с голямо закъснение да ти честитя тийна в къщи.Да е успешен, щастлив и много обичан! И дано всичко при АГ да е наред :923
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Благодаря ти, Цвет! :923 :923 :923 Как сте вие?
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Как сте, другарки?! :D :D :D Аз.... нещо лепнах лятна ангина и днес ме боли гърло. Мноооого ме боли. Ама какво да се прави?!

Събота бяхме на сватба в Търново - първият ми братовчед ожени сина си. Получи се много готино тържество... ние бяхме почти непознати за всички гости, т.к. не поддържаме почти никакви връзки с братовчед ми и жена му....., за което няма никаква причина. Още по-малко някакъв семеен спор или вражда. Ама така се е случило. Та..... аз доста си потанцувах на сватбата без да ме интересуват другите. Накрая снаха ми (жената на брат ми) каза, че ми се възхищава на енергията :1062 - нещо, което, ако трябва да преведа на мой език, звучи така - препотих по 3 пъти и двата чифта дрехи, които бях взела :221 :221 :221. Ама ми беше весело.

Днес пък изгубих камара време да си пусна новия телефон. Уж трябва да е по-лесно, т.к. технологиите вече са различни, ама..... аз се озорих. В крайна сметка вече имам всички необходими профили и приложения на новия си тел, вкл. и фейсбук...... ФБ-то било вече дефолтна програма :1216 :1216 . Сигурно има чалъм да я изключа - ще видя.

С моята фирма все още няма нищо ново - още не ми е прекратен договора, а вече е време. Още повече, че аз имам планове за пътувания и ми трябва свободно време. Чакам да видим как ще се развият нещата, но да не забравяме, че е август и почти цяла Гърция почива :1062 :1062 .

Сега върнах назад темата и видях, че последно съм писала преди да идем на плаж на Тиренско море :1139 :1139 ..... ами кво да кажа?! Хареса ми морето, но само, защото беше много, много бурно и имаше уникални вълни, каквито в Гърция липсват. Иначе имаше доста хора, много чадъри, но пък в тази част на Италия правилата за плажуване са различни и от България, и от Гърция и всичко е регулирано. Заплащаш чадър и шезлонги и получаваш освен тях и пространство около си. Отделно на поне 20 метра от водата няма никакви чадъри, а пясък, където можеш да си лежиш, да си сложиш кърпата... Но е скъпо - чадър и 2 шезлонга са 30 Е.... и водата на Тиренско е още по-солена и от Йонийската :plezya se :plezya se :plezya se .

След морето скокнахме до Пиза и нейната красавица - аз го писах в текста към фото-албума, който качих във ФБ - кулата си е истински архитектурен шедьовър, много е красива!!! Но да бъдем честни - най-добрият завършек на този ден ни бяха сладоледите на сладкарница Ле Бонта в гр. Лука..... :1062 :1062

И такива неща от мен..... Лека нощ ви желая, аз отивам да правя поредната гаргара, белким болката понамалее :1062 .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Да ти минава бързо гърлото, Ани!
Хубави вълнения си имала покрай тази сватба :1216
Хайде, момичета, къде се запиляхте всички? Минете и споделете.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте и от мен!!!

Гърлото ми днес е много по-добре, Деска, ама ми е терсене, че общото ми състояние е още едно такова келяво. И най-много ме е яд, че..... формата за тичане, която успешно гоня и постигам откак сме се върнали от море, сега рязко ще спадне и пак отначало ще трябва да почна. Но, честно казано, нямам сили да тичам. То всъщност и да седя не се справям особено успешно, но като цяло днес съм много по-добре.
Kleo написа:Хайде, момичета, къде се запиляхте всички? Минете и споделете.
Аз веднага споделям. Пуснах във ФБ нещо - пуснах първо там, защото очаквам да се получи някаква дискусия. Тук във форума е почти невъзможно, защото никой не влиза. Но така или иначе, за тези, които ще минат оттук - ето какво имам да споделям по една страшна тема от седмицата:

11-годишно дете - момиченце, намери смъртта си, прободено с нож, в един бургаски асансьор. Уби го друго дете - 15-годишен юноша! Защото се СКАРАЛИ! Скарали се относно това къде да отидат и да П У Ш А Т!!!!!

Пак ще повторя - 15 годишно дете прободе 11 годишно дете заради ПУШЕНЕ!!!!

