МЯСТО за сладки разговори през 2020

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Нели
Философска система

Re: МЯСТО за сладки разговори през 2020

Мнение от Нели »

Чери, въпросът ти уцели времето в десетката - летим за Италия утре. Полетът е Варна - Милано, а от Милано до Флоренция ще пътуваме с влак. Поне такъв е планът.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Приятно пътуване, Нели! Насладете се на любимата Италия!
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Момичета, знаете ли нещо за Туркменистан?
До тази вечер си мислех, че това е нормална постсъветска република. Ама не!!! Четях и не вярвах, че това е възможно https://dariknews.bg/novini/komentar/ni ... an-2182056
А повода за интереса ми е един млад мъж, който не иска да се върне там. Опитал е всичко (по думите му) и е в безизходица. Имате ли идея как може да му се помогне?
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Сиренце написа: 10 Фев 2020, 19:11 Момичета, знаете ли нещо за Туркменистан?
До тази вечер си мислех, че това е нормална постсъветска република. Ама не!!! Четях и не вярвах, че това е възможно https://dariknews.bg/novini/komentar/ni ... an-2182056
А повода за интереса ми е един млад мъж, който не иска да се върне там. Опитал е всичко (по думите му) и е в безизходица. Имате ли идея как може да му се помогне?
Цони, за Туркменистан след разпадането на СССР бях чела малко в една страхотна книга на американския пътешественик и писател Пол Теру - "С призрачния влак през Ориента". Тя се явява продължение на друг негов пътепис за държавите в Азия, но писан през 70-те някъде. В новата книга той представя и новата действителност по тези места и всичко, което прочетох в споделената от теб статия за Туркменистан от 2019 г., се припокрива с написаното от Теру няколко години по-рано. Знаех за смяната на имената на месеците и дните от предишния им президент, знаех и за наложеното информационно затъмнение и всичко останало. За съжаление явно това е валидно и с днешна дата. Разбирам желанието на младия мъж, за който споменаваш, или по-точно разбирам нежеланеието му да се върне в Туркменистан. Но нямам никаква идея как може да му се помогне. Евентуално да се ожени за българка?! :1044 :1044

Нелка, приятна Италия ви желая и разбира се - безопасен полет. Егати и кривата буря е завладяла Западна Европа. Момчил вчера летя за Цюрих и е страшно изплашен от турболенцията, която Киара им е устроила преди кацането.... Ще чакаме снимки, разбира се :954 .

Ели, взехте ли вече котето? На кое име се спряхте?!

Силве, направи ли детокса този месец? Нищо не пишеш?

Аз се залавям за работа, защото такава имам в изобилие тези дни. Правя сайта на клиентите, подготвям табелите с имената на държавите и отборите за турнира по гимнастика, който почва в петък. Трябва да направя и една гугълска таблица с имената на всички стартиращи гимнастички, в която ще поместваме и техните резултати след изиграването на съчетанията им, за да са видими онлайн в реално време. Трябва да подготвя и малко сценарий - нали ще съм водещ и трите дена... Уф.... А днес с Бела трябва да идем до Джъмбо, за да купим цветно тиксо, с което да облепи обръча си - в момента той е бял, но трябва да е в тон с трикото ѝ..... и ей такива неща за днес. Но всичко ще е наред и ще се справя. Засега обаче - чао от мен, защото трябва да се задействам.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Нелка,приказни изживявания ви желая в Италия,насладете се максимално на времето,прекарано заедно.
Чери,няма го още това мъниче,учат го да папка и пиша сега,уж от вчера са започнали да се справят...нямам търпение
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Как сте, момичета?!?! ....... Аз днес свърших страшно много работа, която бях планирала - и всичко свързано с турнира по ХГ, който почва вдругиден и на който аз ще съм водещ... но пък се занимавам и с печатните материали. И с материалите за интернет. И със страницата на клуба.... А днес по-специално направих и изпринтих 32 табелки А4 с имената на държавите и клубовете участтници.... Че и ги ламинирах, щото имам ламинатор у нас.... Досега работих върху стартовите листа, както и върху таблицата за резултати онлайн..... и малко ми писна. Всъщност много писна, но.... ето утре ще ставам рано, защото се едната майка сме се разбрали и ще ходим на една цветна борса в София да купуваме цветя за украсата на съдийската маса..... Така че отивам да спяяяяя.

