С ДЕТОКС и цветя да посрещнем пролетта

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Заключено
Petunija

Re: С ДЕТОКС и цветя да посрещнем пролетта

Мнение от Petunija »

Petunija написа: Имам въпрос - ако правилно съм разбрала, в летните детокси се ЯДАТ плодове, а тогава има в изобилие. В зимния НЕ може да се ядат, освен в краен случай. Ако например си купя ягоди, какво да ги правя? Предполагам, че пъпеши, праскови, кайсии, череши също се ядат. Чакам с нетърпение да влезнат по-разнообразни плодове в детокса, че ръждясах от цитруси.
Извинете за профанския въпрос, но още се уча на детокс.
!
Дали ще се намери някой да ми отговори по този дообразователен въпрос? Благодаря!
srundak

Мнение от srundak »

Петуния,

Аз още от началото разбрах, че цитрусите не са ми силния плод за детокс. Тук постепенно сама "напипах" плодовете, от които не озверявам от глад - в повечето случаи си ги ям сурови, но понякога и сокове цедя. В момента май само ябълки жуля. Иначе си права, че лятото е супер, като има повече разнообразие - аз ям от различни, но по малко - не повече от 800 грама на ден да се съберат.
Мнението ми може и да не е най-обоснованото, има сериозни ветерани в детокса, и те да си кажат по някое време.
Petunija

Мнение от Petunija »

ellyto написа:Петунийке, това, което на мен ми помага (нно избирателно) е масаж на главата, на разни точки по лицето, или се опитвам на друго място да си причиня болка за да ме поотпусне главата, пия кафе и упсарини, ако не помага тогава Хедан, Имигран или Релпакс. Това мигрената не си е работа :126 :126
Не съм ги чувала тези хапчалъци, записах си ги. Но ако правилно съм разбрала от даденото в интернет са бая скъпички - две хапчета в кутия - едното към 22лв, другото към 17лв.

Аз си бях открила пракчето Волтфаст, но го няма вече в мрежата. Минаваше ми безотказно. Сега си купих друго с основната му съставка, но не съм го пробвала още.
Портокалина

Мнение от Портокалина »

Е такова главоболие не ми се беше случвало :328 Упорито не взимам нищо, освен "гореща" 7 - 10 таблетки Шуслерова сол 7, разтворени в малко гореща вода, отпусна ме леко, но пак ме зацепи, чак ми пулсира главата отпред - челото и слепоочията. Изпила съм 2 литра сок и 2 чая, изядох и 2 ябълки. Не чувствам никакъв глад, но простоооо главата не е моята! :128 Зачервила съм бузи, направо горят!
Сериозно обмислям да хапна ябълка и да взема едно спазмалгонче. Даже ми минаваше през акъла да взема да ям и да ми пропадне детокса ама дали ако ям ще ми мине? А ако хапна повечко плодове дали ще ми мине? Някой ще сподели ли опит - гледам, че мартенският детокс ни спира тока на почти всички с главоболие - като се нахраните (плодове или направо сериозна храна) помага ли ви?
Petunija

Мнение от Petunija »

Портокалина написа:Е такова главоболие не ми се беше случвало :328 Упорито не взимам нищо, освен "гореща" 7 - 10 таблетки Шуслерова сол 7, разтворени в малко гореща вода, отпусна ме леко, но пак ме зацепи, чак ми пулсира главата отпред - челото и слепоочията. Изпила съм 2 литра сок и 2 чая, изядох и 2 ябълки. Не чувствам никакъв глад, но простоооо главата не е моята! :128 Зачервила съм бузи, направо горят!
Сериозно обмислям да хапна ябълка и да взема едно спазмалгонче. Даже ми минаваше през акъла да взема да ям и да ми пропадне детокса ама дали ако ям ще ми мине? А ако хапна повечко плодове дали ще ми мине? Някой ще сподели ли опит - гледам, че мартенският детокс ни спира тока на почти всички с главоболие - като се нахраните (плодове или направо сериозна храна) помага ли ви?
Дали не се дължи на промяна в кръвното. През януарския детокс си мислех, че може и да съм вдигнала кръвно, или да съм събрала граници, или да ми е супер ниско - не разбирам от кръвно и нямам апарат. Но след като се отрових от хапчета, които не ми помогнаха ни най-малко и си разбих стомаха, си направих едно кафе и болката отмина. Пълна загадка ми е!
Зачервеното ти лице ми напомни за високо кръвно. Но не разбирам нищо от това.

Не мога да кажа нищо за храната дали помага. Не близвам нищо освен сок, чай, вода.
Портокалина

Мнение от Портокалина »

Току-що успях да се замеря сама - 105 на 65, което си е екстра (вчера на консултацията ми беше толкова и казаха, че е много добре кръвното). Не знам толкова ли да съм се затлачила за 4 месеца без детокс, та сега да чистя, чистя и от това да ме цепи така главичката... :128
Междудругото не знам дали е защото пих по-малко количество ансол, ама никак не ми се отрази на изчистването на червата! Даже и не къркорят! Дали не съм саботирала изчистването по някакъв начин и от там да идва този главобол... :1044
Vavilonova

Мнение от Vavilonova »

srundak написа:Здравейте, мили дами!

