Хм, Сиренце - за зелевия сок не бях се сещала - ама дали ще има хубав вкус - нашата зелева "чорба" вече е на отиване....то може и лук да се сложи и чубрица - ще експериментирам и ще пиша; мерсаж Сиренце
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!
Хубава групичка Сиренце И аз имам същото отношение към кафето. Такова удоволствие ми носи сутрин ...
Сега съм на топла водичка обаче
Пожелавам ви спокойна нощ!
Добро Утро момичета Утро, както и "Слънце, Луна и пр. се пише с главна буква, защото е само едно"... ( цитат из "Граматическите обяснения на второкласника")
И наистина е само едно днешното утро
Пожелавам ви крилат ден и много Слънце!
Добро Утро и от мен! Благодаря Вер за хубавите пожелания! Аз да споделя за "чистия понеделник" от Великия пост при мен.
Без мазнини, но се чувствах леко отпаднала. Въпреки, че доста неща хапнах, вечерта дори локумени вафли, парче халва и тиквени семки. Ябълки, банан, домат, краставица....вечерта се пробвах за царевични палачинки, но ми се раздробиха и не се получи. Трябва нещо, което "сплотява" сместта. Иначе ухаеше чудесно - царев.брашно, сол, чубрица, слънчогл.семки, сушени домат и чушки.............може би варианта е да се свари като качамак, а не направо да изсипвам сместта в тигана /без мазнина/ Абе стига гастрономически истории вчера бях в ситуация м/у чука и наковалнята.....може би затова имах силно главоболие.....постарах се ситуацията морално да бъде и от двете страни на ниво..............дали успях надявам се и се моля да не допускам грешки До по-после!
Момичета, много се радвам, че се събрахте групичка в този път - религиозните пости. Признавам си веднага - аз не бих се ограничила по този начин. Знам, че постът не е равнозначен на ограничение и именно там е разковничето. Когато преодолея този начин на възприемане на постите, ще стига до същността му и ще узрея за тях! А дотогава - на всички вас УСПЕХ!
Линдуша, вярвам, че вчера си се справила перфектно в ситуацията!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."
lindorina написа:...вечерта се пробвах за царевични палачинки, но ми се раздробиха и не се получи. Трябва нещо, което "сплотява" сместта.
А бре душко, то си станало чист качамак
На мен ми е екстра, само понякога се улавям, че забравям и посягам към киселото мляко например. Сетих се навреме, какво правя
Добро утро на всички - постещи и непостещи! Понеже аз пия кафенце в момента, споделям го с вас, за да ми е по-сладко.
cchery написа: А дотогава - на всички вас УСПЕХ!
Линдуша, вярвам, че вчера си се справила перфектно в ситуацията!
Благодаря Чери! Абе Веркоо, от това качамак не ставаше - аз съм баш-майстора на качамака :lol: , ама нищо де - трябва да проверя "дюкянската палачинка", как беше без яйца и мазнина
Иска ми се да ви пейстна нещо от "бг мама", което вчера прочетох и ми направи силно впечатление:
".....................През постите аз спазвам едно правило дадено ми от монах на зографския манастир. Тогава той ми каза: „Стига сте гледали само какво ядете и какво не трябва да ядете и да превръщате поста в една мисъл какво ще ям. Ще намериш време да се затвориш в някоя стая дето никой няма да те притеснява, ще седнеш на един стол и първо ще се помолиш така както ти идва отвътре (тук аз го изглеждам с вдигнати вежди). Какво ? Седнал, седнал - така мисълта ти няма да е заета с тялото. И след като си се помолил ще се огледаш мисловно вътре в себе си ще си признаеш всички грехове и слабости и ще помолиш Бог да ти даде съответните сили и знания да ги изправиш и преодоляваш. После ще прочетеш малко от светото Евангелие. Ето това е поста, а не какво ще ядеш, па как ще си облечен, па дали да излезеш навън или не. И запомни - с мярка ! Нас монасите не ни гледайте, че се молим с часове и дни - на нас това ни е работата, а вашата работа е да си издържате семействата и да отгледате децата.“..................... източник Бг мама / потребител дядо Хаджия/
**************************************************** "........В тази връзка се сещам за един действителен случай, който ми разказа преди години мой познат, който следваше богословие в Белград. Случката е много показателна и ще я помня цял живот. Позволявам си да я преразкажа, а изводите нека всеки сам направи за себе си.
Влиза асистентът на упражнение и забелязва, че една от студентките е видимо разстроена и плаче. Разпитва студентите, за да разбере какво се е случило. Оказва се, че момичето си е купило "мръсен" (разбирай блажен/непостен) сандвич по време на пост (може да е било просто сряда или петък). Колегите й, силно възмутени, се съюзили срещу нея и я подредили добре словесно. В резултат на това момичето оставя сандвича на чина и се разплаква.
Сигурно се питате какво е направил асистентът?
Просто отишъл до чина на момичето, взел сандвича й, отхапал парче от него и казал: "Свободни сте. Урокът за днес приключи"........................" Източник: бг мама/ потребител:simpatikonia/ Чери - незнам дали е редно така да цитирам, но от коректност съм посочила от къде са цитатите и на кой потребител - ако има нещо нередно, ги изтрий.
Хубав ден на всички!
Добро Утро момичета
Мисля и аз да постя ... по мой си начин Попрочетох какво сте писали и разбрах следното: аз досега, когато съм постила, само съм си мислила, че постя. Просто съм го свеждала до неядене на месо. Но и това е нещо, нали? Иначе не съм спряла млечните напълно, ползвам и гроздово и оризово олио и разни други неща
Прекрасен, слънчев, усмихнат ден ви желая