Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Нели
Философска система

Re: Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Мнение от Нели »

Момичета,
чета и чета страници назад и за сетен път откривам, че до голяма степен имаме сходни притеснения или проблеми. Просто защото сме нормални хора, нормални жени. Иска ми се да кажа по нещо конкретно на всяка от вас, но като се замисля, най-добре е да ви напиша нещо по-общо, нещо "по принцип", в която всяка от нас би могла да открие (надявам се) нещо за себе си. Ето:

Някои прости житейски правила

Нищо не е толкова сериозно, колкото изглежда, когато се вторачим в него
Ако се намирате в най-страшната буря, достатъчно е да се издигнете със самолет над облаците, за да видите синьо небе и ярко слънце. Всеки, качил се малко по-високо в планината ще го потвърди. Ако човек погледне страшните неща в живота си от позицията на житейската перспектива, те въобще не са толкова страшни. Помните ли онова контролно в осми клас, заради което ви се струваше, че светът е станал по-тесен и нещо ви е стиснало за гърлото? Хайде, всеки е имал някакво подобно притеснение, нали? Е, колко важно ви се струва то сега? Ние имаме склонността да виждаме нещата в уголемени размери, когато се вторачим в тях.
Нещастният човек е по своему вторачен в себе си, част от съзнанието му е заето с това, че ТОЙ е нещастен, с това колко ТОЙ страда, с това как се чувства ТОЙ. Дори си мисля, че нещастният човек винаги е едностранчив, по своеобразен начин егоцентричен. Това е форма на тунелно мислене, на мислене в коловоз, в русло. Човек, мислещ в коловоз, действа в коловоз. Повтаря едни и същи действия, прилага едни и същи подходи, попада отново и отново в една и съща ситуация, ДОПУСКА ОТНОВО И ОТНОВО ЕДНИ И СЪЩИ ГРЕШКИ. Всички сме чували фразата (приписват я на Айнщайн) "Не можеш да решиш проблема със същия начин на мислене, с който си го създал".

Погледни навън и ще намериш решение
На теория звучи добре, но как да излезем от коловоза? Трудно е, наистина. Единственият практически работещ начин, който съм открила за себе си, е да се съсредоточиш върху нещо друго. Нямам предвид да се правиш, че проблемът не съществува, да го омаловажаваш или игнорираш, не. Имам предвид да не се взираш в него. Обикновено, ако в тежък момент, се опиташ да помогнеш на някой друг, това върши прекрасна работа. Това представлява буквално отваряне към света, в психологически, дори ако щете в енергиен и мистично-езотеричен смисъл, във всеки случай е излизане от рамката на егоцентризъм. След като го открих, на няколко пъти го пробвах почти съзнателно, буквално си казах, че тъй като по-лошо не може да бъде, е време да спра да мисля за своето нещастие (или своят проблем) и се заемах активно да помагам на приятел за неговия проблем. От това моят не се решава автоматично, но някак си, гледайки го с периферното си зрение, виждам възможното решение по-ясно.

:954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Здравейте момичета! Писали сте доста. Да, на Нели поста би бил от полза за мнозина. Напълно съм съгласна с нея, че проблема не трябва да се игнорира, а когато съществува, като че ли е добре да насочим вниманието си "навън", да се огледаме и да помогнем на някой нуждаещ се като нас може би. Това, на мен поне ми доставя удоволствие. Вероятно се зареждам по този начин.
Чери, разсъжденията ти в посока училище са много прави. Щом тати разбира математика - вие не сте за мислене :) . Относно намирането на време - също си права. НО - има и такова нещо, като това, че понякога изгубваш интерес към всичко и факта, че отново си "сред хората" може би вече е в плюс и за двете страни.Бъни - благодаря ти за розовите пожелания. Да ти се връщат многократно! В този ред на мисли няколко снимчици от партито на Роси :954
Прикачени файлове
DSCN4552.JPG
(2.72 MiB) Свалено 716 пъти
DSCN4515.JPG
(2.61 MiB) Свалено 716 пъти
DSCN4507.JPG
(2.76 MiB) Свалено 716 пъти
DSCN4619.JPG
(2.78 MiB) Свалено 716 пъти
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Линди, хубави снимки. Тази с балоните ми е любима!
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