Запознали се..... ха, изненада!!! В социална мрежа, където 11-годишното дете имало над 3000 приятели!!!! И... (по думите на говорителя на бургаската прокуратура) водело усилена чат-кореспонденция!!!!!

Това кратко обобщение има толкова много несъответствия с моите собствени морално-етични разбирания, че ..... няма как да се спра на всички тях!!!! Но основните..... не мога да ги пропусна!!!! И не за друго, а защото дъщеря ми е на 11 години, а синът ми след 2 месеца ще навърши 15........ и НЕ ИСКАМ дори за части от секундата да си представям как моите деца си разменят ролите с бургаските.....

1. Онова, което недоумявам е, как е възможно 11-годишно да има общи интереси с 15-годишно. Поне у дома..... това се случва рядко. И Коко, и Бела, имат своите приятелски кръгове, респективно - теми, които ги вълнуват и които определят общуването им. Аз понякога медиаторствам и се чудя как да ги накарам все пак да имат и нещо общо, което да ги сплотява......, но това е друга тема.

2. Социални мрежи - Коки си напрви ФБ-акаунт след ВО в 7-и клас. И честно - продължавам да не съм фен на живота във виртуалното пространство. На наведената над тела тиква и щракащите с бързината на падащи персеиди пръсти..... НЕ мога и няма да се съглася с никой от вас, който ми напише, че това не е проблем!!! ПРОБЛЕМ е и още как!!! Проблем е както на физическо, така и на физиологично, ментално и психологическо ниво!!!! Аз лично не мога да гледам вдивяването, което иначе тази умна глава, придобива..... Скъсяването на интересите, филтрирането и насочването им от страна на мрежата, затвърждаването на идеята за едва ли не "пълнокръвен" и пълноправен виртуален живот..... това са плашещи неща.

3. ФБ-акаунт за 8-9-10 и т.н. годишни!!! А Б С У Р Д!!!! И без тия как упражнявате родителски контрол, защото..... знам как го правите! Не, защото ви критикувам, а защото и аз така правя..... Ама да се чували и свързвали децата по-лесно, да споделяли снимки, да си говорели....... гаче ли това не може да стане и на живо?!?!?!?

Само да питам - откога не сте водели успешен разговор с подрадстващите си деца?! Ей така - хем да чуете мнението им, хем да.... ги чуете как говорят, как се изразяват, какъв им е речникът?! .... Аз ви предизвиквам - направете този опит и елате после да споделим тук!!!! И отсега мога да се обзаложа, че.... ще останете сащисани колко келява, бедна, опърпана, несвързана, неподредена и смешна е устната реч на наследниците ви!!!!! И няма как да не е така, докато те "общуват" само във виртуалното пространство, при това с изрази от сорта на "здр", "ко пр", "кс" и т.н. ... Иначе претенциите към учителите, които не учели милите дечица, и към системата, която ги товарела, са БЕЗКРАЙНИ...., при това поднесени с ужасяващо високо самочувствие!!!!

4. Тема за разговор между подрастващи - ПУШЕНЕ... това дори няма да го коментирам!!!!

За да не си постваме сега статуси колко ни е мъчно за починалото 11-годишно момиченце, вземете, че се позамислете. И ми пишете. Тук или където намерите. Не може само снимки да се гледат и лайкват в тоя ФБ - трябва да има и някакъв смислен СМИСЪЛ..... Иначе защо сме във връзка?!?!

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аз те видях първо тук. Не във Фейса.
И за страшната вест научавам сега, пак от теб.
/съзнателно съм свела гледането на новини до абсолютния минимум/

Важни и смислени въпроси поставяш. Ще се включа по тях сега:
На Алекс речникът му е много по-беден, отколкото аз искам, да, признавам го това нещо.
И много по-малко чете, в сравнение с мен, на неговата възраст.

Но това, което лично мен ме радва и донякъде успокоява, е, че той общува предимно на живо с приятелите си. Играе навън. Ритат футбол. Разхождат се в парка. Говорят си. Споделят си. Той ми разказва и доста значими техни разговори за живота, за света и за хората. Преживяват някои деца от обкръжението му първите си тежки загуби, първите си победи и по-запомнящи се радости... Мисля, че горе-долу съм в течение с нещата, които го интересуват и които са му забавни. Е, чати си във Фейса и Вайбър, използва разни съкращения, на които научи и мен, слуша бг рап, ... , но изобщо не прекалява с това и въобще с пребиваването във виртуала. Хиляда пъти по- го влече реалния пълнокръвен живот.
Публикувай отговор