Чета по-активните от вас на всеки детокс, но за съжаление рядко се включвам.
Накратко - това ми е втори ден детокс на ябълки и има някаква вероятност вечерта вече да хапна нещо, защото часът на пълнолунието ми се струва удачен - но да видим, може и други акъли да ми дойдат.
Реално работите с килограмите ми се движат така, че аз нямам нужда от сваляне, а детоксите дори и за два дни "обират" още малко.
Правя го основно с цел здравословните ефекти и затова и се включвам, защото прочетох питане за хемороидите. Аз имах един външен от бременността, който постепенно изчезна. Изчезването не бих искала да звучи заблуждаващо, защото ако попрекаля с някакви неподходящи храни, които са много мазни или люти и усещам напрежение, но мога да кажа за себе си, че този проблем е в миналото.
Другите ми проблеми бяха едни капиляри около глезена, за които забравих, а сега почвам да "забравям" и за едни вени на краката ми - които бяха с "пъпчици", а сега тия пъпчици вече не изпъкват и вената започва да избледнява.

Резултатите едва ли са само от детоксите - аз вече ям много по-балансирано от преди, имам определено негативно отношение към мляко и млечни продукти - особено от магазина, месо ям сравнително рядко, мога да хапна бърза храна, ама най-много веднъж на две седмици. Като цяло открих ново усещане от храненето - не да се натъпчеш и да не можеш да си помислиш за друго освен за полегване - ами за хранене, което те кара да се чувстваш сит, но и да искаш да станеш, да се разходиш, да вършиш разни неща. Това основно го дължа на доктор Атанас Михайлов и на този форум, тъй че сериозно ви благодаря момичета!

Хубав ден на всички!
Аз си спомням питането на което д-р Михайлов отговори с лек детоксикация, а то беше от млада жена с тромбов флебит и оттогава започна всичко. Така че е съвсем логично да помага точно при разширени вени и хемороиди. Само дето аз незнайно защо през годините не проявих постоянство за детокс, но по-добре късно, но да го направя. И четейки този пост се ентусиазирам, защото аз си имам разширени вени.
srundak

Мнение от srundak »

Привет-Мривет, Вавилонова,
Той постът и това цели - да се ентусиазират хората.
На мен преди да започна това ми беше нужно, защото лекарите като чуят за разширени вени и казват - ауу, нека да запазим поне положението така, или веднага се почва с терапиите, които не е много сигурно дали дават траен резултат.
Спомням си, че след като родих, акушерката ми каза - с вените сега трябва всеки ден по един аспирин протект, то това е и хубаво за профилактика на сърцето, защото иначе ще станат по-големи, ще станат повече... абе, да, окуражаващо. Никога не съм взимала, защото си помислих - ако отсега почна да си гълтам хапчетата с идеята, че ще ги пия цял живот, няма да ми е много весело след няколко годинки.
Няма да кажа, че не изисква усилие, но реално, като усетиш как се чувстваш след първия път, сега в момента - убий ме, не мога да ти кажа как от година и малко почти не съм пропускала пълнолуние.
Просто си изисква и ровене, и четене, и време - като всяко друго нещо. Пък сега - вече не отделям много време на това, че и други грижици са ме налегнали, но карам по една инерция и реално да спазвам някво горе-долу балансирано хранене не ми коства кой знае колко усилия и пари. Иска се постоянство и позитивно мислене... само :D
В днешно време е много лесно човек да се заблуди, че може да си купи всякъв комфорт под формата на хапче, но това се оказва голяма илюзия.
Хубава вечер и до следващият път!
олеся

Мнение от олеся »

Портокалина написа:Не знам толкова ли да съм се затлачила за 4 месеца без детокс, та сега да чистя, чистя и от това да ме цепи така главичката... :128
Портокалче, преди 2 години бях в същото положение - бременна в 4 месец и с изпит ансол и опит за детокс. Главоболие, повръщане ... един малък ужааааас. И тъй като хапчета не бива да се пият - хапнах и се оправих, и всички неразположения приключиха.
Тогава взех кардиналното решение - спирам с детоксите докато не родя. За сметка на това - редовен ПОД всяка седмица. По този начин контролирах теглото и не задържах вода.
Решението ми се оказа правилно. Изкарах лека и спокойна бременност. А иначе направих 2 еднодневни детокса за всички 9 мес., когато усещах че съм настинала и започваше да ме боли гърло, но мисля че не пиех ансола.

Желая ти лека бременност, повече спокойствие и усмивки!
олеся

Мнение от олеся »

А моя еднодневен детокс приключи успешно. Мина леко и обичайно - ансол, 2,5 л.вода и 1,5л.сок, 1 кафе. А, имаше нещо необичайно - днес ансола не ми подейства, както обикновено.
И както и очаквах - в момента съм като ледена шушулка. Студа ме е сковал яко. Но иначе ми е едно такова готино, лекичко.
:1150
Жалко, че болежките на децата ми объркаха плана за тридневен детокс, но ... следващия път - предвеликденски.
mishellinna
Е, не се спря с тия постове!

Мнение от mishellinna »

Добро утро и от мен! :954
Изкарах един страхотен двудневен детокс и БЛАГОДАРЯ на всички вас, които ме зарибихте! Издържах чинно и вчера цял воден ден с ансол, 4 л. вода, 2-3 кафета, 2-3 чая! Ансола все едно не съм го пила - така и не усетих нищо!На всичкото отгоре вечерта завърши с час и половина зверска зумба - толкова никога не съм подскачала! :221 Но най-големият ми успех е, че успях да убедя и мъж ми да детоксва, за което се радвам най-много! :326
Искрено се надявам главоболието да е отминало при всички страдащи...защото е ужасТ!
Хубав, слънчев и успешен ден от мен! :954
"Ако правите нещо прекрасно и възвишено, а никой не го забелязва- не тъгувайте. Изгревът е най-прекрасната гледка на света, а повечето хора по това време спят."

Джон Ленън
Заключено