О-о-о, мисля, че сега (0:02 часа е) е моят шанс да поздравя първа порасналата Симона и да честитя рожденицата на Вер! :954 :954 :954
Поздрав и пожелание за хубав празник с любима песен:
[youtube]IcyP8qxopWY[/youtube]

Хубавото тепърва предстои!
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МОНИКА. ПОЖЕЛАВАМ ТИ МИЛО МОМИЧЕ ДА БЪДЕШ ЗДРАВА ЩАСТЛИВА И СВОБОДНА. :1092 :1005 :1004 :823 :225
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА РОСЕН. ПОЖЕЛАВАМ МУ ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ.
Пожелавам на рождениците весел празник изпълнен с много незабравими мигове.
Нелка благодаря ти че сподели и твоето мнение за нещата които така силно исках да споделя. Винаги съм изпитвала огромно уважение от твоята мъдрост. Съвсем не скрито ти се възхищавам. Знаеш ли всъщност намирам доста неща за които трябва да помисля в думите ти. Няколко дни мисля върху това което ти написа и това което другите написаха по повод на моите мисли и преживявания, олекна ми че споделих как се чувствам. Нели установявам че не съзнателно правя точно това което ти си написала в моментите когато не виждам изход.
Трябва да тръгвам след мъничко на работа. :922 :922 :922 Поздрави на всички и хубав ден.
Вер как сте в къщи?
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

ЕМИ написа: Нели установявам че не съзнателно правя точно това което ти си написала в моментите когато не виждам изход.
ЕМИ, аз всъщност описвах себе си, в моментите, в които съм в подобна ситуация. :922 :922 :922

Вер, надявам се, че липсата на новини от теб, е защото си много заета с търсенето на работа или с новата си работа и с рождения ден на Симона. Как сте все пак? Как е Явор? Как се справят децата? ТИ как си?
Още веднъж честит рожден де на Мони! :922 :922 :922

:954 :954 :954
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Честит рожден ден, Мони!

[img]http://www.imgion.com/images/02/Sparkli ... y-girl.gif[/img]

Смей се, танцувай и се забавлявай!
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Честита ти рожденичка Вер!
Да е жива и здрава, пожелавам й да не забравя никога детето в себе си, колкото и да е голяма! Да бъде весела, щастлива, първа помощничка на мама и татко и да намери верния път в живота!
Прикачени файлове
281712_538782632817638_1656766920_n.jpg
(48.86 KiB) Свалено 903 пъти

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Наскоро някъде чух, че докато на жената й подхожда да бъде "половинка", то това изобщо не се отнася за мъжа. Той трябвало да е едно "цяло". Така че благодаря ви за поздравите относно рождения ден на моето цяло :954 Ето малко почерпка, която всъщност беше скоро за нашата 10 годишнина, но и за в случая става :)
Прикачени файлове
юбилей 004.JPG
(2.86 MiB) Свалено 903 пъти

Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Честит Рожден Ден на Мони!
Нека да е здрава и щастлива, усмихната, красива, работлива и добра...
Нека сбъдне всяка своя мечта!
Желая ви много хубав празник, Вер!

:922 :922
rd_dete_3.jpg
(224.85 KiB) Свалено 899 пъти

Линди, честит да е празника и на твоя спътник в живота! Бъдете щастливи! :922
Последно промяна от Ванчето на 19 Ное 2014, 21:30, променено общо 1 път.
Никога не е късно за ново начало!
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Добро утро.
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ВИЛИ, С пожелания за упорство, за да следваш копнежите си,
твърдост, за да ги постигаш,
постянство, за да ги осъществиш
и много обич, за да дава смисъл на всичко това.
Нелка честит празник на вашето семейство, бъдете здрави и много щастливи. Весел празник. :922 :922 :922
:1119 :1119 :1119 :1004 :1005 :1003 :1003 :1003 :823
Заключено