Ще чета като пишете как сте и що сте. :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Добро утро!!!
БРАВО, Чери,доста работа си отметнала,но май и доста те чака :954 ,вчера видях триката на Бела,толкова са нежни и в същото време ефирни,също като нея.Ще чакам с нетърпение снимки.
Ние вече си имаме бебе.Вчера,докато напиша,че я чакаме и се обадиха да я вземем.Беше много вълнуващо,а децата са в екстаз направо.Не мога да ги изпратя да тръгнат на училище,100 се връщаха да я целунат.Тя колкото 2 шепи,много е малка
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Епиктет
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Привет от чудната Флоренция! Не зная какво да ви кажа, аз просто съм без думи. Всъщност просто съм влюбена! В град, в език, в култура. В един момент ми идеше да ревна.
Бяхме в Галерия Уфици, точно пред "Раждането на Венера" на Ботичели. От 12-13 годишна чета за тази картина какъв шедьовър е и повече от 30 години така и не разбрах защо. Винаги ми се е струвала почти грозна. До вчера, когато я видях на живо. И веднага разбрах, по-скоро усетих. Тя е абсолютно великолепна, но не и на снимки.
В този момент в галерията влезе учителка с деца, цял клас 7-8 годишни. Застанаха пред "Пролет" на Ботичели и учителката им я показа с хубави обяснения кой какъв е и какво олицетворява. Да, вече разбирам повечето неща на италиански. После отидоха при "Раждането на Венера" и ми се дорева буквално. Не за друго, Ами си представих какво е да си дете и да растеш тук, сред всичко това, което е Флоренция. Целият европейски Ренесанс буквално е роден тук и е отгледан от Медичите и тези деца просто могат да се докоснат до всичко както дойдат с учителката си. А за нас това е толкова специално и трудно достижимо! Виолета мечтаеше за този момент от осми клас, подарих ѝ това пътуване като нещо много специално за 20-тия ѝ рожден ден, не взехме Ани, защото това все пак трябваше да бъде личен подарък за Вили... И в този момент почти се разплаках...
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Пренесе ме там. Благодаря ти, Нели!

Аз преподавам по история на философията за изкуството през Ренесанса и колко е различно то в сравнение с това през Средните векове.

Гледаме картини на Пиеро Дела Франческа и Микеланджело, дори дрехата през Възрожденската епоха е цветна и под нея прозира плът, всичко е толкова прелестно, жизнерадостно и творците не се срамуват от телесното, както е било през Средновековието. Много ми е интересно и на мен всичко това.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Нелка,мисля,че всяка една от нас ще почувства вълнението,което те изпълва...Толкова е прекрасно да споделиш нещо вълнуващо,с частичка от себе си,твоето дете.А каква прекрасна майка си,щом го правиш с цялата си любов....
При нас е весело,всеки се опитва да окупира малката топчица косми.Наричам я така,защото е толкова дребна,че наистина е като топка.Много е лакома и в момента,в който ме усети,че съм аз започва да плаче и да ми се моли да папка.После идва при мен да се "измие"и сякаш да ми благодари и отива да щурее с децата.Когато ми я донесоха,макар и само на 6 седмизи,вече може да фоди на тоалетна,2 дни е вкъщи и не правила бели,ходи си в нейната тоалетна и съм много щастлива.Последното нещо от което имах нужда е да чистя постоянно след акащо бебе :1069 .Дано продължи да е така добричка.Иначе е много игрива,но доспи ли и се,заспива в движение. Имаме проблем с гранулите,не иска да ги папка,освен ако не и ги омажа със соса на пауч-а.Иначе на паучетата хич не им прощава,хапва си и чак и трепери дупата....много е смешна

Епиктет
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Елисче, такава нежност има в думите ти за вашето бебе коте! Дано да се чувства добре при вас, мисля, че ще бъде много обичана. Как я кръстихте впрочем?
Заключено