Сиренце написа: ↑10 Фев 2020, 19:11
Момичета, знаете ли нещо за Туркменистан?
До тази вечер си мислех, че това е нормална постсъветска република. Ама не!!! Четях и не вярвах, че това е възможно
https://dariknews.bg/novini/komentar/ni ... an-2182056
А повода за интереса ми е един млад мъж, който не иска да се върне там. Опитал е всичко (по думите му) и е в безизходица. Имате ли идея как може да му се помогне?
Цони, за Туркменистан след разпадането на СССР бях чела малко в една страхотна книга на американския пътешественик и писател Пол Теру -
"С призрачния влак през Ориента". Тя се явява продължение на друг негов пътепис за държавите в Азия, но писан през 70-те някъде. В новата книга той представя и новата действителност по тези места и всичко, което прочетох в споделената от теб статия за Туркменистан от 2019 г., се припокрива с написаното от Теру няколко години по-рано. Знаех за смяната на имената на месеците и дните от предишния им президент, знаех и за наложеното информационно затъмнение и всичко останало. За съжаление явно това е валидно и с днешна дата. Разбирам желанието на младия мъж, за който споменаваш, или по-точно разбирам нежеланеието му да се върне в Туркменистан. Но нямам никаква идея как може да му се помогне. Евентуално да се ожени за българка?!
Нелка, приятна Италия ви желая и разбира се - безопасен полет. Егати и кривата буря е завладяла Западна Европа. Момчил вчера летя за Цюрих и е страшно изплашен от турболенцията, която Киара им е устроила преди кацането.... Ще чакаме снимки, разбира се

.
Ели, взехте ли вече котето? На кое име се спряхте?!
Силве, направи ли детокса този месец? Нищо не пишеш?
Аз се залавям за работа, защото такава имам в изобилие тези дни. Правя сайта на клиентите, подготвям табелите с имената на държавите и отборите за турнира по гимнастика, който почва в петък. Трябва да направя и една гугълска таблица с имената на всички стартиращи гимнастички, в която ще поместваме и техните резултати след изиграването на съчетанията им, за да са видими онлайн в реално време. Трябва да подготвя и малко сценарий - нали ще съм водещ и трите дена... Уф.... А днес с Бела трябва да идем до Джъмбо, за да купим цветно тиксо, с което да облепи обръча си - в момента той е бял, но трябва да е в тон с трикото ѝ..... и ей такива неща за днес. Но всичко ще е наред и ще се справя. Засега обаче - чао от мен, защото трябва да се задействам.