
Не остана! Чувствам се страхотно.
Упешен ден и днес ви желая.
Натриева е обикновената сол - Натриев хлорид, за предпочитане е калиевата сол, т.е. Калиев хлорид. Причината да не се препоръчва обикновената сол е, ченатрият е виновен за задържането на течности в организма. Оризът има свойството да го извлича от организма и затова правим ПО дни.bobichan написа:Ако позволиш една препоръка - купи си диетична сол (май натриева и казваха не съм сигурна) и ползвай по малкооо от нея.
Боби, жива и здрава да си за инфотоbobichan написа:На захранването другата е ЗАБРАНЕНА подчертавам ДЕБЕЛО ЗАБРАНЕНА
АААААА, карай си с лекциите, че нали виждаш, че все някой ще има ПОЛЗА от това.bobichan написа:Спирам с лекцията, че имам лошия навик да се увличам
Сиренце, скоро гледах калиева сол в Кауфланд, ама състава силно ме притесни/не помня кое точно/, та не купих....Давайте смело и двете с Боби.Така се ражда истинатаСиренце написа:за предпочитане е калиевата сол
Та спред написаното, считам, че двудневно захранване не е необходимо, но все пак това е въпрос на личен избор
Захранването е важна част от детоксикацията. След три дни липса на храна, внасяща токсини и след работа с намален капацитет на черния дроб и бъбреците е важно преходът към обичайното хранене да е постепенен и правилен. Най-сериозен "замърсител" е белтъчната храна - източник на аминосъединения (съдържащи азот), които черният дроб превръща във водноразтворими, а бъбреците извеждат от тялото. Затова млякото и млечните продукти, месото, рибата и яйцата трябва да се включат последни. Първи при захранването са плодовете, защото са богат източник на фибри - "метла за червата", органични киселини - отличен разтворител на метаболитни отпадъци и на плодова захар - важен катализатор на метаболитните цикли в черния дроб. Тъй като периодът на променен тип хранене е кратък и разликата с обичайното хранене не е много голяма, и захранването не е сложно. Затова си позволявам да разреша малко лесно усвоим белтък на четвъртия ден вечерта.
Захранването започва от сутринта с плодове, обядът е въглехидратен, с което се дава още известна отсрочка на черния дроб и бъбреците за по-добра адаптация и когато вечерта активността на черния дроб и стомашно-чревния тракт е най-голяма, може да се прибави и белтъчна храна. Салатите за обяд и вечеря съдействат за понижаване на гликемичния индекс, което е важно за добрата адаптация.
Примерно меню
Закуска: 2-3 плодa киви или 1-2 ябълки, или 1-2 портокала.
Към 10 часа - 2-3 с.л. овесени ядки с малко стафиди (стафидите не са задължителни) се заливат с топла вода (50-60 градуса). След 15-30 мин. са готови за консумация.
Обяд: по-въглехидратен - картофи соте, картофена салата с лук, варен ориз, задушени зеленчуци, салата от зеле и моркови. Ястията могат да бъдат гарнирани с маслини.
Вечеря: по-белтъчна - салата със сирене или извара, зехтин, картофи, ориз. Месо не се разрешава.
На петия ден следва обичайното хранене.
Тези маслини все не мога да ги обезсоля.От сутринта премивам и кисна едни с гореща вода, та да видим утре как ще са...Cvet написа:Ястията могат да бъдат гарнирани с маслини.
За маслини, сирене и тн, за обезсоляване, моята мила Майчица ги обезсоляваше в тенджерка със студена вода. Там си киснеха и така се обезсоляваха. За ден дваставаха готови за консумация :-)droidd написа:Тези маслини все не мога да ги обезсоля.От сутринта премивам и кисна едни с гореща вода, та да видим утре как ще са...